wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 26 februari 2020

Fördrivit ännu en dag

Av Wilma Border collie - 26 februari 2020 17:58

I går hade matte en plan som innebar att jag och Jenna skulle åka till nån trevlig skog.

Men så bestämde vädret att det skulle blåsa runt djupfrysta huggormar och en och annan isbjörn så de planerna ställdes in. Får bli en annan dag när vädret är på bättre humör.

 

Hämtade Jenna och gick på gator som vi inte gått på ett tag. Kollade noga alla nyheter och det fanns en hel del.

 

Genom den här skogsbacken har vi inte gått på länge. Tyvärr som fångar för det kan komma hanar här och Jenna ska nog inte umgås med såna ännu på några dagar.

 

Var nog hemskt länge sen vi gick här för när vi kom ut på andra sidan så hittade matte en väg som inte fanns sist. Den skulle vi kola, men jag blev kallad för larvig för jag ville inte alls gå där det var lerigt. Lyckades faktiskt komma fram nästan torrtassad.

 

Den där nya vägen var väldigt kort och innehöll inget spännande.

 

Jag och Jenna hade planer på att fortsätta i skogen. Men enligt matte gick inte det för det är både kärr och en ganska bred bäck där inne. Hörde nåt om den fjantiga hunden som inte tänkte gå i lera.

Vände och gick tillbaka lyckades ta mej förbi leran igen.

 

Så där på fria tassar. Nu ska vi roa oss ett tag.

 

Roligt hade vi, väldigt skoj med en massa jaktlekar bland annat. Jennas mage påverkar som tur är inte alls hennes humör.

 

Kollade en del efter vägen. Där hade Vilda grisarna varit och bitvis gjort sitt bästa för att  böka sönder den. Kollade men vi såg inga Vilda grisar, men matte påstod att vi inte alls skulle mot de täta granarna för där kan de ligga och trycka.

 

Fortsatte att leka istället. Kollade varandras tänder också, vi har alldeles perfekta såna.

 

Jag behövde kolla nåt viktigt, men så var det Skvallerbyttan som direkt visade var jag var.

 

Ja jag sitter här och det tänker jag faktiskt göra en stund. Kan hända viktiga saker.

 

Ja jag har gått en bit in i skogen och jag tänker ligga här. Jag har ett par bra spanträd och kanske blåser det ner en Ekorre till mej.

 

Fick inte alls vara kvar. Jag och Jenna roade oss mer ute på fälten till matte påstod att det blåste svinkallt och vi kunde gå nån annanstans. Känsliga människor!

 

Blev fångar eftersom vi skulle passera en del gator. Hade planer på att hälsa på i ett hus, men det fick vi inte för matte. Vi hälsar faktiskt på hos de vi känner hur ofta vi vill.

 

Tog vägen genom Ekorrskogen, jag hade självklart planer på att spana en del. Men så fick vi syn på nåt. insåg att nu kommer det att bli väldigt bra.

 

Det var Mikko som vi fick syn på. Blev befriade och sprang till honom. Han tillhör de hanar som Jenna får träffa eftersom han saknar vissa kroppsdelar.

 

Nu ska vi ha skoj. Mikko blev så glad när han träffade oss. Sa att han längtat efter sällskap och där kom vi.

 

Blev massor med skoj spring i skogen. Lite utmaning att springa fort och hoppa över fallna träd men roligt hade vi.

 

Kom på att jag skulle visa Mikko en viktig sak i skogen. Ja det finns faktiskt viktiga saker i alla skogar.

 

Berättade att den här bänken är superbra. Hoppar man upp på den brukar det bli godis. Mikko var synnerligen misstänksam, men han var uppe ett par gånger men hoppade ner snabbare än han kom upp. Måste nog ha ett par kurser med honom vid tillfälle.

 

Jenna och Mikko hade en massa dragkamper om en pinne. Egentligen borde jag ha engagerat mej och varit domare men.........

 

Kom på att jag hade alldeles glömt bort att spana Ekorre. Gå genom Ekorrskogen utan att spana det går bara inte. Hade jag fått sitta i fred så hade jag nog fått kontakt med flera. Men det går sällan som jag vill i livet. Jenna, Mikko och människorna började gå och då var det bara att hänga på.

 

Hade sällskap med Mikko en bra bit, mycket trevligt.

Sen var det bara att lämna hem Jenna hörde att nu tar det flera dagar innan vises igen. Bad henne se till att bli alldeles bra i den korkade magen.

Gick hem och sov.

Trist eftermiddagsrunda, träffade varken hundar eller människor och dessutom var jag utan sällskap av Jenna.

I morgon ska jag hämta Basse, verkligen på tiden det var flera hundra år sedan vi hängde en hel dag. Får se vad vi hittar på för nåt.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards