wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 27 december 2019

Hängt med Jenna

Av Wilma Border collie - 27 december 2019 17:49

I alla fall lite ordning i tillvaron. Äntligen var det dags för Jenna att hänga med mej igen, livet är mycket trevligare med sällskap. 

Hämtade henne och vi skulle tyvärr inte åka nånstans. Matte tror att det är risk för jägare i de bra skogarna.

 

Först var det planer på en av våra hemmaskogar, men där händer det att det är jägare så de planerna ställdes in. Vi skulle gå nån annanstans istället. Helst där även jag skulle kunna vara på fria tassar en stund.

 

Alla dessa spår efter hanar. Men var sjutton är de? Jag letar och lämnar mängder med hälsningar men inte lyckas jag träffa dom.

 

Märkligt fenomen på himlen, den där sällsynta solen försökte visa sej. Fast det var ett mycket kort försök.

 

Ut på de stora fälten fick det bli, för då syns det på långt håll om det kommer nån annan hund. Ett väldigt tjat om inkallning också. Jenna var supersnabb, jag tog det lugnare, vet inte riktigt om jag kan sån där inkallning. Men har ett minne av att om man inte kan det så väntar fångenskap i koppel.

 

Helt plötsligt så har det blivit minusgrader och det är is på vattnet. Jenna hade vissa problem för slå sönder i har hon inte lärt sej.

 

Jag visade Jenna hur man med ett välriktat slag med tassen slår sönder isen och sen är det bara att dricka, plaska eller vad man nu vill göra. Hon lärde sej snabbt.

 

Leka? Nä det är verkligen ingenting jag brukar ägna mej åt. Både Jenna och matte påstod att innan jag blev hormonhäxa så lekte jag massor. Vet jag inget om, undrar om de inte förväxlat mej med nån annan hund.

 

Jag tog en sväng in i skogsbacken. Men privatliv är bara att glömma. Jag har ständigt skvallermaskinen i halsbandet och Skvallerbyttan Jenna skickades att hämta mej.

 

Ja, ja jag kommer väl då. Hade faktiskt bara tänkt att jag skulle nåt okänt. Men jag är alldeles förbjuden att försvinna ur sikte just nu.

 

Jenna firade att hon hämtat mej och fått beröm genom att hitta nån fläck att rulla sej på. Hon hade tur att det inte var nån bajshög för jag vet att matte brukar skvallra för hennes matte när sånt händer.

 

Jag ser korkad ut? Vet jag ingenting om och för övrigt är det inte alls jag på bilden måste vara nån hund som passerade utan att jag märkte det.

 

Nä Jenna vi struntar i det där som kallas för lek jag tycker att det är bättre att vi letar efter hanar. 

 

Nyss blev jag anklagad för att se korkad ut. Kan inte påstå att Jenna alltid är till sin fördel hon heller.

Drog runt en stund på fälten, men det blåste svinkallt så vi skulle nån annanstans.

 

Blev fångar för det hördes en hund längre bort. Tänk om det var nån trevlig hane, men jag fick aldrig chansen att ta reda på det.

Träffade ett par människor jag känner, trevligt med umgänge en stund.

 

Det tar tid at gå på gatorna. Överallt så fatsnar jag för det doftar så gott och jag måste lämna hälsningar. Bara det att Jenna anser att hon ska pinka över mina hälsningar eftersom hon planerar för att bli Hormonhäxa.

 

Gick genom Ekorrskogen. Var länge sen sist. Matte skulle titta om det kanske fanns nån sån där Håris där.

 

Finns hur mycket som helst. Överallt ser det ut så här. när det varit blött och sen fryser då vaknar den på fallna grenar av lövträd.

 

Vacker är den, ser ut som spunnet socker.. Jag bryde mej inte hade andra intressen.

 

Kom ut på andra sidan skogen och då kom jag på att jag alldeles hade glömt att spana efter Ekorre. Inte lätta att komma ihåg allt viktigt alla gånger.. Kollade men det var ingen synlig, missade nog inga i skogen heller.

 

Skynda dej Jenna nu måste vi kolla nåt viktigt. Glömde alldeles bort hormonerna en stund.

 

Ser du Jenna vi har tur och dessutom jobbar Dixie i sin affär. Nu får vi nog både godis och sällskap.

 

Perfekt. Vi har fått godis av Susanne och nu ska vi dela ost med Dixie. Mycket och och trevligt med samvaro runt en osttub.

Gick hem med Jenna och jag hem till mej. Somnade det är jobbigt att vara ute och leta hanar.

Eftermiddagsrundan så hämtade jag upp Jenna. Vi gick en runda, men det blev en tråkrunda. Blåste iskallt och inte träffade nån vi känner.

I morgon skulle det ha blivit en sån där eländes ensam dag, men turen kan vara med mej. För Jenna behöver umgås med mej så vi ska hita på nåt. Hade det varit normalt hade vi gått och träffat alla kompisar men det kan vi glömma enligt matte. Vadå, jag skulle göra succé hos alla hanar, men tydligen ska vi fördriva tid med nåt annat, okänt vad.




 
 
Ingen bild

Felix

28 december 2019 00:25

Stackars dig som bara nosar och letar hannar, det måste vara jädrans så jobbigt. Själv har jag varit ute och åkte bil, jäkligt långt också, till Skultuna och tillbaka hem igen samma dag, ca 63 mil blev det. Nu var det inte i ett brak men ändå. Där vi var letade jag också men inte efter hundar utan efter katter, det bor två stycken där man jag träffade inte alls på dem. Fast jag träffade en liten tjej som är mattens barnbarn, hon blir tre år i februari, vi hade jätteskoj, så nu är jag väldans trötter.

Russelpussar i mängd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards