wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 10 mars 2020

Sån där väldigt länge sen skog

Av Wilma Border collie - 10 mars 2020 17:54

Efter turen som stadshundar i går så var jag och Basse lovade en skogsrunda idag. Matte hade lite olika planer men så fattade hon ett beslut.

 

Bra val för här har vi inte varit på många månader. Eller jag var här med Jenna på nyår men då gick vi på helt andra ställen än vi skulle idag. Först var vi tvugna att vara fångar för bommen var öppen och matte ville kola så det inte var en massa trafik i skogen.

 

Så ordning i tillvaron och nu ska vi kolla allt som kan ha hänt under vår långa frånvaro.

 

Ja du Basse nog har det hänt saker allt. Här har de varit och sågat ner massor med träd. Bland annat har ett av mina bra spanställen försvunnit.

 

Här ligger dom alla granar som dött efter att den där Granbarkborren bott i dom. Vi fortsatte att kolla en massa viktigt.

 

Basse fick span på nåt okänt vad men han ansåg att det var nåt han skulle iväg och kolla.

 

Duktig Basse, idag hade han inga som helst problem med att höra när matte kallade. Kom direkt.

 

Nu är det bråttom för nu har vi väldigt viktiga saker att göra.

 

Kolla sjön. Det börjar bli vår så badsäsongen närmar sej alltså badade jag tassarna. Fortfarande kallt i vattnet, men det var gott att dricka.

 

Ja, ja Basse är som han är. Han ansåg självklart att det är badsäsong eftersom isen är borta. Han han fått bestämma hade han simmat, men det fick han inte för matte.

 

Fanns massor med spännande dofter. Här hade det rört sej mycket under vår långa frånvaro.

 

Nästa badplast och Basse var fortfarande övertygad om att han skulle ut och simma. Skulle han inte alls enligt matte.

 

Detta var nåt nytt. Balansera på två båtar samtidigt. Lite utmaning men jag fixade det självklart utan problem.

 

Basse klarade det också utan problem så vi delade på lite ost som belöning. Gick åt mycket energi med allt som vi höll på med.

 

Bestämde att jag ville gå den här vägen för det blir en bra runda. Fick med mej matte och Basse har inte gått den så för honom var det nytt.

  

Ut på en annan väg, massor att kolla där också. Basse han var en stjärna på inkallning hela tiden. Bar för då får man vara på fria tassar.

 

Så många dofter. Vi hade fullt upp med att kolla allt och mycket att diskutera också.

Visade Basse en massa bra hundsaker också.

 

Som här, det här lilla berget är perfekt när man behöver ha koll på omgivningarna. Går att se långt här.

 

Men nu händer det saker. Vi har varit lite för långt bort och matte kallar. Så klart vi kommer. Bara det att sekunden efter att den här bilden togs så kom det två fullkomligt hysteriska Rådjur rusande en bit bakom oss. Det gick så himla snabbt att varken jag eller Basse märkte nåt.

 

Det låter i skogen, det låter konstigt. Det lät en stund och Basse hade redan hunnit bli fånge. De där Rådjuren var hysteriska av en anledning.

 

Av säkerhetsskäl blev vi fångar båda två. Jag var vaksam och hade koll på omgivningarna, matte spanade och Basse visste inte riktigt hur han skulle uppföra sej.

 

Allra helst ville han antingen som här sitta och spana eller stå och spana. Tog sin lilla tid att ta sej framåt för Basse var så intresserad. Han och jag uppfattade nämligen dofternma som matte inte känner.

 

Där framme står min bil och inte fick vi se det som fanns i skogen inte.

 

Jag har satt mej i bilen och Basse han tänker vara kvar i skogen och spana. Fick han inte vara för matte så han hamnade i bilen han också.

Åkte hem, käkade lite lunch sen somnade vi gott ett tag.

Gick på eftermiddagsrunda, trist sån för inga vi känner var ute. Vi hade gärna umgåtts med både hundar och människor.

Nu ska jag starx hämta Jenna och gå en kvällsrunda med henne.

I morgon ska vi visst träffa kompisar och övervaka när människorna för ovanlighetens skulle gör lite nytta så vi hundar kan roa oss.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards