wilmablogghund

Alla inlägg under december 2019

Av Wilma Border collie - 7 december 2019 17:34

Jobbig dag detta.

 

Jag är på min morgonrunda. Inget hämta Basse, innebär att det är lördag och träff med alla kompisar. Men ännu är det mörkt och jag är vid Hembygdsgården. Väldigt dött och övergivet.

 

Ska vi gå in här? Tänkte att jag kanske skulle hjälpa til att passa Hembygdsgård. Skulle inte alls gå in till alla saker matte släpade hit i går.

Gick hem, matte grejade med mer saker och fixade en massa. 

Sen gick jag till Hembygdsgården igen. Tänk där träffade jag Basse och hans husse. Basse blev alldeles överlyckig när han såg mej.

Men så blev jag hundnappad. Skulle inte alls hjälpa matte med passandet av Hembygdsgården utan hänga med Basse och hans husse hem.

Blev bra för många av mina kompisar kom, så massor med skoj lek och umgänge. Eftersom matte inte var med och kamerabatteriet dog på morgonrundan finns det inga bilder.

 

Detta är en bild från min Skvallermaskin. Mycket spring och hålligång blev det.

Vet ni jag försökte inte ens rymma!!!!!!!

Matte hon satt i den där Hembygdsgården. Hörde att hon träffat många människor jag känner och flera hade frågat efter mej. Inte nog med det. Hon hade träffat JENNA!!!!!!! Djupa orättvisa, det är faktiskt min och Basses kompis vi borde ha träffat henne. Fast det får vi göra på måndag.

Så hade hon träffat Asco med matte och fått skvaller från hundträffen. Nåt om att jag skulle ha en boll som Asco hade och sånt.

Hon hade träffat lilla Essie också, jag missade tydligen en del.

Jag och Basse gick en promenad med Bassehusse och passerade Hembygdsgården. Matte kom ut och sa hej för hon hade sett på Skvallermaskinen att vi var där. Men jag hängde med Basse hem.

Några veckor senare så behagade matte komma och hämta mej. Basse han grät alldeles förtvivlat när han inte fick hänga med mej hem.

Var skönt att komma hem för jag är en mycket trött hund nu. Det tar på krafterna att vara hundnappad fast jag egentigen har haft en väldigt bra dag.

I morgon blir det visst samma sak, matte ska passa Hembygdsgård och jag ska passa Basse med husse.

Av Wilma Border collie - 6 december 2019 18:16

Blev inte så mycket morgonbus idag. Det regnade när jag hämtade Basse så vi lekte bara lite för att undvika att få allt för svåra regnskador.

Var hemma hos mej och matte funderade på vad vi skulle hitta på. Försökte regna av och till men ut skulle vi.

 

Så var det dags att se spöken igen då. Nu var det livsfarligt i skogskanten enligt Basse.

 

Jag har precis förklarat för Basse att en papperskasse som nån korkad människa kastat INTE äter upp honom. Faktiskt så insåg han själv att det var onödigt att bi så upprörd över en sån.

 

Lika bra att ta nästa lektion på en gång. Gubben i kuren äter inte hundar idag heller, Får se hur länge Basse tänker komma ihåg det.

 

Gick till skidbacken, den ljuvliga konstsnön finns minsann kvar. Underbart att kunna ta några rejäla rull i den. Försökte lära Basse men han trodde att vi skulle brottas.

 

Det går alldeles utmärkt att springa runt i den också. Nu är den mjuk så det blir bra motstånd, vi hade väldigt skoj.

 

Lika bra att kolla tandstatusen också. Den kan ha förändrats sen i går, men vi har alldeles perfekta tänder.

 

Fast Basse fick lite underlig kroppsform ibland när han skulle ta sej fram,

 

Kan vi få godis? Vi är på stockarna. Jo vi fick, precis vad vi behövde.

 

Vi har inga kompisar, undrar om Terra kommit tillbaka från Halland? Hade hon inte och matte körde med det vanliga att det dröjer många månader till. Tror inte på henne, snart har det gått flera år sedan Terra var här.

 

Kollade en del hemma hos Basse. Hittade leksaker, men Basse försökte sno både en boll plus det som är MIN boll.

 

Ett antal vilda jakter senare så är bollen min, precis som det ska vara.

 

Matte försökte erbjuda Basse frisbeen men det var minsann inget han lekte med, absolut inte. Jag vet att han brukar leka med den.

 

Funderade på att ligga här några timmar tillsammans med bollen. Men då försökte det regna igen och jag vill inte bli skadad. Alltså skulle vi gå hem.

 

Skulle gå genom Tråkskogen. Jag som varken ser spöken eller har hela kroppen överfull av hormoner fick vara på fria tassar. Basse han hade ett enda intresse. Han skulle minsann dra till Dalmatiner Tilly som doftar utsökt.

 

Jo du förstår Basse att detta har varit en ramp. När den fanns var den skoj att springa på och det hände att jag hittade goda svampar på den också.

 

Nej vi ska inte brottas! Jag försöker njuta av underbara snörull. Inser att jag har rejäla utmaningar framför mej i vinter. Få både Basse och Jenna att begripa hur underbart det är med rull i konstsnö.

 

Kom ihåg att det här trädet har minsann ostblommor ibland. Men det var inte idag, alldeles övergivet var det.

 

Basse han skulle fortfarande bara gå och hitta Tilly. Men så roligt blev det aldrig.

 

Efter en del stigar i skogen så finns det tomtar. Tänk när Basse nosade på en fick han godis.

 

Provade jag också. Jo tomten jag hittade gav godis den också. Sen hittade vi fler och varje gång vi visade dom blev det godis. Behöver genomsöka skogen mer efter flera tomtar eftersom de var lönande.

Gick hem käkade och sov.

 


Tjoho!!!!!! Det där jag hörde igår var alldes sant!!!!!!! Tillfälliga Pryl 7an är tillbaka!!! Knackade på och tänk det var precis som det ska vara Elisabeth var där igen.

 

Vi kollade av ordentligt och det var precis som det ska vara. Perfekt jag gillar såna här bra upptäckter. Äntligen lönar det sej att knacka på där igen.

 

Tiggde godis hos Susanne också. Eller jag och Dixie käkade godis. Basse han bev så kär att han höll på att krypa ur pälsen för Dixie har ju precis doftat gott. Inte lätt att vara åtta månader och ha kroppen överfull med hormoner.

 

Suddiga hundar, men vi träffade Mikko också. Mycket trevligt, bara synd att man inte kan leka på torget.

Gick hem, kollade när matte packade en massa saker. Sen när Basses husse kom och hämtade honom så föjde jag med till Hembygdsgården. Matte packade upp en miljon saker.

I morgon då ska jag passa Basse och hans husse och leka med alla kompisar medan matte sitter på den där Hembygdsgården. Har sett hur hon har laddat min Skvallermaskin för hon tror att jag tänker ta med mej Basse och gå hem till mej. Kan hända att jag planerar nåt sånt, får väl se hur det blir.

Av Wilma Border collie - 5 december 2019 17:57

Vanliga morgonrutinen med att hämta Basse. Men matte la sej i vårt skoj morgonbus. Inte fick vi springa var vi ville utan motades iväg ut i gräset. Var nog lika bra för vägen var skridskobana så vi halkade runt när vi skulle til bilen. Hörde nåt om att vi kan göra oss rejält illa på så hal is.

 

Hörru du har glömt nåt viktigt! Var är Jenna? Vi ska hämta henne. Skulle vi dessvärre inte alls för hon var hemma och ägnade sej åt vård av sjuk människovalp. Insåg att jag och Basse skulle få dra runt ensamma idag.

 

Gubben där borta i kuren, den är farlig, väldigt farlig. Den käkar Miniature American Shepherd vid namn Basse med förtjusning. Det är inte alldeles enket att vara i värsta spökåldern för Basse hittar hemska saker överallt just nu.

 

Det båste massor, men titta så spegelblank sjön är. Det är is på hela sjön som både är snorhal och tunn och farlig så gå till den var inte att tänka på.

 

I stället gick vi till min Sörmandsledsetapp. Var ganska länge sen jag var här, om inte vägarna var skridskobanor så skulle jag egentligen ha åkt och gjort nåt i andra änden av etappen. Men det får bli när det är bättre vägag.

 

Här var det bra, ingen is så vi kunde vara på fria tassar och leka. Hade faktiskt inte sprungit ordentligt på flera dagar, enligt matte ett par timmar.

 

Basse hade massor att upptäcka där och jag berättade en massa om mitt jobb. Han kommer att få hjälpa mej och Jenna med en del när det blir vår.

 

Nå ska vi fortsätta eller? Panen var först att vi skulle ha gjort det, men så brakade det ner stora grenar längre bort. Nä sa matte, den rundan tar vi en dag när det inte blåser så förbaskat mycket. Ska inte vara träd i skallen.

 

Så här ser små grusvägar ut. Skridskobanor så en massa trevliga skogar går bort just nu. Vi skulle egentligen ha gått på den ena vägen men det blev ändrade planer.

 

Hittade en skoj pryl som jag tänkte leka med. Men så var det Basse som altid försöker komma över mina ägodelar.

 

Han stal den. Jag tänker sitta här och vara sur och låtsas att han inte finns.

 

Var tydligen inget skoj när jag lekte sur för Basse övergav prylen och ville ha igång lek igen.

 

Var inget skoj att leka sur så vi fortsatte ha trevligt. Den gula prylen den glömde vi bort. Lekte ett tag här innan vi skulle vidare.

 

Gick vidare och passerade vid hundbadet. Låg massor med krossade is på isen, människor gör konstiga saker. Jag berättade för Basse om alla skoj isrejs vi kan ha när det är riktigt tjock is och snö på den. Men vi lär få vänta ett tag på det.

 

Fanns vatten ovanpå isen, mycket gott var det.

 

Finns anledningar till att vi drabbas av fångenskap. Basse trodde att han skulle ut på isen. Men längre än så här kom han inte. Bara att lämna den och hålla sej på land.

 

Se normala ut? Nä varför då? Vi står på bordet och ska ha godis ge hit det!

 

På säkerhetsavstånd från isen så fick vi vara på fria tassar. Nu tar vi och leker en stund, kom igen Basse.

 

Aj!!!!! Du kan inte bita benet av mej då kan jag inte springa!

 

Lyckades behålla mitt ben. Visade Basse att jag har också prefekta tänder och kan använda dom också. Fast Basse ansåg att jag skulle kolla hans snygga tänder. Massor med skoj hade vi.

Så skule vi gå hm. Passerade torget. Trevligt för vi träffade flera människor vi känner. Hörde en mycket bra sak också. Kommer att bli ordning i tillvaron snart. Berättar när det händer.

  

Eftermiddagsrunda och vi träffade minsann kompisar. Detta är Loke som bor ihop med Asco. Han och Basse har aldrig träffats, men det var inga problem, de blev kompisar.

 

Fast Asco var lite ledsen när Basse umgicks med Loke, men ett par kramar senare så var Asco tröstad.

Gick en sväng men hände inget av värde.

I morgon är det bara jag och Basse igen, men nåt hittar vi säkert på.


Av Wilma Border collie - 4 december 2019 17:53

Började dagen som vanligt med att åka och leka med Basse innan vi skulle hem til mej. Gillar verkligen de här morgonrutinerna.

Var hemma ett tag innan vi skulle i väg och göra nåt. Självklart så tänkte vi hämta Jenna, det ska vara samad flock. Men det fick vi inte alls. Jenna var sjukskriven idag. Hon hade mått illa och hade ont i ett ben eller om det är tass också.

Hoppas att det går över lika snabbt som det kom.

 

Hamnade hemma hos Basseoch tänk där var minsann Mikko. Det var visst dags för en sån där mitt i veckan träff.

Mycket bra att få träffa kompisar ofta.

 

Vet inte riktigt vad Mikko gör om han försöker skrämma Basse eller vad de har för sej. Nu är inte Basse den lättskrämda typen precis.

 

Som sagt Basse blev inte rädd han bestämde sej för att pussas med Mikko istället. Men för att nå ordentligt så tog han stöd mot mej. Trodde han slutat använda mej som stöd nu.

 

Där kommer Asco också. Bra då blir vi i alla fall några hundar och nåt skoj ska vi hitta på.

 

Lika bra att passa på och leka en massa, vem vet när vi för chansen igen. Vi är het överens om att människor är ett opålitligt släkte.

 

Hörru Mikko den där boen är min, bara min! Var vänlig och återlämna den. Det hade inte Mikko en endaste tanke på.

Jag förföljde honom länge för på nåt sätt skulle jag lyckas överlista honom.

 

Jag innehar snart världsmästar titeln i avledning så jag gick och lekte med Asco och Basse. Tänkte att då skulle Mikko glömma att jag försökte komma över bollen.

 

Min avledningsmanöver fungerade alldeles utmärkt. Jag kom över bollen. Att Asco och Mikko försökte sno den, det kunde de glömma.

 

Men jag hade glömt Basse Kleptoman. Efter att ha lekt en stund med den så var jag ouppmräksam en sekund. Det räckte för att Basse skulle sno den och sticka.

 

Medan Asco och Mikko brottades så kämpade jag med Basse. Tur jag är vältränad för det blev många vilda jaketr innan jag fick tillbaka det som jag anser är mitt.

 

Sen påstod människorna att vi skulle gå och göra nåt. Mycket trevligt, tänk det fanns en massa korv, köttbullar och blodpudding i den här skogen igen. Vi letade och åt.

Hittade mycket, så vi blev mätta. Var väldigt skönt att för en gångs skull slippa vara hungriga.

 


Hade en diskussion om vad vi skulle hitta på sen. Mat ger energi.

 

Lika bra att leka mer och jag fick lov att jaga Mikko igen som snodde bollen. Skoj hade vi. Men sen började tråkmänniskorna prata om att ha annat att göra. Hörde att jag och Basse skulle åka nånstans och fixa nåt.

 

Perfekt vi ska nog få shoppa. Jag har inte varit här sen jag fick tassarna amputerade, men eftersom Basse var med som livvakt bedömde jag risken för ny amputation som minimal.

 

Basse kolade godisutbudet. Jag tittade på en del aktivitetsspel och annat trevligt. Det är snart jul och jag borde få julklapp så det är bäst att kolla utbudet ordentligt.

 

Jag är en mästare på att öppna locken till godislådorna och ta en eller flera smakbitar. Men jag gör det så snabbt och diskret att Basse aldrig lyckats se hur jag gör. Han försökte men lyckades aldrig. Det är faktiskt en konst som kräver träning.

 

Vi fick självklart gott godis också.

 

Var en massa smulor i den påsen så vi fick städa govet. Vi kanske kan börja jobba som städare i Grisöronaffären, känns som ett perfekt arbete att städa bort godis hela dagarna.

Matte köpte nån grej som ska göra att Basse och Jenna inte trasslar ihop sej så mycket när de är koppelfångar.

Vi hade kunnat handla hur mycket som helst, men fick bara köpa några goda ben idag. Nåt om att vi faktiskt har en massa både godis och mat. Om vi nu har det så vore det trevligt om vi nån gång kunde serveras av det också.

Åkte hem, slappade och tittade på matte som fixade ännu mer märkliga saker till helgen.

Gick på eftermiddagsrunda. Träffade lilla Essies matte men tyvärr inte Essie.

I morgon ska det vara ordning med full flock igen säjs det. Får se vad vi ska hitta på för nåt.


Av Wilma Border collie - 3 december 2019 17:49

Ännu en mycket bra dag i mitt hundliv.

Åkte som vanligt och hämtade Basse,

 

Jag och Basse ägnade oss åt vårt vanliga morgonbus, brottning i snön och annat viktigt. Matte var mer intresserad av den helt otroliga soluppgången när det såg ut som om himlen brann.

Hem till mej och grejade med en del viktiga hundgöromål som käka frukost och brottas.

 

Så där nu är Jenna hämtad och vi ska göra nåt. Enligt matte väntade en överraskning som jag skulle gilla. Fast Basse hittade en pinne och ägnade sej åt att reta Jenna. Slutade med att matte kastade bort pinnen för att vi skulle komma nånstans.

 

Hm, undrar var den där överraskningen befinner sej? Vi kollade och kollade men såg ingen.

 

I skogen finns det en massa tomtar överallt, tror inte alls att det var överraskningen.

 

Jenna och Basse fortsatte att mörda diverse grenar. Usel kvalitet som vanligt för de gick sönder hela tiden så ingen vann.

 

Äntligen på fria tassar. Basse och Jenna ägnade sej åt att träna som kapplöpningshundar.

 

Men nu är det bråttom. Jag har minsann hittat överraskningen. Ser jag verkligen rätt?

 

Jo det stämde. ÄNTLIGEN så tillverkar de sån där underbar konstsnö til mej. Snökanonerna jobbade för fullt.

 

Jag försökte förklara för Basse och Jenna hur underbart det är med konstsnö. De lyssnade inte för Basse hade en pinne som Jenna skulle ha.

 

Underbart äntligen kunde jag snörulla i denna underbara snö. Den här är mycket bättre än vanlig snö. Förra vintern kämpade jag med Jenna för att hon skulle förstå hur perfekt detta är. Hon vägrade fatta och var lika ointresserad idag.

 

Provade att springa mycket och fort i den också. Lika underbart det. Jag tänker kräva besök vid skidbacken varje dag så jag kan njuta.

Sen ghjorde vi det vi absolut inte får. Vi drog alla tre till en annan hund. Matte hade åsikter, många åsikter för den hunden har ett ganska dåligt rykte.

 

Vad gapade du om? Han är ju trevlig, vi var trevliga alltså var han trevlig mot oss. Inga som helst problem, fast vi skulle i alla fall inte ha stuckit dit.

 

När Schäfer och hans husse gått så hittade vi Asco som rastade sin matte. Perfekt vi tackar aldrig nej till mer sällskap.

 

Vi ville självklart umgås och leka så människorna fattade ett bra beslut. Vi skulle gå hem till Basse och lleka där. Bättre än uppe i skogen där det kan komma en massa människor.

 

Nu ska vi ha skoj, massor med skoj.

 

Pratade en del om vad vi skulle hitta på. Finns alltid massor med skoj att göra.

 

Asco provade att gräva ner Basse i snön. Jag gav en del tips eftersom jag grävde ner honom några gånger i morse.

 

Så höll vi på med en massa annat skoj också. Det är alltid skoj att vara flera.

 

Men titta här då! Helt plötsligt kom Golden Mikko. Hans matte sa att han hade hört oss och fått väldigt bråttom. Så klart han inte ville missa umgänge med allra bästa flocken.

 

Asco och Mikko tränade pardans. Jag, Basse och Jenna var domare. De fick 10 poäng av oss alla tre mycket bra dansnummer.

 

Så lekte vi en massa andra skoj lekar också. Finns hur mycket som helst att hitta på när man är en flock som har skoj.

 

Springa mycket och snabbt så snön yr det är grejer det. Vi höl på länge med alla möjiga roliga saker.

 

Vi behövde energi och tiggde godis. Men tro inte att vi blev serverade. Nädå vi fick minsann leta efter det och i snön är det inte alldeles enkelt att hitta. Människorna borde ha visat oss hänsyn och matat oss.

 

Äsch, de korkade mänskliga idéerna. Dags att gå hem igen och dessutom som fångar. Fast Asco och Jenna ägande sej åt att inspektera varandras tänder trots fångenskapen. Basse hittade nån doft så han var fullkomligt avstängd från omvärlden. Kan vara så att Dalmatiner Tilly som doftar utsäkt nu hade passerat för han försökte dra åt hennes håll. Men så skoj fick han det inte.

Hemma så käkade vi lite och somnade gott. Väldigt nöjda med rundan och en massa trevligt umgänge.

Eftermiddagsrundan var mindre trevlig. Vi släpades ut i regn! Det var 8 minus i morse och sen blev det varmt och började regna. Tack och lov så behövde vi inte vistas ute så länge att vi blev skadade.

I morgon ska det visst också bli en bra dag, vi har hört lite rykten om det.


Av Wilma Border collie - 2 december 2019 17:45

Dagen började precis som den ska. Jag fick alltså åka och hämta Basse och börja dagen med en massa trevlig lek och umgänge.

Var hemma hos mej ett tag, käkade frukost och brottades bland annat. Mycket viktigt.

  

Ännu bättre hela min lilla flock är samlad. Nu ska vi gå och hitta på nåt skoj.

 

Basse och Jenna ansåg att dragkamp om en pinne det var livsviktigt. Att det inte fungerar speciellt bra som koppelfångar brydde de sej inte om. Tog sin lilla tid innan vi kom vidare.

 

Jag och Jenna hittade trevliga dofter efter en snygg hane. Vi luktade länge och sen lämnade vi båda hälsningar.

Enligt matte vore det perfekt om jag och Jenna kunde ta och lukta gott samtidigt.

 

Men vad hände? Kom ett Rådjur som hade väldigt, väldigt bråttom nånstans. Vi hann knappt se det innan det var borta. Fast vi kollade noga spåren efter det och kolade av skogsbacken, men såg inte till det. Rådjur kunde ha stannat och umgåtts med oss istället.

 

Så på fria tassar. Enligt matte så skue vi roa oss här ett tag. Hörde nåt om en tid att passa senare, vad då vi hade inget planerat.

 

Jenna och Basse kollade vem som har snyggast tänder. Jag dömde och bestämde att det var oavgjort. De har lika snygga tänder båda två.

 

Efter att ha sprungit massor så bestämde vi oss för att brottas, alla tre tillsammans. Gick alldeles utmärkt och skoj var det.

 

Bäst du passar dej Basse. Du vet vi tikar kan bita huvudet av dej. Fast så illa var det inte, hade bara en massa skoj.

 

Fast det finns andra skoj lekar också. som denna. Jenna avleder Basse och jag anfaller från andra hållet.

 

Så nu gräver vi ner dej i snön. Mycket skoj lek, ska lekas fler gånger.

 

Men nu har vi hört nåt, nu är det bråttom för detta kan bli superbra om vi har tur.

 

Det blev alldeles väldigt bra för det var Frasse och Bosse som vi hade hört. Nu ska vi umgås med dom och ha en massa trevligt.

 

Jenna och Basse frågade Bosse om han ville vara med och leka, men han var inte så intresserad just idag. Nä inte alltid man är på humör för en massa lek.

 

Jag provade säsongens första snörull. Het okej men jag föredrar den konstgjorda snön vid skidbacken. Det säjs att de tillverkar sån nu så nån dag ska jag gå och prova.

 

Jag och Frasse hade en del viktiga samtal också. Finns alltid massor att prata om när man träffar kompisar.

 

Passade på att visa att jag och Basse har börjat träna pardans. Vi kommer säkert att få till nåt bra om vi får träna mer.

 

Passade på att visa en annan lek också. Snart, mycket snart händer det.

 

Den roliga leken hur man gräver ner en kompis. Denna gång var det Jenna som blev nergrävd av mej och Basse. Tänkte att det kan vara bra för Frasse och Bosse att känna till den så kan de prova på varandra.

 

Efter en massa trevligt umgänge och lekar började människorna med sitt hittepå. Klockan går och tider ska passas.

 

Kallt var det och enligt människorna vackert med all rimfrost. Vi var mest bekymrade över att det verkade som om det roliga var slut.

 

Elände, det var slut. Vi blev fångar eftersom vi närmade oss de snorhala gatorna.

Sa hej då till Frasse och Bosse lämnade hem Jenna och gick hem til mej.

Matte pratade om saker att göra och virrade runt en stund. Sen fick vi varsitt ben och blev uppmanade att passa huset.

Hon försvann och var borta i minst en vecka. Återkom och sa att hon varit på nån besiktning hos Människoveterinären och varit borta max en timme. Vi hundar som har koll på tiden vi vet minsann nåt annat vi.

Skulle på eftermiddagsrunda och hade sån tur att vi fick hämta Jenna. Hörde att det kommer att vara så hea veckan, samlad flock varje dag, alltså precis som det alltid borde vara.

 

Passerade torget, nu lyser vår vackra julgran så fint.

Gick en runda, men hände inget av värde.

När Basses husse kom och hämtade honom råkade jag lyssna på vad människorna pratade om. Tydligen ska Basse och hans husse passa mej i helgen. Hörde nåt om min Skvallermaskin och rymningar. Alltså jag rymmer inte möjligen kan jag bestämma mej för att gå hem. Måste fundera på hur jag ska lösa detta.







Av Wilma Border collie - 1 december 2019 17:50

Blev en bra dag igen.

Efter att ha väntat i alla de där tråkdagarna i morse så var det äntligen dags att åka.

 

Hej Basse! Verkligen på tiden vi har inte lekt sen i går. Bäst att passa på en stund på tu man tass.

 

Brottas det är grejer det. Bev oavgjort för ingen lyckades sänga den andra i backen.

 

Nu gäller det att vara koncenterad för Basse försöker minsann få grepp och bita huvudet av mej. Han yckades inte.

 

Så kom Asco, vi kom på att det var bäst att häsa hans matte välkommen också. Vi råkar veta att hon kan bjuda behövande hundar på godis så det är bäst att vara artiga.

 

Golden Mikko kom så vi diskuterade vad vi skulle hitta på. Bäst att passa på att ha skoj.

 

Asco och Basse tränade pardans igen. Jag och Mikko funderade på att roa oss med nåt annat en stund.

 

De tränade och tränade så jag och Mikko bestämde oss för att vi skulle vara domare. Bara de finslipar lite på en del små detaljer som kommer de att bli mästare i pardans kom vi fram till.

 

Matte studerade sjön och nu är visst den förbjudet område igen. Isen har vaknat och nu är den tunn och fullkomligt livsfarlig.

 

Så kom lilla Luna också. Perfekt med ytterligare en kompis, desto fler vi är desto roligare blir det.

 

Labrador Alice anslöt så vi körde en massa flockspring och lek. Hundlivet är underbart.

 

Så kom Borzoi Myra med sina människovalpar. Nu ska vi ha ännu roigare.

 

Hennes människovalpar kastade snö på mej. Helt okej, det svalkade och jag hade haft så skoj att jag var ganska varm.

 

Mikko och Alice brottades. Vet inte vem som vann för alla vi hundar var upptagna av en massa skoj så ingen hade tid att vara domare.

 

Där kommer Leonberger Bamse. Han är en trevlig hund.

 

Hans kompis Billbo blev väldigt intresserad av doften där jag åprecis hade kissat. Genast började matte titta på mej och fundera på om jag tänker börja lukta gott snart. Tror inte jag har tid med det. Vet att livet blir så eländigt begränsat och inte får jag träffa vem jag vill heller. Har faktiskt redan skjutit upp det ett tag.

 

Alla lekte och hade så där skoj som bara vi kan ha. I bland var vi hela flocken och andra gånger var vi mindre grupper.

 

Billbo och Luna som inte träffats tidigare blev väldigt bra kompisar. De hittade nån ny lek. Springa fort till bilarna och sen springa lika snabbt tillbaka igen. Upprepades många gånger.

Men sen började tråkmänniskorna påstå att det var dags att skiljas åt för idag. Dumheter, vi hade minsann hela dagen på oss.

 

Bara att ta med Basse och gå och släppa in honom hos hans husse. Tänk att ett par timmar känns som en kvart varje gång vi har så här skoj.

Hemma så somnade jag.

Vaknade och gick på eftermiddagsrunda. Hade tur så först träffade jag Rocky och sen ett par människor jag känner. Bra med sällskap en stund.

I morgon blir det bra, jag har hela min flock samlad och nåt skoj ska vi hitta på.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards