wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 28 januari 2020

Lugn dag med lite shopping

Av Wilma Border collie - 28 januari 2020 17:49

Vanliga morgonrutinerna med hämta Basse och lite morgonbus. Sen var vi hemma ett tag, först hade matte nån plan att vi skulle nåt. Men så blev det dimmigt och risk för regn så det får bli en annan dag. Fast skjutsade blev vi.

 

Här var det länge sen vi var, nu gäller det att kolla vad som hänt sen sist.

 

Fast Basse han trodde att han skulle bada överallt. Kunde han glömma eftersom vi var koppelfångar.

 

Berättade för Basse att sist jag var här tillsammans med Jenna då var vägen översvämmad- Nu har vattnet sjunkit så mycket att det är normalt igen.

 

Grått i alla tänkbara nyanser var det, men vi hade tur och slapp regn i alla fall.

 

Sen såg Basse några han väldigt gärna ville lära känna närmare. Fick han inte för matte som var övertygad om att de inte alls skulle uppskatta Basses sällskap.

 

Massor med Änder var det som Basse trodde att han skulle umgås med. Han hade ingen som helst framgång.

 

Den här stackarn såg ut som om han behövde hjälp att komma ut, kan inte vara lätt att vara fastklämd i ett träd.

 

Gick vidare och kollade en massa. Tyvärr som fångar hela tiden eftersom järnvägen är nära och det kommer tåg hela tiden.

Jag kollade efter Ekorrar men det fanns inga nånstans.

 

Basse han gjorde allt för att få ge sej ut och simma, men misslyckades varje gång. Hörde att han inte alls skulle bli dyngsur för vi skulle göra nåt.

 

Perfekt! Vi blev skjutsade till vår allra bästa Grisöronaffär. Fick höra att vi skulle inte shoppa, det var mina katter som skulle ha nåt som det var bra pris på. Basse försökte öppna godislådor, men misslyckades. Jag tänker inte lära ut hur man gör.

 

Så fixat. Jag har plockat ut varsin bit till oss. Gör det snabbt och diskret så Basse hinner inte med att se hur jag gör.

Vi fick faktiskt handla lite godis. Behöver egna konton så vi kan shoppa hur mycket vi vill och behöver.

 

Det viktiga shoppinggodiset ska vi självklart ha. Som vanligt mycket gott.

Hamnade i bilen och trodde att vi skulle hem.

 

Det händer att matte fattar bra beslut. Vi behövde få vara på fria tassar ett tag så vi blev skjutsade till sjön Måste få springa som vi vill, det ingår faktiskt i våra viktiga rutiner.

 

Dessutom lyckades matte hitta en boll i min bil. Förklarade för Basse att just nu är bollen min och jag tänker leka med den. Han jagade mej och gjorde allt för att komma över den.

 

Glöm det där! Jag har snöret i munnen alltså är bollen min. Du kan stå där och titta.

 

Försök inte! Jag har inte alls sagt att det är din tur att ha den. Du får vänta tills det passar mej. Det är ständigt pågående kurser med Basse. Han har mycket att lära sej.

 

Nu så har jag bestämt att han kan få låna den ett tag. Mycket stolt Basse sprang och kastade med den.

 

Jag bestämde mej för att leka med en pinne i stället. Usel pinne för den gick av och dessutom fastnade en del av den i gommen mellan tänderna. Var tvungen att be matte om hjälp för att bli av med den.

 

Basse var så stolt över att få ha min boll att han till och med glömde bort att bada fast han var alldeles vid sjön.

 

Va? Inte till min fördel? Dumheter jag ser alltid väldigt bra ut, ge sjutton i att ta bilder när jag gäspar. Låg på bordet och tittade på Basse som sprang som om han inte fått göra det på flera år.

 

Tröttnade på bordet och lekte med Basse en stund. Han hade tillfälligt glömt bort min boll.

 

Ja jag ser att du har bollen. Antar att du vill att jag ska jaga dej, en det har jag ingen lust med just nu. Lek du för nästa gång kanske jag behåller bollen mycket längre.

 

Men det där kan du glömma. Basse försökte gräva ner min boll i sanden. Skulle inte tro det då kan nån annan hund hitta den. Slutade med att matte tog den så den bor i min bil igen. Vi blev fångar och skulle åka hem.

Käkade lite lunch och sov ett tag.

Gick på eftermiddagsrunda, Tråkig sån för det regnade och Basse var på sitt värsta tonårshumör. Stå på bakbenen och skrika för att han inte får hälsa på hunden en bra bit bort är inte gångbart. Nu blir det träna på att uppföra sej, såg när vi kom hem hur matte stoppade saker i fickorna som är bra att ha för att avleda Basse. Så ska det visst tränas skvaller också, men livet som hormonstinn tonåring är inte alltid enkelt.

I morgon lär det bli väldigt bra, har nämligen hört att då äntligen kommer vi att vara full flock igen. Har massor att ta igen efter denna onödiga skilsmässa.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards