wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2020

Samma oväder men träffat kompisar

Av Wilma Border collie - 9 augusti 2020 17:46

Samma eländiga oväder idag, alldeles för varmt redan när jag gjorde morgontoaletten.

Gick hem, passade dörren i ett par veckor innan det var dags att åka.

 

I går fanns det inga Stolta fjällskivlingar efter vägen hem till Basse. Men idag blev det tvärnit för nu satt det tre stycken som behövde följa med hem.

 

Hej Basse, äntligen! I går var länge sen det. Självklart hade vi hälsat ordentligt på Rozzo också som kom samtidigt som oss.

 

Människor de kan om de vill. Vi har fått privata Plaskdammsskötare. Moha och Troymatte höll på och släppte det gamla vattnet ur den och såg till att vi fick nytt dricksvatten också.

 

Rozzomatte skurade bort en massa sand som hamnat där. Tänk människor kan om de vill och vi behöver faktiskt fullservice.

 

Troy som har ett stort vattenintresse kollade så matte klarade av att fylla på plaskdammen med vatten. Det är väldigt noga att det blir rätt utfört.

 

Blä det är för hett så jag övervakade allt på avstånd. Insåg att kompisarna klarade av att övervaka människorna alldeles utmärkt utan min inblanding.

 

Rozzo kollade också och var väldigt intresserad av den där förbjudna pluppen som håller vattnet kvar. Men han lärde sej att den är förbjuden att röra.

 

Basse hade nåt viktigt samtal med sin husse. Jag hörde delar av det och det lät alldeles strålande bra.

 

Nu kommer det flera, mycket trevligt. Visst sånt oväder så vi kommer inte att orka leka så mycket men det går lika bra att mingla runt och ha en massa trevliga diskussioner.

 

Lille Corgievalpen Benito kom också. Pratade en del med honom, han har massor att lära sej om hundlivet så det är alltid bra att bistå med tips.

 

Han provade plaskdammen och kom på att det var mycket trevligt att vara i den.

 

Jo det är så att vi svälter, finns det möjligen nånting till utsvultna hundar?

 

Berner Alice provade också vattnet och eftersom det var så ovädershett så fylldes det på med mer svalt vatten. Behövdes verkligen idag.

 

Jag föredrog skuggan under bordet. Tänk om det varit fint väder då hade vi kunnat leka en massa. Men så sa matte nåt.........

 

Ser jag verkligen rätt? Kan jag ha sån tur eller har vi alla hallucinationer på grund av ovädret?

 

Såg rätt! Jenna kom!! Äntligen på grund av den där korkade semestern har vi inte setts på många år. Människorna pratar om en vecka vilket självklart inte är sant.

 

Jenna godkände också plaskdammen, nåt om att människorna hade gjort ett bra jobb.

 

Moha och Troymatte försökte få en del att gå slalom, men det var alldeles för hett. Vad jag såg blev det bara halvhjärtade försök.

 

Jenna och Basse försökte leka med Jennas människovalp men det gick inte det heller. Börjar förstå matte som pratar om att emigrera till Norra ishavet.

 

Så försvann alla kompisar. Jenna matte skulle göra nåt med de där tråkgrönsakerna och matte titta om det fanns fler ölmarinerade sniglar. Hade ett samtal med Basse men sen försvann han och Jenna ner till Basse lerdike och badade. Jag avstod, väntade på dom och lyssnade på tråkprat i stället.

 

Samling i skuggan, något drägligare här.

 

Titta vi är Flocken och på väg mot bilarna. Hade ett hopp om att vi skulle få vara Flocken några timmar, men den turen hade vi inte. Fast det blev bra i alla fall för jag hade hört rätt tidigare. Bassehusse hade åkt och jobbat med nåt så Basse skulle hänga med hem till mej.

Inte för att vi gjorde mycket käkade lite lunch och sov, men trevligt med sällskap.

Gick på eftermiddagsrunda och försökte undvika asfalten som är ruskigt het nu. Träffade Moha och Troymatte som tyvärr hade glömt som hemma.

I morgon ska jag och Basse göra nåt, men okänt vad. Matte pratar om att vi kanske kan hinnan nåt innan det blir ovädershetta.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards