wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 31 januari 2020

Eländiga ensamhet

Av Wilma Border collie - 31 januari 2020 16:51

Vaknade i morse och tänkte att det noga hade ändrat sej under natten att jag inte alls skulle vara ensam idag.

Gick ut för morgonrunda, försökte gå till bilen, nä du ska inte hämta Basse! Elände jag ska alltid åka och hämta honom på morgonen.

Hem och deppade. Så skulle jag på längre runda, hamnade i min bil. Tyvärr inget stopp för att hämta upp Jenna så det hade inte alls ändrat sej. Trodde att jag kanske skulle åka till nån bra skog. Men idag är sista dagen de får jaga med hund så enligt matte var det bäst att hålla sej borta.

 

Hamnade här, det var väldigt länge sen jag var här. Nu gäller det att fördriva tiden med nåt.

 

Matte trollade fram en boll, den här har jag inte lekt med på länge. Var inställd på at ha en massa skoj med den.

 

Men vad är detta för usel boll? Jag kastade runt med den och helt plötsligt så var bollen långt från mej.

 

Skitboll, snöret bara lossnade från den, det var alltså därför den legat bortglömd i en låda. Numer bor den i en papperskorg, jag ska ha hela bollar.

 

Fortsatte att kolla en massa. Men hittade inget av intresse, knappt spår efter andra hundar, jag hade verkligen inte tackat nej till sällskap ett tag.

 

Här har jag badat väldigt mycket när det varit ovädershett. Idag räckte det med att dricka och blöta tassarna. Vattnet var kallt enligt mej, men hade min saknade flock varit med så hade de med största säkerhet badat.

 

Kollade runt mer och så sa matte att jag skulle leta efter nåt. Inte för att jag visste vad men det var lika bra att börja leta då.

 

Nu har jag hittat det jag skulle leta efter. Vilket fynd var faktiskt flera hundra år sedan jag hittade sånt här senast. Enligt matte överdriver jag för hon tror att det är ett par år sedan.

 

Vilket superfynd! Jag hittade minsann Kanins tappade skinn. Då för de där evigheterna sedan så hittade jag det ibland men nu hade jag glömt hur skoj det är. Snutta på skinnet är supermysigt. Kanin borde tappa skinn ofta och mycket.

 

När jag snuttat klart så fortsatte jag att kolla efter nåt skoj. Hittade ingenting.

 

Märkligt, det doftar här vid den gamla jättelika stubben. Kan det vara möjligt? Letade länge och fick klättra lite innan........

 

Tänk även där hade Kanin gått och tappat sitt skinn. Fick beröm och snuttade mer på skinnet. Detta borde min flock få vara med och göra, är superskoj att greja med detta.

 

Provade stockbalansering. Såna brukar vara givande.

 

Bra stock för den gav ost precis som förväntat.

 

Sen hittade jag nåt märkligt bygge som troligen några människovalpar hade gjort. Kollade det ordentligt men insåg att det var ointressant.

 

Plötsligt vaknade hoppet. Jag märkte att nåt rörde sej, tänkte att det kanske var en social Ekorre som ville umgås, men inte det inte. Jag spanade ocj spanade men det fanns inget där.

 

Fast jag lyckades hitta borttappat Kaninskinn en gång till. Hoppas att detta inträffar ofta nu utan att det går flera år mellan gångerna.

 

Äsch, det försöker regna och jag vill inte bli skadad. Lika bra att gå till min bil. Jag fick gå dit för matte skulle åka och fixa nåt. Passade bilen en liten stund medan hon gjorde vad hon skulle.

Åkte hem till ensamma tråkhemma, är mycket bättre när jag har sällskap.

 

Ute på eftermiddagsrunda och nu finns det en ordentlig hel boll med fungerande snöre.

 

Suddig bild, men så har ska man leka med en boll. Ta  snöret i munnen och sen kasta runt med den, en mycket rolig lek. Hade väldigt skoj länge med den.

 

Tänkte att om jag lägger mej och vaktar bollen så kanske det dyker upp nån som vill leka med mej. Gjorde det inte varken hundar eller människor i närheten. Gick en tråkrunda träffade inga jag känner.

Men i morgon är det äntligen lördag så jag får mingla runt och leka med en massa kompisar.

Nu ska jag snart göra nåt jag aldrig har gjort, matte har varit med om det en gång förut och det händer garanterat bara i Malmköping. Vad berättar jag i morgon och matte ska ta med kameran så det finns bildbevis också.


 
 
Ingen bild

Christina Johansson

1 februari 2020 16:31

Hoppas att du har haft en mysig lördag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards