wilmablogghund

Alla inlägg under november 2019

Av Wilma Border collie - 22 november 2019 17:44

Fullkomligt fruktansvärd och hemsk dag. Rena mardrömmen har den varit.

Började i morse, skulle ut för morgonrundan. Gick till min bil för jag skulle som vanligt hämta Basse. Nä sa matte i dag är Basse med sin husse. Borde alltså ha lyssnat mer noga på det där mänskliga pratet i går när Basse skulle hem.

Gick min runda, kom tillbaka på min gata och såg Jenna. Sprang självklart till henne. Dagens skulle nog ordna sej det var säkert så att hon skulle hänga med mej. Jenna blev också överlycklig, men hennes matte stoppade in Jenna i hennes bil jag försökte faktiskt få följa med vilket jag inte fick!

Gick hem och deppade, insåg att det skulle bli en tråkdag, inga kompisar att ha skoj med.

 

Hamnade i Flen och skulle gå en runda. Öppen grind innebär att kossorna gått hem till sej så här kunde jag gå utan risk att möta dom.

 

Det regnar! Jag har faktiskt ingen som helst lust att vistas ute. När ska matte lära sej att jag blir svårt skadad?

 

Kollade och det hade rört sej en del hundar här. Men självklart var ingen ute nu. Tror att andra hundar har förstående människor som inte släpar ut dom i regn.

 

Det ligger ett träd här, det är nog bäst att vi vänder. Nä sa den sadistiska matte, det går utmärkt att passera.

 

Inte kan jag vara på fria tassar här heller. Det kommer tåg hela tiden , visst det är stakt men matte tar inga risker.

 

Trodde att ormarna hade gått och lagt sej för vintern. Men den här var fortfarande vaken.

 

Den här bänken brukar ge godis. Kan du se till att ge mej nåt? Jag är faktiskt svårt skakad av regnet och behöver någon form av tröst.

 

Drack lite vatten i sjön när jag passerade. Sen kom jag äntligen tillbaka till min bil. Hundlivet var verkligen pest och det kändes som sämsta dagen nånsin.

 

Detta borde vara dagens absoluta höjdpunkt. Jag är sjkutsad till min allra bästa Grisöronaffär. Nu ska jag tröstshoppa.

 

Lyckades som vanligt sno åt mej ett par bitar utsökt lösgodis. Fick höra att  det inte alls var jag som skulle shoppa. Det skulle köpas nåt som mina katter behöver och som det var bra pris på.

 

Jag lyckades faktiskt få köpa en boll och ett par goda ben. Nu ska jag ha mitt shoppinggodis, vilket jag självklart fick.

Men sen började mardrömmen.

 

Titta här jag leds i väg mot lagret. Tänkte att kanske fanns det nåt trevligt där att provsmaka eller så. Tänkte först inte på att matte inte var med.

Fanns minsann inget godis. Jag utsattes för TASSAMPUTATION!!!!! Kom fram hemskt tortyrredskap, jag grät högljutt efter matte, men den sadistiska människan höll sej borta. Under fruktansvärda plågor så amputerades mina tassar. Var inte alls bara klorna som klipptes utan mina tassar amputerades under hemska plågor.

 

Flera timmar senare och jag ska bli återlämnad. Fruktansvärt svårt att gå på mina blodiga benstumpar. Ska aldrig nånsin mer följa med ut på det där lagret.

 

Ja tack jag behöver extra godis. Jag är så matt av blodförlusten och har så ont eftersom jag bara har stumpar att gå på. Reste mej ett par gånger men var tvungen att lägga mej igen. Med möda så kom jag till bilen.

Hur kunde denna dag bli som den värsta mardrömmen?

 

Det är mest synd om mej i hela världen, inga kompisar, regn och desutom har jag förlorat fyra tassar. Men Kleptoman Leya hon är en sann vän hon. Hon gjorde sitt allra bästa för att trösta mej i eländet. Tur att jag har henne.

 

Eftermiddagsrunda och jag har med möda stapplat mej fram på gatorna. Upptäckte att Susannes affär var öppen.

 

Snälla Susanne, har du lite godis och tröst att ge mej? Jag lever i en mardröm just nu. Fick både godis och tröst så livet kändes bättre en stund.

 

Ja det här är bolen jag köpte. Men du tror väl inte att jag kan leka med den. Det var faktiskt ditt fel att jag saknar mina tassar. Finns inte en chans att jag kan springa.

 

Det här är inte jag. Måste ha passerat en hund som liknar mej precis när matte kastade bollen.

 

Den här suddiga varelsen är inte heller jag. Såna övningar klarar jag inte. Jag satt faktiskt bara och deppade över mitt hemska liv.

 

Vad är detta? I går fanns det ingen jättegran på torget, denna måste ha växt rekordsnabbt. Kollade av den ordenligt innan jag släpade mej hem igen.

Har ägnat resten av dagen åt att deppa. I morgon är det lördag och en massa kompisar. Men hur ska jag kunna leka och ha skoj? En omöjlighet med bara benstumpar kvar, får väl åka dit ochj sitta och titta på när alla andra har skoj. Finns inte en chans att det hinner bildas nya tassar under natten. Jag vet av erfarenhet att det tar massor med evigheter.



Av Wilma Border collie - 21 november 2019 17:53

Kvastskaftet i mattes rygg har försetts med gångjärn eller nåt liknande. Altså bestämde hon att i dag skulle vi åka till den där skogen där jag och Jenna inte varit på evigheter. 

Samlade ihop min flock och sen åkte vi.

 

Så framme. Jag berättade för Basse vad han kunde förvänta sej av den här skogen. Han har aldrig varit med här.

 

Jag kollade en massa viktiga saker. Basse och Jenna påstod att de hade inte lekt med varandra på flera veckor så de hade massor att ta igen.

 

Basse försökte visa att han minsann är jättestor. Tror inte att Jenna blev speciellt imponerad.

 

Jaha och de där två tror att de ska kunna smita utan att jag märker det. Jag vet minsann precis var de är.

 

Ha! Jag hämtade dom, kan minsann vara en Skvallerbytta jag också. Precis som när Jenna skvallrar så fick jag en massa beröm och godis för väl utfört jobb.

 

Ja vi kommer. Enligt matte var vi lite för långt borta så det var bäst att visa att vi sköter oss.

 

Undrar vad de pysslar med? Kollar vem som först halkar på den snorhala mossan eller? Var nån jaktlek på gång bara.

 

Nu ska jag minsann visa Murkelsjön. Mycket viktig hundkunskap att känna till alla bra sjöar.

 

Kan du hjälpa mej att få de där två dårarna att begripa att badsäsongen är slut? Jag hade tänkt att vi bara skulle dricka lite och kanske doppa en tass. Men Basse och Jenna ansåg att de skulle bada och det mycket.

 

Jag provade en båt istället. Mycket bra båt för den gav godis. Faktiskt så verkar alla båtar göra det.

 

Bestämde att jag skulle visa ett annat bra ställe vid Murkelsjön. Dricka vatten är helt okej. Men Basse han skulle kolla om det gick bra att bada. Enligt honom perfekt badtemperatur.

 

Alla tänkbara nyanser av grått över Murkelsjön och det försökte falla ner lite regn. Men det var så lite att vi riskerade aldrig att skadas av det.

 

Nån gång för länge sen har människor ställt bord och soffor här. Bra bord som ger godis när jag provar dom.

 

Här hotas Jenna och Basse. Vad rullar ni i? Ska ni gå hem? Var ingen fara för det var i alla fall inget stinkande.

 

Så hände det saker ute på sjön. Jenna började spana.

 

Vi spanade alla tre. Flög två stora flockar med fåglar över sjön. Mycket spännande fast tyvärr fastnade de aldrig på bild.

 

Skulle fortsätta. Jag hittade en mycket bra pinne och den tänkte jag minsann roa mej med alldeles på egen tass.

 

Blev inte som jag tänkt. Pinnen var av usel kvalitet så den delade sej i tre delar. Men vi hade skoj med båra pinnstumpar.

 

Egentligen så skulle vi ha fortsatt längre men vädret inbjöd inte till det så det ska vi ta vid nästa besök här. Förökte få med mej Jenna och Basse åt rätt håll.

 

Nu händer det märkliga saker. Basse finns faktiskt bland ormbunkarna fast han knappt syns. Bara det att Jenna är också där.

 

Nä nu måste jag göra en polisinsats. Basse var nämligen sysselsatt med att försöka gräva ner Jenna blend växligheten. Här ska ingen grävas ner.

 

Så där Jenna slapp bli nergrävd och jag upplyste om att vi kunde leka andra lekar istället.

 

Alltså hade vi en massa skoj tillsammans alla tre. Bäst att passa på och leka mycket när vi kan.

 

Sen hade vi ett mycket viktigt hundsamtal om en massa saker också. Finns alltid massor att diskutera och vi fattar en massa bra beslut.

 

Jaha slut på det roliga. Vi är snart vid min bil igen och det är dags att åka hem.

Hemma sov vi gott, det tog på krafterna med allt skoj och Basse hade massor med nytt att bearbeta.

När det var dags för eftermiddagsrunda så hämtade vi upp Jenna. Perfekt med full flock då också. Hade sån tur att vi träffade Chihuahua DeeDee. Hon satte sej i rejäl respekt hos Basse, han ville leka med DeeDee upplyste om att sånt pysslar hon verkligen inte med.

Lämnade Jenna och hörde den trista nyheten att nu tar det flera dagar innan vi är full flock igen. Korkat, livet är allra bäst när vi är alla tre tillsammans.


Av Wilma Border collie - 20 november 2019 17:55

Matte gnäller fortfarande om det där kvastskaftet i ryggen. Mycket intressant att se henne röra sej på morgonen, för att inte tala om övningarna när hon ska i och ur min bil. Tror jag ska lära mej att köra och åka och hämta Basse på egen tass.

 

Så där min flock är komplett och vi har åkt till Basses hemma. Skulle komma fler kompisar idag, men vi passade på att leka en massa.

 

Oj! Jenna tänker anfalla nu gäller det att vara snabb och komma undan. Jag klarade mej med livet i behåll och egentligen var det bara en av våra väldigt roliga lekar.

 

Tjoho Golden Mikko har kommit. Nu ska vi ha skoj, Desto större flock desto bättre.

 

Ännu bättre Asco och Kazper kom också. Asco snodde Kazpermattes vante och trodde att han skulle ha den.

 

Man ska inte stjäla, alltså såg jag till att komma över den där vanten. Hade inte en tanke på att lämna den, men blev lurad att släppa och sen såg jag inte vanten mer. Om någon undrar så överlevde vanten utan skador.

 

Jenna berättade för Ascomatte att hon aldrig nånsin får nåt att äta hemma. Lever bara tack vare att hon ibalnd lyckas tigga till sej lite godis från givmilda människor. Hon fick godis fast matte stod och påstod att Jenna visst får mat. Troligen samma snåla tilldelning som jag får, alltså direkt på svältgränsen.

 

Så började människorna städa. Alla skoj hinder på vår lekplats skulle plockas undan. De ska visst inte stå ute när det blir vinter, risken är stor att de fryser sönder.

 

Spännade ställe som alla våra saker hamnade på. Vi undersökte noga, alltid skoj att kolla nya ställen.

 

Ascomatte och Kazpermatte släpade i väg med gungbrädan. Jag och Jenna tog på oss att visa vägen så den hamnade på rätt ställe. Vi vet ju hur människor virrar till saker.

 

Asco och Basse tog på sej att se till att Mikkomatte också gick till rätt ställe med de sista prylarna.

 

Väldigt vad ödsligt det belv utan alla våra saker. Men vi får väl roa oss med annat under vintern. Brukar inte ha några problem med att hitta på en massa skoj.

 

Jag hittade en liten leksakspingvin. Den var min, bara min så den tänkte jag ligga och vakta.

 

Den där Basse han har då ingen som helst respekt för vad som tillhör mej. Här snor han pingvinen från mej.

 

Jag är väl inte sämre hund än att jag gick och hämtade den. Bara att spänna blicken i Basse och Kazper och ta det som tillhör mej. Att det egentligen är Basses leksak har inte med saken att göra.

 

Nu tänker jag ligga under däcket med den. Men Basse han bevakade mej, trodde antagligen att han inte syntes om han var gömd i däcket. Så lättlurad är jag inte.

 

Jenna hon fortsatte att smöra för Ascomatte. Var nog hopp om mer godis och få lite mänskligt sällskap sånt lider vi brist på allihopa.

 

Glöm människor och kampen om leksaken. Nu kommer det några vi känner.

 

Trevligt Dvärgschnauzer Moha och hennes lillebror Troy kom. De skulle visst kolla att allt var som det skulle med husvagnen men kom och hälsade på oss.

 

Jenna och Moha känner varnadra bra och de hade en del att diskutera. Blir så när man inte setts på massor med evigheter.

 

Basse och Kazper försökte få igång Troy för en massa bus. Men han var lite avvaktande. Han har ju bara träffat flera av oss en gång tidigare.

 

Du vi svälter, vi behöver godis om vi ska orka leka mer. Du vet vi är faktiskt här för att ha skoj med kompisarna och då behövs energi.

 

Troy och Basse hade en del samtal. De kommer säkert att bli hur bra kompisar som helst. Vi ägnade mer tid åt en massa lek och annat trevligt umgänge.

 

Kollade om Moha och Troymatte hade nåt att bjuda på. Det hade hon så vi kunde fortsätta ha roligt.

 

Sista mingel och lek. Vi har minsann hört att människorna pratat om dags att åka hem. Korkade påhitt, tiden går alltid alldeles för fort när vi har skoj.

 

Jo du förstår Ascomatte att vi behöver nåt om vi ska orka ta oss hem. Vi fick och sen var det tyvärr hem som gällde.

 

Eftermiddagsrunda och här gör Basse fynd. Han påstod att det växte godis bland blommorna. Trodde först att han bara hittade på.

 

Otroligt! Basse hade rätt det växte godis här. Nu har vi ytterligare ett ställe att ha koll på när vi passerar. Mycket trevligt när det helt plötsligt finns på de mest ovänade ställen.

I morgon har jag full flock igen. Får se vad vi ska hitta på då, nåt skoj hoppas jag att det blir.

Av Wilma Border collie - 19 november 2019 17:55

I dag var det äntligen dags att samla ihop hela min flock.

I går hörde jag talas om att vi skulle ha gjort nåt på min Sörmlandsledsetapp idag. Men så vaknade klenmatte och höll på att inte komma ur sängen. Under natten hade någon stoppat ett kvastskaft i hennes rygg och ont gjorde det.

Hon kom upp och jag kunde hämta Basse och ägna mej åt skoj morgonlek.

 

Så hela min flock är samlad. Nu blev det inte Sörmlandsleden utan istället skulle vi få leka på ett annat ställe. Matte hade fortfarande känningar av det där kvastskaftet i ryggen.

 

Här är det alldeles perfekt att ha en massa skoj. Nu ska vi roa oss ordentligt så kan klenmatte gå runt och gnälla.

 

Jag provade att försöka bita huvudet av Basse. Lyckades inte, han har det i behåll.

 

Hm, skratta ut mej bara för att jag inte kunde bita huvudet av honom. Jäkla kompis!

 

Hade en massa viktiga samtal också. Vi har inte varit samlad flock på flera dagar så vi var tvugna att prata om allt som hänt under de dagarna.

 

Äsch! Det är då ingen uthållighet på ungdomarna nu för tiden. Vi har haft en massa skojoch Jenna och Basse ser svimfärdiga ut. Bara att vänta på att de behagar kvickna till igen.

 

Medan jag väntade på att de skulle återuppstå så hände nåt märkligt på himlen. Helt plötsligt så fanns det en stor blå fläck där. Har inte synt nån sån på evigheter.

 

Så där de är vakna igen. Nu du Jenna tänker jag anfalla.

 

Shit! Jag blev den jagade, fick både Jenna och Basse efter mej. Men eftersom jag är snabb så klarade jag mej. Var faktiskt en väldigt skoj lek detta.

 

Vadå vara den jagade. Det var faktiskt Basse som förlorade, vi tikar är snabbast så vi slängde honom i backen.

Fast han var uppe lika fort igen.

 

Drog in i skogen en sväng. Jag behövde faktiskt vila lite.

 

Inte bara jag som behövde vila en stund. Kolla Jennas tunga, det tar på krafterna att ha så skoj som vi har.

 

Ja du Basse, undrar vad hon rullar i för nåt. Hörde hur matte utalade en massa hot. Nu var det ingen fara eftersom det inte var grävlings bajshög hon hittat. Bara nåt som luktade gott men inte syntes.

 

Gick ut på den andra ängen. Den här grenen bör inte ligga här. Vi borde få bort den om vi hjälps åt. Tyvärr lyckades vi inte blev bara tillverkning av pinnar.

 

Vad gör ni ska jag vara polis eller reder ni ut det? Behövdes ingen polisinsats.

 

Blev en skoj brottningsmatch istället. Vara tre och gruppbrottas är mycket skoj.

 

Lika bra att flockspringa en massa också. Jag vann det här loppet.

 

Men svimmade dom nu igen? Trodde faktiskt det var bättre hållbarhet på mina kompisar.

 

Fick upp dom, men på den här bilden vet jag inte vem det är som Jenna stirrar på. Det är absolut inte jag som ser så korkad ut.

 

Perfekt efter allt skoj. Ett dike med utsökt gott lerigt vatten, precis vad vi behövde.

 

Basse och Jenna hade dragkamp om en pinne. Ingen gav sej och de hittade tydligen en av väldigt bra kvalitet eftersom den höll.

 

Jag var hungrig så jag gnagade av barken från en pinne. Stillade värsta hungerna och gav mer välbehövlig energi.

 

Men håller ni fortfarande på? Jag kan vara domare eller bita av den eller nåt. Dem där dragkampen slutade med oavgjort. Eller egentligen så snodde jag pinnen från dom.

 

Sista avslutande lek. Enligt matte så hade vi hållit igång i ett par timmar och det var dags att ta oss hem igen.

Hörde gnäll från klenmänniskan om den där ryggen. Men vi hade haft väldigt roligt hela tiden. Så här ska det alltid vara med hela flocken. Alla hundar borde ha en egen flock att röja loss med.

Hemma igen sov vi gott.

Gick på en vanlig eftermiddagsrunda som var dötrist. Inga vi känner ute nånstans.

I morgon blir det bra, hela flocken plus att vi ska träffa kompisar och ha en massa skoj.




Av Wilma Border collie - 18 november 2019 17:50

Bra morgon för jag fick som vanligt hämta Basse och inleda dagen med en massa lek. Gillar mina morgonrutiner.

När vi hade varit hemma hos mej ett tag så skulle vi till skogen.

Jag och Basse ansåg att vi skulle hämta Jenna men det fick vi inte för matte. Enligt den tråkmänniskan får vi vänta tills i morgon innan det är dags för henne.

 

Trevligt här var det länge sen vi var, Basse har inte varit här sen Terra var och hälsade på för flera hundra år sen. Jag var här lite senare när matte hade sån där svampkurs för människor. Insåg att vi nog skulle ha en hel del att göra.

 

Så där på fria tassar, fast det dök upp en hemsk spökhund med glödande ögon. Var dessutom väldigt lik Basse.

 

Ja jag kommer. Vet att det är viktigt att sköta inkallningen om man ska få vara på fria tassar.

 

Basse försökte vara upptagen med annat. Men jag tuggade på extra knaprigt godis och då kommer han minsann. Perfekt inkallningssignal, jag får godis när Basse ska komma.

 


Kom in i skogen. Här var det spännande någon/några hade rört sej här alldeles nyligen och lämnat mycket spännande dofter. Matte anade vem/vilka och och bestämde sej för extra koll på oss.

 

Trattkantareller fanns det i enorma mängder överallt. Men ala är kvar i skogen. Enligt matte har vi redan flera års förbrukning så det ska inte vara mera.

 

Ja, ja vi kommer, vi lovar vi ska inte försvinna utom synhåll. Nu hängde Basse på utan att jag behövde tugga godis för att han skulle komma.

 

Jag tyckte att vi skulle ta den här vägen, matte ansåg nåt annat. Hade varit lugnare att ta denna skulle det visa sej.

Gick en bit till och hade en massa att kolla och hundsaker att göra. Då kallade matte in oss och på med kopplen. 

Vidrigt! Det kom ett hästmonster en en människa på ryggen. Jag som vet att de käkar hundar morrade hotfullt. Basse som aldrig sett en häst förut visste inte riktigt vad han skulle göra. Hälsa på monstret eller lyssna på mej som var nära att bli hysterisk eftersom monstret stannade.

 

Basse hade nog allra helst fortsatt efter monstret när det försvann i fjärran. Måste få honom att förstå att de käkar hundar. Att matte påstår att de allra flesta är väldigt trevliga det tror jag inte ett ögonblick på.

 

Gick till sjön, fortfarande som fångar. Jag passade på att dricka, mycket gott vatten.

 

Hade Basse varit på fria tassar så hade han säkert gett sej ut och simmat. Han fattar fortfarande inte att badsäsongen är över.

 

Basse kan minsann! Bredvid sjön fanns det kantareller. Jag markerade och när Basse såg vad jag gjorde så gjorde han likadant. Kantarellen syns bredvid kopplet. Kommer säkert att kunna lära honom att hitta svamp nästa år. Vi fick massor med beröm och gott godis precis om det ska vara.

 

Bestämde att vi skulle in i skogen och kolla en massa viktiga saker. Inga problem matte kan vara lydig när hon är på det humöret så vi fick ta den här vägen.

 

Ja du Basse här har det där djuret kissat och det doftar så spännande. Vi ägnade mycket tid åt att undersöka det, jag har känt såna här dofter flera gånger, men för Basse var det nytt.

 

Här brukar jag kunna Ekorrspana. Men försök göra det med en suddig Basse som bestämt att vi ska leka.

 

Vi körde en brottningsmatch istället. Gick lika bfra det och dessutom var det lika Ekorrtomt här som på alla andra ställen.

 

Den där pinnen som Basse har i munnen, den tillhörde faktiskt mej innan han stal den. Tror han pratar alldeles för mycket med Kleptoman Leya om hur man bäst stjäl allt.

 

Hm, här inne har jag haft trevliga samtal med Ekorre. Undrar om jag ska? Basse var upptagen med nåt annat och matte kanske inte märker om jag smiter en liten stund.

 

Blev inget span för helt plötsligt så blommade ett ostträd. Fick bara höra att vi skulle vara nära matte annars väntade fångenskap. Städade trädet noga så den/de som rörde sej i skogen inte skulle få nåt med.

 

Tillbaka ute på vägen igen. Kom på att vi skulle leka mer, bäst att passa på när vi har chansen.

 

Det är nåt i skogen, vi som använder våra nosar kände minsann doften. Matte som har en usel otränad nos kände ingenting men fattade beslut. Vi var alldeles för intresserade.

 

Vi blev fångar och det var nog lika bra att Basse blev det för han ville hela tiden i väg och kolla. Här ska inte alls kollas sa matte. I stället så skulle vi till bilen, dessutom försökte det regna.

 

Åkte en annan väg hem, skulle undvika ett bökigt vägarbete. Efter den vägen finns det flera hemska hyggen. Men på detta har några människor lagt ner en massa jobb. Så här ser det ut.

 

Eller denna spanade stubbe. Det finns mängder med såna på hela hygget.

 

Passerade en sjö som jag har badat i några gånger. Nu var det inte badväder, det både blåste och regnade.

Hemma igen så käkade vi och slappade.

 

En del av er minns då när jag var forskningshund åt Per Jensen och Linköpings universitet. Det är avslutat och resultatet om hur stress hos människa respektive hund påverkar är publiceret.

Men nu kom det en uppföljning med frågor där de vill veta hur vi lever i dag två år senare. Massor med frågor. Såg att matte svarade aldrig på denna fråga.

 

Om jag kostar för mycket pengar? Matte valde översta alternativet. Så klart jag inte kostar för mycket, jag får aldrig shoppa hur mycket jag vill och tilldelningen av mat och godis är alldels för snål. Var massor med andra frågor också som nu är besvarade och inskickade.

I morgon då är vi komplett flock, blir säkert en superbra dag med en massa skoj.





Av Wilma Border collie - 17 november 2019 17:48

Bra i dag också, ja alltså efter att jag klarat av den där extremt långa väntan efter morgonrundan.

Matte påstår att det är max ett par timmar, jag vet att det rör sej om dagar.

 

Titta så bra Asco har redan kommit och långt där borta är faktiskt Basse också. Precis utsläppt från sitt hus.

 

Basse och Asco tränade på pardans. De kan nog bli duktiga om de får öva lite mer.

 

Fast jag vet inte om det verkligen ingick i den där dansen att Basse skulle ligga på rygga och åla.

 

Kom en ny hund idag. En söt liten valp, självklart har demmensmatte glömt namnet på henne. Först var det lite läskigt med oss andra.

 

Kuvaz Daisy kom också, har inte träffat henne på evigheter. Hon och Asco blev snabbt kompisar.

 

Lilla valpen blev snabbt en del av vår flock. Nu ska vi lära henne hur väldigt skoj vi kan ha med en massa flockspring och andra viktiga hundsysslor.

 

Så kom Grandis Kasper också. Honom har jag inte träffat sen Terra var här och hälsade på och det är ju flera år sedan ( enligt matte ett par månader). Bara undrar när människor ska lära sej att ha normal tidsuppfattning.

 

Han är bra stor Kasper. Men han har varit med några gånger på våra skoj träffar så han blev en i flocken direkt.

 

Sigge och Daisy bekantade sej ordentligt med Kasper och Asco hade samma planer.

 

Dalmatiner Tilly kom också. Hon är skoj att leka med och det brukar även Asco tycka. Men Asco kom på att Kasper det var minsann den allra bästa hund han nånsin sett så han hade bara ögon för honom.

 

Kasper han försökte vara med oss andra och leka, men Asco var som en skugga efter honom.

Det var bara hans kompis i hans värld.

 

Vi som inte var dödligt kära i Kasper ägnade oss åt en massa skoj. Jag och Basse sprang en massa tillsammans. Vem vet när vi får springa ihop igen? Det tar i alla fall till i morgon bitti och tills dess är det många långa evigheter.

 

Golden Mikko, Sigge, jag, Basse och Tilly hade en massa skoj. Asco fortsätte att förklara för Kasper att han är världens absolut bästa hund.

 

Daisy hade mest koll på vad vi gjorde och deltog inte så mycket i lekarna. Finns inget krav på att man måste leka, ibland kan det vara skönt att bara kolla också.

 

Basse tog hand om den nya lilla valpen. De fann varandra och hade massor med skoj.

 

Som vanligt så minglade vi runt en massa också och hade trevligt. Nackdelen med söndagar är att vi vet att det dröjer så extremt lång tid innan det är helg igen.

 

Tilly och Basse (väl dold i däcket) lärde den lilla valpen att det går alldeles utmärkt att ha skoj inne i däcket. Om inte annat kan man gräva djupa gropar. Bra valpar har alltid en massa viktiga hundsaker att lära sej.

 

Som sagt, det är bäst att leka när vi har tillfälle. Varför Mikko ser alldeles galen ut, det är ingen som vet. Men skoj hade vi.

 

Basse och valpen hade nån koll av vem som har snyggast tänder. De hade lika fina båda två.

 

Sigge, Kasper och Asco hade nåt sånt där viktigt samtal. Tyvärr ägande sej människorna åt samma sak, typ hittepå om att det minsann var dags att sluta för idag. Vi var faktiskt inte alls klara med allt skoj och Asco ville inte skiljas från Kasper.

 

Äsch! Jag har släppt in Basse till sin husse och nu ska vi till våra respektive hemma. Elände, varför inträffar alltid detta när det är som roligast? Fat okej det började regna och då ska jag inte vistas ute.

Åkte hem, käkade lite lunch och somnade gott.

Ute på en trist eftermiddagsrunda när jag som vanligt var enda hunden i hela Malmköping.

I morgon ska jag och Basse hitta på nåt, har vi tur så blir vi skjutsade till nån trevlig skog. 


Av Wilma Border collie - 16 november 2019 17:53

Som vanligt tog det flera veckor efter att jag klarat av morgonrundan innan matte ansåg att det var dags för mej att få åka och träffa kompisarna.

 

Trevligt, ag hann bara ut ur bilen så träffade jag Asco och Golden Mikko.

 

Hann knappt hälsa på Basse innan Bamse anlände i sin bil. Trevligt, perfekt början på hundträffen detta.

 

Titta Labrador Alice kom också. Fast hon började med att kolla om Ascomatte hade nåt gott att bjuda på. Det gäller att ha stenkoll på vilka som har välfyllda fickor.

 

Asco och Basse visade Alice att hon är en alldels underbar tik som verkligen förtjänar all deras uppmärksamhet.

Tror inte att Alice var riktigt av samma åsikt just då.

 

Ännu fler kompisar Sansa, Ludde och Sigge kom. Bra att så många hundar lyckats släpa ut sina människor i tråkvädret.

 

Bäst att ha koll. Vad gör Sigge och Basse? Funderade på om jag behövde vara polis för ingen rör min Basse. Men de höll bara på med en massa skoj lek.

 

Så här ser det ofta ut. En grupp hundar har en viktig diskussion om vad de ska hitta på. Här är det Sansa, Alice, Asco och Bamse som fattar beslut.

 

Tydligen så enades de om att flockspring var en bra sysselsättning. Bra beslut för flockspring är superskoj.

 

Slutade med en massa lek mellan alla så jag bestämde mej för att vara med och ha skoj. Bäst att passa på eftersom jag lever under det där hotet om att när jag börjar lukta gott blir det inga träffar med kompisarna.

 

Men nu händer det nåt. Det kommer nån som jag inte träffat på väldigt länge och faktiskt bara en gång tidigare.

 

Den som kom var Corgien Fred. Honom träffade jag i somras när han bara var en liten, liten valpis. Nu är han stor, väldigt stor. Fast ahn bara är ett halvår är han större än Jenna. Basse blev överlycklig, och planerade genast att leka en massa med honom. Men Fred som inte varit med på länge var lite avvaknade först.

 

Bäst att Fred fick kolla i lugn och ro en stund så vi ägnade oss åt en massa flockspring istället. Kan aldrig springa för mycket i flock.

 

Så sa nån att Basses husse minsann hade godis. Då gäller det att hålla sej framme, finns det chans till energipåfyllning så gäller det att ta den. Fred blev snabbt en i våra stora flock så han hängde på och försåg sej med godis.

 

En del av dagens flock, fast det saknas flera hundar på bilden. Vi var säkert upptagna med något annat viktigt.

 

Basse och Fred hade nåt viktigt samtal. Tror att Basse berättade om hur bra han är på att leka med Jenna och eftersom Fred är samma ras borde de ha superskoj.

 

Jodå de kom igång och lekte massor. Fred kom på att hänga på Basses rygg var superbra. Nu får Basse känna på hur jag hade det när han alltid hängde på min rygg. Det har han slutat med.

 

Asco tänkte vara med och leka, men Alice hade helt andra åsikter. Hon anser att Asco är hennes bästa kompis just nu och tyckte att de skulle leka istället.

 

Hon fick med sej Asco så Basse och Fred fortsatte leka på egna tassar.

 

Massor med lek var det överallt hela tiden. Vi har så skoj.

 

Men så började allt fler hundar släpas i väg av sina människor. Alla de där korkade mänskliga ursäkterna hördes. Dumheter, visst var det grått, dimmigt och kanske lite kyligt om man var stilla. Men absolut ingen anledning att åka hem. I alla fall inte enligt oss.

 

Tyvärr Basse, alla är på väg hem och matte har lovat din husse att släppa in dej. Men jag kommer tillbaka i morgon så kan vi leka mer då.

Åkte hem och sov, mycket nöjd med de skoj timmarna.

Gick på en trist eftermiddagsrunda, bara jag ute i hela Malmköping.

 

Övervakade att matte städade ordentligt till mina marsvin. Det gjorde hon men  de förökade sej. Alltså den där Kleptoman Leya hon ska ha sina tassar med i allt. Fast hon har aldrig försökt stjäla marsvinen, bara kollar om de äter nåt som hon kan tänkas gilla. I morse blängde matte på henne och anklagade henne för stöld av mobil. Hon var faktiskt oskyldig, det var matte som lyckats lägga mobilen i kylskåpet alldeles utan Leyas inblandning. Varför en mobil som ligger på laddning förvaras i kylskåpet lär nog förbli en gåta.

I morgon ska jag roa mej igen, hoppas på många trevliga kompisar då också.

Av Wilma Border collie - 15 november 2019 17:48

I dag fanns det nån plan om att vi skulle ha åkt till en skog där Basse aldrig varit och det var evigheter sen jag och Jenna var där. Men så var det dimmigt, kallt och enligt matte tusen andra fel, den skogen ska vi ta nån dag i nästa vecka istället.

 

Ska det verkligen behöva ta flera timmar att låsa dörren till Jennas hemma? Vi har faktiskt en massa viktiga saker att göra.

 

Äntligrn ute och nu ska vi gå och göra nåt. Men det är bäst att kolla om det rört sej några snygga hanar här. Dåligt med sår av såna.

 

Vi ser nån vi känner. Det här kommer att bli bra.

 

Dixie var ute och rastade sin matte. Mycket trevligt. Dixie hon var självklart ute efter osten och Basse höll på att krypa ur pälsen. Dixie luktar nämligen gott just nu och Basse har börjat fatta att när vi tikar doftar gott då är det extra spännande.

 

Den där dimman hade snott hela sjön.

 

Men varför är vi fångar? Vi ska vara på fria tassar här och vi har faktiskt inte lekt alla tre sen i onsdags så vi har massor att ta igen.

 

Vill du vara vänlig och släppa oss? Det finns ingen opålitlig is. Vi var fångar för hade det varit is kvar så hade det blivit lek nån annanstans.

 

Äntligen. Nu ska vi ha kul. Springa mycket och fort är väldigt viktigt.

 

Nu du Jenna är det bäst du passar dej, jag tänker anfalla. Märkligt hon blev inte ett dugg rädd för mej.

 

Livet är allra bäst när vi är en flock. Nu ska vi göra en massa mer skoj saker.

 

Men dårar! Jag har sagt flera gånger att badsäsongen är över nu. Det är alldeles för kallt för det där. Men Jenna och Basse de brydde sej inte utan plaskade runt som om det var sommar.

 

Jag gjorde ett försök att städa istället. Ska inte ligga en massa grenar i vattnet. Dessutom brukar såna här som är rejält blöta ha väldigt god bark.

 

Jenna lyckades sno en del av min bortstädade gren och sen var jakten igång. För Basse skulle ha precis den.

 

Tror jag ska ta och vara domare. Stå här ger mej perfekt utsikt över vad de där två pysslar med.

 

Märkligt.Helt plötsligt växte det en massa ostblommor här. Har aldrig hittat såna här. Men vi städade noga så alla är borta.

 

De är inte kloka! Trodde att de förstått att det inte är badsäsong men inte det inte. 

 

Undrar om de leker eller om det är spring för att få upp värmen efter de där fullkomligt onödiga baden? Basse och Jenna påstod att de bara lekte.

 

Sen började det. Matte och hennes idéer. Nu skulle det minsann fixa en ny headerbild. Jo det blev en till slut efter mängder med misslyckade och en massa viftande med osttuben. Äntligen fick vi belöningen för att det blev en blid där vi alla tre ser vettiga ut.

 

Hmande i fångenskap för vi skulle passera där de höll på med röjsågar och såna ska vi inte bekymra oss om. Men det var lika bra att prova ett bord också. Jenna och Basse hade dragkamp om en pinne och nu blev det tolkig. Pinnen var av sån där usel kvalitet.

  

Detta är en del av det där pinneländet. Jenna var märkbart besvärad av nåt i munnen. Efter att matte medan Jenna protesterade högljutt tittat och grävt långt inne i munnen så lossnade denna. Jag har också råkat ut för det där med en pinnbit som fastnar tvärs över gommen. Mycket obehagligt men matte fick bort den.

 

Jenna ska få godis som tröst efter kampen med matte. Jag och Basse var moralikst stöd till henne så vi behöver också.Vi fick alla tre.

 

Dårar! Det var väl dricka vatten vi skulle och inte bada? Matte trodde att Jenna behövde dricka efter pinneländet, men hon ansåg att hon skulle bada mera.

 

Så på fria tassar igen så vi kan inspektera en brygga. Den var i alldeles utmärkt skick.

 

Jag hittade en perfekt pinne som jag planerade att ha en massa skoj med. Men då helt plötsligt..........

 

Astor och hans två tjejer kom tillsammans med sin husse. Vi har träffats fast det var länge sen nu. Mycket trevligt med fler hundar.

 

Astor och Basse hade en del sånt där oss hanar emellan snack Kanske skönt för dom efter som de båda mest umgås med oss tikar.

 

Ost det var minsann alldeles utsökt gott. Fast Astor och hans brudar de bor minsann tillsammans med Magnus som äger våran allra bästa Grisöronaffär,

 

En av brudarna (som demensmatte självklart glömt namnet på) gillade också osten. Vi umgicks ett tag och sen påstod matte att det var dags för oss att gå hem. Vi hade varit ute länge.

Gick hem, käkade och slappade.

Ut på eftermiddagsrunda. Hämtade upp Jenna och gick en tråkrunda, såg varken hundar eller människor vi känner. Men vid torget så kom Basse husse och hämtade honom. Fast jag och Jenna fick smarriga köttbullar. Precis vad vi behövde.

Lämnade hem Jenna och fick gå hem alldeles ensam. Enligt matte inget synd om mej eftersom jag faktist haft sällskap hela dagen.

I morgon är det lördag, verkligen på tiden. Som vanligt alldeles för länge sen sist och jag lever  just nu under hot. När du börjar lukta gott då blir det inget mingel på helgerna.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards