wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 24 januari 2020

Umgänge idag också

Av Wilma Border collie - 24 januari 2020 17:43

Dagen började lite märkligt. Jag var inställd på att åka och hämta Basse, men hamnade på en vanlig trist morgonrunda. Enligt matte så skulle Basse skjutsas till mej av sin husse. Jo jag såg Basses bil passera men inte kom Basse. Hans husse lider tydligen av samma demens som matte för han hade glömt läna Basse! Men det löste sej, Basse blev levererad så ordningen återställdes. Tyvärr missade vi morgonbuset men insåg att det skulle vi kunna ta igen.

Matte hade några idéer om att vi skulle ha åkt nånstans där jag inte vartit på evigheter och Basse och Jenna har aldrig varit där. Men så var det nåt om att det nog måste bli torrare för det är en lång sträcka över en myr och det funkar nog inte nu.

 

Flocken är samlad och vi ska hitta på nåt. Leka ansåg vi var väldigt nödvändigt trots koppel, matte hade helt andra åsikter. Tråkmänniska, vi behövde leka precis där och då.

 

Vi fick ge oss och insåg att om vi uppförde oss skulle vi komma snabbare till nånstans är vi kunde vara på fria tassar. Jenna gjorde ett fynd, en del av en sån där svävande lykta. Mycket viktig ägodel enligt henne.

 

Fast Basse ansåg att han skulle äga den och den tålde inte dragkampen.

 

Äntligen fria, nu ska vi springa och leka. Vi har faktiskt inte lekt på flera veckor eller i alla fall inte sen i onsdags och det är längesen det.

 

Ja, ja spring ni, jag väntar för när ni kommer närmare då................

 

Så där, superskoj att anfall när de mist anar. Vi hade massor med roliga lekar ett tag.

 

Så kom jag på att jag var hungrig. Basse käkade upp min frukost, att jag faktiskt fick ny frukost det hade jag förträngt. Men bark är gott och mättande. De andra två sprang nåt maratonlopp.

 

Självklart försökte de komma över min pinne, men jag hade tuggat ganska snabbt så et fanns inget att hämta för dom.

 

Dårar! De fattar inte att det inte är badsäsong och Jenna nästan simmade.

 

Äsch, jag är törstig och här hade inte isen dött. Provade att öa en men lyckades inte.

 

Basse Isdödaren fixade fram vatten till mej. Han mördade isen utan problem. Bra för sen kunde jag dricka,

Fortsatte att leka ett tag ocjh sen gick/sprang vi vidare.

 

Skidbacken och den lilla konstsnö som finns kvar. Gäller att passa på att utnyttja den medan den finns, fortsätter detta så är den snart borta.

 

Jag snörullade och Basse förklarade för Jenna att hon minsann var den vackraste tik han träffat.

 

Tydligen var kärleken besvarad för de började träna dans. Basse gapskrattade av ren lycka. Jag fattade andra beslut jag.

 

Kom på att jag har ett bra spanträd här borta. Men tydligen så skulle jag inte dit enligt de där två som förföljer mej.

 

Ja, ja jag har vänt, jag hann aldrig spana Ekorre. Jag kan gå alldeles själv och ni behöver inte alls ha en massa åsikter om vad jag gör. Inte alltid jag har det så enkelt i tillvaron.

 

Gick en bit och då hände det minsann saker bakom våra svansar. Mikko hade hört oss och fått väldigt bråttom. Vi tackar aldrig nej till mera sällskap.

 

Vi skulle få umgås ett tag, perfekt för desto fler vi är desto roligare.

 

Vi bestämde oss för att leka ett tag hemma hos Basse. Bra ytor att springa på där. Mycket skoj hade vi.

 

Frågade Mikkomatte om hon möjligen hade nåt godis till oss. Vi behövde energi och var hungriga. Jo vi fick godis.

 

Men nu blir det ännu bättre. Vi ser fler kompisar och det är inte ens lördag.

 

Dalmatiner Tilly och Rick var ute och rastade sina människor. Perfekt med fler kompisar.

 

Jenna bestämde sej för att Rick det var minsann hennes drömmars hane ochförsökte pussa ihjäl honom. Fast om hon möjligen skulle komma ihåg att börja lukta gott så har hon ingen användning av honom. Han saknar väsentliga kroppsdelar.

 

Vi lekte och minglade runt ett tag. Hade väldigt trevligt.

 

Va sa ni? Vadå gå hem? Vi är inte alls säkra på att vi är klara med allt skoj. Men Rick och Tilly skulle åt ett håll och vi åt ett annat. Bara att följa med tyvärr.

 

Det är alldeles galet nu. Detta är en Fläderbuske som har bestämt att det är vår och börjat få blad, den ska inte alls få det nu i januari.

 

Nä jag tänker inte gå en meter, Jag väger 10 ton och är orubblig. Det sitter nämligen en Ekorre i ett träd och den vill säkert prata med mej. Jag tänker stanna här, ni kan gå jag kommer i nästa vecka eller nåt. Misslyckades eftersom matte tydligen har dolda superkrafter så jag fick ge upp.

Lämnade Jenna och gick hem och sov.

Hämtade henne sen när det var dags för eftermiddagsrunda. Gick en tråkrunda men träffade i alla fall Chihuahua DeeDee. Lämnade Jenna och Bassehusse kom och hämtade honom.

Insåg att jag haft en bra dag och nu ska jag vila mej i form för i morgon är det dags för lek och mingel med alla trevliga kompisar.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards