wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 november 2019

Visat Basse mer nya ställen

Av Wilma Border collie - 4 november 2019 18:04

Så ordning igen i min tillvaro på morgonen.

 

Klockan är strax efter halv åtta och solen håller på och går upp.

 

Basse är utsläppt och vi har klarat av våra morgntoaletter. Nu ska vi leka en massa innan vi åker hem till mej.

Hade mycket skoj innan vi åkte hem.

Var hemma hos mej ett tag medan matte grejade med diverse tråk.

 

Nu ska vi åka nånstans och matte har vissa långa diskussioner med Basse om vem som ska köra. Basse är så ung så han har inget körkort utan förvisades till baksätet där han blev fastspänd.

 

Hamnade här i de stora ekhagarna. Här har inte jag varit på massor med månader och Basse har inte varit här. Går kossor här hela sommaren och då är det inte lämpligt att vistas där om man är hund.

 

Hade massor att visa Basse. Det finns så oändligt mycket som han behöver lära sej fortfarande om hundlivet.

 

Passerade det här huset, ett av alla som matte ska flytta till när hon är fiólkilsken. Just här fick vi vara fångar eftersom huset har ett sånt där otrevligt staket som slår oskyldiga hundar.

 

Här utsattes Basse för olaga hot mot oskyldig hund. Han gjorde en Jenna och rullade i nåt okänt och fixk frågan om han skulle gå hem. Men det var ingen fara, var bara nåt som doftade gott och inget äckel.

 

Självklart sprang vi och lekte en massa också.

 

Visa sjön är väldigt viktigt. Jag drack lite vatten men nu är det alldels för kallt för att bada i alla fall enligt mej.

 

Basse han hade helt andra åsikter och tyckte att det går minsann utmärkt att bada fortfarande. Matte påstod att hon frös av att se honom. 

 

Fortsatte att visa en massa viktigt och jag hade hur mycket som helst att kolla eftersom jag inte varit här på alla evigheter.

 

Gamla fallna träd är perfekta spanplatser. Var tvungen att kolla var Basse var och vad han gjorde. Ingenting undgår mej.

 

Provade en stubbe, bra sån för den gav godis.

 

Duktig Basse, nu kan han det där med att bestiga stubbar. Fast jag var tvungen att kolla om han möjligen fick godare godis än vad jag fick. Var precis samma.

 

Lekte mer, vi har alltid en massa skoj när vi är ute och grejar.

 

Hittade en pinne med sån där utsökt bark på. Bra för att stilla värsta hungern.

 

Min pinne med min bark är borta! Tjuven skymtar till vänster. Börjar misstänka att han har haft en massa onödiga samtal med Kleptoman Leya och lärt sej hur man bäst stjäl.

 

Inte fick jag hjälp av matte heller. Hon tittade på en maskros som blommade. Väl sent för den att vara vaken och blomma

 

I de där ekhagarna finns det många underliga varelser. Som den här Enhörningen som ser ut som om den tänker sätta tänderna i Basse. Han klarade sej undan.

 

I bland så måste vi pussas också.

 

Alltså det är is på vattent men inte hindrade det Basse inte. Finns det vatten så ska han bada. Undrar vad han gör när isen blir så tjock att det inte går att döda den?

 

Vi var inte själva, längre bort utom synhåll var det nåt väldigt spännade. Vi kollade och hade nosarna i vädret. Så mycket att vi till slut blev koppelfångar. Dessutom påstod matte att det var dags att gå till bilen för vi skulle hinna ytterligare en sak.

 

Perfekt allra bästa Grisöronaffären. Undrar vad vi ska shoppa för trevligt idag. Vi behöver mat, godis och leksaker i mängder. Enligt tråkmatte behövde vi ingenting. Det var marsvinens hö som höll på att ta slut.

 

Fast det går faktiskt att övertala matte så vi får köpa nåt. Basse ansåg att såna här vita ben det skulle vi ha. Fick köpa såna.

 

Så det viktiga shoppinggodiset. Precis innan den här bilden så hade Basse försökt hoppa upp på disken, men det var överkurs. Jag trodde att han lärt sej att det är så här man ska stå.

Åkte hem käkade lite lunch och sov en stund.

 

Kan väl hända att jag egentligen inte äter vita ben, men jag är inte sämre än att jag kan ändra mej. Detta var faktiskt gott och dessutom var jag tvungen att ta det ena så inte Basse trodde att båda var hans.

Var på trist eftermiddagsrunda, Inga bra butiker öppna och inga vi känner ute heller.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards