wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 maj 2020

Började så bra men.........................

Av Wilma Border collie - 4 maj 2020 17:54

Dagen började precis som den ska för jag fick åka och hämta Basse. Alltså precis som det ska vara på morgonen.

 

Vi lekte en massa medan matte mest var intresserad av dimman, hörde nåt om att det var så vackert. Äsch, mänskligt tråk vi hade viktigare saker för oss.

Åkte hem till mej och väntade på att matte skulle bli klar med diverse tråk. Vi käkade frukost och brottades under tiden.

 

Perfekt vi ska göra saker på min Sörmlandsledsetapp. Blir säkert superbra detta. 

 

Ja, ja jag kommer, trodde att vi skulle fortsätta. Tydligen inte just nu, skulle göras andra saker först.

 

Skärmskyddet skulle kollas. Det vandrar så otroligt mycket människor nu så vi behöver kolla här ofta. Inte alla som vet hur man uppför sej i naturen tyvärr.

 

Nu har jag stått på mitt bord i flera dagar. När sjutton tänker hon komma och ge mej godiset som jag måste ha?

 

Matte hade en del att göra. Gästboken skulle tillbaka i sin brevlåda, ligger sen så här så kan den bli förstörd om det börjar regna.

 

Sopor fanns det på flera ställen. Gömma gamla ölburkar under skärmskyddet är ingen idé. Matte hittade dom och en del annat som numer ligger sopsorterat hemma hos mej. Kan man bära ut fyllda saker, kan man ta med soporna hem. Sånt här ställer aldrig vi hundar till med.

 

Äntligen! Vi har väntat i flera veckor på bordet medan matte grejade, men till slut fick vi våran ost.

 

Basse han var och provbadade sjön flera gånger. Bra, då är den kollad och godkänd för vandrande hundar. Enligt Basse är det perfekta badmöjligheter och lagom svalt vatten.

 

Nå tänker du komma eller? Vi har mer att göra, kolla dassen bland annat och så ska vi gå en sväng. Långsamma människan behagade komma efter lång väntan.

 

Nu är det bara att vänta. Jag har visat och matte rotar på marken vilket år som helst så får jag säkert godis och beröm.

 

Så klart det fanns. Yttepyttiga alldeles nyfödda små Bleka kantareller. Supertidigt här också. Massor är det så det blir säkert bra om det fortsätter att regna och är lite varmt.

 

Kollade en del mer viktiga hundsaker och sen fick vi bråttom. Matte råkade försäja sej om vad vi skulle göra. Strunt i skogen nu väntar viktiga saker.

 

Men ta och snabba på! Vi har inte tid att vänta. Fast hade jag vetat vad som skulle hända så hade jag fortsatt långt bort i skogen istället.

 

Så klart vi hade bråttom eftersom vi skulle få åka till våran allra bästa Grisöronaffär. Jag borde ha stannat i skogen.

 

Basse han tror fortfarande att shoppingen ska inledas med godis. Hörde nåt om att extra energi behövs för att orka shoppa.

 

Så där bara att peta upp locket och ta ett smakprov. Lika gott som alltid. Matte anklagade mej som vanligt för stöld.

 

Basse kollade sortimentet av tuggben. Faktiskt så köpte matte såna åt oss, vi får väl vara glada för det lilla.

 

Nu ska vi ha shoppinggodis. Basse hade inget som helst minne av att han börjat med sånt. Himla tur att jag fick det nu för sen hände det........

 

Titta vad som händer. Jag släpas brutalt i väg och Basse är alldeles förtvivlad för att jag försvinner. Fick ingen som helst hjälp heller fast jag visste vilken fruktansvärd tortyr som väntade. Om nu inte matte haft Basse som fånge är jag övertygad om att han kommit och räddat mej.

 

Efter månader av tortyr är jag tillbaka. Mina tassar är amputerade helt utan bedövning och jag har bara blodiga benstumpar kvar. Livet är pest, det gör ONT, jag kan knappt gå och nu kommer jag att missa massor med skoj eftersom jag vet att det tar flera år för nya tassar att växa ut.

Men Basse han är en pålitlig kompis han. Jag fick massor med pussar och gos av honom allt för att visa att han minsann förstår hur fruktansvärt detta är.

 

Hur tror du att jag ska kunna gå till bilen på mina benstumpar? Jag vill hem och jag ska aldrig mer shoppa, eller det ska jag visst men tro inte att jag tänker släpas iväg igen.

Åkte hem, deppade över allt jag nu kommer att missa eftersom jag inte kan gå. Att jag bara fick klorna klippta  är lögn, jag är svårt handikappad.

Gick på eftermiddagsrunda, besvärlig sådan eftersom jag inte har några tassar. Inte hittade vi nån som ville trösta heller.

Undrar hur jag ska kunna fördriva morgondagen, jag och Basse ska hitta på nåt men jag får väl titta på när han har roligt.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 17 maj 18:05

Basse skulle ha sovmorgon igen. Alltså skulle han hämtas, han hittades på sin vanliga liftarplats. Perfekt frö där stod dörren på glänt så vi gick in. Ännu bättre kom fram en påse med samrrigt godis. Att matte pratade om att man inte kliver in oinb...

Av Wilma Border collie - Torsdag 16 maj 17:59

Basse hade sovmorgon i morse, alltså ensamma morgonrutiner. Sen var det dags att väcka honom.   Nisse ville gå ut. Han är lika övertygad om att jag kan släppa ut honom och visar sin tacksamhet genom att stryka sej mot mej. Sen skulle vi åka ...

Av Wilma Border collie - Onsdag 15 maj 18:08

Började bra eftersom Basse blev levererad i morse. Morgonrundan och frukosten blir mycket trevligare då. På grund av det rådande ovädret gick alla bra skogar bort. Hamnade hemma hos Basse först. Matte släpade in den där tunga säcken med hönsgöd...

Av Wilma Border collie - Tisdag 14 maj 18:04

Basse hade sovmorgon idag. Alltså ensamma morgonrutiner. Sen var det dags att hämta honom. Nisse blev så glad när jag kom för han ville in och mattes uppgift är att fylla på torrfodret. Vattna i tråkväxthuset skulle göras.   Så skulle bigarr...

Av Wilma Border collie - Måndag 13 maj 18:03

I morse blev Basse levererad. Alltså sällskap på morgonrundan och gemensam god frukost. Fast den morgontrötte gick och la sej efter frukosten för att sova vidare. Men han vaknade när matte började greja. Vi insåg snabbt att nu var det skoj saker ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards