wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 15 november 2019

Skoj med min flock

Av Wilma Border collie - 15 november 2019 17:48

I dag fanns det nån plan om att vi skulle ha åkt till en skog där Basse aldrig varit och det var evigheter sen jag och Jenna var där. Men så var det dimmigt, kallt och enligt matte tusen andra fel, den skogen ska vi ta nån dag i nästa vecka istället.

 

Ska det verkligen behöva ta flera timmar att låsa dörren till Jennas hemma? Vi har faktiskt en massa viktiga saker att göra.

 

Äntligrn ute och nu ska vi gå och göra nåt. Men det är bäst att kolla om det rört sej några snygga hanar här. Dåligt med sår av såna.

 

Vi ser nån vi känner. Det här kommer att bli bra.

 

Dixie var ute och rastade sin matte. Mycket trevligt. Dixie hon var självklart ute efter osten och Basse höll på att krypa ur pälsen. Dixie luktar nämligen gott just nu och Basse har börjat fatta att när vi tikar doftar gott då är det extra spännande.

 

Den där dimman hade snott hela sjön.

 

Men varför är vi fångar? Vi ska vara på fria tassar här och vi har faktiskt inte lekt alla tre sen i onsdags så vi har massor att ta igen.

 

Vill du vara vänlig och släppa oss? Det finns ingen opålitlig is. Vi var fångar för hade det varit is kvar så hade det blivit lek nån annanstans.

 

Äntligen. Nu ska vi ha kul. Springa mycket och fort är väldigt viktigt.

 

Nu du Jenna är det bäst du passar dej, jag tänker anfalla. Märkligt hon blev inte ett dugg rädd för mej.

 

Livet är allra bäst när vi är en flock. Nu ska vi göra en massa mer skoj saker.

 

Men dårar! Jag har sagt flera gånger att badsäsongen är över nu. Det är alldeles för kallt för det där. Men Jenna och Basse de brydde sej inte utan plaskade runt som om det var sommar.

 

Jag gjorde ett försök att städa istället. Ska inte ligga en massa grenar i vattnet. Dessutom brukar såna här som är rejält blöta ha väldigt god bark.

 

Jenna lyckades sno en del av min bortstädade gren och sen var jakten igång. För Basse skulle ha precis den.

 

Tror jag ska ta och vara domare. Stå här ger mej perfekt utsikt över vad de där två pysslar med.

 

Märkligt.Helt plötsligt växte det en massa ostblommor här. Har aldrig hittat såna här. Men vi städade noga så alla är borta.

 

De är inte kloka! Trodde att de förstått att det inte är badsäsong men inte det inte. 

 

Undrar om de leker eller om det är spring för att få upp värmen efter de där fullkomligt onödiga baden? Basse och Jenna påstod att de bara lekte.

 

Sen började det. Matte och hennes idéer. Nu skulle det minsann fixa en ny headerbild. Jo det blev en till slut efter mängder med misslyckade och en massa viftande med osttuben. Äntligen fick vi belöningen för att det blev en blid där vi alla tre ser vettiga ut.

 

Hmande i fångenskap för vi skulle passera där de höll på med röjsågar och såna ska vi inte bekymra oss om. Men det var lika bra att prova ett bord också. Jenna och Basse hade dragkamp om en pinne och nu blev det tolkig. Pinnen var av sån där usel kvalitet.

  

Detta är en del av det där pinneländet. Jenna var märkbart besvärad av nåt i munnen. Efter att matte medan Jenna protesterade högljutt tittat och grävt långt inne i munnen så lossnade denna. Jag har också råkat ut för det där med en pinnbit som fastnar tvärs över gommen. Mycket obehagligt men matte fick bort den.

 

Jenna ska få godis som tröst efter kampen med matte. Jag och Basse var moralikst stöd till henne så vi behöver också.Vi fick alla tre.

 

Dårar! Det var väl dricka vatten vi skulle och inte bada? Matte trodde att Jenna behövde dricka efter pinneländet, men hon ansåg att hon skulle bada mera.

 

Så på fria tassar igen så vi kan inspektera en brygga. Den var i alldeles utmärkt skick.

 

Jag hittade en perfekt pinne som jag planerade att ha en massa skoj med. Men då helt plötsligt..........

 

Astor och hans två tjejer kom tillsammans med sin husse. Vi har träffats fast det var länge sen nu. Mycket trevligt med fler hundar.

 

Astor och Basse hade en del sånt där oss hanar emellan snack Kanske skönt för dom efter som de båda mest umgås med oss tikar.

 

Ost det var minsann alldeles utsökt gott. Fast Astor och hans brudar de bor minsann tillsammans med Magnus som äger våran allra bästa Grisöronaffär,

 

En av brudarna (som demensmatte självklart glömt namnet på) gillade också osten. Vi umgicks ett tag och sen påstod matte att det var dags för oss att gå hem. Vi hade varit ute länge.

Gick hem, käkade och slappade.

Ut på eftermiddagsrunda. Hämtade upp Jenna och gick en tråkrunda, såg varken hundar eller människor vi känner. Men vid torget så kom Basse husse och hämtade honom. Fast jag och Jenna fick smarriga köttbullar. Precis vad vi behövde.

Lämnade hem Jenna och fick gå hem alldeles ensam. Enligt matte inget synd om mej eftersom jag faktist haft sällskap hela dagen.

I morgon är det lördag, verkligen på tiden. Som vanligt alldeles för länge sen sist och jag lever  just nu under hot. När du börjar lukta gott då blir det inget mingel på helgerna.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards