wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 24 november 2020

Onödigt lugn dag

Av Wilma Border collie - 24 november 2020 18:05

Vanliga början på dagen med hämta Basse och leka en massa.

Hem utan att behöva ut igen för idag skulle det inte komma folk och kolla ventilation.

Fick vänta i många evigheter när det var dags för vår längre runda, matte skulle klara av en massa tråksamtal i telefonen först. Nåt om en stackars skabbräv som ligger död vid skärmskyddet på min Sörmlandsledsetapp. Himla tur att vi inte varit där för sån där rävskabb smittar oss hundar.

 

Äntligen utsläppta och titta vad vi hittade på våran gata! Jenna med människor vi blev självklart jätteglada och trodde att vi skulle få vara Flocken.

 

Basse och Jenna hade en del planer, men Jenna skulle vara hemma och vårda sin människovalp så jag och Basse skulle vidare utan henne. Elände och dessutom regnade det.

 

Här har vi inte varit sen nån gång i somras. Alltså massor att undersöka, skulle säkert kunna förgylla denna regniga dag.

 

Hittade en ny variant av julgran eller i alla fall nåt som ska föreställa en sån. Kollade och insåg att den var tämligen ointressant.

 

Bra Basse, nu kan han kolla bryggor alldeles på egen tass. Han lär sej mycket av mej.

 

Jag provade godisbänkar och matte lyckades prata i telefonen igen, fast nu var det nån som ringde om nåt annat.

 

Balansera på stubbar brukar ge godis, fast detta var enligt matte fusk. Stå på en enorm gammal ekstubbe är inte att balansera enligt henne.Men Basse fick en godis i alla fall.

 

Körde lite gemensam bryggkoll. Den var i allra bästa skick.

 

Jag var upptagen med nåt när Basse sa att det minsann blommade ost inne i den här ihåliga eken. Har aldrig hänt så jag trodde inte riktigt på honom.

 

Han hade rätt och det blommade utanför också, tur eftersom vi inte får plats båda två där inne.

 

Bytte så jag rensade mer i eken och Basse tog det jag lämnat utanför. Vi delar på allt.

 

Gick och kollade andra ställen. Hade inte hänt nåt av värde.

 

Hade en diskussion om vad vi skulle hitta på. Måste vara överens.

 

Leka är aldrig fel och vi har så skoj. Lika bra att passa på.

 

Jag lyckades hitta en svamp, men det var ingen som matte ville ha. Men självklart så fick jag beröm och godis för utfört arbete.

 

Basse han kollade om det skulle gå att gräva upp nån Sork. Han hade ingen framgång, den var nog långt nere i jorden.

 

Kom igen nu så leker vi mera.

 

Jaga varandra runt en bänk är en mycket skoj lek.

 

Körde samma runt en ek också, blev oavgjort. Men ungefär nu så började det att regna mera. Eftersom vi inte ville bli skadade så fick vi gå till bilen.

Hörde nåt om handla, självklart hoppades vi på shopping i vår bästa affär. Men det var bara matte som skulle ha nåt tråk i jättelika tråkaffären. 

Åkte hem, käkade lunch och sov.

 

Eftermiddagsrunda. Helt plötsligt har det växt upp en stor gran på torget. Basse pinkade in den och jag kollade om några snygga hanar använt den, men de hade tydligen inte hunnit för det fanns inga spår.

 

Hemma igen och matte ska ha mat. Jag trodde att Basse fått totalt hjärnsläpp när han tiggde morot av matte. Han påstor att det är gott med sån, jag äter inte morötter, det kan matte och marsvinen göra. Det finns faktiskt utsökta tuggben som är mycket bättre.

I morgon påstår matte att vi kommer att få en väldigt bra dag. Hoppas att det stämmer


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Av Wilma Border collie - Lördag 23 mars 17:57

Mina vanliga lördagsrutiner. Tråkfrukost och ensam morgonrunda, sen passa dörren i evigheter.   Så äntligen framme, nu ska jag bara hitta Basse som inte ens kom och mötte mej.   Där borta ligger han i den där kojan som Bassehusse byggde t...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards