wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 5 juli 2022

Väldigt länge sen skog

Av Wilma Border collie - 5 juli 2022 17:59

Fortfarande fint väder, svalt och behagligt.

Som vanligt åkte jag och hämtade Basse i morse, gillar den rutinen.

Så åkte vi hem till mej för frukost. Hörde att idag skulle vi besöka Råttskogen, där har vi inte varit på många evigheter.

 

Så¨framme och vad som inte syns på bilden är att vi har sällskap med Moha och Troy också. Perfekt. Var många evigheter sen vi var här sist. Råttskogen är en av de kursskogar vi använder när nya svamphundar ska utbildas. Matte visste att de hade avverkat en del så nu skulle vi kolla om den delen vi använder fanns kvar.

 

Nu mognar blåbären. Basse brukar plocka själv men de första skulle minsann serveras. Begriper inte det där med att plocka själv. Jag föredrar att få dom serverade, nån nytta ska människorna göra.

 

Så på fria tassar, nu ska vi kolla allt vi missat under alla månader av frånvaro.

 

Perfekt delen vi använder vid kurser står kvar. Nu ska vi kolla om det vaknat några kantareller.

 

Fast vi började med att kolla om Moha och Troymatte hade nåt att bjuda på. Vi behöver energi. Hon hade supergott godis. Visade sej vara Moha och Troys käk, verkligen supergott var det.

 

Visst hade kantarellerna vaknat och i massor bara lite som syns på bilden och det finns mängder med mindre överallt också. Enligt matte perfekt, då kan vi använda denna skog i år också.

 

Basse jobbade.

 

Vi jobbade alla fyra. Moha och Troy som är nya på detta med svampsök behöver träna men är superduktiga.

 

Kollade vidare i skogen. Hälge hade hållit till där och det fanns en massa andra intressanta spår.

 

Basse älskar stora stenar. Upp på såna och studera skogarna det är livet. Typ kungen över alla svampskogar.

 

Suddig bild men allt Basse gör det ska Troy också göra så han hjälpte Basse att spana.

 

Detta ska bli en svamp som heter Lackticka. Den säljs dyrt till människor eftersom det säjs att den har en massa bra egneskaper.

Kollade om det var en lönande svamp.

 

Jaha Lackticka är en svamp som jag ska komma ihåg. Jag och Troy delade på utsökt ost eftersom vi båda markerat den. Trevligt att lära sej en ny art igen.

 

Efter som det var svalt och trevligt väder så passade vi på att springa och leka en del också. Egentligen hade vi inte tid med tanke på allt vi behövde kolla.

 

Troy gav sej ut på blåbärsjakt. Precis när denna bilden var tagen blev riset så högt att han försvann. Men gott om blåbär var det.

 

Tack snälla för att vi slipper svälta. Det kräver massor av energi att kolla allt överallt.

 

Massor med stora blåbär överallt. Goda var de, tyckte tydligen människorna också.

 

Basse gjorde som Troy gick runt och plockade från riset. Fångar hade vi blivitt eftersom vi närmade oss vägen.

 

Åh vad gott, svampvattennedfallet i går hade lämnat pölar med gott lervatten i skogen. Vi var törstiga efter flera timmar med hårt jobb.

 

Nästan vi bilarna och här hände det förra året. Jag, Basse, Moha, Troy och Alice fångade och dödade en enorm brunråtta med gemensamma krafter. Inte fick vi behålla den heller. Minns hur vi släpades mot bilarna. Men skogen fick namnet Råttskogen efter det. Nån råtta fanns det inte idag.

 

Basse skulle ha på sej bilselen, men råkade svimma eller i alla fall inte orka stå på benen. Det tar på krafterna att ha tassarna överfulla i flera timmar.

Den kom på så vi kunde åka hem.

Hemma så käkade vi Dentastix och somnade gott.

Gick på eftermiddagsrunda, träffade inga vi känner. Men Basse husse kom och hämtade Basse så jag fick gå hem ensam, synd om mej.

Men i morgon ska vi göra nåt annat. Matte försöker bestämma om det blir skog A eller B. Lika bra att passa på när det är fint väder.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards