wilmablogghund

Alla inlägg under oktober 2019

Av Wilma Border collie - 15 oktober 2019 18:00

Tråkveckan fortsätter och i dag blev det en tråkdag i tråkveckan.

Tänkte och hoppades att med tur så skulle jag få sällskap men inte det inte.

 

Ensam ska jag gå och hitta på nåt. Kollade men inte en endaste trevlig kompis såg jag till, alldeles övergivet överallt.

 

Nån social Ekorre hemma i Ekorrskogen? Nä inte ens nån asocial Ekorre visade sej. Livet kändes riktigt trist.

 

Där framme är läskiga bron, eller numer är den inte läskig. Faktiskt ganska länge sen jag tyckte att den var läskig. Har inte gått på den på väldigt länge.

 

Ska nog döpa om den till Ostbron för när jag gått över den så ska jag ha ost som belöning. Det är mycket viktigt.

 

Spårvägen var också ett tag sen sist. Lika övergivet här oh inte hade det hänt nåt av värde heller.

 

Tänker du komma? Jag ska ha godis när jag står här, det är viktigt. Matte kom och jag fick mitt godis.

 

Struntade i spårvägen och tog den här vägen en bit i stället. Inget av värde här heller.

 

Kollade en stund i skogen. Inga trevliga Ekorrar hemma här heller. Nån borde det ha funnits som kunde ha tänkt sej att umgås med en mycket ensam hund.

 

Fanns några få Svarta trumpetsvampar, men de får stå och sprida sina sporer till nästa år. Flera gånger så hördes det skott långt bort och skällande hundar. Bäst att hålla sej borta från alla trevliga skogar.

 

Men hur har det här gått till? Jag skulle bara gå en sväng här och så hittade jag nåt som tillhör mej.

 

Min boll! Den trodde jag var hemma så fanns den helt plötsligt framför mina tassar. Lekte en del med den förgyllde tillvaron en stund i alla fall.

 

Detta är en sån där Älglus/Älgfluga. Vet att människor säjer att de är hemska, men matte håller de sej borta från. För flera år sen landade en på henne i rena misstaget. Den här var säkert också synnerligen förvirrad eftersom den hamnade på matte.

 

Gick tillbaka, tog vägen över bron igen. Serveades självklart ost på andra sidan. Kanske ska börja gå här många gånger varje dag så jag får den ost jag behöver.

 

Passerade hundbadet. Passade på att dricka och blöta tassarna. Hade hoppats på att träffa nån kompis men det var lika dött här som överallt annars.

 

Jo jag kom precis på att i vintras då hände det minsann att det blommade ost här inne. Jag har kollat men det var uselt med blommor.

 

Matte kan trolla för helt plötsligt så växte det ost här.. Finns inte minsta spår kavr av den, jag städade väldigt noga.

 

Fördrev en del tid med att leka med bollen. Men så försökte det falla svampvatten och då ska jag hem. Fick gå hem.

Slappade, lika bra att sova bort en sån här tråkdag.

Gick på eftermiddagsrunda, försökte fortfarande falla svampvatten. Var inne en sista gång på tillfälliga Pryl 7an. Fick lite godis och umgicks en stund. Nu var det alldeles tomt där inne.

I morgon blir det en bra dag. Jag ska ha Jenna med mej. Dessutom ska Basse hänga med och jag har hört att vi ska träffa kompisar och aktivera oss. Kommer alltså att bli väldigt bra.



Av Wilma Border collie - 14 oktober 2019 17:56

Inte nog med att eländiga tråkveckan börjar idag, jag tvingades ut på morgonrunda i svampvattennedfall. Fick diverse skador som matte påstod bara existerade i min fantasi.

De bra skogarna är bara att glömma nu i en vecka, men jag hamnade i min bil när jag skulle ut.

 

Hamnade i Eskilstuna, här har jag inte varit på evigheter. Men det föll en massa svampvatten även där så jag försökte gå under balkonger för att slippa skadas. Fungerade tyvärr bara en liten bit.

 

Eländiga hissdörr öppna dej! Jag vet att jag ska till min Köttbullerestaurang och jag har bråttom! Enligt matte så öppnar sej inte nån dörr så långe som hissen är i rörelse.

 

Snälla, jag svälter och har inte ätit köttbullar sen stenåldern eller nåt. Fick självklart alldeles utsökta köttbullar.

 

Mer köttbullar till mej. Människorna fikade och pratade en massa tråk i evigheter och de där smarriga köttbullarna tog slut alldeles för fort.

Sen skulle jag åka hem igen. Normlat brukar matte stanna vid nån trevlig skog. Men det föll fortfarande svampvatten och dessutom var det jägarbilar överallt.

Åkte alltså hem istället.

Sen påstod matte att jag skulle gå ut, enligt henne så hade svampvattnet slutat falla och jag behövde röra en del på mej.

 

Sista chansen, jag vet att tillfälliga Pryl 7an försvinner nu men jag såg att Elisabeth var där. Alltså knackade jag på, måste bara in.

 

Tomt och ödsligt börjar det bli, men den bra burken med utsökt godis var inte nerpackad. Fick alltså gott godis, precis vad jag behövde. Jag hoppas att tillfälliga Pryl 7an uppstår igen i nån annan lokal. Jag behöver faktiskt ha mina affärer att besöka. Det är en hundlig rättighet.

 

Jag vet att du har en boll med dej! Det vore väldigt bra om du tog fram den och kastade åt mej.

 

Jo den blev kastad och jag hade en massa skoj med den en stund.

 

Eftersom jag är en mycket smart hund så kan jag faktiskt kasta med den själv också. Effektivare än att vänta på långsamma människan.

 

Så klart jag lyckades fånga den efter mina kast. Hur enkelt som helst.

 

Äsch, det har börjat falla svampvatten igen så jag vill hem. Tänker inte skaffa mej fler svårläkta skador.

I morgon är jag visst en ensam hund igen, men matte påstår att vi nog ska gå till en skog alldeles nära som hon vet är fri från Hälgejagande männskor. Bara det inte faller svampvatten så blir det nog bra.


Av Wilma Border collie - 13 oktober 2019 18:08

Insåg i morse att det var söndag och jag hade minsann hört att det är som vanligt och alltså skulle jag träffa kompisar i dag också. Återgick till min vana att efter morgonrundan lägga mej precis innanför dörren. Litar inte alls på att matte verkligen kommer ihåg att ta med mej.

 

Efter flera dagars väntan så ansåg matte att det var dags. Jag hade superbråttom, tänkte minsann inte missa en enda sekund av umgånge med kompisarna.

 

Hej Basse, vad tycker du att vi ska hitta på idag?

 

Vi lekte massor och Basse berättade en dek roliga saker också.

 

Tjoho det kommer fler, nu ska vi ha ännu roligare.

 

Labrador Alice och Golden Mikko kom.

 

Nu ska vi diskutera vad vi ska hitta på. Viktigt att vi alla är överns om vad vi ska pyssla med.

 

Dalmatiner Tilly kom också. Vi hundar har en hemlig intern tävling om vem som först lyckas välta en människa. Bara det att människorna börjar genomskåda våra planer och försöker hålla sej undan eller sitta ner.

 

Äsch, strunt i människorna vi tar och har skoj med annat en stund.

 

Sprang massor och fort med Basse. Jag vann med en huvudlängd vilket syns på det här fotot. Fast Basse försökte fuska genom att bita sej fast i mej.

 

Mikko han tänkte starta en hundkör och försökte vara dirigent och få Alice och Tilly att sjunga Gick visst inget vidare.

 

Den där svarta killen (som hon den dementa aldrig lär sej vad han heter) har jag inte träffat på evigheter. Vi hade massor att prata om eftersom vi inte setts på så många månader.

 

Tryfflan och Winnie kom och vi upptäckte att deras matte hade väldigt gott godis. Alltså gjorde vi allt för att komma över det. Kan minsann hoppa hur mycket som helst över hindren bara vi får godis.

 

Vara två på balansbrädan går alldeles utmärkt. Jag och Tryfflan klarade det flera gånger eftersom godis är gott.

 

Va? Vad menar du? Slut på godiset? Nä, så illa kan det inte vara, är väl ständig tillväxt i godisfickan eller?? Var tydligen ingen tillväxt alls.

 

Gjorde lite hundyoga istället för att bli av med mer av den där eländiga omoderna pälsen.

 

Borzoi Myra kom i dag också och ville ha skoj med oss. Desto fler vi är desto roligare blir det.

 

Chess och GunGun kom också. Hade en del såna här viktiga gruppdiskussioner. Då avhandlar vi en massa hundrelaterade saker som människorna inte har ett dugg med att göra. Många viktiga beslut och en massa bra tips brukar det bli under såna.

 

Tilly hon jobbade hårt på att förska komma ifatt Myra men hon lyckades aldrig.

 

Chess husse hade godis. Då är det väldigt viktigt att hålla sej framme. Vi behöver massor med energi. Stackars Alice höll på att missa eftersom hennes husse påstod att hon skulle gå hem. Men hon lyckades få en del innan hon skulle hem.

 

Jag och Basse hade ett sånt där enskuilt samtal med Basses husse. Hade en hel del vi behövde avhandla med honom.

 

Nä jag och Basse ska inte mecka med Mulen, tror inte att Tommy skulle uppskatta våra insatser. Var fasktist så att Winnie var under den och vi försökte övertala henne att komma fram.

 

Var visst inget skoj under den så hon kom och vi kunde fortsätta att umgås.

 

Lekte mer och hade flera viktiga diskussioner innan människorna hittade på att det var dags att åka hem igen.

Korkat, men bara att hänga på.

Sov gott när jag kom hem. Borde vara lördag senast i morgon om jag fick bestämma.

Gick på eftermiddagsrunda. Hade tur så de höll på och packade på tillfälliga Pryl 7an, tog mej in och blev bjuden på smarrig mjukost med räksmak.

När jag passerade torget så träffade jag Sheltie Truls. Trevligt för det var också väldigt länge sen.

I morgon börjar eländiga Tråkveckan när det inte går att besöka alla bra skogar eftersom de är fulla av jägare.

Men jag får väl fördriva dagarna på nåt sätt.



Av Wilma Border collie - 12 oktober 2019 17:45

För allra första gången på massor med evigheter så var det ingen kurs eller når annat idag. Skulle alltså bli en alldeles vanlig lördag.

 

ÄNTLIGEN så skulle jag på hundträff och träffa alla kompisar som brukar komma på lördagar. Hann bara dit så träffade jag Golden Mikko.

 

Så kom Basse också. Eller kom, han bor ju där. Vet inte riktigt vad han och Mikko pysslade med, pardans eller inledning på nån brottning tror jag.

 

Detta kommer att bli toppen. Basse berättade en del om allt jag missat alla mina upptagna helger.

 

Så kom Sansa och Labrador Alice. Jag har inte träffat Alice sen hon bodde hemma hos mej och Sansa såg jag nångång i somras. Alltid trevligt att träffa mina vänner.

 

Basse hade tydligen bestämt sej för att ägna sej åt dansträning och ansåg att Alice var ett lämpligt övningsobjekt, fast hon var inte intresserad.

 

Nikki kom och den där snygga hanen som matte alltid glömmer namnet på.

 

Hej Leonberger Bamse det var väldigt länge sen sist. 

 

Bäst att vara social med människorna också. Måste vara trevlig mot dom i fall vi blir godissugna.

 

Nu kommer det fler, bäst att springa och möta. Alla måste känna sej välkomna.

 

Jenna kom, Dalmatiner Tilly och Bosse. Väldigt trevligt.

 

Flockspring, sånt är superskoj. Desto fler vi är desto roligare.

 

Billbo och Jenna bestämde sej för att de nog är kära i varandra. Jo han är supersnygg så jag förstår Jenna men jag tilltade bort så fick de pussas bäst de ville.

 

Vi behövde energi så vi tiggde av Mikkos matte. Hade tur och fick så vi skulle orka fortsätta ha skoj.

 

Mer skoj flockspring. Jag, Jenna, Tilly, Sansa, Mikko och Basse hade superroligt.

 

Till Jennas stora lycka så kom Borzoi Myra. Hon älskar att springa tillsammans med henne.

 

Alice och Jack hade en del djupa diskussioner. Gick visst mest ut på att Akice försökte förklara för Jack att hon inte alls luktar gott längre så han kunde lägga ner alla försök att ragga.

 

Kollade om människovalparna möjligen hade nåt som kunde roa oss. Hade de inte just då.

 

Basse bestämde sej för att utmana Myra. men han behöver bli smabbare för  Myra hann långt från honom. Men skoj hade de.

 

Jag och Basse fick ett uppdrag, vi skulle hitta människovalparna som gått och gömt sej. Klarade vi av hur enkelt som helst.

 

Jo du förstår vi är hungriga, vi behöver mer energi och vi vet att du har godis i fickan. Vi fick. Fortsatte att ha en massa skoj.

 

Äsch! Dumheter flera av mina kompisar ska hem igen. Vadå, vi kunde ha fortsatt att leka hela dagen.

 

Detta är rena förnedringsbilden. Basse har med hjälp av Nikki lyckats drämma mej i backen. Leonberger Peggy var i alla fall så snäll att hon inte låtsades se vad som hände.

 

Jag kom upp lika fort så vi fortsatte med våra skoj lekar.

 

Men Basse, jag trodde att du vuxit ifrån det där med att bita i mina öron! Var som tur var bara ett kort återfall.

 

Äsch då, dags för mej också att åka hem. Men Basse han tänkte inte alls överge mej. Hans husse hämtade honom, jag kom till min bil då var Basse där och tänkte följa med hem till mej. Slutade med att han fick åka i min bil tillbaka till sin husse för han skulle inte alls med hem idag.

 

Under kan minsann ske. På väg hem så stannade matte vid Tillfälliga Pryl 7an. Den har alltid varit stängd när jag passerat. Nu blir det ännu värre för den kommer att stänga för alltid. Elände! Jag höver mina affärer. Elisabet gav mej utsökta köttbullar.

 

Ännu bättre för Anna var där och gav mej flera. Precis vad jag behövde. Fast jag var så trött, så trött så jag råkade visst somna när jag egentligen hade tänkt att vara social.

Hemma så somnade jag snabbt och sov väldigt gott. Det tar på mina hundliga krafter att äntligen få ha så här väldigt skoj igen.

Blev väckt för eftermiddagsrunda. Hade tur och träffade Dixie, klantmatte hade osten hemma. Men jag bjöd Dixie på annat godis.

Nu ska jag vila mer för i morgon är det söndag och jag får gå på hundträff igen. Då är det andra kompisar som kommer så jag ska ha ännu mer skoj.


Av Wilma Border collie - 11 oktober 2019 17:58

Blåst på kompisar i dag igen. Tror jag ska införa en lag om att vi hundar har rätt att träffa alla våra vänner varje dag.

 

Skulle ut på min längre runda. Hanmade i en hemmaskog där jag inte varit på väldigt länge.

 

Den här granen har världens bästa rötter. Det går nämligen utmärkt att sitta på dom och spana Ekorre. Tro inte att jag slapp fångenskapen inte. Nä den synnerligen oförstående matte påstod att jag spanade alldeles för mycket och vi skulle faktiskt göra nåt.

 

Tittade efter svamp men det fanns bara de här Röda flugsvamparna. De får stå i skogen och vara vackra.

 

Hamnade på vår lekplats. Tänkte att det kanske var sån där skoj aktivitetsträff i dag också. Passade på att leka en del medan jag hade koll om det skulle komma nån.

 

Jo nu händer faktiskt nåt. Det kommer nån så det blir bra det här.

 

Lilla rädda Millie var det som kom. Hon skulle socialisera med mej en stund. I dag var hon inte lika orolig som föraa gången

 

Bra Milie hon vågade vara när mej på en gång. Vi såg till att få godis från hennes matte, Fast det godis som min matte hade ansåg Millie vara giftigt.

 

Millie hade massor att göra med alla dofter efter hundarna som var med i går på aktivitetsträffen. Är nyttigt för henne att känna alla dofter och jag berättade om hur roligt vi hade.

 

Jag berättade för Millies matte om min hemska ensamma tillvaro, aldrig kompisar, inget att äta och bara elände. Blev visst inte trodd men jag fick i alla fall gos och gott godis.

 

Millie hade ett par konstiga bollar med sej som hon gillade att leka med. Jättebra att hon törs leka nära mej.

 

Jag kollade den ena bollen, men nä kände inte för att leka med den. Har nämligen hört rykten så jag bestämde mej för att det var bättre att vila mej i form.

 

Umgicks mer, det går framåt. Millie vågar mer och mer runt mej. Jättebra om hon slipper vara så rädd för alla andra hundar. 

Men sen var det dags att skiljas åt igen. Millies matte skulle till nåt tråkjobb och jag skulle nåt annat.

 

Jaha, ska jag passa min bil i flera år nu medan matte går hopplöst vilse och aldrig mer hittar ut? Vet minsann hur uselt hennes lokalsinne fungerar här. Men faktiskt var hon bara borta några minuter, ingen behövde kalla in varken Missing people eller djurräddning för mej.

Åkte hem, käkade och sov.

 

Eftermiddag, det försker falla svampvatten men matte hade tagit med en av mina bollar. Nåt om att jag hade rört lite dåligt på mej.

 

Hade massor med skoj med bollen. Det är väldigt bra att bita i snöret och sen kasta runt med den.

 

Ja, jo jag gjorde lite hundyoga här. Sån är faktiskt väldigt bra för att bli av med resten av gamla omoderna sommarpälsen. Kallas fortfarande Rugguggla av matte.

 

Lekte en stund till, bäst att passa på. Sen gick jag en tråksväng, hände ingenting av värde.

I morgon då är det lördag och för allra första gången på massor, massor med evigheter så står det ingenting i mattes almanacka, inga kurser, inget annat bokat heller.

Detta innebär att jag kommer att få en toppenlördag. Om jag fick bestämma så skulle det kunna vara lördag om typ fem minuter eller så. ÄNTLIGEN ska jag träffa en massa kompisar som jag inte sett sen i somras.



Av Wilma Border collie - 10 oktober 2019 18:02

Skulle hända nåt bra i dag sa matte. Eftersom jag vet att hon inte alltid är alldeles pålitlig så vågade jag inte hoppas för mycket.

Hämtade Jenna och sen åkte vi. Fick lov att passa min bil i ett par veckor medan matte var försvunnen.

 

Ta av oss kopplen, vi vet att du har gjort nåt där borta och det ska vi kontrollera nu. Skulle vi inte alls enligt matte som släpade iväg oss.

 

Men detta blev perfekt. Visst jag hörde att matte pratade i telefonen tidigt i morse men bedömde det som mänskligt tråk och lyssnade inte. Var ett bra samtal för Basse behövde umgänge i dag så vi släppte ut honom. Blev massor med lek.

 

Basse han lekte jakthund och nedlade ett byte i form av Jenna. Hon hade en massa underliga åsikter om att han slängde henne i backen.

 

Bytet reste sej snabbt och sen blev Basse den jagade. De hade väldigt skoj.

 

Jag var med och sprang jag också. Tänkte vara domare, men jag vet inte vem som vann, men skoj hade vi.

 

Basse har mycket att lära sej. Hundyoga behöver han träna på men han kan en del i alla fall.

 

Berättade för Basse att matte hade pysslat med nåt så vi skulle säkert hitta ett trevligt spår eller nåt annat skoj sen. Sånt har inte Basse provat ännu.

 

Så kom Golden Mikko, ha sa att hans matte också låtit honom passa bilen i evigheter medan hon spårlöst försvann. Vi började förstå att det var riktigt bra saker på gång.

  

Basse försökte göra sej stor och skrämma Mikko, hade han ingenting för. Blev nån skoj lek i stället.

 

I somras när det var så där vidrigt ovädershett då var det minsann perfekt att ligga i den svala sanden under däcket. Nu är det inte sånt vidrigt väder längre men vi återupplivade gamla minnen.

 

Så kom Winnie och Tryfflan, dom har jag inte träffat på massor med evigheter, väldigt skoj. Blev typ hundträff i miniatyr.

 

Vi hade massor att prata om, de hade också drabbats av passa sin bil medan deras matte försvann. Nåt skoj skulle det bli. Vi fördrev tid med en massa skoj lek igen.

 

Span från rutchkanan är bra då ser man ordentligt över omgivningarna. Men ingen lyckades se vad det var människorna hade pysslat med.

 

Så kom Beagel Mimmi. Hon hade ingen aning om att vi var på Klovsten så det blev en bra överraskning när hon passerade med sin matte.

 

Vi lekte massor med henne Mimmi är en skoj kompis.

Så bestämde människorna att vi skulle få gå till det där som de hade fixat åt oss.

 

Mimmi fick hänga med oss. Och tänk vi hamnade i allra värsta godisskogen. Mimmi hittade ett blommade ostträd, med en korvbuske precis bredvid.

 

Överallt fanns det godis, ostträd, köttbullebuskar, korvträd. I bland dök det upp godis på marken också.

 

Vi letade och letade. Fanns massor med gott överallt. På en del träd växte det blodpudding också.

 

Jag hittade en korvgran. Växte korvbitar på grenarna och en del på marken.

 

Jenna länsade ett ostträd. Vi jobbade hårt allihopa, underbart med så mycket godis överallt. Vi städade väldigt noga så det finns inte minsta lilla smula kvar nånstans.

Sen påstod människorna att det var dags att sluta för idag. Korkat vi kunde ha gått och lekt en massa och sen genomsökt ytterligare nån skog.

Insåg att Basse skulle följa med hem till mej, trevligt med extra sällskap.

Fast hemma hos mej så somnade vi ganska snabbt. Tog på krafterna med all lek och så den ljuvliga godisskogen.

 

Hämtade Jenna och sen gick vi på eftermiddagsrunda. Hade en del planer.

 

Äsch! Lurade vi som hade planerat för affärsbesök, gick inte eftersom det var stängt. Gick en runda och träffade ett par människor som tyckte att vi var en fin flock med hundar. Så klart vi är Malmköpings snyggaste hundgäng.

Lämnade hem Jenna och tog med Basse hem. Så kom hans husse och hämtade honom. Perfekt för jag fick TVÅ smarriga kyckligpinnar. Snålmatte brukar ge mej en fast jag behöver många.

 

Detta är en bild från igår kväll. Mina marsvin är jag väldigt noga med, de är nästan lika viktiga som Ekorrar. Men Kleptoman Leya hade nåt för sej hos dom. Jag bevakade noga, tänkte att hon skulle försöka stjäla nåt av dom. Nu var det inte så illa. Hon försökte umgås men min marsvin kände inte alls för att umgås med henne.


Av Wilma Border collie - 9 oktober 2019 17:53

I dag skulle jag äntligen slippa ensamheten och matte hade några planer på en bra skog.

Men i morse så försökte det falla svampvatten ocg det var blött och trist.

 

Positivt, jag har hämtat Jenna, negativt vi blev inte skjutsade utan skulle till nån hemmaskog. Men nåt ska vi väl kunna hitta på.

 

Där inne i Ekorrskogen är den. Jag såg när den sprang över vägen. Undrar om denna är lika trevlig som den jag hade det långa samtalet med i går? Tyvärr fick jag aldrig chansen att försöka upprätta kontakt, men jag lär passera Ekorrskogen fler gånger då kanske.

 

Äntligen på fria tassar så vi kunde leka och ha en massa skoj. Sprang fort och jagade varandra bland annat.

 

Jag blev inte mätt på frukosten så corgie som utfyllnad vore inte så tokigt. Nä ingen fara jag tänkte inte alls käka upp Jenna vi hade bara en rolig lek på gång.

  

Vad är detta? Här ska det minsann finnas en trevlig godisgunga, men den har försvunnit. Hoppas den återkommer.

 

Från ingenstans kom Inez, självklart så fanns det inte en människa inom synhåll. Men matte motade iväg henne åt samma håll som hon kommit i från.

 

Ja Jenna jag ser samma sak som du, men vi fortsätter med vårt.

 

Där uppe stod både Inez och Rick och tittade på oss. Fortfarande inga människor i närheten.

 

Vi brydde oss inte utan såg till att få vår belöning eftersom vi hoppat upp på bordet. Sånt här det är viktiga saker det.

 

Passade på att dricka i sjön och blöta tassarna. I dag var det inte lika kallt som det varit ett par dagar. Inez och Rick återkom igen, men denna gång dök deras människor upp efter ett tag.

Vi skulle helt plötsligt ta en annan runda en den som matte funderat på.

 

Min skvallermaskin hade matte glömt hemma, men Skvallerbyttan var med. Hade planerat men...........

 

Ja, ja det är lika bra att ge upp planerna och komma då. Hör minsann hur den där Skvallerbyttan får beröm och godis.

 

Över sjön var det riktigt höstlikt och det började bli dimmigt också.

 

Tänkte att med tur så skulle Terra ha kommit tillbaka. Jag bara måste kolla när jag passerar hennes stuga, men ingen Terra idag heller. Får bara höra att ännu dröjer det länge innan hon kommer tillbaka.

 

Men vi hittade minsann Golden Mikko! Jätteskoj och han längtade efter sällskap så han blev så glad när han träffade oss.

 

Vi bestämde oss för att vi skulle leka och ha trevligt en stund. Vilken tur att det inte blev vägen som matte först tänkt ta då hade vi missat Mikko.

 

Bestämde oss för att låna lekplatsen en stund. Jag snodde åt mej en leksak och upplyste Mikko om att den är min, bara min.

 

Det var lite kamp ett tag om den. Jag råkade tappa den och då snodde Mikko den och så skulle Jenna också ha den. Vi hade himla skoj.

 

Nu gäller det att springa snabbt så de hinner hinner med och kan ta den.

 

Blev lite flockspring också, är man tre så är det en flock. Springa tillsammans är alltid skoj och desto fler desto bättre.   

Lekte mer och hade en del viktiga hunddiskussioner också. Men som vanligt kom tråkmänniskorna på att de hade saker att göra så det var dags att gå hem. Hade sällskap med Mikko en bra bit, mycket trevligt.

Gick till våra respektive hemma. Jag somnade gott var nöjd, det som först verkade bli tråkrunda blev hur bra som helst.

Hämtade Jenna för ftermiddagsrunda. Blev en vanlig trist sån, mötte inga trevliga hundar eller nåt.

Men i morgon ska vi få roa oss säjer matte, vet inte vad som händer men enligt henne kommer det att bli bra


Av Wilma Border collie - 8 oktober 2019 17:56

Ensam idag också, elände.

Matte bestämde att vi skulle åka och kolla en skog för sista gången denna säsong.

 

Var ett bra tag sen jag tog den här vägen in. Bäst att kolla av allt ordentligt. Var i sin ordning frånsett en massa otrevliga band på träden, såna där som sätts upp innan skogsmördarmaskinerna kommer.

 

Ville du nåt? Jag kommer var bara och kollade ett par viktiga hundsaker.

 

Jaha jag ska jobba. Det fanns en del Rödgula trumpetsvampar, lika bra att visa framtassarna då.

 

Medan matte plockade så la jag mej och funderade över hundlivets väsentligheter. Fattade en massa bar beslut och sen gick jag och kollade mer.

 

Om du följer med mej så ska jag visa vad jag har hittat medan du virrade runt utan att hitta nånting.

 

Jo du förstår att nere bland gräs och löv här finns det nåt som du vill ha.

 

Det krävs minsann min nos för att hitta dom. Matte med sin urusla nos använder bara ögonen och påstår att det är svårt att se svamparna.

 

Fick självklart min lön för väl utfört arbete.

 

En del var fullkomligt enorma. Den som tittar noga på bilden ser mej längre bort. Insåg att matte skulle vara upptagen en stund så jag hade planer.

     

Den där Skvallermaskinen har jag och matte väldigt olika åsikter om. Enligt matte en perfekt uppfinning, enligt mej ett fullkomligt onödigt påfund. Eftersom jag inte behagade komma så använde matte den för att hitta mej.

 

Stör inte! Jag har Ekorrkontakt och den pratar med mej. Jag är upptagen gå och leta efter svampar eller gör nåt mänskligt tråk. Bara det att matte hade andra åsikter och Ekorre förflyttade sej när hon kom och störde vårt viktiga samtal.

 

Slutade så här eftersom jag minsann inte alls tänkte skiljas från Ekorre, Den pratade med mej och vi hade trevligt så jag följde efter den.

 

Upptäckte den igen och jag glömde att jag var fånge så jag tänkte fortsätta samtalet. Gick inget bra och matte vägrade befria mej. Släpades med henne som fånge bort från den trevliga ekorren. De där få svamparna som fanns fick hon minsann hitta själv.

 

Ser ni den sura gubben i stenen? Han verkade vara synnerligen missnöjd med nåt.

  

Va? Skulle jag hoppa över trädstammen? Tänkte att det var bättre att klättra runt på rotvältan, det brukar ju kunna ge godis. Fick faktiskt godis.

 

Jaha bara att tacka den här skogen för i år då och gå till bilen.

Åkte hem och sov.

Gick på en trist eftermiddagsrunda, mötte inga jag känner. Dessutom gnäller matte nåt om huvudvärk, fryser och rinnande nos. Tänker inte alls drabbas av VAM, hon påstår att det nog är för att hon är så fruktansvärt trött. Hörde nåt om att det nog går att sova bort.

I morgon är det ÄNTLIGEN dags för Jenna igen, får se vad vi ska hitta på för nånting. Finns visst lite olika planer beroende på mattes mående och väder.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards