wilmablogghund

Alla inlägg under februari 2020

Av Wilma Border collie - 21 februari 2020 17:52

Skulle hänga med Jenna idag också. Enligt matte kunde vi ta det lite lugnt idag eftersom det varit fullt upp hela veckan.

Hämtade Jenna och sen skulle vi åka till ett ställe där det brukar vara ödsligt.

 

Här var det ett tag sen sist. Jag har varit här med Basse men det var länge sen Jenna var med här.

 

Hjälpte Jenna att kolla dofter. Jo det hade passerat en och annan hane men inga färska spår.

 

En bit bort var det en hund som skällde. Jenna blev väldigt intresserad och ville helst dit. Det kunde hon glömma och matte hoppades på att hunden inte var en hane som skulle åt vårt håll.

 

Jo jag står på stättan, det borde ge godis. Fick godis för väl utfört klättrande. Jenna som har låga ben kröp under staketet istället.

 

Så äntligen på fria tassar. Nu ska vi göra en massa viktoga hundsaker.

 

Jenna kom minsann ihåg att sist hon var här och vi var hela flocken så lämnades det där benet här. Jag berättade att Basse flyttade på det när han och jag var här men att vi säkert skulle hitta det. Det gäller att ha ordning på var sakerna finns.

 

När det såg ut så här utsattes Jenna för olaga hot mot oskyldig hund. Rullar du i gamla kobajshögar får du gå hem. Jenna slapp gå för det var bara nån sån där oemotståndlig doft.

 

Jag provade stenar istället sånt ät alltid lönande. Jenna avslutade sitt rullande och kom och provade hon också.

 

Vi fortsatte att kolla en massa viktigt. Hade rört sej både hundar och Vilda grisar här, många spännande dofter.

 

Gamla ekar som tröttnat på livet är bra. När vi balanserar på såna då får vi beröm och godis. Finns ganska många här så vi provade flera stycken och hade framgång med alla.

 

Du tänker väl ändå inte bada? Jag har berättat tusen gånger att det inte är badsäsong nu. Kom och prova den här stubben istället.

 

Jenna kom från sjön med nåt i munnen. Matte trodde att hon hittat en skendöd Vitahj och sa skea. Nu var det inte så illa. Det var grov vass och det var minsann en otrolig delikatess enligt Jenna. Nåt så gott hade hon aldrig ätit förut.

 

Alltså fortsatte hon att leta och leta för att kanske hitta mer. Men det fanns ingenting, tydligen hittade hon den enda biten i hela sjön.

 

Jag satt och filosoferade över hundlivet medan Jenna var upptagen. Finns alltid massor att fundera på.

 

Gick vidare och kollade en massa saker. Hade en massa viktiga tikdiskussioner också, varför människor utfärdar umgängesförbud med trevliga hanar när man luktar gott och annat viktigt. Så saknar vi att vara hela flocken. Men matte påstår att tiden går fort och det dröjer inte så länge innan vi kan vara alla tre igen. Tror vi inte på det kommer att ta hundratals år.

 

Va skulle jag ta en enkel väg? Nä det är mycket roligare med utmaningar och halka och flyga ner från det lilla berget.

 

Vanlig syn nu. Jag kissade och Jenna letade direkt reda på fläcken och kissade över. Äsch, jag letar inte hanar, den tiden är förbi och nästa period långt bort. Men Jenna är väldigt noga med att bara hennes spår ska finnas.

 

Tyckte att det rörde sej i trädet. Tänkte att kanske var det en Ekorre, inte för att jag någonsin träffat nån här men var tvungen att spana. Fanns ingen Ekorre där tyvärr.

 

Just ja det var här som Basse la benet när vi var här. Bäst att leta för Jenna skulle säkert vilja ha det. Jag letade och letade.

 

Jenna letade också. Men benet var borta. Antagligen har nån annan hud hittat det och lagt det på nåt ställe som vi missade. Kanske att vi kan hitta det om vi åker hit när vi är hela floclen igen.

 

Som vanligt gick tiden alldeles för fort. Ett par timmar bara försvann och det är dags att gå till bilen och åka hem igen.

Sov bort ett par timmar hemma sen var det dags för eftermiddagsrunda.

Hämtade upp Jenna. Vi gick och hälsade på i Susannes affär. Viktigt uppdrag så hon får en massa extra hundgos från oss nu.

Gick en runda men träffade varken hundar eller människor som vi känner. Sa hej då till Jenna nu gar det till måndag innan vi ses igen.

Men i morgon är det lördag och då blir det en massa kompisar så det blir säkert bra.

Av Wilma Border collie - 20 februari 2020 18:02

I dag blev det inget morgonbus med Basse eftersom det var Jenna dag. Gjorde min tråkiga morgonrunda i ensamhet.

Var hemma ett tag innan det var dags att hämta Jenna.

 

Jenna är hämtad och efter lite funderande kom matte fram till att här borde vi kunna vara på fria tassar båda två. Gäller att välja ställen där det inte kryllar av snygga hanar. Åka till nån bra skog det hade vi inte tid med idag.

 

Dimmigt var det och faktiskt frost på marken.

 

Eftersom jag är en snäll och hjälpsam hund så hjälpte jag Jenna att kolla spår efter hanar. Det hade passerat ett par men inga synliga nu.

 

Om jag varit och spanat Ekorre? Nä absolut inte, vad får dej att tro det? Jag var bara och kollade om jag skulle hitta nån hane till Jenna.

 

Ser ni prickarna? Det är jag som är jagad av Jenna. Jag har bråttom, för inne i skogen kan det finnas nån Ekorre med tur.

 

Hm, alltså jag trodde att Jenna hade så mycket hanar i huvudet att hon hade glömt att vara Skvallerbytta, Jag står inne i skogen och spanar och hon skvallrar minsann om precis var jag befinner mej.

 

När jag gav upp och kom tillbaka så hade Jenna åsikter om att jag avvek. Lärde emj att man ska visst inte underskatta en Hormonhäxa.

Vi grejade med en del viktiga hundsaker ett tag.

 


Så såg matte en okänd hund en bit bort. Först blev Jenna fånge av säkerhetsskäl. Hennes lukta extra gottdagar inträffar när som helst. Men jag blev också fånge för jag behövde inte alls gå och umgås med den hunden eller ännu värre locka med den till Jenna om det var en hane.

 

Tog en stig genom skogen. Fanns en hel del intressant att kola på där men vi fick fortsätta att vara fångar. Korkade mänskliga påhitt.

 

Provade ett fyndat cementrör, bra sånt för det gav godis. Men tyvärr för högt för Jenna att komma upp på.

 

Hittade en bänk, den var bättre för den passade Jenna också.

 

Kollade en massa skrot vid ett skjul. På den gula lappen på väggen står det att det kostar 60 kr att parkera där. Tror inte att nån kör hit.

 

Sen tittade matte på den där onödiga uppfinningen klockan. Det var hög tid att gå till min bil för vi hade en tid att passa. Lämnade hem Jenna och sen åkte vi.

 

Hamnade i Hälleforsnäs. Den hålan brukar jag bara passera med bilen, men nu skulle vi möta nån som matte känner men aldrig träffat.

 

Jaha där kom tåget, men den som skulle vara med klev inte av. Mycket märkligt för matte hade fått ankomsttid till Hälleforsnäs. Ett telefonsamtal så visade det sej att den vi skulle träffa gått av i Flen så det blev resa dit.

 

De förvirrade människorna har fått ordning på tillvaron och här träffar jag Malin. Hon bor långt bort men gjorde ett stopp på sin resa mot någon annanstans för att träffa mej, eller om det var matte, och nån mer. Hamnade i bilen igen och åkte tillbaka till det där Hälleforsnäs. Jag fick passa bil och människorna försvann.

 

De gick till en restaurang för att käka lunch. Detta är alltså Malin som matte haft kontakt med i massor med år på nätet. Men de har aldrig lyckats träffas. Fast nu var det dags.

 

Mattes vegetariska käk. Nån burgare gjord av Eldost och tillbehör. Tydligen väldigt gott, nu är ju jag köttätare men jag hade säkert kunnat käka upp detta om jag fått chansen.

Malin är sån där svampkonsulent så det var visst en massa svampprat, det kan ju jag också mycket om.

 

Matte fick ett jättefint paraply av Malin med en massa svampar och andra höstmotiv på. Nu kan det regna massor, fast inte när jag ska vara ute.

 

Märkligt två människor gick in och tre kom ut. Men det var nån som Malin känner som de skulle träffa där. Jag blev igenkänd, mycket trevligt. Så var det dags att säja hej då till Malin för nu var det nåt med tiden igen.

Matte parkerade utanför Jenna.

 

Dags för eftermiddagsrunda, fast jag inte kommit hem från förmiddagsrundan. Vi bestämde att vi ville gå och hälsa på Susanne. Hon behövde faktiskt tröst av oss eftersom fina Dixie är på andra sidan Rgenbågsbron nu. Vi tröstade henne en stund innan vi klarade av rundan och lämnade hem Jenna.

Sen kom jag äntligen hem till mej efter att ha varit ute i massor med timmar. Är faktiskt en trött hund nu.

I morgon är det Jenna igen och vi ska hitta nåt bra ställe att roa oss på ett tag.



Av Wilma Border collie - 19 februari 2020 17:53

I dag var det dags för Basse igen. Åkte och hämtade honom i morse och ägnade en massa tid åt vårt vanliga morgonbus. Eller egentligen jakten på Värdefulla bollen, trevlig morgonsyssla.

Var hemma ett tag och sen skulle vi ut och åka. Hade en del att fixa enligt matte.

 

Aha, här har vi inte varit på ett tag och en runda här brukar innebära att det händer fler trevliga saker.

 

Hoppsan ett gammalt träd tröttnade tydligen på livet när det stormade. Var nog många som gjorde det påstår matte.

 

Inga problem att komma över det trots att vi var fångar. Här är det tyvärr inte lämpligt att vara på fria tassar. Jag skulle nog klara det, men Basse har lite för många otillåtna intressen.

 

Detta är ett av dom. Bada på icke tillåtet ställe. Enligt matte inte alls bra att försöka simma bland gamla trädgrenar. Basse hade helt andra åsikter.

 

Kollade mer och allt var som det skulle, fast tydligen hade nån lukta gottbrud passerat för Basse letade förtvivlat, men helt utan framgång.

 

Jaha och där ligger det en stor gammal ek som inte klarade stormen. Fast den skulle vi inte behöva klättra över.

 

Basse och hans märkliga intressen. Vi är nära järnvägen, anledningen till att vi inte får vara på fria tassar här. Ett tåg passerade och det var superspännade i Basses värld.

 

Vet inte om jag känner den där som hör att nästa tåg kommer och står på bakbenen och piper av förväntan. Hade Basse fått bestämma hade han nog kunnat kolla tåg hela dagen.

 

Om ni nån gång kunde se normala ut båda två fick vi höra. Basse ser så lycklig ut och jag ser ut som om jag har all världens bekymmer att lösa.

 

Bra med långt koppel för då kan man klättra upp på ett berg och spana trots fångenskap.

 

Om nu Basse varit på fria tassar hade han säkert gett sej ut och försökt bli kompis med änderna. De verkade totalt ointresserad av honom och inte kom han ut i sjön heller.

Sen skulle vi till bilen. Fick passa den medan matte gjorde tråk i flera veckor.

 

Titta vi har hamnat i vår allra bästa Grisöronaffär. Bara det att det var en annan hund där och shoppade och den skulle Basse hälsa på till varje pris. Det fick han inte hur mycket han än kämpade.

 

Slutade med att matte motade bort Basse i ett hörn och där blev han mutad med ost. Jo jag fick jag också och den andra hunden glömde han alldeles bort.

 

Ser du att Magnus fyller på en korg med det där supergoda godiset? Dessutom är det extremt billigt, får jag handla?

Jag fick handla fast det egentligen var Basse som skulle shoppa käk och nåt mer.

 

Jo vi behöver vårt shoppinggodis, skulle vi kunna få? Vi är hungriga får aldrig nåt att äta och de där säckarna med mat de används som inredningsdetaljer, vi får inte maten. Vi fick vårt välbehövliga godis och åkte hem.

Slappade ett par timmar och sen skulle vi ut.

 

Vi hamnade hemma hos Basse för matte insåg att vi behövde vara på fria tassar ett tag. Hon trollade fram ett par frisbee som vi skulle roa oss med.

 

Jodå den hagalna Basse snodde åt sej båda. Men vad gjorde det? Jag har viktigare saker där.

 

Gå du och lek med Frisbeen tro inte att du ska komma över Värdefulla bollen. Den är MIN!!!!!!!!


  Vet inte hur det gick till men Basse överlistade mej. Detta är en del av hur det kan se ut när det är jakt på den som har bollen. Tyvärr lyckades klantmatte trycka på fel knapp så slutet kom inte med.

 

Så klart jag överlistade honom. Det gör jag alltid förr eller senare och nu är den min. Lekte mer och sen skulle vi åka hem.

 

Bra försök Basse, men det misslyckades. Det ligger ett par bitar av Kanins borttappade skinn i min bil och det trodde Basse att han skulle komma över. Matte var snabb så han lyckades inte med stölden.

Nu ska jag hänga med Jenna ett par dagar så Basse får vara med sin husse på jobbet. I morgon har hon och jag en del att fixa med har jag hört.

Av Wilma Border collie - 18 februari 2020 17:57

Inget hämta Basse när det var morgonrunda. I dag var det istället dags för Jenna att hänga med mej. Ska bli skönt när det är slut på Hormonhäxefängelset så vi kan vara tillsammans hela flocken.

Jag hämtade henne för vi skulle hitta på nåt ett tag.

  Hamnade vi de där bra ängarna. Det kan ibland innebära att vi ska vidare för trevlig hundshopping, men sån kunde vi glömma idag sa matte. Vadå, vi kan shoppa varje dag vi.

 

Kollade av om det hänt nåt. Eller jag kollade händelser och Jenna var av naturliga skäl mest intresserad av om det passerat nån snygg hane.

 

Inga spår av hanar, det var därför matte ansåg att vi kunde vara här, men Jenna hittade nån fläck som doftade gott och rullade massor.

 

Bestämde oss för att vi skulle kolla i skogen istället. Blåste mindre idag så nu var skogen tillåten igen, väldigt bra.

Kollade en massa viktiga saker.

 

Ja du Jenna människor är märkliga varlser. Vi kommer nog att få sitta här i flera månader medan hon glor på myrstacken.

 

Matte skulle kolla om myrorna var vakna. Det var de, men en stackars nyckelpiga hade hamnat i deras stack. Myrorna var inte snälla utan försökte få iväg stackars nyckelpiga. De till och med välte den på rygg ett par gånger.

 

Så Nyckelpiga är räddad från myrorna. Den fick flytta till en trygg buske en bit bort istället.

 

Vi fortsatte med alla hundgöromål. Hjälpte Jenna att leta hanar, men inte en endaste hade passerat i skogen.

 

Jennas tur att få en kurs med Kanins skinn. Det där med att inte käka upp det utan bara lukta på det.

 

Jenna klarade kursen med MVG så vi bjöds på ost. Precis vad vi behövde.

  Kollade en massa mer i skogen, blir just ingen lek nu när Jenna mest letar hanar. Men bättre tider kommer. 

 

Årets första Blåsippa hade slagit ut. Väl tidigt men ingenting är som det ska med årstiderna just nu.

 

Jenna blev inkallad för vi närmade oss ställen där det kan komma andra hundar och stackars Jenna har det där korkade umgängesförbudet. Vi hundar ska alltid få umgås med alla vi vill utan att människorna lägger sej i.

 

Fast sen blev jag också fånge. Vi närmade oss min bil och matte pratade om dåligt med tid, nåt om att vi hade mer att göra. Lämnade hem Jenna, var hemma en stund medan matte åt lunch och grejade med en del. Sen hämtade jag Jenna igen för vi skulle ut och åka. 

Hamnade i Eskilstuna och var helt inställda på vår privata Köttbullerestaurang.

Blåsta vi fick passa bilen i parkeringshuset vid Sjuka huset i minst en månad medan matte var hos människoveterinären och fotograferade ögonen. Pratade mycket om hur vi skulle tyna bort inna vi skulle hittas.

 

Medan vi passade bilen så parkerade en , enligt matte, hjärndöd idiot bredvid oss. Det mildaste hon sa när hon skulle försöka komma in i min bil var nån önskan om punktering på alla fyra däcken samtidigt och totalt motorhaveri. Resten tänker jag inte upprepa. Matte lyckades åla sej in så vi kunde lämna det där parkeringshuset.

 

Men nu är det bråttom, mycket bråttom. Vi är på väg till vår privata Köttbullerestaurang.

 

Men öppna dörren, vi är nära svältdöden efter alla månaderna vi passade bil.

 

Snälla ge oss. Vi har såna eländiga liv. Enligt HonSomIngetBegriper ska jag sluta lipa på en massa bilder.

 

Det var så gott. Kan vi få lite mer? Vi fick alldeles utsökta köttbullar.

 

Människorna fikade och pratade tråk. Jenna fortsatte att berätta för mattes mamma att hon svälte. 

 

Jag somnade på golvet ett tag. Matte väntade på att hennes syn skulle bli bättre så vi kunde åka hem. Det gick ganska fort för hon hade fått några nya droppar som gör att det inte tar så väldigt lång tid.

Sen var det dags att åka hem igen. Lämande Jenna och hem till mej.

Nu ska jag ta ut Jenna på en kvällkiss om en stund,

I morgon är det Bassedag, får se vad vi ska fördriva dagen med för nåt.


Av Wilma Border collie - 17 februari 2020 18:01

Bra början på dagen för jag fick åka och hämta Basse. Inledde med en massa trevligt morgonbus innan det var dags att åka hem till mej.

Så skulle vi på nån längre runda, åka till nån trevlig skog var inte att tänka på för den där stormen härjade för fullt.

 

Vi hamnade vid sjön. Här går det bra att leka och vinden kändes inte så mycket.

 

Kom igen, vi har faktiskt inte lekt på ett par timmar och det är väldigt lång tid det. Mycket skoj hade vi.

 

Försök inte! Pinnen är min, du borde ha lärt dej att det som jag har i munnen är mitt!

 

Men Basse gav sej inte, trots att pinnen var av dålig kvalitet och gick i två bitar så skulle han ha min del också. Tar emot att erkänna men han lyckades sno pinnen från mej.

 

Så kom Kanins borttappade skinn fram. Jag hade en lektion med Basse om att man bara luktar på det och möjligen snuttar. Basse trodde att detgick att äta sist han provade.

 

Så där Basse är en mycket läraktig elev. Han förstod snabbt att det lönade sej att bara lukta på det. Ska nog leta efter borttappat skinn nån dag.

 

Lekte mera, bäst att passa på.

 

Så hittade Basse en boll, den hade han massor med skoj med.

 

Hittade en jag också, men den tilltalade inte mej. Jag ska ha Värdefulla bollen som finns hos Basse.

 

Inte alltid det går bra. Bollen blåste ut i sjön och Basse kämpade för att få tag på den, gick inget bra att få grepp om den i vattnet.

  

Dyngsur Basse kom på att han behövde torka sej och då är det bra med gammalt torrt gräs.

 

Detta är bättre än att bada i kallt vatten. Inspektera brygga, mycket viktiga saker. Bryggan var som vanligt i bästa skick och Basse har blivit duktig på att kolla bryggor.

 

Fast sen blev han fånge. Vi passerade nära skidbacken och den har lite snö och är öppen för människovalpar denna vecka. Alltså blev han fånge för att inte dra dit.

 

När jag nu var i utbildningstagen så kom jag på att det var lika bra att ta en lektion i det där med stättor också. Det händer att vi passerar såna. Sist klarade Basse det, men alltid bra att träna.

 

Så bra jobbat Basse nu är det bara att vänta på att belöningen kommer. Självklart fick han både godis och beröm.

 

Passerade vid Terras stuga. Här har jag ett bra spanställe. Tänkte att det kanske skulle blåsa ner nån Ekorre till mej. Gjorde det inte, fanns ingen där.

 

Medan jag spanade så tränade Basse lite mer med Kanins skinn. Inga försök att käka upp det nu heller.

 

Alldeles nära Basses hemma och han har fått för sej att det finns nåt spännande i skogen. Där drar han för att kolla det där okända.

 

Basse är på rymmen och jag bestämde mej för att kolla hur Stenmurklan mådde.

 

Dålig bild, men den mår alldeles utmärkt och har växt en del också.

 

Så där jag har varit och hämtat Basse. Mej lyssnar han på så han följde snällt med. Nån ursäkt om att det fanns en intressant doft han behövde kolla.

 

Koppelfången fick öva på Stenmurklan. Han klarade det utan problem, blev godis och beröm.

 

Kom på att jag skulle nåt väldigt viktigt hemma hos Basse. Alltså hade jag bråttom och fången fick stå ut med långsamma matte.

 

Var tvungen att hämta Värdefulla bollen och ligga och vakta den en stund. Basse fick träna passivitet under tiden.

 

Gick vidare, kollade ett annat spanställe men ingen Ekorre nu heller. Fast det blåste så det knakade i träden så Ekorrarna höll sej nog undan.

 

Gick genom Tråkskogen. Basse fick vara fånge för enligt honom doftade det otroligt gott överallt. Kollade skidbacken men det var alldeles övergivet inga som åkte i den lilla backen som de lyckats göra i ordning.

 

Hjälpte Basse att kolla de där dofterna och det hade gått nån lukta gott brud där. Lika bra att han var fånge och jag hade blivit det för vi var nära gatorna igen.

Gick hem till mej.

Matte berättade nåt väldigt tråkigt.

 

I dag har allra bästa och finaste Dixie vandrat över Regnbågsbron. Hon blev inte frisk så nu slipper hon ha ont och må dåligt. Jag kommer att sakna henne, hoppas hon får massor med tubost där på andra sidan bron. Ska trösta hennes matte när jag träffar henne. Detta är den sista bilden på oss tillsammans, vi väntar på osttuben.

I morgon är det dags för Jenna och vi kommer visst att ha en alldeles väldigt upptagen dag.


Av Wilma Border collie - 16 februari 2020 17:49

Söndag och dags för ett gäng kompisar igen. Väntade som vanligt i alldeles för många evigheter innan det var dags.

 

Så idag var jag på plats i tid så att Basse skulle slippa vänta på mej. Men jag ser minsann nån som inte är Basse.

 

Hittade Mikko coh titta vad han har i munnen! Men det löste jag ganska snabbt så den blev min. Mikko skulle tyvärr inte vara med och ha skoj idag för hans matte skulle fixa tråk. De var bara och lämnade ett par saker till våran lekplats.

  

Mikkomatte hade satt upp pinnar så vi kan gå slalom . Jag provade några gånger, superenkelt och det ger godis. Fast de flesta bilderna blev skit tyvärr. Hörde nåt om att snart ska nog våra andra lekgrejer tas fram eftersom det inte blev nån vinter.

 

Tjoho Basse har kommit! Han hade varit och hälsat på en sväng på gamla Ossydagiset. Nu ska vi ha skoj.

 

Basse fick prova det där med att gå slalom. Jag visade och han fattade snabbt hur han skulle göra. Men enligt honom var matte alldeles för långsam med belöningen.

 

Ägnade en massa tid åt vår vanliga lek. Jaga den som har Värdefulla bollen. Blev mycket jakt innan jag som vanligt vann den.

 

Så om jag nu ligger här och vaktar den så kommer inte Basse att hitta den. För övrigt började vi tro att det bara skulle bli vi två. Det försökte regna och började blåsa en hel del.

 

Äsch, jag reste på mej för att göra nåt och då var minsann Basse framme. Nu bestämde han sej för att försöka gräva ner bollen. Han lyckades inte, jag hann sno den.

 

Vi blir inte ensamma!!!! För Tryfflan och Winnie kom, perfekt med sällskap.

 

Så kom den Dansk svenska gårdshunden som inte varit på ganska länge. Mycket trevligt blev en hel del lek tillsammans med honom.

 

Så Luna och Tilly hade också fått ut sina människor. Vi hade en massa skoj bäst att passa på medan det går att vistas ute.

 

Så här såg det ut när Tilly kom. Mottagningskommitén är beredd. Slutade med ett rejält flockspring.

 

GunGun kom också. Vi såg att Lunamatte stoppade handen i fickan och då är det bäst att hålla sej framme. Kan vara nåt gott på gång.. Vi hade tur och fick godis, behövde faktiskt mer energi.

 

Sen var det dags att ha kol på Winnie och Tryfflanmatte, men det var inget godis att hämta där inte. Bara nån påse för en nummer två hög.

 

Var en del mingel också och intressanta diskussioner. Det är ju en hel vecka till nästa gång så det är bäst att passa på.

 

Basse han visade allt han kan, allt för att komma över nåt att äta. Såg att han lyckades få mer godis.

 

Basse och Luna höll på med en massa brottningsmatcher som vanligt. Tror de flesta blev oavgjorda.

 

Om Luna är skitig? Nä absolut inte, det är en synvilla, vi blir aldrig smutsiga när vi har skoj. Fast det heter att skitiga hundar är lyckliga hundar eftersom vi haft en massa skoj lekar.

 

Nä nu tror jag fakstiskt att jag vill hem. Det har börjar regna mer och risken för svåra skador är överhängande. Människorna delade för en gångs skull åsikt med oss hundar så vi skulle sluta för idag.

 

Men då kom Mezzo och Primo förbi, de var ute och rastade sin matte. Trevligt så vi belv kvar en stund och pratade med dom. Men så började det ösa ner så då var det dags att åka hem.

Hemma så såg jag över mina regnskador som inte blivit så farliga, sov medan det regnade massor.

Gick ut på eftermiddagsrunda, regnade inte men i stället blåste det massor. Var bara jag ute i ovädret så det blev en tråkrunda.

Nu blåser det ännu mer, men jag ska bara ut för en sista kvällskiss om ett par timmar.

I morgon ska jag och Basse hitta på nåt skoj tillsammans. Får se vad det blir för nåt.

Av Wilma Border collie - 15 februari 2020 17:45

Äntligen lördag igen. Fick som vanligt vänta i en massa evigheter efter morgonrundan innan det var dags.

 

Jag och Alice lyckades komma samtidigt. Stackars Basse han hade väntat och väntat eftersom de eländiiga långsamma människan som ska vara min matte såg till att vi blev flera timmar (enligt henne några minuter sena).

Sånt får bara inte inträffa.

 

Hann bara leka lite i några få minuter sen kom det kompisar hela tiden. Perfekt kommer att bli en sån där bra lördag igen. Ja, alla lördagar är bra.

 

Det är hårda tider när alla ska hälsas välkomna. Människrna ägnade sej t den märkliga hobbyn räkna hundar. Mycket intressant för alla brukar få olika resultat, men runt 15 blev vi idag.

 

Sansas kompis trodde att den numer väldigt berömda bollen var hans byte. Kunde han tro då men.............

 

Ha! Jag är världsmästare i att ta tillbaka det som tillhör mej. Så klart jag överlistade honom och kunde ta den. Fast Schäfer Cash ser ut som om han tänker sno den.

 

Chess och den lilla söta tjejen (gissa vilken dement människa som glömt namnet?) hade massor att prata om, en massa viktiga tiksaker tydligen.

 

Överallt så var det en massa lek. Den som tittar noga ser att Basse lyckades komma över bollen. Jag råkade visst titta på nåt en nanosekund och det räckte.

 

Jag, Chess, Nasse, Sigge, Sansa och Kazper hade en massa viktiga diskussioner. Både om vad som hänt sen sist och en del andra viktiga saker. Finns alltid mycket att prata om.

 

Sansahusse har precis kastat vad jag först trodde var Värdefulla bollen men det visade sej att det var en annan så jag brydde mej inte om att ta upp jakten.

 

Men vad är detta? Bassehusse säjer att han inte har nåt godis!! Katastrof vi är hungriga och behöver mer energi!

 

Nöden har ingen lag. Fortfarande godissugen och jag såg att Lunas människor höll på med nåt. Kanske skulle det gå bra att få nåt här?

 

Åka rutchkana krävdes. Nä det har jag provat och det finns enklare sätt. Jag sprang vid sidan av och ställde mej nedanför för att se ut som om jag åkt. De gick inte på det men jag fick godis i alla fall.

 

Jaså du Sansakompis du tror att du ska få ha Värdefulla bollen kvar. Det kan du glömma!!

 

Så klart jag lyckades. Kazper funderade men det räckte med en blick för att han skulle förstå att den är min.

 

Självklart så var det en massa flockspring också. Bäst att passa på, vem vet när det går att flockspringa igen.

 

Vet inte riktigt vad Luna och Basse gjorde. Ser ut som om båda har tappat huvudena, men det visade sej att de satt kvar så ingen fara.

 

Ännu mer mingel och lek. Bäst att passa på för ryktet började gå bland oss hundar att tråkmänniskorna pratade om dags att sluta. Om de gjorde som oss, sprang runt och lekte så skulle de säkert låta oss stanna mycket längre än den där löjligt korta stunden som de påstår är ett par timmar.

 

Tydligen var det allvar för Luna och Leonberger Peggy tiggde tröstgodis av Peggyhusse. Alla hundar skulle hem.

Jag somnade hemma, var trött efter allt skoj.

Gick ut på trist eftermiddagsrunda som var alldeles händelselös.

Men imorgon så kommer det ett gäng igen. Alltså väntar ytterligare en skoj dag då.




Av Wilma Border collie - 14 februari 2020 18:00

I morse var det till viss del ordning i tillvaron. Jag fick minsann åka och hämta Basse när det var dags för morgonrunda. Han blev alldeles överlycklig när jag kom. Vi lekte massor och självklart var det jakten på BOLLEN.

Matte stod och tittade på oss och hur jag jobbade för att överlista honom. Hörde hur hon svor över att kameran var hemma för det borde ha filmats. Jag vann kampen efter mycket spring och lite bra knep.

Så skulle vi åka hem till mej. Jag lämnade mitt byte.

 

Men titta här. Matte kom på att hon hade mobilen med sej och att det faktiskt går att ta bilder med den. Basse snodde bollen och den skulle med hem till mej, Den är en extremt viktig ägodel. Nu lyckades han inte för den elaka matte snodde den och la den utanför min bil.

Var hemma hos mej ett tag, brottades lite och matte väntade på att nån människoveterinär skulle ringa.

 

Nu ska vi gå och hitta på nåt, vi försökte faktiskt hämta Jenna men det var den där fullkomligt onödiga detaljen med Hormonhäxefängelset så vi lyckades aldrig.

 

Det här blir bra, vi har hamnat på min Sörmlandsledsetapp. Kollade och det hade faktiskt vandrat hundar här. 

 

Ja jag kommer, jag försökte bara kolla var Basse försvann. Nu var han inte så långt bort, men tydligen fanns det intressanta dofter.

 

Så var det bäst att visa att inkallningen fungerar. Jag sköter mej men Basses hormoner sätter sej i bland som proppar i öronen. Men nu hörde han och kom.

 

Det lönar sej alltid att komma. Vi hittade godis i en gammal stubbe. Finns ingenting kvar, vi städade noga.

 

Finns det en vattensamling då ska man bada enligt Basse. Jag drack det räcker men Basse kunde nog ha stannat länge här. Fast sen blev Basse fånge en stund när vi passerade där Vilda grisarna gillar att hålla till och Basse spårade alldeles för mycket.


Jaha där drog han iväg och matte hotade med ny fångenskap.

 

Men titta vad som hände. Jag ska alltid ha godis vid den här markeringsstolpen. Basse hörde att jag tuggade och då kom han för övrigt vara han inte alls långt bort.

 

Kollade en massa mer viktigt på Sörmlandsleden. Allt måste vara i bästa skick för vandrande hundar. Matte pratade om att måla när det blir mer vår. Ja, ja människor kanske behöver markeringar vi hundar hittar i alla fall.

 

Jag kollade spängerna, inga problem för hundar att gå på dom inte.

 

Nä inga Bombmurklor idag heller. Jag letade och matte letade, men det fanns inga. Kan vara så att det inte ens kommer några i år.

 

Vi lekte ett tag , det är skoj att leka i skogen. Men alla bilder där vi jagade varandra runt träden blev bara skit.

 

Vad sa du? Ska Basse träna? Bästa jag visar honom då.

 

Träna passivitet var det, jag är en mästare på att ta det lugnt när matte är stilla. Hon satt på en trädstam och jag låg och slappade. Basse såg ut som om vi var helt galna.

 

Men titta här. Basse kan om han vill. Efter en liten stund kom han på att det går faktiskt att lägga sej ner och koppla av fast man är mitt ute i skogen.

 

Det lönar sej att träna, då blir det minsann utdelning ur osttuben. Precis vad vi behövde.

 

Lämnade Sörmlandsleden och fortsatte i skogen. Basse trodde inte att han syntes här. Men det behövs mer än en trädstam för att inte ska synas.

 

Här hade det minsann rört sej nåt som lämnat en massa intressanta dofter. Vi hade fullt upp här en stund, vi måste ha koll på vad som händer i våra skogar.

 

Så kom vi till den lilla vägen. Basse blev fånge för matte tror att det gått nån Lukta gottbrud där för Basse blev alldeles vimsig. Jag som inte bryr mej om sånt fick vara på fria tassar och retades genom att springa långt före.

 

Fast sen var vi så nära husen att jag också blev fånge. Basse hade bara nosen i backen för enligt honom så doftade det alldeles väldigt intressant.

Fortsatte hemåt. Träffade Rocky en snabbis.

 

Så hittade vi Dalmatiner Tilly. Henne har vi inte träffat sen i helgen och det var väldigt länge sen det.

 

Vi lekte en hel del. Jag och Tilly fick vara på fria tassar, Basse fick ha släpande koppel för matte litade inte riktigt på honom. Men skoj hade vi

 

Jag kollade om Tillyhusse möjligen handlat nåt som vi hundar behövde. Fick höra att man ska inte rota i andra människors kassar. Fast det fanns inget vi behövde. Så var det dags att gå åt olika håll, men vi ses imorgon.

Gick hem och käkade och sov.

Ut på eftermiddagsrunda, träffade inte några vi känner utan det blev en tråkrunda. Fast Basse försökte bryta sej in genom porten där Jenna bor. Ingen framgång hade han för Jenna är förbjudet umgånge just nu.

I morgon då är det lördag så det kommer att bli en bra dag.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards