wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2019

Grejat lite på Sörmlandsleden och duktiga Basse

Av Wilma Border collie - 22 oktober 2019 17:56

Samma perfekta morgonrutin i dag med att åka och hämta Basse. Mycket bra detta för vi inleder alltid med en del lek.

Så var vi hemma ett tag innan vi hämtade Jenna och sen skulle vi till skogen.

 

Nu tog matte en annan väg än den vanliga. Här har jag gått i bland men nu åker vi bil.

 

Hela vägen hit till början på min Sörmlandsledsetapp. Skylten visar att det är etappgräns mellan min etapp och grannetappen.

 

Nu ska vi kolla en masssa viktiga saker och Basse ska få veta mycket om mitt jobb som fyrbent etappledare.

 

Kom till skärmskyddet på en gång så jag provade bordet, vilket självklart gav godis. Mycket bra bord det här,

 

Jenna och Basse lekte en massa jaktlekar, de påstod att de faktiskt inte lekt på flera månader.

 

Jag och Jenna berättade för Basse hur man ska kolla skärmskyddet. Matte läste gästbok, men den var ointressant eftersom det inte fanns några hälsningar till mej. Så städade hon bort en massa rester av det där getingboet också.

 

Nästa viktiga grej. Kolla dassen, nu skulle inte tunnorna kollas för det är inget byte av såna förrens det blir vår och sommar igen. Men Basse behöver känna till såna här viktiga saker. Bra om han kan assistera mej och Jenna.

 

Gick vidare för vi hade massor med mer viktiga saker att kolla.

 

Lika bra att snabba på så jag verkligen får ta den här vägen. Det händer nämligen att matte krånglar och går på andra onödiga ställen, Men i dag följde hon snällt med.

 

Visade Basse en massa mer viktigt. Berättade om vad jag anser är bra att ha koll på för vandrande hundar. han lyssnade noga på mej.


 

Jenna badade en massa i ån, detta borde hon egentligen har gjort lite senare men se då passade det inte alls med bad.

 

Här har hon precis gjort det. Hittat nåt äckel som hon rullade sej i mycket och länge. Självklart en massa hot från matte om att Jenna skulle få gå hem. Vadå hon hittade ju bara nåt som doftade ljuvligt i hennes värld.

 

Jag ägnade mej åt gå över bron träning med Basse. Minns att Jenna tyckte att den var läskig, men det glömde hon snabbt. Basse hade inga som helst problem att gå över den.

  

Allt kan inte alltid vara bara arbete och allvar så vi lekte en massa också, Mycket bra detta att vara en flock som har en massa skoj.

 

Basse han badade en massa i sjön. Matte försökte få den stinkande Jenna att göra samma sak, men se det passade inte alls. Hon skulle minsann ha allt äckel kvar i pälsen.

 

Ursäkta! Jag försökte faktiskt käka lite god bark i lugn och ro. Bara det att Jenna och Bsse hade nåt tokryck och Basse använde mej som hinder och flög över mej flera gånger.

 

Jag fortsatte och visade en massa mer viktiga saker. Finns hur mycket som helst här som Basse bör känna till. Vi hann definitivt inte med allt idag.

 

Mänskliga idéer! Matte fick för sej att vi skulle posera för en bild. Nåt om att min blogg ska få en ny headerbild med oss alla tre. Alltid var det nån som tittade bort, gäspade eller gjorde en märklig min.

 

Om nu jag hade haft alla fyra tassarna på marken så kanske denna hade blivit något. Men matte hade viftat med osttuben i flera timmar så jag tröttnade på att vänta.

 

Det blev ingen bild som dög, men vi fick ost som tack för vårt oändliga tålamod. Nytt försök en annan dag.

 

Vi drack en massa gott vatten i ån. Jenna vägrade fortfarande att bada mer. 

Trots alla hot så fick hon åka med i bilen hem, men jag vet att matte har skvallrat för hennes matte och att stackars Jenna hamnade i duschen och fick typ en tunna schampoo i pälsen.

 

Jag och Basse käkade lite lunch. Sen bäddade Basse med köksmattan och vi somnade gott tillsammans. Enligt matte så snarkade vi i otakt. Dumheter hon hade säkert hörselhallucinationer, vi snarkar aldrig!

Sen skulle vi i väg och ta hand om ett uppdrag.

 

Vi skulle träffa lilla rädda Millie. Jag har träffat henne ett par gånger och nu var det premiär för Basse.

 

Matte är så imponerad av Basse. Han är bara ett halvår och busig valp. Men förstod att Millie tycker att det är lite läskigt med andra hundar. Så duktig visade massor med lugnade signaler, nosade runt, kissade och gjorde nån lekinvit. När inte Millie ville leka så gjorde Basse nåt annat ensam bara för att visa att han respelterar att hon behöver ha sitt utrymme. Hörde hur matte öste bröm över honom. Men så klart han har fått umgås med alla salgs hundar hela livet och är en mycket trygg hund.

 

Titta här! Med tålamod och vänlighet kommer man långt. Millie vågade nosa på Basse och han stod så fint still och lät henne göra det i sin takt. Underbara lilla valp som har så bra hundspråk redan.

 

Millie åkte hem igen och jag och Basse lekte en del med frisbeen innan vi också skulle hem.

Slappade ett tag innan Basse blev hämtad.

I morgon ska vi aktivera oss med en del kompisar så det blir säkert en bra dag.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards