wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 31 december 2019

Gott Nytt År

Av Wilma Border collie - 31 december 2019 17:37

Förväntade mej en ensam tråkdag igen. Gjorde min morgontoalett, slöade ett tag och sen skulle jag till nån skog.

Deppade en del, för idag fyller våra fantastiska hundträffar 2 år och jag vet att det var en massa kompisar där och skulle fira. Tydligen var det korvgrillning också. Allt det där missade jag på grund av fängelset.

Hamnade i bilen för jag skulle få åka till bra skog.

Då hände det!

 

Titta Jenna!!!!!! Ibland blir det väldigt bra för Jenna behövde sällskap och detta blev perfekt att hon skulle hänga med mej. Livet är mycket roligare när man är flera.

 

Så framme vid skogen. Var ett tag sen jag var här och då var det bara jag och Basse. Jenna har inte varit här på evigheter.

 

Så på fria tassar och matte kollade att våran hörsel funkade så vi kom på inkallning. Bäst att sköta oss för det är eländigt trist att vara koppelfångar.

 

Jag och Jenna tänkte gå till vänster här, det brukar vi göra. Men det skulle vi inte alls idag. Nu skulle vi gå på ställen där vi inte har varit. Matte har ett outsinligt förråd av nya skogar och vägar.

 

Så mycket att undersöka överallt. Nästan så vi glömde det där med att leta hanar. Eller jag börjar tappa intresset nu, känns inte riktigt lika viktigt att leta efter dom. Nya ställen har så mycket annat viktigt.

 

Blir nog väldigt bra det här. Känns som om vi kommer att ha tassarna överfulla med en massa trevligt.

 

Jenna undersökte noga alla vattenfyllda diken och ett helt gäng med bäckar. Tydligen blev alla godkända.

 

I bland var vi inne och kollade i skogen. Alltid trevligt att undersöka nya såna.

 

Är man liten så är det bra att kunna klättra om man behöver bättre utsikt. Fast Jenna ska nog vara glad för att myrorna sover just nu. Tror inte att de hade uppskattat att hon klampade runt på deras stack.

 

Fortsatte och hela tiden fanns det en massa nytt att undersöka. Massor med dofter och minst lika mycket att titta på.

 

Så kollade vi skogen på ganska många ställen. Bra skogar här ska vi minsann gå igen.

 

Här var det nog väldigt länge sen det fanns mat till Hälge och Rådjur.

 

Sen när vi gått långt blev det väldigt bra. Massor at undersöka naturligtvis.

 

Vi kom minsann till en sjö som vi inte visste fanns. Fast matte visste självklart om den för hon har så klart varit har förut. Väldigt gott vaten i den. Vi var törstiga efter att ha haft tassarna överfulla med alla viktiga hundsaker.

 

Vackert är det där långt bort i skogen. Enligt matte kan man fortsätta långt och komma nästan till Murkelsjön och sen en annan väg tillbaka. Men den ska vi ta i vår för den kräver att man har skogsfika med sej. Vadå, vi har inte fått skogsfika på många evigheter, hon borde ha tagit med sånt till oss.

 

Jenna kollade en grillplats mycket noga. Men det fanns inget ätbart där. I sjön finns det visst såna där ädla Vithajar så de som fiskar såna grillar nog där.

 

Slappade en stund. Var ganska skönt med lite vila.

 

Dags att gå tillbaka, skulle bli samma väg. Men vi hade fortfarande massor kvar att titta på och undersöka så det var inte ett dugg trist att det inte blev en lång runda.

 

Ja, jo jag är nånstans inne i skogen. Det var nåt viktigt där, men privatliv är bara att glömma. Skvallermaskinen i halsbandet och så Jenna Skvallerbytta som självklart visade var jag var.

 

Ja jag kommer. Var nog inte så väldigt viktigt egentligen där inne i skogen.

Fortsatte och hittade massor med mer intressanta hundsaker.

 

Jaha fångar igen. Men nu är vi snart vid min bil och dessutom kan det röra sej andra människor och hundar här. Inte många som går så långt in i skogarna som vi gör.

 

Jenna hittade en fläck som enligt henne doftade utsökt och naturloigtvid blev hon utsatt för olaga hot mot oskyldig hund. Den där frågan om hon ville gå hem. Men hon slapp.

Var skönt att komma till bilen igen. Vi var bra trötta efter flera timmar på nya ställen och alla dofter och intryck. Det var visst mattes plan. Att vi skulle bli trötta i både kropp och hjärna om korkade människor börjar smälla alldeles för mycket ikväll och i natt.

Lämnade hem Jenna och hörde att jag har sån tur att hon ska hänga med mej ett par rundor i morgon också, alldeles perfekt.

Sov väldigt gott när jag hade käkat lite lunch-

Gick på en trist eftermiddagsrunda, såg Teddy och Freya men fick inte alls gå och umgås. Teddy tillhör de förbjudna.

Hoppas alla får ett lugnt nyår utan massor med eländigt smällande. Jag ska nog spela lite aktivitetsspel och tugga på nåt smaskigt ben. Så hålla koll på Kleptoman Leya som tycker att det där smällandet är otrevligt.

Ha ett riktigt bra nyår alla oavsett om ni firar eller ej.

 
 
Ingen bild

Felix

31 december 2019 19:01

Här har det redan börjat med smällandet, hörs uppifrån fjället men matten hon låter dragspelsmusiken flöda ur högtalarna, här är ett himla väsen, hon tror inte jag hör allt då, fast det gör jag men inte så mycket förstås.

Du får ha en skön kväll och natt, hoppas att det inte blir alltför mycket smällande där du bor. Sen får man väl önska dig och de dina ett Gott Nytt År.

Russelpussar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards