wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 14 november 2019

Sån där halvtrist dag

Av Wilma Border collie - 14 november 2019 17:54

Inte så mycket av värde idag.  När jag hämtade Basse i morse så hade dimman stulit ungefär allt. Fast vi hade vårt vanliga trevliga morgonbus.

Efter att ha varit hemma hos mej ett tag skulle vi ut på nån längre runda. Ett tag hette det att vi skulle bli skjutsade, men så var det risk för nedfall i form av regn. Alltså skulle vi hålla oss hemma.

 

Jaha nåt ska vi väl kunna hitta på. Var väldigt övergivet ute, såg inga vi känner just då.

 

Försökte ha kurs med Basse i stubbsittning. Gick inget vidare för han såg nåt som han ansåg var mycket mer spännande.

 

Det mer spännade var Rocky. Trevligt att träffa honom för det var ett tag sen sist.

 

Jaha bara att vänta då. Basse ansåg att han skulle ha bråttom efter Rocky. Men då händer det ingenting, matte bara står stilla och är supertrist.

 

Så här ska det se ut. När Basse vänder och tar kontakt med matte då kommer vi vidare. Han blir duktigare och duktigare på detta.

 

Vid skidbacken fick vi vara på fria tassar. Basse skulle träna inkallning, men jag var mycket snabbare. Han syns som en prick i gräset.

 

Så duktig Basse fick sitt godia, det ska löna sej att komma.

 

Jag kan minsann också vara Skvallerbytta. Basse drog iväg på nåt otillåtet och jag tänker hämta honon.

 

Talade om för honom vad som kän hända om man inte lyssnar. Det kan utdömas fångenskap i koppel till exempel och det är väldigt trist. Tror han lyssnade på mej.

 

Klättra på stockarna var länge sen sist. Det brukar vara lönande. Fick godis för väl utförd klättring.

 

Basse klarade kursen i stockklättring på första försöket. Självklart beröm och godis.

 

Vi har väntat på dej i flera dagar. Vore bra om du kunde snabba på nån gång.

 

Vet du att det var väldigt länge sen Terra och hennes människor bodde här. Det är händelsevis inte så att det är dags för dom att komma snart? Enligt matte dröjer det fortfarande massor med månader. Onödigt, Terra kan komma och ha skoj med oss.

 

Äsch! Basse skulle hjälpa till att spana i fall Terra möjligen skulle dyka upp, men han hamnade under min mage.

 

Slutade med att han blev ensam kvar på bordet och fortfarande samma korkade påhitt om att det tar massor med månader.

 

Hade en liten kurs i Ekorrspan. Basse lyssnade mycket intresserat, men nån Ekorre såg vi aldrig. Märkligt här brukar det vara ett väldigt säkert ställe för sånt.

 

Bestämde oss för att kolla gårdagens godisskog. Tänk om nån missat nåt smaskigt? Jag hittade ingenting.

 

Basse kollade andra ställen, men det var lika tomt där. Vi lyckades alltså städa bort minsta lilla smula i går.

 

Tog vägen genom Tråkskogen. Blev fångar eftersom det hördes människovalpar längre bort. Mötte ett par människor, perfekt träning för Basse att inse att man inte bara kan rusa fram och hälsa på alla. Han var jätteduktig på att vänta.

Det är inte alla som vill umgås med oss hundar och det måste man ta hänsyn till.

 

Ursäkta men kan jag få kissa färdist innan du ska försöka kissa över min fläck. Jag funderar på om jag ska ta och klara av den där lukta gottperioden. Har börjat lämna spår, men det är då inte enkelt när Basse gör allt för att dölja dom.

 

Nån gång ska jag knäcka den här gåtan. Matte lyckas få ut pengar här, jag behöver massor med pengar till trevlig shopping i Grisöronaffären, men jag har inte kommit på hur jag ska komma över pengarna. Har provat förr och inte kom jag på idag heller hur det går till. Kunde tyvärr inte be Basse om hjälp för han nådde inte riktigt upp.

 

Gick en sväng på gatorna och kollade dofter. Hade rört sej både kända och okända hundar. Jag hittade spår av ett par snygga hanar och Basse fastande i nån annan doft efter nån tik.

Gick hem till mej, käkade lunch och sov.

 

Eftermiddagsrunda, vi hade planer men av dom blev ingenting. Inga öppna butiker och inte hade Tillfälliga Pryl 7an återuppstått heller.

 

Kollade och visst hade det rört sej hundar vi känner, men inte var det några ute när vi passerade inte.

I morgon har jag full flock igen, Jenna ska med så det blir säkert en bra dag. Får se vad vi ska hitta på, med tur kanske vi kan åka nånstans.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Av Wilma Border collie - Lördag 13 april 17:53

Lördag och alltså mingeldags igen. Klarade av morgonrutinerna och passade dörren.   Precis när jag kom till Basse så kom det en ny hund.  Alltid trevligt med nya kompisar. Han presenterade sej som Buster och ville gärna lära känna nya hund...

Av Wilma Border collie - Fredag 12 april 17:56

Hämtade Basse som vanligt. Matte var hemlighetsfull och sa att en bra dag väntade. Vi var tveksamma, vet minsann hur det brukar vara med hennes planer som sällan fungerar.   Jaha och detta kallar du för överraskning? Stå och glo vid vägen till v...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards