wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 27 mars 2020

Träffat gamla kompisar

Av Wilma Border collie - 27 mars 2020 17:51

Blev en bra dag fast både jag och Basse trodde att det skulle bli tråk. Hämtade honom som vanligt i morse och vi hoppades på skjuts till nån trevlig skog.

 

Äsch, ingen skjuts nånstans, enligt matte har vi haft så mycket hela veckan att vi kunde ta det lite lugnt idag.

Kollade  av Heden men inga hundar eller människor synliga.

 

Undrar om det finns några sociala ekorrar i Ekorrskogen? Men inte det inte, var alldeles övergivet.

 

Hamnade vid sjön. Hittade en bra pinne som vi hade en trevlig dragkamp och fördrev en del tid.

 

Basse provade sjön, jag var tveksam. Visst bäcken igår men idag kändes det tveksam.

 

Gjorde ett bra fynd vid hundbadet. Svan hade tappat sitt huvud, jätteskoj leksak. Nu var det ingen riktig svan som tappat huvud. Basse gjorde sitt bästa för att komma över det men han fick vänta.

 

Jag tröttnade efter ett tag så då fick Basse ta det. Han hade precis lika roligt med det som jag hade haft.

 

Provade sjön. Det var faktiskt skönt i vattnet och gott var det. Blir nog badsäsong nu.

 

Gick vidare och då blev det väldigt bra. Vi träffade minsann Dvärgschnauzer Moha och henner lillebrorsa Dvärgschnauzer Troy. Har inte träffat dom på massor med evigheter eftersom de bara är här när det är vår och sommar.

 

Troy han bestämde sej för att jag minsann var den snyggaste tik han nånsin träffat och belv kär i mej. Han råkar vara i den där fjortisperioden nu.

 

Ännu bättre människorna bestämde sej för att vi kunde gå en runda tillsammans. Livet är mycket roligare när vi är flera hundar. Basse och Troy blev superbra kompisar på en gång.

 

Perfekt de stora ängarna här kan vi springa och ha en massa skoj. Jag berättade för Troy hur bra det är här, han har nämligen mycket att lära sej.

 

Sånt är är skoj, flockspring. Vi sprang massor och fort. Det där som jag och Basse trodde skulle bli en tråkdag blev väldigt bra.

 

Så hittade Basse nåt som neligt honom var extremt viktigt. Han sprang och sprang, jag, Moha och Troy försökte komma över hans byte, lyckades inte. Människorna funderade mest på vad han hade.

 

Nä du Troy försök inte det är MITT! Basse sprang vidare men nu gjorde han misstaget att komma för nära Moha och Troys matte.

 

Basse blev koppelfånge och vi andra var väldigt intresserade av det där han var så rädd om. Men människorna hade en massa åsikter om att vi inte alls skulle ha det.

 

Detta är bytet en del av Rådjurs tappade huvud. Matte tror att det kommer från ett som blev påkört en bit bort för ett par veckor sen.

 

Så ordningen är återställd vi är på fria tassar allihopa igen och kunde fortsätta med en massa skoj lekar. Bäst att passa på eftersom vi inte setts på så många evigheter.

 

Troy han kan minsann gå på vatten, eller egentligen så springer han på tunn is. Den höll inte för honom så det blev tassbad precis när han kom till kanten.

Kom till vägen så då blev vi fångar eftersom det kan komma en del bilar.

 

Dasg att skiljas åt, men det hade varken Basse eller Troy nån lust med, de ville fortsätta att leka. Men vi hörde att de kommer på hundträffen i morgon-

Gick hem nöjda med att det blev så bra idag fast vi trodde att det skulle bli tråk.

Tog en eftermiddagsrunda, hade tur så vi kunde hälsa på i Susannes affär och få godis och umgänge. Träffade Chihuahua DeeDee där också. Sen mötte vi Jennamatte och människovalåen. Men tyvärr var Jenna hemma.

I morgon är det lördag, hoppas det kommer många trevliga kompisar att ha skoj med.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards