wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 27 mars 2023

Alla flockar samlade

Av Wilma Border collie - 27 mars 2023 17:55

Äntligen måndag igen, veckans bästa dag.

I morse visste jag precis som vanligt när Basse var på gång. Såg till att komma till porten så jag kunde ta emot honom.

Dessutom hade han Nisse med sej.

Nisse han håller på sina rutiner, rusar in kollar att marsvinen mår bra. Sen börjar han och brorsan röja, då är det bara att hålla sej undan.

Käkade en väldigt god frukost tillsammans med Basse. Gick ut på morgonrunda, blåste svinkallt och försökte snöa.

 

Så här kallt var det och så svinkall blåst och snöflingor på det.

 

Matte grejade med tråkgrönsakerna, detta ska visst bli gula tomater. Fullkomligt ointressant vore bättre att det odlades hundgodis och goda ben istället. Antar att det blir en massa tid i det där tråkväxthuset om det nån gång blir vår.

  Ibland förstår jag ingenting. Finns en del ställen där vi hundar inte är välkomna för vi kan smutsa ner och nadra konstiga påhitt.

Matte slängde återvinningssopor. Alltså vi hundar gör absolut inte sånt här. Ställer en massa sopor utanför containrarna. Vi varken skräpar ner eller lämnar sopor efter oss. Människor är märkliga varelser. Fast vi såg att det matte hade med sej hamnade på rätt ställen. hon kan sköta sej ibland.

 

Här har det minsann gått hundar vi känner. Fanns många hälsningar och Basse var artig och lämnade en han också. Jag har inga som helst behov av att lämna såna nu.

  

Tänk Hare hade passerat och lämnat en massa godis till behövande hundar. Vi städade bort allt vem vet när vi hittar sånt igen, kan dröja länge.

 

Perfekt. Skidbacken här känns inte den iskalla blåsten. Sist var konstsnön usel på grund av allt regn,

 

Ahhhhhhh, minusgraderna har gjort nytta. Perket rullsnö. Jag rullade massor och verkligen njöt. Nu gäller det att passa på de gånger som är kvar.

 

Basse hann inte ens få av sej kopplet innan han också skulle  prova.

 

Så båda på fria tassar, nu ska vi roa oss.

 

Sprang och lekte massor. Så skönt att verkligen få sträcka ut igen, vi har väldigt skoj när vi får göra sånt här.

 

Självklart så hade vi måna pauser med rull också. Vi vet att det är en begränsad tid kvar med den underbara konstsnön. Ja Basse han tror fortfarande att natursnö duger, men den behöver inte visa sej på väldigt många månader nu.

 

Blev fångar för det hördes hur en bil var ute och körde alldeles för fort i närheten och ibland lät det som den närmade sej. Men som tur var kom den aldrig. Nu river de det där nätet som man som hund kan gå vilse bakom. Skönt att det försvinner, är så besvärligt att bli fånge bakom det.

 

Passerade ett par människor och Basse skulle träna på att han inte alls behöver bli kompis med alla han ser. Perfekt kom frma en osttub med ny smak. Eller ny och ny vi har haft sån här förut och den är alldeles utsökt, synd bara att matte snålar på den.

 

Jaha hej då skidbacken och underbara konstsnön. Hoppas det är lika bra nästa gång vi kommer, fast vi hade röjt ett par timmar så enligt matte var det inte alls synd om oss.

 

Gick hemåt, blåste fortfarande svinkallt och försökte snöa. 

 

Här brukar vi träffa Frasse ibland. Kollade, men han var inte synlig. Lite trist att inte träffa nån vi känner.

Gick hem, var skönt att slippa kalla blåsten

Käkade och somnade.

Kattvalparna käkade lunch sen somnade vi allihopa.

 

Enligt matte enda sättet att få en vettig bild på Cooper och Nisse. När de sover, då är de så stilla att det inte blir en massa sudd eller halva katter, Smarta katter för de har precis som jag och Basse insett att man sover allra bäst tillsammans.

Ut på eftermiddagsrunda. snöade och blåste ännu värre. Passade biblioteket en snabbis, hade planer på magiska fönstret men enligt matte så skulle vi inte alls dit. Nåt om att för kallt och inte försöka äta upp allt Viveca har.

I morgon ska vi gör nåt väldigt trevligt. Fast matte vägrar berätta vad som ska hända.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards