wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2019

Årets sista kursdag

Av Wilma Border collie - 5 oktober 2019 17:47

I dag var det dags för sista omgången av matsvampskursen för människor.

Matte plockade ihop saker som skulle med. Var nog tur att den förvirrade människan upptäckte att hon i stället för svampboken tagit en bok om hundaktivering. Tror inte att människorna är intresserad av att lära sej hundtricks. Rätt bok kom med som tur var.

Åkte i väg och mötte alla och sen fortsatte vi till dagens skog.

 

Så nu ska de förhoppningsvis lära sej ännu fler bra matsvampar och kanske en del oätliga också.

 

Började bra för på en gammal trädstam så växte det en massa Rökslöjskivling. Var mycket prat om hur man känner igen den, smakprov och annat.

 

Jag höll koll på deltagarna. Kan den här skogen så jag tänkte visa en massa viktigt.

 

Matte skickade i väg en människa till en tall. Jo matte hade sett rätt, det växte en Blomkålssvamp där. Inte så stor men människan blev jätteglad.

 

Jag hade stenkoll på var alla befann sej. Faktiskt ganska slitigt att ha tio människor att hålla reda på i skogen.

 

Hängde med matte som var och tittade efter några svampar som inte hade vaknat. De kommer nog inte att göra det heller för nu har det varit så kallt på nätterna att det avtar med svampar.

 

Överallt så rörde sej kursdeltagare i jakt på svampar.

 

Jaha, nu ska det pratas och pratas ännu mer. Titta på svamparna som människorna hittat, läsa svampböcker och en massa annat.

 

Detta är höjden av förnedring. Jag vet inte vad som hände, men jag lyckades välta mattes svampkorg och på nåt underligt sätt så satte jag mej i den. Blev utskrattad, fast alla människorna tycker att jag är en otroligt trevlig hund som har varit så skoj att få vara med i skogen. Då kunde de ha låtit bli att skratta ut mej!!

 

Dags att röra på sej igen. Bäst att ha koll på människorna så ingen virrar bort sej.

 

Tiden gick fort så helt plötsligt var det dags att gå tillbaka till bilarna igen. Sen var det dags att säja hej då till alla människor. Matte har tydligen gjort ett bra jobb för alla var så nöjda med kursen och många vill fortsätta nästa år och lära sej ännu fler arter och få se fler fina skogar.

Åkte hem och slappade ett tag.

 

Eftermiddagsrunda och matte har tagit med min frisbee. Nu tänker jag ha skoj en stund.

 

Om jag fångar den så kan jag flyga eller i alla fall sväva fram över marken. Hade massor med skoj med den ett tag.

 

Avslutade som vanligt med ett hundyogapass. Mycket välgörande. Gick en sväng men träffade varken hundar eller människor jag känner.

I morgon är det söndag och jag är alldeles ledig. Gissa vad jag ska göra? Jag vet att jag kommer att ha en alldeles underbar förmiddag.











 
 
Ingen bild

Felix

5 oktober 2019 18:26

Du har haft en slitig dag med alla tvåbenta som kutar runt, inte lätt att hålla reda på alla, så det var inte så konstigt att du råkade sätta dig i mattens korg. Fast jag måste hålla med tvåbeningarna att du såg lite hejig ut, hihi.

Jag vet prexis vad du ska göra i morgon, du ska naturligtvis på hundträff, hoppas att du får jätteskojsigt då.

Russelpussar i mängd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Av Wilma Border collie - Lördag 13 april 17:53

Lördag och alltså mingeldags igen. Klarade av morgonrutinerna och passade dörren.   Precis när jag kom till Basse så kom det en ny hund.  Alltid trevligt med nya kompisar. Han presenterade sej som Buster och ville gärna lära känna nya hund...

Av Wilma Border collie - Fredag 12 april 17:56

Hämtade Basse som vanligt. Matte var hemlighetsfull och sa att en bra dag väntade. Vi var tveksamma, vet minsann hur det brukar vara med hennes planer som sällan fungerar.   Jaha och detta kallar du för överraskning? Stå och glo vid vägen till v...

Av Wilma Border collie - Torsdag 11 april 17:58

Vanliga ensamma morgonrutinen. Sen skulle Basse hämtas. Han borde ha varit vid sin vanliga liftarplats, men jag hittade honom hemma hos honom. Just då regnade det rejält.   Jo vi tänkte att vi kan hänga inne hos Basse idag. Nä sa matte, de...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards