wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 24 december 2019

God jul

Av Wilma Border collie - 24 december 2019 17:47

Blev faktiskt en helt okej dag trots att jag varit ensam och utan kompisar. Klarade av morgonrundan, såna är trista när jag inte ska åka och hämta Basse.

Slappade ett tag och sen skulle jag till skogen.

 

Engelska skogen, nu var minsann kedjan på plats igen. Alltså borde det vara alldeles jägarfritt här, fast de behövde gå kurs i att låsa för det var olåst men ddet fixade matte.

 

Oj då det har blivit ännu mer vatten här sen i lördags.

 

Det där som ska vara en liten bäck som ofta är torr är en jättesjö som bara växer och växer.

 

Kollade en massa viktigt, missade massor då i lördags när den där vapenkramaren motade bort mej och matte. Kände doften efter ett par hanar så jag lämnade många hälsningar ifall de återkommer. Kollade säkra spanplatser, men inte en Ekorre nånstans.

 

Så denna vanliga väntan på den långsamma människan. Om hon nångång kunde förstå att jag faktiskt har mycket att göra och då är det bråttom.

 

Jaha fånge. Men det var bara för det där staketet som slår oskyldiga hundar och skyldiga Vilda grisar. Enligt matte är det fångenskap tills hon oskadliggjort det.

 

Återfick friheten utan att matte oskadliggjort staketet för det hade nåt pucko öppnat eller om nåt djur rivet ner. Nu ska jag kolla så allt är okej.

 

Lugnt och stilla, inga korkade tjuvar hade varit här heller. Funderade på om alla de där månaderna hade gått så mina engelska kompisar kommer. Men enligt matte har de inte alls gått ännu dröjer det ett bra tag.

Kollade runt en del och allt var precis som det ska vara.

 

Kollade av veden. Chris har världens bästa ved för det brukar finnas ostblommor här. Men idag luktade det annorlunda.

 

Alltså engelskmän kan det där med att hugga bra ved. Jag letade och letade och det växte en massa prinskorvar bland vedträna. Mycket bra jullunch för utsvulten hund. Tänk att de både kan leverera ost och korv!!

 

Sen hade jag planerat att vi skulle gå genom skogen till sjön för att kolla flotten. Nä sa matte och gjorde mej till fånge. Vi skulle inte nå sjön för hon påstod att med vattenmassorna skulle det vara översvämmat och oframkomligt på minst ett ställe.

Däremot såg matte att staketet var nerrivet på ett ställe och nu skulle det lagas. Få upp och fast en staketstolpe som står i nästan bottenlös lera var halkigt och intressant enligt matte. Fast hon lät bli att gyttjebada.

 

Vilda grisarna hade minsann passat på och tagit sej in på förbjudet område om bökat sönder en massa. Förhoppningsvis så håller staketet dom bort nu igen.

 

Gick tillbaka till huset. La mej på trappen en stund och funderade över hundlivet. Borde ha haft min flock med mej då hade det kunnat vara ännu roligare. Men det lär ju dröja innan vi är full flock igen.

 

Dags att gå tillbaka mot bilen igen. Om det inte kommer massor med snö får jag åka hit igen om ett tag, för blir det mycket snö går det inte att ta sej hit.

 

Ser ni mej? Jag var bara tvungen att dra iväg och spana lite, tyckte nämligen att det rörde sej i träden och tänkl om det var en Ekorre som skulle vilja prata med mej.

 

Ja, ja jag kommer, det var ingen Ekorre där, men hoppet är det sista som överger en ensam hund i behov av sällskap.

 

Bäcken den forsar och dånar, massor med vatten som förflyttar sej mellan sjöarna.

 

Jag blev fånge för om jag halkat i det där forsande vatnet kunde det ha blivit katastrof. Men som vanligt var det mycket gott vatten i sjön.

 

Bäversjön har växt massor, här borde det vara land om det varit normalt med vatten.

Matte spanade och spanade för att försöka se om flotten låg kvar där den ska vara. Gick inte att se från vanliga stället.

 


Följde sjön en bit så långt det gick innan det blev en massa vatten och då lyckades matte se att flotten låg där den ska vara.

 

Jo som du säkert märkt har det börjat regna, jag vill åka hem. Tänker inte få en massa svåra skador.

Fick gå till bilen och åka hem igen.

På vägen hem så såg vi en lastbil som hamnat alldeles för nära de mjuka vägkanterna och hamnat i diket.

Hemma så sov jag ett tag, det tar på krafterna att vara Hormonhäxa.

 

Titta! Jag har fått julklapp! Öppna paket är superskoj och det brukar alltid finnas nåt bra i såna.

 

Alldeles perfekt julklapp. Ett nytt aktivitetsspel laddat med godis och så en sån där supersmarrig kycklingmunk.

Började med att spela spelet, aktivitetsspel är så skoj, borde få ett nytt varje dag,

 

Så där spelet är löst och godiset uppätet. Nu ska jag avnjuta min supersmarriga kycklingmunk. Den var alldeles utsökt, tänk vilken tur att min allra bästa Grisöronaffär bestämde sej för att sälja såna.

Så fick jag en påse med smaskigt godis från Basse också, men det glömde klant matte att ta bild på.

Självklart har mina katter fått extragott käk och godis som de gillar också.

Var ute på en trist eftermiddagsrunda, regnade så jag gjorde bara vad jag skulle sen ville jag gå hem igen.

Har mest slappat sen, men känns som en helt okej jul trots mattes nära släktskap med Grinchen.

Hoppas alla ni som brukar läsa har haft en bra dag med gott käka och julklappar.



 
 
Ingen bild

Felix

24 december 2019 18:47

Du måste varit jättesnäller som fick julklapp, den frös inne för det var någon grunka till bilen som gick åt pipsvängen, sen tycker matten att jag har tillräckligt med prylar ändå. Fast jag har käkat köttebullar gjorda på älgkalv, supersmarrigt. Sen fick jag bästaste godiset i morse direkt efter rundan med Lillhusse, så jag ska inte klaga. Det har varit en skön julafton med massor av gos, så nu ska jag ta mig en tupplur.

Julaftonsrusselpussar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards