wilmablogghund

Alla inlägg under februari 2020

Av Wilma Border collie - 5 februari 2020 17:49

Blev orolig i morse. Gick ut och var övertygad om att jag som vanligt skulle åka och hämta Basse. Nähä, det skulle jag inte alls göra, bara en vanlig tråkrunda.

Gick in och funderade på om jag var grundlurad. I går hette det att det skulle vara hela flocken idag och så började det så här konstigt.

Men sen hamnade jag i min bil, hämtade Jenna så livet kändes bättre. Blev ännu bättre sen när vi faktiskt åkta hem till Basse och hämtade honom. Tydligen hade jag missat några väsentliga detaljer i människornas tråkprat när Basse skulle hem igår.

 

Här har jag inte varit på 2 eller om det är 3 år och Jenna och Basse har aldrig varit här. Kommer säkert att bli väldigt bra detta.

 

Så äntligen på fria tassar. Nu ska vi ha en massa skoj och självklart kolla av allt ordentligt.

 

Hoppsan sjön är jättestor och ett tag funderade matte på om vi skulle kunna gå som det var tänkt.

 

Så mycket att kolla och så många dofter. Det är väldigt bra att hamna på såna här ställen, vi har tassarna fulla hela tiden.

 

Perfekt det gick att passera alla översvämningar så vi skulle kunna komma dit det var tänkt.

 

Fast Basse tyckte att springa på den tunna isen det kunde man minsann göra. Reta Jenna med en pinne samtidigt. Men enligt matte hade ingen av oss på isen att göra, tunn och väldigt hal.

 

Jag glömmer aldrig ett bra spanställe. Uppe i skogen fanns det faktiskt en ekorre då för länge sen alltså drog jag dit tillsammans med Basse. Blev tillbaka kallad för där hade jag inte att göra och nån Ekorre fanns det inte heller.

 

Lekte massor, vi har inte setts på många evigheter och leka det får vi som bekant aldrig göra.

 

Jag dömde en pardans som Basse och Jenna utförde, De får högsta betyg för fin dans med mycket bra tassarbete.

 

Matte ägnade sej åt tråk och tittade på alla urgamla ekar som växer där.

 

Fortfarande förbjudet att vara på den tunna och snorhala isen så Jenna och Basse belv tillbaka kallad igen. Ska inte vara halkskador på oss.

 

Ägnade oss åt en massa flockspring istället. Roligt hade vi, väldigt roligt.

 

Snart, mycket snart kommer Jenna och Basse att komma och då ska jag minsann anfalla. De kommer inte att hinna se att jag ligger här och bara väntar.

 

Äsch! Jag blev upptäckt och Jenna hade sprungit så mycket att hon la sej bredvid mej. Nåt om att hon behövde vila i nån minut för att hämta andan.

 

Vi var välbevakade av en trädödla som stirrade på oss. Inte verkade den alldelea vänligt inställd heller.

 

Provade stenar för att se om de kunde ge godis. Jo denna gav men matte hade åsikter om att av tre hundar ser endast två normala ut och den tredje lipar. Vet jag inget om, kameran ljuger.

 

De gamla ekarna är enorma. Vissa av dom lär vara sju meter i diameter. Den som tittar noga ser nåt brunt precis bredvid mej. Jag nosade på det innan jag satte mej. Fick extremt mycket beröm av matte. Det är en gammal Korallticka sen förra året. De är ovanliga och hittas bara vid riktigt gamla ekar.

 

Jenna och Basse skulle som vanligt ha samma pinne. Enligt dom fanns det bara denna och den skulle de ha. Men det slutade som vanligt med oavgjort eftersom pinnen gick sönder.

 

Jag snodde delen som Basse hade och käkade upp barken. Bark är gott och mättar bra.

 

Här var det superbra att stå och spana på vad de där två gör där nere.

 

Ny pinnjakt. Basse hade hittat en som Jenna skulle ha så det var vild jakt.

 

Bestämde mej för att vara domare så jag hoppade upp på en annan sten för att ha bra överblick. Men bakom mej finns det en urtidsödla som hade åsikter om de där två som sprang och sprang.

 

Tog en paus och kollade en massa viktiga hundsaker, så mycket spännade dofter överallt. Vi skulle nog kunna tillbringa flera dagar här med att kolla allt.

 

Vad rullar du i Jenna? Vill du verkligen gå de där två milen hem? Nu var det ingen fara för det varken stank eller var kladdigt bara en god doft.

 

Lekte mera, så här ska det alltid vara hela flocken och en massa skoj.

 

Passa dej Basse! Vi är faktiskt två tikar mot dej. Tänk att vi kan skrämmas så han hoppar högt. Fast egentligen var det bara en del av en väldigt skoj lek.

 

Nästan tilbaka vid min bil och vi är törstiga. Med gemensamma krafter så lyckades vi döda isen och hitta vatten så vi kunde dricka.

Matte körde en annan väg hem och åkte in till ett ställe där vi aldrig varit.

 

Vi passade bilen medan hon försvann och kom tillbaka med päls. Den där pälsen innebär att vi kommer att kunna leta efter Kanins borttappade sån nån dag framöver.

Lämnade hem Jenna som sa att hon var mycket belåten med dagen.

 

Skjutsade hem Basse också för hans husse var hemma idag. Vi lyckades få honom att förstå att vi var hungriga så vi fick dela på en korv. Precis vad vi behövde efter våra upptagna timmar.

Somnade när jag kom hem, det tog på krafterna att ha en massa skoj. Fast lite märkligt att inte Basse följde med mej.

Gick på eftermiddagsrunda hade tur och träffade först Teddy och Freya och sen Chihuahua DeeDee också. Alltid trevligt med mer hundsällskap.

I morgon är det visst dags för en sån där skoj aktiveringsträff med kompisar.


Av Wilma Border collie - 4 februari 2020 17:49

Vanliga morgonrutinerna och sen var det lite olika funderingar på vad vi skulle hitta på. Men så kom matte på att Basse skulle få prova nåt som han inte gjort.

 

Vi började med att försöka hitta gräs att äta. Mattillgången är som bekant usel, men det fanns bara gammalt visset. Grönt gräs är mycket godare, hoppas det kommer snart.

 

Gick in i skogen i jakt på några roliga sysselsättningar. Nåt borde vi väl kunna hitta på och frågan var vad Basse skulle få prova.

 

Basse han visste precis vad han ville. Här kan det blomma ost men det var alldeles tomt just då.

 

Men så vände vi svansarna till och tänk helt plötsligt så blommade trädstammarna. Städade självklart noga.

 

Var tvungen att hämta Basse som hade en väldig massa att göra och hade en svår hörselnedsättning. Eller han hörde men struntade helt i vad matte sa.

 

Matte sa att vi skulle leta. Lika bra att börja då, inte för att jag visste vad jag skulle leta efter men det var lika bra att kolla.

 

Nähä det hade inte börjat blomma ost på träden i alla fall. Kollade flera men tomt. Följde spåren av matte för att kanske kunna lösa vad vi skulle hitta.

 

Tänk här hade minsann Kanin passerat och tappat sitt skinn igen. Det är superskoj att hitta det.

 

Snuttade skinn en stund. Rekommenderar verkligen alla hundar att snutta på borttappade kaninskinn, så mysigt med pälsen.

Matte höll på med Basse för att få honom att hitta samma sak.

 

Äh, lika bra att göra en insats, alltså letade jag upp det som Basse skulle ha hittat. Är man långsam får man skylla sej sjäv. Snuttade på den biten också.

 

Fast Basse lärde sej. Han hittade utan problem på marken och tyckte det var superskoj. Men det där med snutta skinn var inte hans grej han käkade snabbt upp det istället.

 

Jaha och där springer den döve igen. Undrar om han tänker komma eller om jag ska behöva hämta honom?

 

Jagade tillbaka honom, då snodde han elefantpipisen från matte. Fick alltså jaga lite mer för att återta den också.

 

Behövde energi efter allt spring så vi hittade en del rådjurspluttar att stilla hungern med.

 

Tog en omgång med kursen hoppa upp på sten också. Basse ansåg att det räckte med att beundra mej.

 

Vet inte riktigt hur detta gick till. Jag skulle ha belöning för jag var på stenen men Basse lyckades sno åt sej ost han också.

 

Så hade den där Kanin passerat en gran och lyckats tappa sitt skinn där. Nu fattade Basse att såna där skinn kan finnas på de märkligaste ställen. Men så var det detaljen att få tag på det.

 

Jag är en mästare i kurser så jag visade hur man gör för att få tag på det. Men jag behöll minsann den här biten den var min.

  Duktig Basse, han hittade mer skinn i en annan gran och nu löste han alldeles själv hur man gör. Hörde att detta ska vi göra fler gånger och lära Jenna också. Det är så skoj att leta efter.

 

Så hade Basse nåt viktigt att utföra igen. Jag hittade ett blommande träd och då brukar han komma men inte det inte.

 

Bara att hämta den strängt upptagne Basse. Mej lyssnar han alltid på och följer med.

 

Bestämde oss för att ha dragkamp om en pinne. En lång och hård kamp belv det för vi hittade en pinne av ovanligt god kvalitet.

 

Kampen är över och jag vann! Nu ska jag fira genom att tugga bort den goda barken.

 

När jag var klar så fick Basse ta pinnen en stund, var ett väldigt tjat om att få låna den.

 

Tänkte ha en kurs i Ekorrspan också nu när jag höll på med en massa viktiga kurser. Men Basse är ointresserad av att spana Ekorre. Förstår inte, det är en mycket trevlig sysselsättning.

 

Gjorde en insats som svamphund. Här brukar det minsann finnas kantareller och jag visar att jag har hittat nåt.

 

Inte mycket till kantarell inte för det var bara foten kvar, men jag fick självklart en massa beröm och godis för väl utfört arbete. Det dröjer inte så länge innan det är dags för en ny jobbarsäsong.

 

Slut på friheten för Basse, alldeles för dålig hörsel och för många avvikelser och dessutom började det vara dags att åka hem igen.

 

Äsch! Det var ett par minusgrader i natt och vi var törstiga. Gick inte att komma åt nåt vatten i diket för helt plötsligt var isen odödlig. Vi kämpade hårt båda två men lyckades aldrig döda den.

På väg hem så stannade matte vid Susannes affär, vi fick inte följa med. Djup orättvisa.

 

Dixie har varit jättesjuk och matte var rädd för att hon hade vandrat över regnbågsbron. Men Dixie har kämpat och hon lever och ost ville hon ha. Nu är det bara att hålla tassar och tummar för att allt som veterinärerna gör hjälper så hon blir riktigt frisk igen.

I morgon så har jag äntligen hela flocken samlad och vi ska visst få åka till ett ställe där jag var för länge sen och som är nytt för Jenna och Basse. Låter som det kan bli en mycket bra dag.



Av Wilma Border collie - 3 februari 2020 17:48

Ordning i min tillvaro igen. Började dagen med att åka och hämta Basse och ägna oss åt lite trevligt morgonbus.

Så var vi hemma hos mej en stund innan vi skulle ut och åka. Visste bara att idag skulle Basse få göra sånt som han inte gjort förut.

 

Vi hamnade i Eskilstuna och detta är vägen till Köttbullerestaurangen alltså är det bråttom.

 

Undrar varför det tar flera dagar att åka med hissen? Basse tycker fortfarande att det här med hiss är en mycket märklig grej. Fast han kommer att vänja sej.

 

Men öppna dörren! Vi är i akut behov av våra köttbullar.

 

Snälla mattes mamma vi svälter. Vi har inte ätit på flera månader kan vi få köttbullar nu? Vi fick så vi undgick svältdöden för en stund.

 

Människorna fikade och pratade en massa tråk. Men vi visste minsann att matte hade flera köttbullar på bordet. Nu gällde det att se till att vi fick dom. Jo vi hade tur och fick alla.

 

Fast Basse gjorde sitt bästa för att försöka få bullar också. Hörde att han berättade om den usla tillgången på mat och godis så det gäller att passa på att äta när chansen finns.

 

Brottades en del också. Nåt skulle vi fördriva tiden med.

Sen skulle vi vidare. Trodde att vi skulle åka till nån skog.

 

Skulle inte alls till skogen utan vi skulle vara stadshundar. Bra träning för Basse att få gå på nya ställen med en massa nytt. Så mycket dofter överallt efter en massa okända hundar.

 

Passerade över en bro, Basse funderade på hur man skulle göra för att nå vattnet, men det skulle han glömma enligt matte. Såg ett par hundar på avstånd, men Basse hade inte tid att bry sej. Han hade tassarna överfulla med allt nytt.

 

Men den där Eskilstunaån den lockade fortfarande. Jag förklarade för Basse att den är inte lämplig att bada i och just nu är den dessutom väldigt ström.

 

Provade bänkar. Mycket bra såna för de gav minsann godis. Fortsatte att kolla på massor med saker och diskutera en massa dofter.

 

Fast Basse hade svårt att förstå att ån är förbjuden. Flera gånger så såg det ut så här, provsimma den det är minsann hans största önskan.

Gick över en annan bro och där studerades också vattnet noga. Basse hade inte tid att bry sej om människor som passerade eller en hund vi mötte.

 

Många hundar rör det sej i den där stan. Dofter överallt. Massor med människor, bilar och inte ens en ambulans tjöt tjöt alldeles väldigt bekom Basse. Han hade fullt upp med allt nytt.

 

Jag hittade en märklig bänk, mer som en stol, men den var givande för självklart gav den godis.

 

Berättade för Basse att här bor Ann Marie, tänkte att det är bra för honom att veta var människor vi känner bor nånstans. Fast hon var enligt matte på nåt tråkjobb så vi träffade inte henne.

 

Hela tiden hade vi fullt upp, Jag har rört mej mycket mer i Eskilstuna men berättade massor för Basse som han behöver känna till.

 

Bra Basse, utan att jag sagt något blev han väldigt intresserad av dörren till en affär. Jag vet att där säljer de alldeles utsöka mackor, hade det varit nån ordning på matte så hade hon självklart handlat såna till oss. Men den turen hade vi inte.

Avslutade med att virra runt en bra stund på den stora parkeringen eftersom matte lyckats glömma var hon hade ställt min bil. Jo den hittades så vi kunde åka hem.

Hemma så käkade vi lite sen sov Basse som en död i ett par timmar. Det tog mycket på hans krafter med promenaden i Eskilstuna, Men så nyttigt för honom så vi ska göra det här flera gånger, men på andra ställen i den stan.

 

Eftermiddagsrunda och vi behövde springa fritt ett tag också. Hamnade vi sjön och matte hade tagit med frisbee. Jag såg självklart till att vara snabbats och fånga den.

 

Fast hon hade två med sej så Basse fick en egen att leka med. Var skönt att få springa på fria tassar.

 

Men vad gör dom? Ser jag verkligen det där?

 

De river bryggorna! Jag som inspekterat dom varje gång jag passerat och bedömt att de är i alldeles utmärkt skick. Men tydligen så ska de bytas ut så jag får nya att hålla ordning på.

 

Basse som hade akuta behov av att bada dödade isen som försöker vakna och badade en del. Han är galen, det är för kallt.

 

Vi lekte en del också. Bäst att passa på när vi har chansen.

 

Min åsikt om bad. Doppa framtassarna och dricka. Bada mer får vänta tills det är varmare.

 

Basse hade som vanligt andra åsikter, finns det vatten ska det utnyttjas ordentligt.

 

Lekte lite mer med frisbeena ett tag. Men sen var det dags att vända hemåt igen.

I morgon ska vi göra nåt annat, får se vad vi hittar på för nåt.



Av Wilma Border collie - 2 februari 2020 17:46

Blev en mycket bra dag igen. Väntade som vanligt i några veckor efter morgonrundan innan det var dags. Hundträffarna borde påbörjas direkt när vi hundar vaknar så vi slipper vänta.

 

Här var det ödsligt, var är alla mina kompisar?

 

Men titta! Där kommer faktiskt Billbo och Atle, de hade visst varit iväg en liten sväng och tränat på umgänge. Skönt med sällskap.

 

Ordning i tillvaron för Leonberger Bamse slapp passa sin bil, Basse dök upp och ytterligare ett par hundar kom Skrållan och VadHonNuHeter.

 

ÄNTLIGEN!!!!!!!!!! Jenna kom och vi har inte träffats sen i torsdags vilket var alldeles för länge sen.

 

Den nya Leonbergerkillen kom idag också. Matte kommer att lära sej vad han heter vilket år som helst. Han och Billbo hade en hel del att diskutera.

 

Kom flera hundar, mycket trevligt.

 

Jenna hade sin människovalp med sej, han kastade en leksak som vi skulle tävla om. Skäms att erkänna det men Jenna vann flera gånger.

 

Fast sen ägnade vi oss åt en massa skoj flockspring istället. Springa med en massa kompisar det är så skoj och desto fler vi är desto roligare spring blir det.

 

Fina Frasse var med och han bestämde sej för att Winnie det var nog hans stora kärlek idag.

 

Hm, där ligger MIN boll mellan Tilly och VadHonNuHeter, den ska jag ha. Jag fick jaga en hel del och de kom undan hela tiden.

 

Jag la massor med tid och energi på att försöka överlista tjuvarna. Men de samarbetade alldeles för bra, jag måste fundera ut fler sätt att avleda.

 

Till slut så sökyte jag tröst hos människorna. Berättade vilket hemskt liv jag har, inte kom jag åt min boll, ingen kelar någonsin med mej, är alltid ensam och övergiven. Fick en massa välbehövlig tröst.

 

Basse han kan han. Pålitlig kompis för han kom över bollen och överlista honom är inga problem. jag vet precis hur jag ska lura honom att släppa.

 

Nu så jag har gömt mej med min värdefulla ägodel. Här syns jag inte och ingen borde hitta mej.

 

Basse han åkte fyrhjuling och delade låda med Jennas människovalp. Hörde att de hade haft en bra åktur.

 

Andra hundar höll på med en massa viktigt, lekar och diskussioner om alla hundsaker som måste pratas igenom varje vecka. Vi har många planer, tur att människorna inte vet vad vi pratar om.

 

Detta är inte ett av mina smartare val. Blev lite trist att ligga och gömma mej bakom gungbrädan så jag skulle ta en sväng för att kolla vad som hände. Den lille Benji är fullt övertygad om att bollen är hans. Vi hade redan haft diverse jakter när han snott den.

 

Men det var väl själva den då! Bollen är min försök inte slita den ur munnen på mej. Basse utsåg sej till domare, tyvärr förlorade jag för jag blev överlistad. Sen var det vild jakt länge, men alla de bilderna blev bara sudd eller konstiga. Slutade med att jag fick bollen efter att Benjis matte tog den och gav till mej.

 

Till slut var det bara jag, Basse, Tilly och Luna kvar. Lekte lite mer men sen påstod människorna att det var slut för idag. Vi hade som vanligt inte alls lekt i två timmar utan max en kvart.

Hem käkade lunch och sov.

Trist eftermiddagsrunda men jag träffade i alla fall en människa jag känner.

I morgon ska Basse hänga med mej och han ska göra nåt som han inte har gjort. Vi ska åka nånstans och han ska ut i nya miljöer. Men det berättar jag om i morgon.

Av Wilma Border collie - 1 februari 2020 17:36

Tänkte att jag börjar med vad jag var och gjorde efter att jag bloggat i går. Skulle vara med om nåt jag inte upplevt förut.

 

Hamnade på torget och där träffade jag flera människor jag känner. Mycket trevligt med tanke på den eländigt ensamma dagen.

Sen började människorna göra en massa konstiga saker.

 

Julgranen står kvar på torget och nu började alla att sätta påskfjädrar i den. Jodå, matte satte också ett gäng. Men ungefär då ringde hennes telefon och hon fick veta att Basse var på rymmen nära torget. Fast hans husse kom visst samtidigt för Basse var spårad via sin skvallermaskin.

Jag hörde att Basse skällde och bara skulle till honom. Fick faktiskt träffa honom en snabbis och berättade hur korkat det är att ge sej iväg så där på egna tassar. Men Basse hade hört hem till sej hur jag skällde ett par gånger och bestämde sej för att leta reda på mej.

 

Så där människorna är klara med granen och en del av dom beundrar alla fina påskfjädrar. Detta har visst hänr en gång förut men då stod granen kvar in i mars. Människor har lite minst sagt märkliga intressen i bland. Fast de hade tydligen väldigt roligt.

Så blev det idag och som vanligt fick jag vänta alldeles för länge på att det skulle bli dags.

 

Nu är det bråttom. Jag ska hitta Basse och vänta på att alla andra kommer. Den långsama människan tänker jag inte vänta på.

 

Började med att hitta den mycket viktiga blå bollen. Lika bra att ha den i ett säkert grepp.

 

Äntligen Basse! Vi blev lika glada båda två och jag lyckades tappa bollen när jag skulle hälsa på honom.

 

Så du tror att du ska få behålla bollen? Det kan du glömma, du vet att den är min.

 

Provade en ny variant för att återta bollen. Om jag står på den här och går runt så får jag godis. Jag fick godis och det lockade Basse som helst enligt plan tappade bollen, för äta godis med boll i munnen funkar inte.

 

Glöm, nu är den min. Gå och kolla om det kommer några kompisar istället.

 

Jodå Sankt Bernhards Bosse kom, mycket trevligt.

 

Så kom en liten valp på sitt första besök. Vi hälsade självklart ordentligt och berättade en massa om hur roligt vi alltid har tillsammans med alla våra vänner.

 

Ja, ja de andra kan leka, jag ska nog ligga här och vakta bollen jag. Fick höra att det skulle jag inte alls.

 

Jag kom på att det var faktiskt bättre att umgås nu när jag hade chansen. Gick och pratade med Bosse och Nasse.

 

Nu kommer det flera och som vanligt är vi ett helt gäng som springer och möter. Måste visa att alla är lika välkomna. I balnd kommer det blyga hundar och då behöver vi berätta en massa viktigt och visa att vi är snälla allihopa och bara vill ha en massa skoj.

 

Sansa och Nasse hade en massa skoj tillsammans. Corgies är väldigt bra på att leka.

 

Lilla nya valpen höll sej mycket hos sin matte och kollade vad vi gjorde.

 

Vi har en stor vattenskål full med rent vatten. Men det är mycket godare med lervatten i diket, trodde att Basse och Nikki skulle tömma diket som de drack.

 

Vi är så artiga hundar att vi hälsar ordentligt på människorna också. Här blir Dalmatiner Tillys husse välkomnad av oss.

 

Mycket lek var det överallt. Här är det Tilly, Basse, Rick och Nasse som har en massa skoj.

 

Jag kom på att Tilly brukar sno det som tillhör mej så jag såg till at vakta både den blå bollen och en annan gammal trasig.

 

Självklart pågick det en massa viktiga gruppdiskussioner också. Måste pratas om veckan som gått, uppfostran av våra människor och en massa annat viktigt.

 

Jaså du Tilly du tror att du ska lyckas behålla bollen. Det kan du glömma, jag är världsmästare i att överlista bolltjuvar.

 

Så klart jag överlistade henne. Fast det är en mycket rolig lek detta att jaga den som har det som tillhör mej. Jag kommer alltid på nya sätt att överlista och få tillbaka.

 

Sen utsåg jag mej till domare. Lille valpen hade kommit på att vi är ett gäng trevliga hundar och var med och lekte.

Var flockspring på gång så jag tänkte utse vinnare. Men det gick inte eftersom be sprang i en enda röra. Dessutom började det regna massor. Fast det var bara en kort stund.

 

Nästan alla hade åkte hem när regnet började, men då kom Labrador Rut . Trevligt för det var bara jag, Basse och Jack kvar.

 

Vi hade en massa skoj en stund medan människorna pratade en massa tråk. Men sen slutade det som vanligt, dags att sluta och åka hem till våra tråkhemma.

Käkade lite lunch och sov. Jag var mycket nöjd med allt trevligt umgänge.

Gick på eftermiddagsrunda, trist sån. Tur att jag hade haft skoj på förmiddagen för jag träffade inte några jag känner.

Nu tänker jag vila mej i form för i morgon är det dags för et gäng kompisar igen.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards