wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2019

Äntligen fick vi spåra

Av Wilma Border collie - 4 oktober 2019 17:43

Matte påstod att i dag skulle jag och Jenna få göra nåt som vi inte gjort på massor med månader. Nu är ju människor av naturen opålitliga så jag vågade inte tro på nåt jag.

Hämtade Jenna så åkte vi en liten bit. Positivt var att vi fick passa min bil. När sånt händer brukar det bli väldigt bra.

 

Äntligen utsläppta. Vi hade ägnat tiden åt att prata och kom fram till att vi inte alls tänkte vänta. Bara det att matte hade genomskådat oss så vi fick vara koppelfångar en stund.

 

Gick till vår perfekta lekplats och dör fick vi vara på fria tassar. Lekte en hel del.

 

Matte hade tagt med två av mina bollar. Jag föredrog den jag köpte i går och Jenna ansåg att en pinne var bättre.

 

Bytte till den andra bollen och den ansåg Jenna att hon skulle ha. Kunde hon glömma, jag råkade ha väldigt skoj med den.

 

Min nya boll dög åt Jenna också. Hon hade riktigt skoj med den ett tag. Perfekt detta att kunna leka med bollarna.

 

Men sluta skratta åt mej! Jag är faktiskt en hund i nöd!! Stocken var hal och jag lyckades halka och hamna mellan på nåt konstigt sätt. Hala var de så det var inte alldeles enkelt att få grepp och komma upp igen. Lyckade i alla fall utan hjälp.

Nu har vi tröttnat på att leka, nu ska vi gå och kolla vad det var matte gjorde i skogen.

 

Men då kom Inez och Rick från ingenstans. Inga människor synliga som vanligt. Vi umgick lite med dom innan matte motade i väg dom från det håll de kommit.

 

Vi hittade blodspåret utan problem. Spår är superroligt. Blev bara skitbilder på oss när vi spårade för Inez återkom flera gånger och matte hade fullt upp med att mota iväg henne. Tror inte att hennes matte ens märkte att hon var försvunnen.

 

Perfekt spårslut. Fanns massor med korvbitar, vi letade mycket för att vara säkra på att hitta alla.

 

Jenna är pedant när det gäller att städa i skogen. Hon kollade länge och noga att vi verkligen hittat all korv. Självklart hade vi gjort det.

 

Skulle kolla efter nån svamp som matte skulle ha tills i morgon. Blev fångar för det var andra människor i skogen och alla uppskattar inte att hundar kommer rusande. De där Svarta trumpetsvamparna som matte letade fter var få och hade dött av de kalla nätterna.

 

På väg tillbaka. Jenn hon ville minsann gå spåret igen. Men matte har lovat att vi ska få göra detta flera gånger inom snar framtid. Kan vara en perfekt sysselsättning när tråkveckan infaller och alla våra bra skogar är fulla med jägare.

 

Lika bra att gå och leka en stund igen. 

 

Såpringa en massa tillsammans är skoj. Bar det att Jenna är så fruktansvärt snabb. Jag saknar det där skoj floclspringet jag brukar ägna mej åt på hundträffarna. Fast matte säjer att inom snar framtid så kan jag göra det. Undrar om jag vågar tro på det?

 

Jenna kan vara en hemsk attackhund. Smyger sej på oskyldig Border collie och går till attack. Fast skoj har vi.

 

Medan vi lekte och jagade varann så hade det börjat blomma ost på det stora däcket. Perfekt har aldrig hittat ostblommor där och nu finns inte minsta lilla spår kvar av att det blommat sån.

 

Kolla gapet. Det är inte lätt att bli attackerad av Jenna inte. Fast nu var det matte som låg illa till för hon hade godis i handen.

 

Dags att avsluta allt skoj så vi skulle varva ner med lite godissök. Sånt är vi experter på.

 

Skulle gå till bilen. Då kom Inez och Rick igen, men den här gången så dök faktiskt deras människor upp.

Vi åkte till våre respektive hemma. Jag somnade väldigt gott. Gå spår blir jag väldigt trött av, alltså så där skönt trött eftersom jag har fått använda både nos och hjärna. Tror att Jenna sov lika gott hon.

Fick passa huset en stund för Rottis Helga hade människor på rymmen nu igen.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda. träffade faktiskt ett par människor vi känner och hälsade på hos Susanne.

Alltså en bra runda.

I morgon är det sista gången på den där människokursen som matte har, sen ska livet bli alldeles lugnt och normalt igen.


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards