wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2019

Träffat många vi känner

Av Wilma Border collie - 30 oktober 2019 17:59

Så där ordning i tillvaron igen. I morse så skulle jag hämta Basse precis som vanligt. Ineldde självklart med en massa skoj morgonbus.

Hem till mej där vi delade på min frukost.

Matte höll på med nåt tråk och tyckte att det var ovanligt tyst och inga hundar. Hon hittade oss i soffan där vi låg tätt ihop och sov. Det kunde ha blivit en väldigt fin bild men eftersom kameran inte är fastväxt i handen på henne skulle den hämtas. Då vaknade vi och klev självklart upp alltså ingen bild.

 

Så skulle vi ut på längre runda. Blev inte skjutsade nånstans för det varnades för halka och matte kom inte på nån bra skog. Men nåt ska vi väl kunna hitta på.

 

Jaha där försvinner Inez och Rick igen efter att ha rusat över gatan och varit ytterst nära att bli överkörda. Deras människor var långt bort. Inte första gången jag ser detta och det är lika otäckt varje gång.

 

Äntligen Basse kan vi vara på fria tassar och springa och ha en massa skoj. Vi har faktiskt inte lekt sen i morse och det var många evigheter sen. Hade massor med skoj som vanligt.

  Eftersom vi befann oss vid sjön så kollade vi självklart bryggorna också. Vi kan nog ta anställning som bryggkollare.

 

Hoppsan det var så kallt i natt att isen har försökt vakna på sjön. Basse som är född i början av april har aldrig upplevt det där med is på sjön. Jag berättade om hur skoj det är att ha isrejs när det är vinter och tjock is.

 

Fast nu var Basses åsikt att isen skulle bort så han jobbade hårt med att försöka bita sönder den.

 

Så kursen Hoppa upp på bord är slutförd och jag ger Basse MVG i betyg. Självklart godis och beröm också.

Tog sin lilla tid men nu har han fattat.

 

Passade på att kolla en okollad brygga också. Vi har alltid tassarna fulla när vi är ute.

 

Detta kunde ha blivit en fin bild om vissa hundar sett normala ut. Vadå matte håller i osttuben och vi ska ha belöning. Här ska det nämligen alltid vara ost.

 

Vi fick ost, det är mycket viktigt.

 

Inkallning är viktigt att kunna. Om man missköter sej så blir det fångenskap i koppel, Men vi tränar hela tiden och Basse är superduktig.

 

Nu händer det saker som fick matte att bli alldeles tårögd. Basse hittade en liten plastdunk. När Sigge levde så hade han en stor samling med dunkar gömda på olika ställen i sina skogar. Sen lekte han med dom.

 

Sen Sigge dog så har ingen hund i mattes närhet lekt med dunkar. Men Basse han lekte på precis samma sätt som Sigge alltid gjorde, Den här dunken var den roligaste leksaken han nånsin hittat.

 

Till och med detta att ta tag i handtaget och bära runt på den i bästa Siggestil gjorde han. Matte vet ett ställe där det troligen finns ett helt gäng med dunkar fortfarande. Nån dag så ska vi ta med Basse dit.

 

Inget är som väntans tider. Matte är långsam och Basse har totalt glömt att han käkade frukost hos mej så han åt rådjursbajs.

 

Kanväl fördriva tiden med lite span då. Men det var lika ödsligt här som i grådagens skog inte en ekorre synlig.

 

Här brukar det finnas ostblommor. Om jag står här och väntar så kanske trädstammen börjar blomma.

 

Jodå tålamod lönar sej för helt plötsligt fanns det en massa ost att städa bort. Gillar de här gamla stammarna.

 

Än finns det kantareller, fast jag såg att matte ställde undan svampkorgarna i går. Jag markerade snyggt två stycken, en syns bredvid mitt huvud.

 

Lika bra att påbörja nästa kurs med Basse. Hur man hittar och markerar svamp. Han klarade det utan problem och mer ost blev det.

 

Vi lekte en massa mer skoj jaktlekar på ängen. Så här ska livet vara man ska vara minst två och kunna göra en massa skoj hela tiden.

 

På väg hem men vi hade sån tur att vi träffade Golden Mikko. Mycket trevligt, tyvärr bredvid en gata så vi kunde inte vara på fria tassar och leka.

 

Så kom det en bil och stannade. Ur bilen kom Dvärgschanuzer Mohas husse. Honom har vi inte träffat på massor med evigheter.

 

Mohas matte släppte ut Moha. Har inte träffat henne på vad som känns som flera år. Jag har varit upptagen och Moha har flyttat från sin husvagn hem till det där Stockholm. Men hon är minsann inte ensam numer.

 

Moha har minsann blivt med en lillebror som heter Troy. Mycket trevlig liten valp, tror vi kan ha massor med skoj med honom.

 

Presenterade Mikko för honom också.

 

Troy och Basse blev jättebra kompisar och hade de fått bestämma så hade de röjt loss ordentligt. Men det var synnerligen olämpligt vid gatan där det kom bilar.

Skildes från dom och hörde nåt om att med tur så träffas vi i morgon.

 

Hann bara en litenbit så träffade vi Teddy och Freya. De har inte Basse träffat förut, men det var inga som helst problem. Vi hade sällskap en stund.

 

Passerade torget och där träffade vi Essie. Hon och Basse har inte heller träffats, men de blev vänner och Essiematte bjöd oss på smarrigt godis.

Gick hem käkade lite lunch och sen sov vi gott ett par timmar.

På eftermiddagsrundan så träffade vi först Rottis Helgas matte så vi berättade om vår eländiga ensamhet och blev självklart trodda.

Gick en sväng och sen hade vi sån tur att vi träffade Jenna också. Perfekt blev en del umgänge med henne- Ännu bättre i morgon ska Jennas människor göra nåt så Jenna ska hänga med mej och Basse.

Så blev Basse hämtad och jag ska vila mej i from för i morgonär det sån där skoj aktiveringsträff med en massa kompisar. Kommer säkert att bli en toppendag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards