wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 25 september 2022

Dags för allra sista kursdagen

Av Wilma Border collie - 25 september 2022 17:50

Vanliga tråkrutinerna i morse. Föredrar som bekant vardagar när Basse kommer så jag får frukostsällskap och sällskap på morgonrundan.

Sen plockade matte ihop en massa saker.

 

Åkte hem till Basse för att möta dagens elever. Han kom självklart och minglade runt, men det slutade med att matte skjutsade hem Basse till hans husse. Taskigt han kunde ha hängt med oss.

 

Så där gänget är samlat, Jag visade självklart vägen dit vi skulle vara, kan mina skogar och hade hört vad matte planerade.Många passade på att leka innan allvaret började.

 

Efter mattes sedvanliga tråkprat så började alla elver att jobba.

 

Det finns de som säjer att vinthundar är korkade och obildbara. Håller inte med kolla whippeten som var med. Superduktig sökte svamp som om hon aldrig gjort annat. Hittade alla kantareller utan problem. Jag hade koll så jag såg minsann att allt gick rätt till.

 

Hallå! Varär min lön? Jag har hittat en kantarell!!

 

Det är ett hårt jobb att vara kursledare och kolla alla elever. Litar inte alls på att matte klarar det, hon kan prata tråk med alla människor istället.

 

Överallt så tränade hundar.

 

Titta här skärmdump från min skvallermaskin. Visar hur jag springer runt för att kolla att alla elever har det bra och gör rätt.

 

Bubblan som blir stressad av andra hundar tränade lite på avstånd. Hon var så duktig enligt matte som kollade henne. Hoppas verkligen att matte hade rätt.

 

Äntligen dags för skogsfika. Alla pratade om vilken fantastisk dag det var med sol, lagom varmt och hög klar luft.

 

Jo jag vet att jag har ätit uipp min macka, men du tuggar på en och jag skulle behöva lite mer. Fick faktiskt en bit av mattes också.

 

Efter ännu mer träning så började alla hundar vara trötta. Men lek orkar de alltid med. Alltså blev det mer avkopplande lek. Bra sätt att avsluta på.

 

Jaha alla hundar är trötta och nöjda och människorna också. Lika bra att visa vägen tillbaka till bilarna.

Vid bilarna fick alla hundar diplom och en massa böcker fick nya ägare också. Sen var det bara att önska eleverna lycka till i framtiden.

Nu är det slut på kurser för i år, mycket har det varit men nu blir det lugnt på den fronten.

Skulle åka förbi hemma hos Basse och fixa med nåt.

Vid skidbacken plockade vi upp liftare.


 


Här är liftarna Moha och Troy som också skulle dit. De var tillfälligt släppta ur fångenskapen i Stockholm. Mycket trevligt att träffas igen.

 

Så nu är de där krusbärsbuskarna på plats i jorden. Människorna mycket nöjda, ointressant enligt mej, jag äter inte krusbär.

 

Men Moha det finns vattenskålar, mycket bättre än att dricka från slangen. Moha höll inte med.

 

Pratade en massa med Bassehusse också.

Blev ett väldigt bra samtal.

 

Titta!! Det slutade med att Basse fick följa med hem till mej!! Alldeles perfekt med upptagen Bassehusse. Vi hade en hel del att prata om.

Hemma så käkade vi lite ocvh sen somnade vi gott. Har haft en hård helg båda två.

Ännu är Basse kvar så vi ska strax gå en kvällsrunda.

I morgon ska vi hitta på nåt annat vad det nu blir.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards