wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 18 november 2019

Äntligen skjuts till skogen

Av Wilma Border collie - 18 november 2019 17:50

Bra morgon för jag fick som vanligt hämta Basse och inleda dagen med en massa lek. Gillar mina morgonrutiner.

När vi hade varit hemma hos mej ett tag så skulle vi till skogen.

Jag och Basse ansåg att vi skulle hämta Jenna men det fick vi inte för matte. Enligt den tråkmänniskan får vi vänta tills i morgon innan det är dags för henne.

 

Trevligt här var det länge sen vi var, Basse har inte varit här sen Terra var och hälsade på för flera hundra år sen. Jag var här lite senare när matte hade sån där svampkurs för människor. Insåg att vi nog skulle ha en hel del att göra.

 

Så där på fria tassar, fast det dök upp en hemsk spökhund med glödande ögon. Var dessutom väldigt lik Basse.

 

Ja jag kommer. Vet att det är viktigt att sköta inkallningen om man ska få vara på fria tassar.

 

Basse försökte vara upptagen med annat. Men jag tuggade på extra knaprigt godis och då kommer han minsann. Perfekt inkallningssignal, jag får godis när Basse ska komma.

 


Kom in i skogen. Här var det spännande någon/några hade rört sej här alldeles nyligen och lämnat mycket spännande dofter. Matte anade vem/vilka och och bestämde sej för extra koll på oss.

 

Trattkantareller fanns det i enorma mängder överallt. Men ala är kvar i skogen. Enligt matte har vi redan flera års förbrukning så det ska inte vara mera.

 

Ja, ja vi kommer, vi lovar vi ska inte försvinna utom synhåll. Nu hängde Basse på utan att jag behövde tugga godis för att han skulle komma.

 

Jag tyckte att vi skulle ta den här vägen, matte ansåg nåt annat. Hade varit lugnare att ta denna skulle det visa sej.

Gick en bit till och hade en massa att kolla och hundsaker att göra. Då kallade matte in oss och på med kopplen. 

Vidrigt! Det kom ett hästmonster en en människa på ryggen. Jag som vet att de käkar hundar morrade hotfullt. Basse som aldrig sett en häst förut visste inte riktigt vad han skulle göra. Hälsa på monstret eller lyssna på mej som var nära att bli hysterisk eftersom monstret stannade.

 

Basse hade nog allra helst fortsatt efter monstret när det försvann i fjärran. Måste få honom att förstå att de käkar hundar. Att matte påstår att de allra flesta är väldigt trevliga det tror jag inte ett ögonblick på.

 

Gick till sjön, fortfarande som fångar. Jag passade på att dricka, mycket gott vatten.

 

Hade Basse varit på fria tassar så hade han säkert gett sej ut och simmat. Han fattar fortfarande inte att badsäsongen är över.

 

Basse kan minsann! Bredvid sjön fanns det kantareller. Jag markerade och när Basse såg vad jag gjorde så gjorde han likadant. Kantarellen syns bredvid kopplet. Kommer säkert att kunna lära honom att hitta svamp nästa år. Vi fick massor med beröm och gott godis precis om det ska vara.

 

Bestämde att vi skulle in i skogen och kolla en massa viktiga saker. Inga problem matte kan vara lydig när hon är på det humöret så vi fick ta den här vägen.

 

Ja du Basse här har det där djuret kissat och det doftar så spännande. Vi ägnade mycket tid åt att undersöka det, jag har känt såna här dofter flera gånger, men för Basse var det nytt.

 

Här brukar jag kunna Ekorrspana. Men försök göra det med en suddig Basse som bestämt att vi ska leka.

 

Vi körde en brottningsmatch istället. Gick lika bfra det och dessutom var det lika Ekorrtomt här som på alla andra ställen.

 

Den där pinnen som Basse har i munnen, den tillhörde faktiskt mej innan han stal den. Tror han pratar alldeles för mycket med Kleptoman Leya om hur man bäst stjäl allt.

 

Hm, här inne har jag haft trevliga samtal med Ekorre. Undrar om jag ska? Basse var upptagen med nåt annat och matte kanske inte märker om jag smiter en liten stund.

 

Blev inget span för helt plötsligt så blommade ett ostträd. Fick bara höra att vi skulle vara nära matte annars väntade fångenskap. Städade trädet noga så den/de som rörde sej i skogen inte skulle få nåt med.

 

Tillbaka ute på vägen igen. Kom på att vi skulle leka mer, bäst att passa på när vi har chansen.

 

Det är nåt i skogen, vi som använder våra nosar kände minsann doften. Matte som har en usel otränad nos kände ingenting men fattade beslut. Vi var alldeles för intresserade.

 

Vi blev fångar och det var nog lika bra att Basse blev det för han ville hela tiden i väg och kolla. Här ska inte alls kollas sa matte. I stället så skulle vi till bilen, dessutom försökte det regna.

 

Åkte en annan väg hem, skulle undvika ett bökigt vägarbete. Efter den vägen finns det flera hemska hyggen. Men på detta har några människor lagt ner en massa jobb. Så här ser det ut.

 

Eller denna spanade stubbe. Det finns mängder med såna på hela hygget.

 

Passerade en sjö som jag har badat i några gånger. Nu var det inte badväder, det både blåste och regnade.

Hemma igen så käkade vi och slappade.

 

En del av er minns då när jag var forskningshund åt Per Jensen och Linköpings universitet. Det är avslutat och resultatet om hur stress hos människa respektive hund påverkar är publiceret.

Men nu kom det en uppföljning med frågor där de vill veta hur vi lever i dag två år senare. Massor med frågor. Såg att matte svarade aldrig på denna fråga.

 

Om jag kostar för mycket pengar? Matte valde översta alternativet. Så klart jag inte kostar för mycket, jag får aldrig shoppa hur mycket jag vill och tilldelningen av mat och godis är alldels för snål. Var massor med andra frågor också som nu är besvarade och inskickade.

I morgon då är vi komplett flock, blir säkert en superbra dag med en massa skoj.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Av Wilma Border collie - Lördag 13 april 17:53

Lördag och alltså mingeldags igen. Klarade av morgonrutinerna och passade dörren.   Precis när jag kom till Basse så kom det en ny hund.  Alltid trevligt med nya kompisar. Han presenterade sej som Buster och ville gärna lära känna nya hund...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards