wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 11 september 2019

Umgåtts med Jenna och shoppat

Av Wilma Border collie - 11 september 2019 18:13

Äntligen slut på den bedrövlkiga tillvaron utan kompisar, en dag är alldeles för länge.

Hämtade Jenna när det var dags att åka till skogen, vi har inte träffast sen i lördags vilket är alldeles för länge sen.

 

Så där nu ska vi roa oss i den här skogen ett tag.

 

Hann inte så långt innan det var dags. Jo du förstår vi har hittat nåt du vill ha och nu behöver vi godis.

 

Massor med Svart trumpetsvamp. Allt från små nyföddda valpar till stora fina vuxna. Bra då var matte sysselsatt ett tag.

 

Äsch! Jag tänkte koppla av med lite span en stund. Men Skvallerbyttan berättade genast för matte vad jag höll på med. Övergick till att visa henne mer svampar istället.

 

Så äntligen färdigplockat, en stor korg halvfull på en liten fläck. Hade nu inte matte varit så fruktansvärt dement så hade det blivit en skrytbild,. Men komma ihåg det var visst överkurs idag.

Vi lekte en massa och hade jätteskoj.

 

Jo Jenna du luktar lite konstigt. Vad har du varit och hittat? Matte kände också stanken och såg fläckar på Jennas sele. Räv eller Grävlings bajs var tydligen perfekt parfym enligt Jenna.

 

Lekte mer så hittade jag en alldeles utsökt pinne. Hade sån där väldigt god bark så jag tänkte stilla hungern. Bara det att Jenna gjorde sitt bästa för att stjäla den.

 

Jaha, jag får väl fortsätta att svälta då. Hann bara ta några tuggor av barken innan Jenna la beslag på min pinne.

 

Vad hände? Var det en Ekorre i trädet? Nä den turen hade jag inte, det blåste så det var en gren som trillade ner.

 

Ute ur skogen så träffade vi Primo och Mzzo. Mycket trevligt har inte sett dom på många evigheter. Umgick ett tag medan människorna pratade tråk.

 

Tog en skogssväng till. Lika bra att passa på.

 

Ganska dött där men Jenna visade framtassarna och Hittade Svarta trumpetsvampar alldeles på egen tass.

 

Tålamod Jenna hon har snart plockat klart. Bara för oss att vänta. Sen var det dags att lämna hem Jenna till hennes hemma


Jag slappade medan matte rensade svamp och höll på med en massa annat tråk.

Hamnade i bilen igen och åkte till Flen. Gick en sväng vid kungens slott. Tråkrunda för min bra väg gick inte att gå för där var kossorna nu.

 

Äntligen! Jag ska shoppa!

 

Funderade på om jag behövde några tuggben men kom fram till att det behövde jag inte.

 

Men provsmaka lösgodis det är viktigt det. Gick inte bra att öppna med tassen.

 

Så här gör man, lyfter på locket med nosen sen går det bra att komma över nån smakbit. Lika gott som alltid.

 

Jo detta är min mat. Skulle du kunna tänka dej att köpa en säck? Jag behöver dryga ut barken med lite mat nån gång i bland.

 

Titta! Det händer ibland att matte begriper. Hon köpte faktiskt en säck till mej. Nu gäller det bara att få henne att begripa att den ska öppnas och jag bör serveras av innehållet.

 

Så det extremt viktiga shoppinggodiset. Det är höjdpunkten när jag shoppar. I dag var det något alldeles extremt gott också.

Fick passa bilen medan matte rusade runt inne på ICA och handlade tråkmat.

Sen fick jag fortsätta passa bil på ett annat ställe. Nu skulle matte prata med nån som heter Studiefrämjandet om den där människokursen hon ska ha.

Så tillslut behagade hon dyka upp så jag kunde åka hem.

Nu ska jag vila mej i form. I morgon ska jag och Jenna till en skog, sen hänger Jenna med på eftermiddagsrundan och efter det så ska det ordnas med min tillfälliga sambo Labrador Alice. Låter som om jag får en ypperlig dag.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards