wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 23 juli 2021

Inventerat skog

Av Wilma Border collie - 23 juli 2021 17:57

Dagen kunde ha börjat bättre. Blev en sån där enländig ensam morgonrunda, enda fördelen var väl att matte skulle nåt vid hembygdsgården så jag kunde umgås en stund där.

Gick hem och deppade, var orolig för att det skulle bli en ensam tråkdag.

Men så skulle jag ut och åka.

Vid Ossys gamla dagis där hittade jag minsann Basse som låg och väntade på mej och nu skulle han med mej. Alltså ordning i tillvaron.

Åkte och Basse sa att vi var förföljda av en bekant bil.

 

Perfekt vi skulle ha sällskap med Moha och Troy. Mycket trevligare när man är flera hundar. Vi skulle kolla en av mina kursskogar för att se om det levde några svampar där.


 

 Så äntligen på fria tassar, nu ska vi passa på att göra en massa viktiga hundsaker innan det blir ovädershett.

 

Här har jag inte varit sen början av min fängelsevistelse och Maha, Troy och Basse har inte varit här på många evigheter. Alltså fullt upp med att kolla allt.

 

In i skogen där vi hade tassarna fulla med en massa att göra. Vi skulle hinna umgås, diskutera allt som hänt sen sist, kolla skogens nyheter och så vidare.

 

Bäst att kolla så de inte går vilse bland alla ormbunkar. Vore katastrof att slarva bort en kompis i skogen.

 

Basse han minns alltid var det har funnits vatten och om nu inte ovädret och Vattentjuven hade härjat så förbaskat mycket skulle det ha funnits här, men det var alldeles torrt.

 

Elände sist när jag var här, då på den tiden när svampvattnet kunde falla så fanns det massor med små kantareller här. Nu var det alldeles tomt och ödsligt.

 

Moha och Troymatte lyckades hitta en liten torr Blek taggsvamp. Matte har tydligen lyckats träna henne riktigt bra i svampsök. Men som tur är så kräver hon inte att få våran ost som belöning.

 

Inte för att det var nån av oss som hittade den där svampen, men vi fick ost. Moha och Troy har en annan smak och den var precis lika utsökt den. För övrigt är all ost god.

 

Det var en gång kantareller, numer mumier så matte sa en del som jag inte tänker upprepa.

 

Här borde det finnas utsökt lervatten men det hade Vattentjuven varit och stulit. Fanns inte en droppe kvar till behövande Basse.

 

Men titta vad jag hittade!! Här är det skugga och fuktig mossa och här lever kantarellerna. Fick massor med beröm för mitt fynd.

 

Basse var inte sämre han utan han markerade också. Om nu svampvattnet kommer så kommer dessa att överleva.

 

Undrar vad de egentligen gör? Lika bra att hålla koll.

 

Moha och Troymatte gick runt och viftade med osttuben och enligt Basse måste såna vara under hårdbevakning. Var visst nåt med att Moha och Troy skulle träna lite.

 

Titta! Det finns levande på flera ställen. Det blir nog ordning i skogen bara svampvattnet kommer.

 

Ursäkta Troy det var faktiskt jag som hittade dom inte du. Men okej du tränar ju så visst jag kan väl dela med mej då.

 

En del av de där som var små, små sist hade på nåt underligt sätt blivit stora. Skuggig granskog med djup mossa är bra. Moha tränade också en del på dom med framgång.

 

Lika bra att ligga här och vänta för det verkar ha utbrutit nåt smärre kaos där borta.

 

Troy grävde och grävde och Moha övervakade noga. Nåt var på gång.

 

Nu har de gjort vad de ska och Moha och Troymatte ska ta bild på deras verk.

 

Detta är en liten Näbbmus framgrävd av Troy, men klarade sej med livet i behåll. För sekunden efter att denna bild togs så smet den ner i ett hål i marken igen.

 

På väg tillbaka och vi är fångar för det var nåt som intresserade Basse alldels för mycket. Gjorde gentligen inget för vi var ganska trötta.

 

Så vid våra bilar så fanns det vatten, dracka massor. Vi blir törstiga av att ha en massa skoj i skogen och det finns inget gott lervatten att dricka där heller..

Åkte hem, käkade och somnade. Matte påstår att jag snarkade och Basse pratade i sömnen. Dumheter, hon inbillade sej säkert.

Gick på trist eftermiddagsrunda, träffad einga vi känner.

I morgon då är det lördag så då väntar en massa trevigt umgänge med kompisar igen.






 
 
Ingen bild

Inga-Lill

23 juli 2021 19:26

Ser ut som ni haft skoj i skogen, men näbbmöss är inget hundar ska käka för de är giftiga. Synd att det inte kommit något svampvatten kantareller är bland det godaste som finns men jag skulle tro att du tycker bättre om köttben. Sen tror jag matten har hallucinationer för inte sjutton snarkar väl du och inte pratar väl Basse i sömnen heller, hihi.

Kramiz!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards