wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2019

Årets sista koll i en skog

Av Wilma Border collie - 8 oktober 2019 17:56

Ensam idag också, elände.

Matte bestämde att vi skulle åka och kolla en skog för sista gången denna säsong.

 

Var ett bra tag sen jag tog den här vägen in. Bäst att kolla av allt ordentligt. Var i sin ordning frånsett en massa otrevliga band på träden, såna där som sätts upp innan skogsmördarmaskinerna kommer.

 

Ville du nåt? Jag kommer var bara och kollade ett par viktiga hundsaker.

 

Jaha jag ska jobba. Det fanns en del Rödgula trumpetsvampar, lika bra att visa framtassarna då.

 

Medan matte plockade så la jag mej och funderade över hundlivets väsentligheter. Fattade en massa bar beslut och sen gick jag och kollade mer.

 

Om du följer med mej så ska jag visa vad jag har hittat medan du virrade runt utan att hitta nånting.

 

Jo du förstår att nere bland gräs och löv här finns det nåt som du vill ha.

 

Det krävs minsann min nos för att hitta dom. Matte med sin urusla nos använder bara ögonen och påstår att det är svårt att se svamparna.

 

Fick självklart min lön för väl utfört arbete.

 

En del var fullkomligt enorma. Den som tittar noga på bilden ser mej längre bort. Insåg att matte skulle vara upptagen en stund så jag hade planer.

     

Den där Skvallermaskinen har jag och matte väldigt olika åsikter om. Enligt matte en perfekt uppfinning, enligt mej ett fullkomligt onödigt påfund. Eftersom jag inte behagade komma så använde matte den för att hitta mej.

 

Stör inte! Jag har Ekorrkontakt och den pratar med mej. Jag är upptagen gå och leta efter svampar eller gör nåt mänskligt tråk. Bara det att matte hade andra åsikter och Ekorre förflyttade sej när hon kom och störde vårt viktiga samtal.

 

Slutade så här eftersom jag minsann inte alls tänkte skiljas från Ekorre, Den pratade med mej och vi hade trevligt så jag följde efter den.

 

Upptäckte den igen och jag glömde att jag var fånge så jag tänkte fortsätta samtalet. Gick inget bra och matte vägrade befria mej. Släpades med henne som fånge bort från den trevliga ekorren. De där få svamparna som fanns fick hon minsann hitta själv.

 

Ser ni den sura gubben i stenen? Han verkade vara synnerligen missnöjd med nåt.

  

Va? Skulle jag hoppa över trädstammen? Tänkte att det var bättre att klättra runt på rotvältan, det brukar ju kunna ge godis. Fick faktiskt godis.

 

Jaha bara att tacka den här skogen för i år då och gå till bilen.

Åkte hem och sov.

Gick på en trist eftermiddagsrunda, mötte inga jag känner. Dessutom gnäller matte nåt om huvudvärk, fryser och rinnande nos. Tänker inte alls drabbas av VAM, hon påstår att det nog är för att hon är så fruktansvärt trött. Hörde nåt om att det nog går att sova bort.

I morgon är det ÄNTLIGEN dags för Jenna igen, får se vad vi ska hitta på för nånting. Finns visst lite olika planer beroende på mattes mående och väder.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Av Wilma Border collie - Lördag 13 april 17:53

Lördag och alltså mingeldags igen. Klarade av morgonrutinerna och passade dörren.   Precis när jag kom till Basse så kom det en ny hund.  Alltid trevligt med nya kompisar. Han presenterade sej som Buster och ville gärna lära känna nya hund...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards