wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 23 januari 2020

Haft sällskap med kompisar

Av Wilma Border collie - 23 januari 2020 17:41

Mindre flock idag, bara jag och Basse. Får jag bestämma så ska vi vara full flock varje dag.

När jag och Basse klarat av morgonrutinerna så var vi hemma ett tag innan vi skulle ut och hitta på nåt.

Matte hade ingen lust att skjutsa oss idag så vi påbörjade en planlös vandring.

 

Passerade Ekorrskogen. Det var faktiskt en Ekorre där så jag planerade för ett samtal med den. Bra övning för Basse att träna lite passivitet medan jag försökte upprätta kontakt. Tyvärr så misslyckades jag som vanligt.

 

Leka vid sjön skulle vi inte alls för isen försökte vakna eftersom det var lite minus i natt. Matte litar inte alls på att Basse inte försöker ge sej ut på den och det kan sluta med katastrof.

 

Fortsatte och Basse fick träna på att hålla kontakten med matte och inte tokdra i kopplet. Han kan om han vill, bara det att ibland kopplas fjortishjärnan in och då glöms allt bort.

 

Var på fria tassar en stund på en äng. Passade på att leka en del där.

 

Men sen skulle vi fortsätta på vägen så vi blev fångar igen i fall det skulle komma bilar.

 

Passerade där Astor och Asta bor. Nu fick Basse hjärnspöken för den här hunden var livsfarlig. Han morrade från svansspetsen och försökte skälla ut den. Bara att göra en pedagogiskt insats.

 

Titta här Basse, du är bara fånig. Den här kan inte skada nån, den är konstgjord (att matte vid ett förvirrat tillfälle i somras trodde nåt annat vill hon inte höra talas om). Faktiskt så insåg Basse att det inte skulle äta upp honom efter att jag förklarat ordentligt.

 

Vi har gått en liten bit och nu händer det nåt bakom oss, blir bra detta.

 

Astor, Asta och VadHonNuHeter kom tillsammans med sin husse. Mycket trevligt för vi tackar aldrig nej till sällskap och umgänge.

 

Ännu bättre, människorna bestämde att vi kunde göra sällskap och gå en runda som jag inte har gått på länge och Basse har aldrig gått den.

 

Basse har inga begrepp om det där med tillfälliga isen. Han skulle prova och det knakade rejält under tassarna på honom.

 

Sen blev det riktigt otrevligt. Jag hade spanat men inte sett till hästmonstren, antog att de var i säkert förvar nånstans. Nu är det nära döden upplevelse.

 

Jodå där stod dom och bara väntade på att få sätta tänderna i mej. Basse bestämde sej för att hästar är säkert trevliga, måste berätta för honom att de har hundar som favoritföda och att man ska hålla sej långt bort.

 

Vi klarade oss med livet i behåll och fortsatte. Mycket att kolla eftersom det var länge sen jag gick här och premiär för Basse.

 

Så inne i skogen och nu kan vi vara på fria tassar. Mycket bättre eftersom det var så mycket att hållla koll på.

 

Berättade en massa viktigt för Basse, Astor och Asta. Jag har stenkoll på alla viktiga hundsaker.

 

Så där nu har vi hamnat på min Sörmlandsledsetapp. Med tur så kommer Astor och Astahusse ihåg hur man ska gå för att komma till den. Var ett tag sen jag var på den här delen så det var en massa att kolla, men allt var i sin ordning för vandrande hundar.

 

Här är det bra, gott vatten till tröstiga hundar och det går utmärkt att bada i vattnet som doftar alldeels ljuvligt. Stinker enligt människor av lera och ruttna växer. Basse doftade underbart efter lite bad här.

 

Den här markeringsstolpen är extra viktig för det ger nämligen alltid godis att hoppa upp på stenen bredvid den. Självklart blev det godis idag också.

 

Jaha nu är det bara att vänta på Basse som drabdats av akut hörselnedsättning och virrar runt efter nåt okänt. Fjortishjärnan slogs visst på igen.

 

Slutade så här, Basse blev koppelfånge. När man inte sköter sej så är det inga fria tassar inte.

 

Fast sen drabbades jag av samma sak. Började vara nära en väg och risk att möta andra hundar och människor.

 

Jaha dags att säja hej då till våra kompisar och tacka för trevligt sällskap för nu skulle vi åt olika håll. Men vi träffas igen och matte vet flera bra rundor i den skogen som vi kan lära dom.

 

Gick genom Ekorrskogen på väg hem. Planerade för en massa Ekorrspan, men tro inte att det fanns några såna hemma inte. Nä nu när jag passerade var det alldeles dött och övergivet.

Käkade lite lunch och sen sov vi gott ett tag.

Skulle på eftermiddagsrunda men hann bara en liten bit innan Bassehusse kom och hämtade Basse så jag fick fortsätta ensam.

Fast jag hade sån tur att jag kunde hälsa på i Susannes affär och få gois och umgänge så träffade jag Chihuahua DeeDee där också.

Nu ska jag faktiskt gå och träffa Jenna, hon behöver hjälp att komma ut på en kvällrunda. I morgon då har jag hela flocken får se vad vi ska hitta på för nåt.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards