wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2020

Inspekterat en annan skog

Av Wilma Border collie - 6 augusti 2020 17:56

Vanliga morgonrutinerna med morgonlek med Basse medan matte studerade ölmarinerade Mördagsniglar. Männiksor har märkliga intressen, fast sen städade hon bort en massa Champinjoner från Basses gräsmatta också.

Var hemma hos mej ett tag innan det var dags för skogen.

Hörde att det var bäst att passa på idag för sen väntar några dagar med alldeles vidrigt oväder så då kan vi glömma alla trevliga skogar.

 

Detta blir bra, här var det länge sen vi var så vi kommer att ha en massa att göra.

 

Så på fria tassar så nu kan vi röra oss som vi vill och undersöka alla viktiga hundsaker. Basse stack och kollade nåt, men enligt honom var det inte nåt viktigt så jag väntade.

 

Den där Vattentjuven är bedrövlig. Här borde det om det om inte Vattentjuven härjade vara en massa trvligt vatten. Basse letade och letade men torrt så det dammar.

 

Finns flera små bäckar, men alla var i samma bedrövliga skick, alldeles torrt.

 

Vi fortsatte att kolla en massa viktiga hundsaker. Hade inte rört sej några hundar här, märkligt för det är ett bta hundställe.

 

Dessutom är vi extra övervakade nu. Min och Basses skvallermaskiner är på nåt sätt ihopkopplade så matte ser även Basse i appen till min. Jag var nära matte men Basse hade tagit en runda och matte stod och tittade på hans rörelser och pratade om att det fungerar hur bra som helst. Alltså har vi inget som helst privatliv, vi syns båda samtidigt och precis var vi rör oss. Enligt oss fullkomligt onödigt och enligt matte väldigt bra.

 

Mitt inne i skogen så finns det ett bord, ett bra bord för det ger godis. Basse fick självklart och sen provade jag också.

 

Framme vid sjön och där drog Basse.

 

Jag försökjte få honom att kliva upp ur vattnet och hjälpa mej att kolla bryggan. Men han påstod att han hade minsann inte badat på flera månader så det var akut.

 

Han kom upp till slut och då hade vi en diskussion med matte. Sist vi var här då var vi Flocken och hade dessutom sällskap med Moha och Troy. Inte nog med det, vi firade att det var min hemflyttningsdag och fick smarriga tuggben.

Förväntade oss såna idag också. Fick bara höra att det fanns inga såna idag och jag har inget att fira. Vadå, kunde väl ha firat nåt eller att det snart är fyra år och en månad sen jag flyttade in hos matte.

 

Tog en sväng på en ny väg i skogen. Sånt är alltid trevligt, fast jag fick vänta på Basse som drog till sjön på ett annat ställe.

 

Han kom så vi kunde fortsätta att kolla en massa.

 

Matte hittade en liten Karl Johan,det var väldig svampbrist i den skogen,

 

Basse fick prova att lukta på den och det skötte han alldeles perfekt.

 

Visst det var Basse som tränade, men jag behöver faktiskt kolla att det är god ost. Ny tub med sån och tänk om den inte skulle vara god. Nu var den som vanligt alldeles utsökt.

 

Äsch! Jag tänkte gå och spana lite. Inte för att jag sett nån Ekorre i den här skogen men de borde finnas. Trodde att jag smög iväg utan att de andra märkte nåt. Men matte skickade Basse att hämta mej. Beröm fick han också när han gjorde det, som om det inte räckte med Skvallermaskinerna.

 

Om det behagar falla en massa svampvatten så kan vi nog jobba som svamphundar här, matte pratade om alla möjliga svampar.

 

Det var en gång en liten Flugsvamp sen hittade Mördarsnigel den. Såna kan käka Flugsvampar utan att bli förgiftade som vi och människor blir.

 

Tillbaka på den vanliga vägen igen. Nu började det kännas att ovädret är på gång, blev varmare och varmare. Hade tänkt leka en del men det blev för varmt.

 

Kollade efter annat istället, typ intressanta dofter och sånt som är viktigt för oss hundar.

 

Jaha slut på det roliga.Ungefär här blir vi alltid fångar och det var inte annorlunda idag. Bara att gå till bilen och åka hem. Fast matte körde en annan väg och upptäckte att ett av våra bra ställen går att besöka. Hon trodde att det skulle vara kossor där men det är kofritt. Dit ska vi alltså åka inom snar framtid.

Hem och käkade lunch och sov.

Gick på eftermiddagsrunda, då hade ovädret slagit till med full kraft så det var så där vidrigt hett. Må det försvinna snabbare än det kom så vi kan göra alla viktiga saker i våra skogar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards