wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 9 november 2020

Varit i skogen med Basse

Av Wilma Border collie - 9 november 2020 18:02

Åter till normala rutiner vilket innebär att jag åkte och hämtade Basse i morse.  Alltså en bra början på dagen med en massa lek och annat viktigt.

Hem, käkade frukost och funderade på vad vi skulle göra idag. Matte hade lovat att vi skulle åka till en skog.

 

Vi hamnade i skogen med Vithajssjön, här har vi inte varit på många, många år. Enligt matte var det när Terra var här vilket är en dryg månad sen men vi vet att det är ingen idé att försöka prata om tid med henne.

 

Massor att kolla efter den långa frånvaron. Hade rört sej hundar och så fanns det en massa andra intressanta spår också.

 

Kollade självklart bryggorna vid Vithajssjön. De var i alldeles utmärkt skick.

 

Enligt matte var det vackert eftersom det var alldeles vindstilla och sjön spegelblank.

 

Drack en del vatten, gott var det men kallt om tassarna så badsäsongen är över.

 

Fast den här smörblomman tror tydligen att det är sommar. De ska inte alls blomma i november.

 

Gick till skogen. Matte skulle kolla om det fanns några svampar och vi hade en massa viktiga hundsaker att utföra.

 

Titta vilket ljuvligt lervatten vi hittade. Sånt har varit väldigt sällsynt alldeles för länge nu. Hoppas verkligen att Vattentjuven inte hittar detta. Vi drack av det och gjorde lite lerinpackningar av tassarna. Lera ska vara välgörande så det är bäst att passa på.

 

Kollade runt en massa i skogen, de där svamparna som borde växa här de var fullständigt frånvarande.

 

Jo sist vi var här då för många år sen var det faktiskt skogsfika precis här. Det råkar inte vara så att du har mackor till två sugna hundar? Fick höra att perioden med skogsfika är över för i år men vi fick varsin godis som tröst. Enligt oss kan man fika i skogen året om.

 

Kollade mer, här borde det finnas svamp men det var alldeles öde. Basse kollade om det fanns nåt blommande träd men inte ens det fanns det. Ibalnd är det synd om oss.

 

Gick tillbaka till sjön då kom Basse på att vi kunde leka Hunden på täppan med den här sandhögen.

Det är en mycket skoj lek så jag höll med honom.

 

Försök inte med några fula knep nu. Jag tänker minsann knuffa ner dej och erövra sandhögen bara så du vet!

 

Jag har vunnit och klättrar upp efter astt ha knuffat ner Basse. Hunden på täppan är en väldigt skoj lek så vi körde den flera gånger.

 

Enligt Basse blir man väldigt varm av en massa kamp om vem som ska vara högst upp. Alltså ansåg han att det var läge att bada när vi inte orkade leka längre. Jag tror att han tycker att det är lite kallt eftersom han slutat simma, men jag vet att det skulle han aldrig erkänna.

 

Kollade en massa mer viktigt. Ute i sjön så började Vithajarna vara aktiva, enligt matte var de på jakt efter henne.

 

Jaha slut på det roliga, nära bilen och vi är fångar. Fast vi hade varit flera timmar i skogen så det var faktiskt okej att åka hem, käka lunch och sova en stund.

Så blev det dags för eftermiddagsrunda.

 

Titta så bra!! Vi har hämtat Jenna och är Flocken!! Tyvärr hade vi inte möjlighet att röja loss som vi brukar, men vi hade massor att prata om under vår runda. Har inte setts på många evigheter så det var mycket att diskutera.

Hörde att på onsdag då är vi Flocken och då kan vi röja precis som vi brukar. Undrar om det är onsdag om fem minuter? Enligt Tråkmatte är det inte alls så men jag ska hämta Jenna om ett tag för en kvällsrunda i alla fall.


 
 
Ingen bild

Inga-Lill

9 november 2020 19:45

Visst kan man ha skogsfika året runt, även mitt i vintern det kan du hälsa din matte, för det brukade vi har när våra barn var små.

Klappar i mängd!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Av Wilma Border collie - Lördag 23 mars 17:57

Mina vanliga lördagsrutiner. Tråkfrukost och ensam morgonrunda, sen passa dörren i evigheter.   Så äntligen framme, nu ska jag bara hitta Basse som inte ens kom och mötte mej.   Där borta ligger han i den där kojan som Bassehusse byggde t...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards