wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2019

Ännu en väldigt bra dag

Av Wilma Border collie - 24 oktober 2019 17:46

När jag hämtade Basse i morse höll det på att bli tokigt. Basse ligger alltid och väntar innanför dörren så han mer eller mindre trillar ut. Matte stängde och började gå, men det var en hund för lite. Jag lyckades smita in och bli inlåst!

Blev utsläppt  tämligen omgående och sen hade jag och Basse en massa skoj morgonbus. Hade varit lämpligt om matte behagat komma ihåg kameran eller mobilen då hade det blivit bilder på vårt röj i soluppgången. Men allt sånt var kvar hemma.

 

Nu så min flock är samlad och vi är i skogen. Den skog som matte hade tänkt fungerade inte, eller det hade den kanske gjort om vi simmat och matte haft vadarbyxor. Syntes från vägen hur översvämmat det var så den var bara att glömma. Blir lika bra här.

 

Nu förstår du Basse så ska jag och Jenna lära dej en massa bra om den här skogen. Vi har varit här en del så vi har stenkoll.

 

Ja vi kommer när du ropar. Vi kan inkallning vilket du borde ha lärt dej tröga människa!

 

På väg in i skogen så hittade vi en superbra pinne. Vi ville ha den alla tre och det går alldeles utmärkt att ha dragkamp tillsammans.

 

Jag lyckades bita av en del med god bark medan Jenna och Basse fortsatte att kämpa. Båda vann eftersom det var dålig hållbarhet på den där pinnen.

 

Fortsatte i skogen och visade Basse en del viktiga saker. Mycket han ska lära sej om alla mina skogar.

 

Medan vi var upptagna med alla viktiga hundsaker så tittade matte efter Rödgul trumpetsvamp. Jo det fanns en del men detta är de allra sista för året.

 

Vi lekte en hel del också. Jag hann springa iväg så jag syns inte.

 

Undrar om jag ska. Matte har hittat mer svamp, Jenna och Basse brottas och jag vet att sist jag var här så...........

 

Jag gick, råkade komma ihåg att jag hade ett mycket viktigt samtal med Ekorre förra gången. Kankse skulle den vara kvar och vilja umgås idag? Har inte spanat Ekorre på evigheter.

 

Den där eländiga Skvallermaskinen, matte är mej på spåren.

 

Som om det inte räcker med den, Skvallerbyttan tog minsann med sej Basse och hämtade mej.  Ska han också tränas till Skvallerbytta? Beröm i massor fick de för enligt matte välutfört arbete. För övrigt fanns det ingen Ekorre hemma.

 

Kan väl träna lite balans på hal gammal trädstam då i brist på bättre sysselsättning. Var inte alldeles eneklt att stå på den men det gick.

 

Hittade en del intressanta dofter som vi noga undersökte och diskuterade. Så trevligt att vara flera och kunna prata om allt vi hittar.

 

Nä ingen ny headerbild i dag heller. Enligt matte så blev alla hemska och denna är den minst misslyckade. 

 

Fortsatte att dra runt i skogen. Nu lär det dröja massor med månader innan vi kommer hit igen så det var lika bra att kolla allt mycket noga.

 

Jaha lek på gång igen. Undrar om jag ska vara med?

 

Jo det ska jag. Bäst att passa på.


  Väldigt kort filmsnutt på hur himla skoj vi har. Matte filmade mycket längre men det krånglade (kamerabatteriet höll på att dö) så det blev bara denna korta. På filmen syns vem som snor varselhalsband.

 

Helt plötsligt var både jag och Jenna utan våra varselhalsband. Jennas hittades först och sen hittade matte mitt också. Basse lyckades ta av oss medan vi lekte och hade skoj.

 

Pust. När vi har haft så där himla skoj så behövs det faktiskt en paus. Vilade en liten stund innan vi skulle fortsätta.

 

Dags att gå till bilen och åka hem igen. Vi var faktiskt nöjda med rundan och en massa skoj hade vi haft också.

Käkade lite och sen sov vi gott.

Eftermiddagsrundan så hämtade vi Jenna, gixk en sväng. Först träffade vi Inezmatte och tiggde godis av henne.

Sen träffade vi Golden Mikko också. Hade gärna lekt en massa med honom, men det går inte bra som koppelfångar och där vi var kan vi inte vara lösa. Får väl leka en annan dag.

Lämnade hem Jenna och hörde nåt mycket otrevligt. Jennas matte har nån korkad semester nästa vecka så Jenna ska inte hänga med oss. Elände vi som har så skoj, men jag och Basse får väl roa oss på egna tassar då.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards