wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 29 november 2022

Letat tomtar

Av Wilma Border collie - 29 november 2022 18:07

Måste skärpa mej på morgonen. I morse var det i sista sekund jag insåg att Basse var på gång så det blev lite panik.

Hann ta emot honom som tur var. Sen vanliga rutinen med frukost och morgonrunda. Under den så träffade vi Rocky igen. Trevligt med lite hundsnack och godiskäkande på morgonen.

Funderade på vad vi skulle göra idag, hade vi fått bestämma så hade vi gärna tränat mer ballongdans, det var superskoj. Men enligt matte skulle annat göras idag.

Hamnade i Flen medan matte var på banken och grejade med sitt konto. Har varit långvarigt strul när abonnemanget för min Skvallermaskin skulle betalas, men det verkar löst nu. Frågar ni mej så är det fullkomligt onödiga pengar, skulle kunna användas till trevlig shopping istället.

När det där banktråket var avklarat skulle vi göra nåt.

 

I Flen har de ett tomtespår så nu skulle vi leta tomtar.

 

Tomtar doftar inte som svamp, vi måste använda synen istället.. Basse hittade direkt.

 

Bra tomtefynd ger ost. Kan väl hända att det var Basse som såg dom, men vi delar på allt och eftersom vi fick mer ost av Rottis Helgas husse igår så var det bara att käka.

 

Gick vidare, var mycket mer snö kvar där än i våra hemma skogar. Hittade en del intressanta dofter också efter andra hundar. Men nu var det bara vi där.

 

Basse gick in stenhårt för tomteletandet. Fanns en hel del, bra eftersom alla gav ost.

 

Jodå jag kan minsann jag också. Hittade flera stycken.

 

Detta var en ny variant. Vi hittade tomtar och det blommade ett ostträd. Finns självklart inga spår kvar av några blommor.

 

Fanns nån tipspromenad också. Matte som är närbesläktad med nån som heter Grinchen insåg att hon skulle inte få ihop många rätt inte. Detta kan hon inte.

 

Det var väldigt vad med snö det var kvar på en del ställen. Här hade det minsann inte gått att gå trevliga spår.

 

Jo det har fallit ett träd här. Jag är van att markera såna när jag jobbar på Sörmlandsleden. Men detta behövde jag inte bry mej om. Det är kommunens elljusspår och inte leden så inte vårt bekymmer som tur är.

 

Den där kompisen jag har är inte klok. En stor vattensamling och den skulle provas. Korkat det måste vara iskallt just nu. Jag varken drack eller stoppade tassarna i det. Enligt Basse var det inte alls kallt.

 

Jo den här stenen brukar ge godis fast den inte har några tomtar. Vi fick, men ingen ost bara varsin vanlig godisbit.

 

Äsch! Den här bilden skulle aldrig ha tagits. Jag skulle prova bänken, den var våt och hal så jag trillade ner. OBS  ingen hund kom till skada.

 

Den store skogvaktaren  hittade en bra sten att spna från. Allt var lugnt i skogen enligt honom.

 

Hm märklig pryl. Undrar om den ger nån belöning? Jo det gjorde den.

 

Sista rycket, det har börjat regna så vi vill till bilen. Men lika bra att visa att vi hittat flera.

 

Bra val för de gav ost.

Gick till bilen. Pratade om att hemma i Tråkskogen lär det finnas en massa tomtar nu. Nån dag ska vi kolla av alla dom också. Kan vi inte leta svamp, kan vi alltid leta tomtar. Bara vi får greja med nåt är vi nöjda.

Gick till bilen. Drabbades av att passa den medan matte handlade tråkmat. Åkte och nästan hemma kom hon på att hon skulle ha kollat om Magnus jobbade så vi hade kunnat shoppa. Så dags då det. Vi behöver alltid shoppa och dessutom är det dags att kolla på vad vi vill ha i julklapp.

Enligt matte kommer det fler tillfällen och just nu har vi allt vi behöver. Har vi inte alls, vi behöver alltid fylla på våra förråd.

Hem käkade och somnade, ute regnade det.

Gick på eftermiddagsrunda trist sån, det regnade och inga vi känner var ute heller.

I morgon ska vi hitta på nåt annat. Får se vad det blir.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards