wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 24 mars 2020

Hålligång med hela flocken

Av Wilma Border collie - 24 mars 2020 17:49

Alldeles perfekt dag detta. Vanliga rutunerna med att hämta Basse i morse och trevligt morgonbus.

Sen när vi hade varit hemma ett tag så skulle Jenna hämtas och vi skulle ut och åka.

 

Så där framme och detta kommer att bli toppen. Nu kom vi till det där stället där vi skulle ha varit förra veckan men vägen var avgrävd.

 

Nu ska vi leka och ha mssor med skoj. Vi har inte varit hela flocken på massor med evigheter och måste ta igen allt vi förlorat.

 

Körde en skoj dragkamp, alla tre om samma pinne. Men det slutade oavgjort för den höll inte för tre starka envisa hundar.

 

Sen blev det lite fel eller nåt. Matte såg att Basse rullade i nåt och Jenna var extremt intresserad. Sen hördes det hemska hot mot oskyldig hund. Basse belv hotad med att lämans kvar där och matte skulle ringa hans husse och berätta var han befann sej.

 

Detta hade Basse hittat och inte nog med det, han hade lyckats få de här delarna att fastna i selen när han rullade på den skendöda Vithajen. Men de lossnade på nåt märkligt sätt så Basse skulle få följa med bara han gav sjutton i delarna.

 

Jenna lyckades hitta fler Vithajsdelar, mycket stolt var hon.

 

Här utsattes hon för precis samma hot som Basse. Har du delar i selen får du gå hem eller bli hämtad av nån annan. Hon hade inga delar med sej när hon kom.

 

Fick med både Basse och Jenna utan Vithajsdelar för nu skulle vi till andra bra ställen.

 

Ja, ja Basse har lite märkliga saker för sej ibland som ligga och rulla på tunn is. Den sprack för övrigt så han blev ganska blöt av denna sysselsättning.

 

Nu ska vi springa massor och fort, leka en massa skoj jaktlekar. Vi har inte lekt på många år så nu gäller det att passa på.

 

Så här såg det ut nästan hela tiden. Men nu är hundlivet perfekt vi är full flock och har så där skoj som bara vi kan ha.

 

Springa, springa och springa ännu mer. 

 

Av en massa skoj blir man varm. Jag nöjde mej med att dricka, Jenna badade och hade planer på att tillbringa lång tid i sjön. Basse var inte sämre han, jag börjar ge upp det där med att få dom att förstå att det inte är badsäsong ännu.

 

Efter bad är det viktigt att torka pälsen genom att rulla sej ordentligt.

 

Basse förvandlades nästan till en levande lövhög när han äntligen var klar med torkningen av pälsen.

 

Jaktlek runt en stor en är skoj. Jag var med men eftersom jag var snabbast just då har jag hunnit bakom busken. Den här ska vi använda fler gånger.

 

Det inträffade att vi tog det lite lugnt, typ pratade om vad vi skulle hitta på nu. Finns massor att göra.

 

Kom på att jag skulle visa ett ställe där Basse och Jenna inte har varit med. Jag var där en gång för länge sen. Men det gick inget bra. Var vatten i vägen och så djupt att matte kunde inte passera trots vatentäta kängor. Får ta det när det blivit torrare.

 

Gjorde inget för vi fortsatte att ha en massa skoj på andra ställen. Bäst att leka och springa nu när vi har chansen för vem vet när vi får göra det igen.

 

Drack i sjön igen, perfekt detta att sjön finns så nära och förser törstiga hundar med vatten.

 

Ja , ja ha dragkamp ni. Jag bryr mej inte om att vara domare för den där pinnen kommer inte att hålla. Hade rätt, den gick i två delar så ingen vann.

 

Så ni tror att ni ska kunna plaska runt i vattnet och komma tillbaka utan att jag reagerar? Vänta bara.

 

Ha! Jag är väl snabb och nu ska ni jagas. Mycket rolig lek. Ännu roligare att vi höll på at kasta matte i backen när vi lyckades springa rakt in i henne. Fast hon höll sej på benen.

 


Vad ska vi hitta på? Har hört att det börjar vara dags att gå mot bilen så nu gäller det.

 

Sprang mera men enligt matte började vi se ganska trötta ut. Nåt om långa tungor. Vadå hon kunde prova själv att ha så här superskoj i ett par timmar.

 

Jag funderade på om jag skulle ta en snabbis på det där bra spanstället. Hörde att matte höll på med nåt bakom svansen på mej.

 

Jenna och Basse belv fullt upptagna med att leta godis och sånt kan jag inte missa. Alltså struntade jag i spanstället för att inte missa nån godisbit.

 

Äsch! Sånt här som kallas för kollektiv bestraffning eller nåt. Vi blev fångar alla tre för vi var nära stället med de där Vithajsdelarna. I mattes värld hade troligen delarna monterat ihop sej till en Vithaj som tänkte sluka henne och ingen hund skulle ens tänka tanken att hitta det där igen.

Kom till bilen och vi sov gott alla tre när vi åkte hem, tog på krafterna att ha så där otroligt skoj ett par timmar.

Käkade lite och fortsatte sova hemma.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, händelselös sån.

I morgon är vi hela flocken igen och då ska vi träffa kompisar så det blir säkert en superbra dag.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards