wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 21 december 2019

Trååååklördag

Av Wilma Border collie - 21 december 2019 17:44

Jag vet mycket väl att det är lördag idag. Gjorde ett försök efter trista morgonrundan att passa dörren. Tänkte att matte kanske insett att det är väldigt elakt att hålla mej i fängelse. Jag borde faktiskt få mingla och leka med mina kompisar precis som vanligt och ragga en del bland hanarna. Hade ingen som helst framgång.

Så skulle jag ut och röra mer på mej.

 

Jag har blivit skjutsad till Engelska skogen. Trevligt var ett tag sen sist och här skulle jag kunna få vara på fria tassar.

Men kedjan var öppen, antingen nån som glömt att låsa eller så pågick det nåt i skogen.

 

Av säkerhetsskäl skulle jag vara kopplad en bit för matte ville veta om det var nån aktivitet nånstans innan jag skulle få vara på fria tassar. Här var det vatten massor med vatten.

 

Det brukar vara en liten bäck här, fast ofta är den stulen av Vattentjuven. Men nu är det en sjö och träden badar. Har aldrig sett så mycket vatten här. Fast matte säjer att hon en gång sett ännu mer.

 

Hm, det har minsann gott en hane här och lämnat spår. Trevligt, spår efter hanar är högintressant just nu.

 

Fortsatte och allt var lugnt och stilla. Matte pratade om att snart skulle jag bli befriad från fångenskapen. Trodde hon...............

 

Bäcken är alldeles full med vatten och forsade massor. Bra mycket vatten behövs.

Gick två meter till och där stod det en jägare. Vad gjorde vi i skogen för här var det minsann jakt! Jaha , hur ska jag veta det när ni inte satt upp skylt sa matte. För övrigt ska jag gå vägen upp till torpet. Där har du inte att göra! Jo det har jag det ägs av mina vänner och jag ser till det när de är hemma i England.

Det sitter jägare på pass efter hela vägen och även vid huset. Jaha men de lär knappast jaga på tomten. Men visst jag kan hämta bilen och åka upp. Då blir du inlåst! Knappast har koden till låset.

Diskussionen med den extremt dryga vapenkramaren pågick en stund och hundskall började höras. Vi har flera lösa hundar som jagar. När matte sa att jag luktar gott såg han lätt panikslagen ut. 

Det slutade med att matte bestämde sej för att vända, en dryg vapenkramare räckte. OBS att matte otroligt nog lyckades vara trevlig genom hela samtalet.

Vi vände och kolla huset det blir en annan dag när skogen är utan vapenkramare.

Fanns plan på en annan skog men där stod det bilar så den gick bort.

 


Blä! Blåst på Engelska skogen och nu är jag dessutom blåst på att umgås med Rocky. Jag var fånge i bilen medan matte pratade med honom och hans matte. Jag får inte träffa Rocky förrens nästa år! Vadå, det är min kompis och jag vill faktiskt umgås med alla hundar jag känner.

 

Hamnade hemma vid sjön. Här är det helt okej att vara om jag har nån kompis med mej, ensam är det trist.

 

Vattnet var gott att dricka, får väl vara glad för det lilla såna här eländes dagar.

 

Dimma var det och det ordentligt. Större delen av min sjö var stulen.

 

Det händer att turen är med mej. Det blommade faktiskt ost i den där grejen som människor använder för att byta kläder i. Städade noga.

 

I sjön är det massor med vatten nu. Så mycket att de stjäl bryggorna. Blir alltså svårt för mej att inspektera en del av dom.

 

Hittade en boll. Funderade på om jag skulle roa mej med den ett tag.

 

Nä jag leker inte med bollar. Du måste ha förväxlat mej med nån annan hund. Har faktiskt aldrig varit intresserad av såna. Fick bara höra att jag är Hormonhäxa och faktiskt brukar gilla bollar.

 

Hormonhäxa eller ej, jag borde få godis när jag står på bordet. Fick godis.

 

Bestämde mej för att kolla en sväng ute på udden. Kanske skulle det finnas nåt skoj där.

 

Kollade noga, men inga snygga hanar hade varit här och inget annat spännande heller. Mitt hundliv är pest!

 

Ska gå tillbaka till bilen. Detta att bli hormonhäxa var en korkad idé jag hade alldeles förträngt hur eländigt trist och begränsat livet blir. Dessutom ensamt, jag är van att ha kompisar varje dag jag.

 

Tack detta var vänligt. Matte var snäll och stannade där mina bästa affärer finns. Nu ska jag in till Susanne.

 

Underbart äntligen sällskap! Jag och Dixie fick minsann smaska ost tillsammans. Precis som det ska vara.

 

Tog mej in på tillfälliga Pryl 7an också. Tyvärr inga köttbullar idag för Elisabeth trodde inte att jag skulle komma. Men det gick lika bra med bulle.

Hem och hade tråkigt, sov bort en massa tid.

Gick på en trist eftermiddagsrunda, träffade ett par människor jag känner. Såg Teddy och Freya på håll, men jag får inte träffa Teddy så det blev inget umgänge.

I morgon är det söndag, jag vet att kompisar kommer att träffas men jag lär vara fånge i Hormonhäxefängelset.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards