wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 1 november 2019

En del att greja med idag också

Av Wilma Border collie - 1 november 2019 17:55

Som vanligt åkte jag och hämtade Basse i morse. När han blev utsläppt så ägnade vi en del till åt en massa skoj lke på vår allra bästa lekplats.

Hemma hos mej så brottades vi en stund.

 

Visst är vi söta? Nu ska vi vila en stund innan dagens aktiviteter drar igång. Vi brukar alltid mysa en stund tillsammans och för en gångs skull hade matte kameran framme.

 

När vi skulle ut på längtre runda hamnade vi i min bil, trodde att vi skulle åka till nån bra skog. Inte det vi hamnade vid sjön. Var så dimmigt att jag höll på att tappa bort Basse.

 

Dimman hade stulit större delen av våran sjö också.

 

Basse har blivit väldigt duktig på det här med att inspektera bryggor. Nu klarar han det på egen tass. Bar med lite avlastning om vi är nånstans med många bryggor.

 

Bestämde oss för att kolla om det fanns ostblommor här. Det gjorde det sist men nu verkade det alldeles övergivet.

 

Vi hade tur för helt plötsligt så fanns det en massa ostblommor. Vi städade mycket noga, fanns inte minsta spår när vi var klara.

 

Sen sprang vi och lekte massor. Bäst att passa på för människor kan helt plötsligt komma på en massa märkliga onödiga saker.

 

Här fuskar Basse. Han som fick MVG i kursen hoppa upp på bord. När jag skulle ha ost så snodde han minsann åt sej fast han hade tassarna på marken.

 

Fast egentligen var det inget fusk för när ostutdelningen var klar då hoppade han upp.

 

I dag är det november men fortfarande så blommar blåklockorna.

 

När Basse kom rusande med det här i munnen så tänkte matte dö i förebyggande syfte. Hon trodde först att han hade varit och hittat nån skendöd vithaj. Nu var det inte så illa för det var en gammal flaska som han hade rotat fram. Matte överlevde alltså.

 

Badsäsongen är över enligt mej. Enligt Basse så pågår den fortfarande för han plaskade runt ordentligt i sjön.

 

Vi lekte mer och kollade en massa viktigt. Så bestämde jag och Basse att vi skulle gå en bra runda. Men matte paratade om att vi inte hade tid och lockade tillbaka oss. Helt plötsligt fanns det köttbullar på marken. Perfekt finns inget kvar nu.

Blev fångar gick till bilen och åkte dit där bussarna stannar. Där kom mattes mamma och sen åkte vi vidare.

 

Hamnade här. Jag och Basse var fullt övertygade om att vi skulle få passa bilen i fler år.

 

Några veckor senare så uppenbarade sej matte. Hon har ingen tidsuppfattning som bekant så hon sa att vi hade bara passat bilen en liten stund. Max en halvtimme. Jag och Basse vi vet nåt annat vi.

 

Kolla Basse, han har minsann upptäckt att mattes mamma saknas och spanar. Hon kom precis så så dementa matte hade inte slarvat bort henne i jätteaffären.

 

Nästa ställe. Nu är vi tillbaka i Malmköping och ska fika. Basse är fånge tillsammans med mej i mitt koppel. När vi hoppade ur bilen på torget så hände det som inte får hända. Basses koppel gick av. Nu löste det sej eftersom mitt är långt och räcker till oss båda.

 

Basse bestämde sej för att mattes mamma var den bästa människa han träffat och att hennes macka verkade alldeles utsökt.

 

Bra fik vi har i Malmköping. Personalen kom och gav oss mycket gott godis. Precis vad vi behövde.

 

Jo vi vet att du är vegetarian och att det minsann är en skinskiva på din macka. Den tar vi gärna hand om. Mycket bra med vegetarisk matte för vi fick dela på skinkan. Utsökt god.

Sen var det dags att skjutsa mattes mamma till bussen. När det var gjort så åkte vi hem till mej, käkade lite lunch och sov en stund.

 

Eftermiddagsrunda. Kollade om vi skulle se några vi känner, men det var tämligen övergivet.

 

Fast Susannes affär var öppen och vi tog oss in. Som vanligt fick vi gott godis och umgänge. Så bra att hon förstår att vi är mycket ensamma och hungriga hundar.

 

Men nu händer det grejer. Helt plötsligt kom Basse husse och Basse skulle åka hem med honom. Ensam och övergiven gick jag en sväng innan jag gick hem utan sällskap.

I morgon är det lördag och då ska jag minsann roa mej. Hoppas det kommer många kompisar som vill leka och mingla.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards