wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 28 december 2019

Vi är inte alls tråkiga

Av Wilma Border collie - 28 december 2019 17:42

Slapp ensamheten idag eftersom Jenna behövde mitt sällskap. Perfekt planering.

När hon hämtades så använde matte min bil. Tänkte att vi kanske skulle till nån bra skog, men eftersom det är lördag så skulle de undvikas.

Var nog lika bra för när vi åkte så var det varningar om jakt på flera ställen.

 

Vi hamnade i Flen och skulle gå en runda vi inte gått på ganska länge. Här är det dessutom garanterat befriat från jägare.

 

Massor med vatten är det överallt och under en bro var det rejält strömt.

 

Hoppsan, sjön har växt och invaderat vägen. Dessutom hade det varit en massa minusgrader i natt så det var skridskobana.

 

Blev ännu värre, både vägen och träden badar. Sjön är alltså jättelik.

 

Jag och Jenna som är fyrbensdrivna med klor hade inga problem, men matte sa en massa underliga ord om skridskobanan. Men hon stod på benen i alla fall.

 

Skönt normal väg igen utan sjö på rymmen. Dessutom var det mycket lättare att kolla alla spår efter hanar. Hörde nåt om att vi kunde väl variera våra intressen. Absolut inte, det är fullkomligt onödigt, vi vet minsann vad som är viktigt.

 

Massor med dofter överallt. Allt ska kollas länge och mycket, medan jag var syselsatt här så hittade Jenna nåt ett par meter bort.

 

Berättade för Jenna att vi passerade ett hus där nån som heter Kungen bor ibland. Struntar i den där Kungen, frågan är mest om han kan ha några trevliga hanar.

 

Stort hus så det borde rymmas många hundar här. Men det verakde inte finnas några alltså var det fullkomligt ointressant.

 

Bäst att lämna hälsningar, detta är viktigt att göra minst var tionde meter.

 

Hann knappt bli klar innan Jenna försökte dölja min doft. Hörde igen att vi är tråkiga just nu och totalt avstängda i våra huvuden. Är vi inte alls, vi har faktiskt massor att göra med ett väldigt viktigt intresse.

 

Mattar kan vara minst lika tråkiga. Helt plötsligt stod hon och stirrade på en liten väg. Hörde en massa om att om man går den så borde man komma till en annan väg och eventuellt en stig. Fast just idag skulle vi inte prova det. Märkligt det där med människan som ständigt går vilse i affärer och villar bort sej i städer, men är det skog och små grusvägar då vet hon exakt.

 

Vi fortsatte kolla alla viktiga dofter. Verkar vara mycket bra stråk för hanar här, borde nog gå här ofta. Glöm det sa matte. Du sitter i fängelset och Jenna lär hamna där precis när som helst.

 

Hittade en ny stig, eller matte det var matte som hittade den bara för att hon trodde att den fanns.

 

Trevlig stig, hade det varit badsäsong hade vi kunnat bada. Kollade av den en bit och matte insåg att hennes uträkningar om en bra runda stämmer. Den ska vi få prova nästa gång vi är här. Bra för nya rundor är alltid trevligt.

 

Vände och gick tillbaka samma väg. Men nu hör vi en hund, det är säkert en hane som ropar på oss. Glöm det där sa matte och ni ska inte ens åt det hållet. Tråkkärring!!

 

Det är tur att kossorna inte är ute nu för deras ena hage har också blivit en sjö. Brukar bara vara en liten bäck här.

 

Fortsatte på en bekant väg. Hela tiden såg det ut så här. Knappt jag hinner sprida dofter innan Jenna ska göra samma sak.

 

Eftersom vi hela tiden blev kallade för tråkiga så höll matte på med tråk. Ta tråkbilder på lavar fulla med rimfrost. Det är tråk, lämna hälsningar är viktigt.

 

Gick genom en av hagarna. Ännu har inte den numer enorma ån snott vägen men ledningsstolparna badar.

 

Vi mötte minsann en hund. En Pudeltik  som var ute i samma ärende som oss. Alltså hade vi diskussioner med henne om vem som har rätten att sprida hälsningar här. Vi var inte överens och alla människor var rörande eniga om att Hormonhäxor är tråkiga. Hörde nåt om att om vi varit normala så hade vi nog kunnat umgåtts som vanliga trevliga hundar.

 

Drack en massa vatten. Det går åt mycket sånt när det ska markeras hela tiden. Då är alla översvämningar alldeles perfekta.

 

Matte hittade vad hon påstår är en Enhörning. Märkliga mänskliga intressen.

Gick till bilen och vi var fullt övertygade om att vi skulle få åka och shoppa, brukar vara sånt när vi varit i de här trakterna. Fick vi inte alls göra, det ska bli en annan dag enligt matte.

Åkte hem istället.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda. Tråkig sån för det var stängt överallt och inga vi känner ute.

Nu ska jag snart gå och ta ut Jenna för en liten kvällsrunda, blir för många timmar innan hennes matte är hemma.

Så ska vi få hänga med varandra i morgon förmiddag också. Får se hur vi fördriver tiden då.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards