wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 12 december 2019

Den vilda jakten på benet

Av Wilma Border collie - 12 december 2019 17:52

Efter mina vanliga morgonrutiner med att hämta Basse, leka och en de annat så skulle vi hitta på nåt.

Matte bestämde att vi skulle åka till ett ställe.

 

Trevligt här har vi inte gått på flera månader och Basse har inte varit med den här vägen. Många spännande dofter fanns det.

 

Här var det alldeles väldigt spännande, hade vi inte varit koppelfångar så hade vi troligen hamnat i sjön. Färska spår som var väldigt intressanta.

 

Bäver hade minsann varit ute och jobbat och det var den vi kände lukten av. Jag berättade en massa för Basse och Bäver. Han var mycket intresserad och luktade noga på trädet där Bäver nyss hade jobbat.

 

Äntligen på fria tassar och vi sprang så snabbt att vi bev alldeles suddiga på varenda bild.

 

Nu ska vi kola en massa viktiga saker. Kan ha rört sej snygga hanar eler annat viktigt här.

 

Jenna och Basse ägnade sej åt att leka jaktlekar.

 

Jag gick en runda och gjorde ett mycket bra fynd. Nåt djur modell större hade tappat ett ben. Perfekt och mycket gnagvänligt.

 

Nä du Jenna det där kan du glömma. benet är mitt bara mitt.

 

Ha, ha, ha som om jag skulle gå på den lätta! Jenna försökte avleda mej genom att rulla bredvid mej och Basse hade stenkoll på mitt ben.

 

Men så var jag ouppmärksam en hundradels sekund eller nåt. Det räckte för att Basse Kleptoman skule komma över benet. Sen började det.

 

Suddbild men allt blev suddigt eftersom det regnade och vissa hundar var extremt snabba. Jag föredrar att ligga och tugga och njuta av fyndade borttappade ben. Men Basse han fick minsann springa för livet med Jenna efter sej. För nu skulle minann hon ha det.

 

Jag la mej i deras jakt. Tänkte förklara för Basse att han faktiskt kunde låna ut benet till Jenna en stund. Vi brukar dela på det mesta.

 

Efter massor med spring så stannade Basse, Jag försökte förklara att det är bättre att njuta av benet genom att gnaga på det.

 

Jenna är smart och väldigt snabb. Hon lyckades komma över det eftertraktade benet.

 

Basse hängde inte riktigt med så han letade efter det. Förklarade att nu var det faktiskt Jennas tur att ha det en stund.

 

Jenna var så lycklig över att vara tillfällig ägare av benet och hon passade på att gnaga på det en stund. Precis så som ben ska användas.

 

Fast det blev flera vilda jakter. Men så hittade vi en massa godis. Matte tyrodde att hon skulle få tag på benet och gömma det.

 

Få tag på ett ben som långsam människa. Glöm det, Basse var snabbast och de vilda jakterna fortsatte.

 

Nä nu behöver jag faktiskt styra upp detta. Det ser ut som om Basse tänker placera benet i sjön och då hade risken varit överhängande att de gett sej ut och simmat i det iskalla vattnet.

 

Fick bort dom från sjön och jakten bara fortsatte. Hela tiden så regnade det. Matte började prata om för blött och kallt. Jag kände att jag höll på att få en massa otrevliga regnskador.

 

Gick och sa åt Basse och Jenna att nu räckte det med banjakt för idag. Det var också rejält blöta och vi vet att matte vägrar skjutsa oss till närmaste djursjukhus för intensivvård även om vi får svåra regnskador.

 

Så där jag har fått benet i min ägo och tänker gömma det för kommande besök. Jenna och Basse blev fångar för att inte ha en chans att återuppta jakten.

 

Blev fånge jag också för nu skulle vi till bilen och stigen går nära järnvägen så då är det koppeltvång.

 

Har man inget ben så går det ika bra att försöka retas med en pinne. Trodde faktiskt att de här två skulle vara trötta på att retas och jaga varandra. Vi hade varit ute länge.

Kom till bilen, matte förbannar att hon inte tog bilder. När vi satt på våra platser så började vi tvätta varandra. Vi hjälptes åt att försöka äka alla skador som regnet gett oss. Så kart vi hjälps åt, vi är värdens bästa lilla flock.

Åkte hem käkade lite och somnade det tog på krafterna att ha den där vilda benjakten plsu drabbas av regnskador.

Hämtade Jenna och gick på eftermiddagsrunda. Regnade fortfarande, men vi tog oss in på tillfälliga Pryl 7an och fick köttbullar idag också. Köttbullar är bra medicin mot skador.

Så träffade vi Essie också. Basse blev alldeles störtförälskad i henne, men han blir ju kär i de flesta just nu.

När Basse blev hämtad så hörde jag nåt otrevligt. Basse ska hänga med sin husse i morgon! Det blir alltså bara jag och Jenna. Hörde nåt om att jag träffar Basse på lördag, kan väl hända men jag föredrar att ha min flock samlad.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards