wilmablogghund

Alla inlägg den 3 maj 2021

Av Wilma Border collie - 3 maj 2021 18:02

Ingen ensam tråkrunda i morse inte. Jag fick åka och hämta Basse, klarade av morgonspringet och lite annat sen åkte vi och hämtade Alice.

Hem till mej för frukost och lite planerande av vad vi skulle hitta på.

 

Så framme och det blev ett bra val idag. Här har inte jag och Basse gått på väldigt länge och Alice har inte varit här. Vi har fullt upp med att visa henne alla våra bra skogar och såna har vi massor av.

 

Så där på fria tassar och Alice har svimmat i diket. Eller det hade hon inte alls, hon hittade nåt att rulla i och utsattes för olaga hot av oskyldig hund. Stinker det får du gå hem!

 

Basse han hade fullt upp med att springa och kolla en massa som enligt honom var viktigt. Men kom snällt när matte kallade.

 

Fortsatte och berättade för Alice om allt viktigt i den här skogen. Finns massor om man är hund och Alice behöver lära sej det.

 

Alice sa att det var en alldeles perfekt skog för överllt så finns det en massa perfekta platser att antingen rulla sej eller utföra hundyoga.

 

Ja, ja jag kommer, men du vet jag glömmer aldrig ett spanträd. Var bara tvungen att kolla, men den där Ekorre jag träffade en gång för länge sen hade inte återkommit.

 

Hamnade i koppel för vi närmade oss bekanta trakter och matte ville ha koll så det inte var folk där. Inte alls som uppskattar tre ensamm hundar på jakt efter sällskap.

 

Basse och Alice hade span på något okänt och matte trodde att det kanske var människor. Det skulle i så fall förstöra väldigt viktiga hundsysselsättningar.

 

Ingen fara det var övergivet och vi är där jag och Basse var för ett par veckor sen. Kolla brygan är viktigt och vatten blir godare om man krånglar till det lite när det ska drickas.

 

Skoj lek, jaga Basse på bryggan. Det är en sån där flytbrygga så det låter skoj när man springer, inte lyckades jag knuffa Basse i vattnet heller.

 

Alice har inte lärt sej det där med bryggkoll så hon badade assor. Sa att hon får minsann aldrig bada mer än nån mycket sällsynt gång.

 

Badgalningarna kom upp ur vattnet, Basse hade också varit i naturligtvis. Vi lekte en massa, flockspring det är skoj det.

 

Mer bad för vem vet när det blir tillfälle till sånt igen. Basse som har sjötomt pratade om att han minsann måste bada massor i alla andra sjöar också.

 

Lekte ännu mera. Kom på att frasmöver då måste vi lära Alice hur man flockbrottas, det är väldigt skoj.

 

Fortsatte på en annan väg, Jag och Basse har försökt få gå den ett par gånger men då har det enligt tråkmatte inte passat. Nu skulle vi ta den äntligen.

 

Perfekt en av björkarna är verkligen pålitlig för den hade ostblommor. Vi städade väldigt noga.

 

Efter att ha kollat en massa viktigt och berättat ännu mer för Alice så blev vi fångar. Hördes nåt motorljud och matte visste inte om det skulle komma nåt fordon i skogen. Gjorde det faktiskt inte.

 

Hur är det Alice? Har du svimmat? Har vi kört alldeles slut på dej? Hon är inte van vid det liv jag och Basse ägnar oss åt i skogarna så det tar på hennes krafter. Nu var det ingen svimning utan bara skönt att ligga så här.

Så skulle vi kolla en annan väg, kanske skulle den funka.

 

Jaha grusgropen som vi passerade på väg in i skogen. Högt var det och gå runt där funkade inte.

 

Blev den andra vägen tillbaka mot bilen. Hittade ett dike med alldeles utsökt gott lervatten, drack en hel del innan vi gick till bilen.

Sov på vägen hem och när Alice skulle lämnas vid sitt hemma sa matte att hon skulle väcka sin matte. Men Alice berättade för oss att hon tänkte minsann gå in och sov för hon var trött efter allt skoj. Nu tar det visst många dagar innan hon ska med igen.

Hem till mej.

Vilken överraskning som väntade när matte öppnade dörren. Det låg fullt med kycklingpinnar i hela hallen. Nu var minsann den långsamma människan väldigt snabb. Jag och Basse hann ta varsin innan matte lyckades sno alla andra.

 

Detta är våran allra bästa kompis Kleptoman Leya. Under vår frånvaro hade hon gjort inbrott i skafferiet och snott påsen med kycklingpinnarna. Sen hade hon spritt ut dom till oss. Så klart hon vet att vi är hungriga efter våra långa skogsrundor.

Ni ser väl hennes sura min. Inte nog med att matte saboterade hennes verk, för hon hade tänkt sej att käka upp kycklingen från ett gäng. Dessutom kameran som hon verkligen avskyr. Jag och Basse ska ta ett snack  med henne om att nästa gång är det bra om hon gömmer alla och bara visar oss.

Somnade gott sen.

Så var det dags för eftermiddagsrunda. Trodde det skulle bli en tråkig sån. Fick passa biblioteket och tänk när matte kom ut så öppnades Vivecas magiska fönster. Perfekt med godisregn från det. Borde inträffa varje gång vi passerar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards