wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 31 juli 2020

Tryffelturné och ett korkat besked

Av Wilma Border collie - 31 juli 2020 17:54

Började med en sån där trist ensam morgonrunda. Träffade Rottis Helga med matte, eller Helga träffade mattes godisficka och jag höll mej på avstånd och lyssnade på mänskligt tråkprat.

Hemma igen så hörde jag att matte pratade i telefonen, korkat samtal. Basse skulle hänga med sin husse idag.

Men Jenna skulle med i dag också så ensam skulle jag inte behöva vara.

 

Bestämdes att vi skulle ta en tryffelrunda. Första stoppet, här har vi varit flera gånger men alltid tomt, kanske att de vaknat nu.

 

Jo idag var turen med oss. Titta mellan mej och Jenna så är det vad som ser ut som en jordhög i gräset. Vi har minsann samarbetat och hittat.

 

Fynd av Stjärnhovstryffel kräver ostbelöning och vi fick sån.

 

Jenna inspekterade vårt fynd ordentligt när matte hade petat upp den ur jorden.

 

Normalt så sätter Jenna nosen fint mot svampen när hon markerar. Men är det tryffel då ska man rulla på den som markering enligt henne.

 

Dagens fynd på det tidigare tomma stället, inte så många men helt okej.

 

Åkte vidare till ett annat ställe. Det har också varit tomt men vi skulle kolla. På väg mot det fanns det enligt Jenna en masssa intressanta spår av snygga hanar. Hjälpte henne att kolla fast jag inte är ett dugg intresserad nu, men Jennas tid i Hormonhäxefängelset närmar sej.

 

Arbete pågår. Vi letade och letade, men inte minsta spår av tryffel inte. Förra året hittade vi massor här.

 

Jenna gick och kollade en svamp. Rodnande flugsvamp är inget som plockas så hon kissade på den. Av nån anledning hade matte hysteriskt roligt åt detta.

 

Det hade passerat hanar här och lämnat hälsningar. Jenna lämnade många hälsningar om vad hon planerar.

 

Hm ska vi verkligen in här? Det är Komonsterland och tänk om de är nära? Enligt matte så var det ingen fara vi skulle bara en liten bit.

 

Skulle kollas efter tryffel här, fanns ingen bara en sån här stinkande Mandelriska. Mördarsnigeln blev blåst på sin tilltänkta lunch för matte tod svampen till bättre behövande.

 

Sista stoppet, nu kan vi vara på fria tassar. Har faktiskt en hel del att kolla här.

 

Jag ägnade mej självklart åt det mycket viktiga jobbet kolla bryggor.

 

 Om det hade varit ljud till bilden så skulle ni ha hört ett våldsamt plaskande. Jenna ansåg att bada i vassen var viktigare än att kolla brygga.

 

Gick och kollade en massa annat viktigt. Kan ha hänt massor sen senaste besöket.

 

Jenna hittade en Finluden stensopp men den var urgammal och nästan rutten.

 

Fick med henne på koll av den andra bryggan. Mycket bra skick på den här också.

 

Kollade om det hände nåt skoj i sjön, men det verkade övergivet. Fast matte påstår att de där Vithajarna lurar överallt. Såg inga.

 

Det enda som rörde sej var Jenna som kastade sej i och simmade. Inga sjöar får vara osimmade i hennes värld.

 

Den ihåliga eken var lika bra idag som sist för det fanns godis i den. Jenna rensade en omgång och sen var jag inne och rensade bort ännu mer. Mycket bra gammal ek detta.

 

Gick en sväng och kollade, men det fanns ingenting av värde, inte ens några svampar. Dessutom hade va varit borta länge och enligt matte var det dags att åka hem igen.

På väg hem så insåg vi det hemska.

Nu inträffar en katastrof i våra hundliv. Jenna ska ha nåt så korkat som semester i tre veckor, totalt onödigt! För övrigt så lär det knappast vara tre veckor människor har en snedvriden tidsuppfattning så det är säkert 30 år minst som det är frågan om. Bedrövligt att inte få vara Flocken på så många långa år, hundlivet kommer att vara pest.

Deppade hemma sen gick jag på eftermiddasgrunda. Hade sån tur att Susannes affär var öppen så jag kom in och kunde få godis och umgänge.

I morgon är det i alla fall lördag med en massa trevliga kompisar.



 
 
Ingen bild

Inga-Lill

31 juli 2020 19:41

Det där med semester är nog inget som hundar skulle uppfunnit om de hade fått bestämma men i år är det många som hemestrar i stället, kanske Jennas tvåbeningar ska ha det i år de också som många andra. Du kan ju alltid hoppas, annars får du nöja dig med hundträffarna och alla de andra kompisarna som du träffar av och till, sen får vi ju absolut inte glömma bästa Basse. Nej, du Wilma jag tror allt du överlever gott med de kompisar du har.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards