wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 20 mars 2020

Grejat med en del i skogen

Av Wilma Border collie - 20 mars 2020 17:53

Snöade när jag hämtade Basse i morse, men vi lekte en del och Basse lyckades försvinna spårlöst en stund också. Hörde att matte hota med fångenskap i koppel hela dagen.

Åkte hem till mej ett tag. 

Var funderingar på vilken skog vi skulle till, eftersom det fortsatte att snöa en del så ställde matte in planerna på det vi skulle ha gjort.

 

Slutade med at vi hamnade i den här skogn för matte skulle fixa nåt, Jag fick vara på fria tassar direkt, Basse var alldeles för upptagen av en massa spårande så han var fånge,

 

Så där nu är det vår för tussligon har börjat blomma. Ointressant om man är hund men mycket trevligt enligt matte.

 

Kollade av en massa viktiga saker. Det hade rört sej en del djur sen sist bland annat.

 

Basse var fortfarande fånge eftersom det var så mycket nosa, Men så bestämde matte att han skulle få prova att vara på fria tassar,

 

Jo då han hade hörseln i behåll och kom ihåg vad inkallning är. Jag såg minsann till att han skötte sej, livet på fria tassar är mycket trevligare.

 

Enligt Basse extra trevligt när det finns en massa vatten att bada i.

 

Kollade där Bombmurkloran ska växa men de vägrar komma i år. I alla fall här, ska kanske kolla ett par andra ställen vid tillfälle.

 

Fortsatte på min Sörmlandsledsetapp för matte skulle göra nåt här. Jag spanade lite men det fanns inga Ekorrar nånstans.

 

Den här eländiga granen som kan hindra vandrande hundar skulle åtgärdas.

  Matte tog fram sågen för nu ska den bort från leden.

 

Så nu kommer vandrande hundar fram igen utan problem. Basse som inte varit med om så mycket Sörmlandsledsjobb försökte dra i väg med delen som matte släpade undan. Men han hade ingen framgång.

 

Basse fick träna mer på inkallning eftersom det var nödvändigt idag. Men han skötte sej ypperligt varje gång.

  Medan de höll på med det så satt jag på en sten och filosoferade över hundlivet. Finns en hel del beslut att fatta om viktiga saker.

 

Diskuterade en del med Basse om vad vi skulle hitta på nu. Finns alltid en massa trevligt att göra i skogen, men bäst att vara överens.

 

Har lekt en del så vi drack vatten i ett dike. Mycket gott var det.

 

Drog runt och kollade en massa, den som tittar noga ser att nu snöade det ordentligt igen.

 

Men så perfekt! Det blommar ost på den här rotvältan, har aldrig hänt tidigare. Vi städade självklart bort alla spår av den. Gäller att vara rädd om de där ställena där osten blommar.

 

Sen började det. Basse drog och var borta, men jag kan minsann jobba som Skvallerbytta jag också. Har liksom lärt mej av Jenna hur man ska göra. Jag vet precis åt vilket håll han är rymmaren.

 

Titta noga mellan träden så syns han, emn det var synnerligen tillfälligt för han försvann igen.

 

Men så äntligen kom han på bättre tankar och kom tillbaka.

 

Så var det slut på den friheten. Basse var sur för på Sörmlandsleden en liten bit bort kom det ett helt gäng med människovalpar och några människor. Troligen hade han varit hos dom. Synnerligen otillåtet enligt matte. Basse han tittade längtansfullt och hade säkert dragit till dom om han hade fått chansen.

 

Glöm allt om fria tassar hette det. Skönt att jag inte gav mej i väg för jag fick fortsätta som vanligt. Men vi skulle tillbaka hem för vi hade varit länge i skogen.

Hemma käkade vi lunch och somnade gott ett tag.

Var på eftermiddagsrunda och hade tur så vi träffade vår allra bästa godisutdelare, precis vad vi behövde.

I morgon är det äntligen lördag och dags för kompisar. Vi träffas fast det där korkade viruset härjar. Människor som är sjuka får vara hemma och sen gäller lite annat som alla vet om. Jag hoppas på en mycket trevlig lördag.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 16 juni 17:40

Som vanligt en bra början på dagen. Hämta Basse, mindre bra att jag var fånge när han försökte hinna upp Hare. Gjorde våra morgontoaletter och åkte och hämtade Alice. Hem för frukost och planering av dagen. Enligt matte skulle vi till skogen, bäs...

Av Wilma Border collie - Tisdag 15 juni 18:00

Vanliga morgonrutinen, hämta Basse klara av morgontoaletten där, sen vidare med hundtaxin och hämta Alice. Hem till mej käka frukost och ha viktiga hunddiskussioner. Sen skulle vi göra nåt.   Hamnade hemma hos Basse och där hittade vi minsan...

Av Wilma Border collie - Måndag 14 juni 17:59

Bra morgon, jag fick åka och hämta Basse och när vi klarat av morgonrutinerna så hämtade vi Alice. Perfekt med Flocken samlad. Hem till mej för gemensam frukost och så pratade vi om vad vi skulle hitta på idag. Hamnade i bilen och åkte, enligt Ba...

Av Wilma Border collie - Söndag 13 juni 17:58

Vanliga eländiga ensamma tråkrundan i morse och sen passa dörr i några veckor.   Så liftaren är hittad och upplockad, Basse vandrade som vanligt efter vägen och väntade på mej. Han kastade sej in i min bil när matte öppnade dörren.   Bäst a...

Av Wilma Border collie - Lördag 12 juni 18:03

Nackdelen med lördagar är att jag drabbas av sån där trist ensam morgonrunda. Föredrar faktikst sällskap då. Gick hem, käkade ensam frukost den är godare om man är mist två. Sen passade jag dörren i flera veckor.   Så äntligen och där kommer...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se