wilmablogghund

Alla inlägg under augusti 2019

Av Wilma Border collie - 23 augusti 2019 17:58

Dags för Jenna igen idag.

Bara det att när hon skulle hämtas så började det falla svampvatten. Är inte så mycket ni överlever sa den som vanligt fullkomligt oförstående matte.

 

Så på plats i skogen. Enligt matte så skulle vi kolla en del här.

 

Gick bra att jobba nästan direkt. Jag hittade en sån där Mandelriska.

 

Stor var den och jag fick en massa beröm fast matte avskyr dom. Men det finns människor som älskar de här. Var inte bara den utan det fanns massor av dom.

 

Detta är enligt matte mycket bättre. En massa Svarta trumpetsvampar. Var mycket mer än vad som syms på bilden.

 

Jenna har bara varit med och hittat såna här vid nåt tillfälle så jag lärde henne att det lönar sej att markera dom. Viktig svamphundskunskap.

 

Stora var de, såna här kan gärna få visa sej i mängder enligt matte.

 

En bit bort, vi har minsann jobbat. Jenna är smart för hon fattade direkt att detta är svamp som lönar sej. Mycket beröm och godis blev det.

 

Är du färdig snart? Vi är svårt skadade av svampvattennedfallet. Snabba dej på med att plocka resten av svamparna för vi behöver skjuts till närmaste djursjukhus.

Fick gå till bilen. Trodde faktiskt att vi skulle få åka iväg och få avancerad intensivvårdsbehandling för våra svåra skador.

Inte det inte, matte körde till huset där människoveterinärena håller till, sa åt oss och passa bilen och försvann. Trodde att kanske hade hon insett hur skadligt det är att vistas ute i nedfallet och att hon av rent egoistiska skäl skulle få behandling. Men hon var tillbaka lika snart igen. Var bara nåt med att ändra nån tid och klaga på icke fungerande telefoner hos människoveterinären.

 

Nedfallet har avtagit och vi ska ta en sväng till i skogen. Här har vi inte varit på evigheter, blir så när vi har massor med skogar att hålla reda på.

 

Tänkte att jag skulle trösta mej med lite Ekorrspan. Men så var det hon skvallerbyttan. Ingenting undgår henne eftersom hon vet att det blir både beröm och godis från matte när hon visar var jag är. 

 

Båtarna de har jag inte provat på massor med evigheter. Lika bra att kolla dom nu när jag äntligen passerade.

 

Vad då ser konstig ut? Inte jag inte, jag är alltid snygg på bilder. Om nån anser nåt annat så beror mitt lite annorlunda utseende på mina regnskador.

 

För det mesta är Jenna otroligt smart. Men ge sej ut och bada när vi är så svårt skadade av svampvattennedfallet.?? Detta kan absolut inte vara bra.

 

Nedfallet började igen så vi bestämde att vi ville hem. Började vara frågan om vi skulle överleva och matte vägrade fortfarande skjutsa oss till nån duktig veterinär.

 

Fast jag vara bara tvungen att kolla. Kanske med tur att den där Ekorrren som fanns här en gång för lä'nge sen skulle ha återkommit.

 

Ja jag kommer, det fanns ingen Ekorre hemma och den där Skvallerbyttan försökte dessutom hämta mej. Måste komma på nåt sätt att få henne att sluta med detta.

Skjutsade hem Jenna och sen ägnade jag lång tid åt att se över alla skador jag fått. Kommer att ta tid att läka detta.

 

Eftermiddagsrunda. Nu är det katastrof. Matte har glömt osttuben hemma och Dixie fyller dessutom 10 år i dag. Alltså borde hon ha fått en hel låda med osttuber. Vi fick i alla fall annat godis.

 

Vidare in till Elisabeth. Mycket lönande för hon kom med stora godisburken, precis vad jag behövde.

 

Utanför träffade jag Chihuahua DeeDee. Trevligt för det var ett tag sen sist. Bjöd henne på lite av mitt godis.

 

Vid torget så träffade jag Ann Marie som skulle lämna massor med saker till matte. Jag fick minsann massor med smarriga kycklingpinnar. Käkade upp en direkt på gatan, behövde uppmuntran eftersom det föll svampvatten igen.

 

Hm, undrar om Ann Marie verkligen bara ska passa mej medan matte är i affären. Kan vara hundnappning på gång så jag la mej ner och ökade min vikt till några ton. Allt för att hon inte skulle kunna släpa iväg mej.

Matte återkom så jag blev inte hundnappad.

Nu ska jag se till att läka skadorna mer och vila mej i form för i morgon ska jag träffa ett gäng nya svamphundselever.


Av Wilma Border collie - 22 augusti 2019 17:58

Blev tassarna fulla idag fast jag skulle klara mej utan kompis.

Först så skulle jag åka till nån skog ett tag.

 

Det här verkar bra. Skogen med Vithajssjön, har inte varit här på massor med evigheter.

 

Hade kommit upp varningsskyltar i skogen. Enligt matte fanns det såna för massor med år sedan, sen försvann de.

 

Kollade, såg ingen skjutbana så det var nog riskfritt och matte påstår att den ligger en bra bit bort.

 

Så många dofter, så mycket intressant som rört sej här sen sist. Insåg att sen sist det var nog i våras nångång.

 

Äntligen på fria tassar och jag har massor att göra. Måste kolla allt och lite till. Ska inte gå så här lång tid mellan mina besök i skogarna.

 

Passerade Vithajssjön så jag passade på att dricka och doppa tassarna. Perfekt vatten som vanligt.

 

Skulle kolla skogen. I den här skogen kan det finnas ganska mycket olika svampar. Eftersom vi hittade Rödgul trumpetsvamp igår så skulle vi titta efter sån bland annat. Men  det var bara dött och övergivet.

 

Torrt så det dammade om tassarna. Här har det tydligen inte falit nåt svampvatten och inte en endaste svamp fanns det heller.

 

Men tänker du komma den här veckan eller? Undrar när människor ska lära sej att vara lite snabba och inte bara röra sej i snigelfart.

 

De där som har de ädla Vithajarna i sjön har placerat ut ett bord. Perfekt bord för det var ett sånt som ger godis.

 

Detta fick matte väldigt roligt åt. Bredvid jakttornet så sitter det en skylt med varning för skjutbanan. Undrar om de tänker skjuta jägare?

Så skulle jag till bilen, trodde att jag skulle åka hem.

 

Skulle jag inte, för nu har jag hamnat i Engelska skogen. Matte låste upp och körde bil in. Det ser inte så brant ut på bilden men detta är en lång och väldugt brant backe som matte döpt till Mördarbacken.

 

Nu ska jag gå och umgås, planerade för lite andra trevliga aktiviteter också.

 

Ja jag kommer, men du vet det var faktiskt en Ekorre bakom dass. Men den ville inte alls umgås utan stack när jag kom.

Pratade en del med Reidun.

 

Där sitter Chris och nånstans nere i skogen är jag. Har ett superbra spanställe där.

 

Syns inte på bilden. Men jag kom på att jag faktiskt behövde umgås en del med Chris så jag kom tillbaka. Fast det var bara tillfälligt.

  

Äsch! Människorna pratar en massa tråk och jag har blivit fånge. Matte påstod att jag inte alls skulle avvika till mitt bra spanställe hela tiden.

 

Chris han studerade svampböcker. Matte hade med sej tryffelsalt till dom och han letade efter nåt om Stjärnhovstryffel. Fanns inte i böckerna men matte hittade bilder på nätet.

 

Jaha där sitter Chris, Reidun och en som heter Tage (kollar också huset ibland) och äter mat som enligt matte var supergod. Jag som hade behövt spana ekorre var fånge.

 

Men snälla, jag lovar att bara vara borta en stund. Jag vet att Ekorre är där inne i skogen. Hade ingen som helst framgång.

Sen var det dags att säja hej då till Chris och Reidun. Nu tar det till våren innan vi ses igen för de ska åka hem till det där England. Då börjar mitt uppdrag med att kolla till huset med ojämna mellanrum och hoppas på att det får vara ifred.

 

Bara att gå till bilen och åka hem då. Insåg att jag hade varit borta i massor med timmar. När jag kom hem så hade det blivit eftermiddag.

Var trött så jag somnade.

I morgon är det dags för Jenna igen. För se vad vi ska hitta på för nåt, blir säkert en bra dag.


Av Wilma Border collie - 21 augusti 2019 17:53

I dag så skulle jag och Jenna besöka en skog där jag inte varit på evigheter och Jenna har aldrig varit där.

Hämtade upp henne och sen åkte vi.

 

Nu förstår du Jenna ska vi gå och kolla om en speciell svamp har kommit. Så berättade jag om en massa andra viktiga saker som finns här också.

 

Matte hittade sån här Örtaggsvamp. Är alltid lite sorgligt att hitta den för det var den sista arten Sigge lärde sej och med den kunde han 60 olika. Det är ingen matsvamp, men lär ha fått sitt namn av att man förr i tiden använde den och gjorde rent öronen, den är alltså väldigt liten.

 

Nu förstår du Jenna ska vi tillbringa tid här. Vi ska leta efter den där svampen och så ska jag visa en massa annat viktigt också.

 

Här har det minsann fallit mer svampvatten. Överallt var det såna här vattensamlingar. Jag trodde att de var utrotade.

 

Ja jag kommer. Men du vet jag var bara tvungen att kolla ett bra spanträd. Men det var ingen ekorre hemma där.

 

Visade Jenna massor med viktiga hundsaker. Hon har inte varit här och det är massor som hon behöver känna till.

 

Här är de Rödgula trumpetsvamparna. Det var såna här vi skulle titta om de hade vaknat och det hade de gjort.

 

Jag visade Jenna hur man hittar såna. Hon var läraktig.

 

Fast Hälge ska vara glad för att matte är vegetarian. Han gillar nämligen också Rödgultrumpetsvamp och hade käkat en hel del. Hörde hur matte pratade om att han bör byta diet så rabblade hon upp diverse svampar hon inte gillar. De kan tydligen Hälge få äta upp.

 

Jenna fick träna lite mer på dom. Jo hon förstod att de här lönar det sej att markera.

 

Här har vi samarbetat och hittat en del. Vi jobbar väldigt bra tillsammans, blev både en massa beröm och godis.

 

Stora och fina hittade vi. Matte blev så glad och var upptagen med att plocka våra fynd.

 

Jädra skvallerbytta!! Hon till och med står på bakbenen för att visa var jag är.

 

Jag behövde faktiskt koppla av lite och här brukar det vara ett bra spanställe. Tänkte att jag skulle kunna sitta här en stund och kanske att ekorre skulle komma. 

 

Det var så blött här att matte lyckades kliva ner sej ordentligt. Tydligen försökte nån underjordisk varelse dessutom stjäla hennes sko. Hörde talas om att nästa gång då blir det de vattentäta kängorna eller gummistövlar. Var flera år sen det var så här blött.

 

Skulle kolla mer, men det blev en omväg dit för det var alldeles för blött vanliga vägen. Vi passade på att leka en del och jag visade Jenna mer viktigt.

 

Var blött på andra stället också. Här doftar vattnet alldeles utsökt och Jenna funderade på att bada, Fick hon inte för matte.


 

Hörru långsamma människa! Vi har hittat svamp till dej var är våran belöning? Var tvungen att slå matte lite på benet för att hon skulle snabba på.

 

Här är bara en liten del av det vi hittade. Självklart en massa beröm och godis, det är bra att jobba som svamphund.

 

Vi jobbade lite mer. Den här delen av kärret var bra och det finns massor med valpar.

 

Dags att åka hem men en skrytbild skulle det bli. Inte för att vi hittat några mängder men det är årtes första skörd av Rödgul trumpetsvamp.

 

Du förstår Jenna om man sätter tassen så här på kanten av korgen så kan det bli spännande reaktioner från matte. Det blev det, för jag skulle inte alls försöka välta korgen, här ska inte svampen plockas två gånger.

 

På väg hem och titta på himlen. Det är alldeles kolsvart. Efter en liten bit började det regna lite.

 

Om det regnar? Det vräkte ner såna mängder att det till slut inte gick att köra. Inte bara matte som gav upp och stannade, det var flera bilar som gjorde samma sak. Men det upphörde ganska snabbt så vi kunde åka hem.

Hemma hade det inte kommit nånting, föll tio droppar medan matte gick in med Jenna.

Hem och sov ett par timmar mycket nöjd med förmiddagen.

Gick på eftermiddagsrunda, planerade att besöka mina affärer, elände det var stängda!! Jag som var sugen både på godis och umgänge.

Träffade i alla fall Labrador Alice matte så lite umgänge blev det.

I morgon har jag inget sällskap men enligt matte har jag fullt upp i alla fall. Ska till nån skog och sen ska jag och äta lunch. Blir nog en bra dag.

Av Wilma Border collie - 20 augusti 2019 17:38

Skulle vara ensdam och övergiven utan kompisar i dag. Trodde att elände väntade,

Men så hamnade jag i min bil, skulle besöka en skog inna jag skulle göra nåt annat.

 

Min bil får minsann prova sina bromsar denna årstid. Tvårnit eftersom matte såg denna en Stolt fjällskivling.

  

Så går det bra att leta svamp fråm bilen. I gräset syns en del svarta saker, det är ett gäng Svart trumpetsvamp som fick följa med i bilen.

 

Skulle gå till skogen vid Basses hemma, men Basse kom och ville umgås. Så klart det är viktigare.

 

Ni tänker fika, vad får vi? För det är väl inte så att vi ska svälta eller?? Lyckades tigga till oss lite godis.

 

Basse ska få hänga med mej till skogen, men vi övertalade hans husse att ge oss godis först. Skogen kräver en massa energi.

 

Inne i mörka skogen där hängde det ett spöke på min rygg.

 

Ingen fara det vara bara Basse och blixten som hoppade i gång. Här ser det alldeles normalt ut. Han hänger på mej för att kunna spana på viktiga saker.

 

Basse lyssnade noga när jag berättade om vad jag planerade under vår runda.

 

Tänk han blev så glad att han gapskarttade åt en del av det jag berättade. Bra att jag kan glädja nån.

 

Men snälla Jag hör inte dåligt, du behöver inte skrika i örat på mej.

 

Lekte en massa också. Vi har väldigt skoj på våra träffar.

 

Vet inte hur Basse gör men han lyckas utlösa att ostträden börjar blomma. De brukar aldrig blomma under svampsäsong. Vi städade mycket noga så det fins inte minsta lilla spår kvar.

 

Var länge sen jag var i den här delen av skogen så jag försökte spana, men ingen ekorre synlig.

 

Tittade efter svampar som inte hade vaknat och så lekte vi mer.

 

Om detta tycker jag inte!! Jag är lite upptagen en bit bort. Men jag hörde minsann hur matte bad Basse leta efter mej.Dessutom hörde jag en massa uppmuntrande ord om hur duktig han var.

 

Lättlurade valpelände!! Undrar hur många kilo godis han fick för att visa var jag var. Matte kan ägna sej åt svamphundar, detta är fullkomligt onödigt att lära mina kompisar att visa var jag är.

 

Titta!! Vi hittade minsann Rick eller om det var han som hittade oss. Hur som helst var det länge sen jag träffade honom så det blev en hel del skoj bus.

 

Men allt skoj har ett slur. Rick skulle vidare med sin matte, Basse skulle hem och jag var lovad nåt annat. Bara att säja hej då till kompisarna.

 

Pratar inte med dej! Du sa att jag skulle få shoppa och nu har jag passat Icas parkering i minst tre veckor!!

 

Hon skulle bara vå¨ga försöka blåsa mej på min viktiga shopping. Har inte shoppat på massor med år så nu ska jag minsann handla.

 

Kollade noga av sortimentet. Shoppade en del, men hade gentligen behövt mycket mer.

 

Så det mycket viktiga shoppinggodiset också. Det är faktiskt nästan viktigast av allt. Får alltid supergott sånt.

Åkte hem och käkade lite lunch och sov en stund.

 

Eftermiddagsrunda och jag är i skogen igen. Nu skulle det kollas om de där små Svarta trumpetsvampvalparna hade blivit vuxna.

 

De hade blivit vuxna och dessutom fler. Det har fötts en massa nya valpar också, bara det fortsätter att falla svampvatten så blir det nog ordning i mina skogar.

 

Hade fötts en massa Föränderlig tofsskivling också. Bra detta, nu kanske det går att jobba ordentligt igen.

 

Spanade av skogen ordentligt. Gäller att ha koll inför kommande jobb. Sen var det dags att åka hem igen.

Imorgon är det dags för Jenna och vi ska till en skog där jag inte varit på evigheter och Jenna har aldrig varit där. Låter som om det kommer att bli bra.




Av Wilma Border collie - 19 augusti 2019 17:52

I dag var det äntligen dags för Jenna igen. Vi har faktiskt inte umgåtts sen i torsdags vilket är alldeles för länge sen.

Skulle kolla en skog, kanske att det skulle kunna användas komande helg.

 

Så framme och jag och Jenna har massor att prata om. Jag berättade om hur min helg med svamphundseleverna varit och Jenna hade ställt ut sej och fått papper på att hon är snygg. Domaren skulle bara våga påstå nåt annat.

  

Hade varit trevligt att bli av med koppeleländena, men matte hörde nåt och trodde att vi kanske skulle möta människor. Gjorde vi inte så det var väl hennes vanliga hallucinationer.

 

På fria tassar och titta! Svampvattnet hade minsann sett till att det fanns utsökt lerigt vatten till oss. Var så gott.

Matte kollade men den här skogen var så ödslig att det blir ingen kurs i den. 

 

Skulle gå och kolla andra ställen. Här har jag inte varit sen förra hösten och då jobbade jag hårt. Bra att hålla till där ungefär bara matte och Hälge går.

 

Det är så skönt att kunna springa på fria tassar djupt inne i skogen.

 

Inte fanns de där svamparna som växte i mängder förra året. Men de kanske vaknar nu efter svampvattennedfallet.

Jag och Jenna ägnade oss åt pinnprovning i stället.

 

Ja jag kommer, vara bara tvungen att kolla nåt viktigt. Men det var visst ingen Ekorre hemma.

  Jenna var duktig och hittade svampar. Hon fick en massa beröm och godis, fast det var Brödtickor och såna vill inte matte ha.

 

Detta är däremot inte duktigt om ni frågar mej. Eländiga skvallerbytta och jag hörde hur matte berömde massor.

 

Nä jag har inte alls spanat Ekorre, absolut inte. Jag bara råkade lägga mej här och det var skvallerbyttan tvungen att meddela. Matte visste att jag minsann spanat för hon påstod att hon sett mej göra det.

Sen hamnade vi i kopple för nu var matte alldeles säker på att vi inte var ensamma i skogen.


 


För allra första gången  så var det människor vid den där jaktstugan. Matte fick en skymt av hur det ser ut där inne när vi passerade den öppna dörren. Enligt matte ska vi flytta hit, ensligt och bra passar henne utmärkt. Men tydligen så ska vi hit och titta på stugan från insidan om några veckor. Risken är överhängande att matte snor nyckeln och gör allvar av flyttplanerna. Lät så efter den skymt hon fick idag.

 

Det är nånting där ute, nåt som vi väldigt gärna vill undersöka. Men fångenskapen förhindrade det och matte hörde hur det prasslade och gräset rörde sej. 

 

Hörru de här gamla stockarna ger alltid godis. Ge hit det nu! Jodå vi fick.

 

Så vi har jobbat! Detta är en Karl Johan och vi fick massor med beröm efter att ha dragit runt i den ödsliga skogen. Tyvärr var den alldeles full med hyresgäster så den blev kvar i skogen. Men med tur så kanske det kan komma såna utan hyresgäster snart.

Åkte hem och lämnade Jenna. Hon stackarn njöt nog extra mycket av skogen idag för hemma hos henne höll de på och borrade utanför hennes dörr.

 

Eftermiddasgrunda och vi har blivit skjutsade igen. Mina grannar är fortfarande på rymmen och vi skulle kolla den där sommarstugan. Nu har det fallit så mycket svampvatten så matte behövde inte vattna en massa.

 

Jo vi har hittat en svamp så vi ska ha godis. Tyvärr är inte matte så lättlurad. Vadå, svamp som svamp att denna är konstgjord har väl ingen betydelse? Vi fick faktiskt godis.

 

Fortfarande ingen hemma. Jag kollade igen för säkerhets skull, men inte. Fast så klart matte försvinner två gånger om dagen för att hon ska prata med katten och sånt. I år har jag inte gjort det jag gjorde förra året. Då öppnade jag dörren gick ner för trapporna och tänkte öppna grannens dörr. Matte höll visst p att få hjärtinfarkt när hon hörde hur dörrhandtaget trycktes ner.

 

Jo den här stenen gav godis sist. Vi fick och sen var det dags att åka hem igen.

I morgon ska jag visst fördriva tiden på egen tass men enligt matte kommer jag att ha en del att göra då också.


Av Wilma Border collie - 18 augusti 2019 17:53

Någon gång i natt så måste den store Svampvattenguden har varit på bra humör. För han hade lämnat en riktigt rejäl skvätt med svampvatten här. Perfekt vi behöver massor.

Sen var det dags att fixa saker och åka och möta mina elever igen.

 

Så där, nu har vi åkt till dagens skog. Bara en bit bort men här hade inte Svampvattenguden varit lika givmild det var mycket torrare.

   

Pops husse och matte lärde sej hur Citronslemskivling ser ut och hur man flår den i skogen. När det är blött så är den alldeles slemmig, nästan som snor.

  

Jag kan mina skogar så det var lika bra att gå först och visa vägen. Matte kan virra till det hur mycket som helst, tur att jag kan upprätthålla ordningen.

   

Så alla är samlade och lyckades dessutom hamna på samma bild. Matte höll på med nåt tråkprat om vad mina elever skulle pyssla med idag.

 

Märtha visste att det väntade en massa jobb så hon passade på att vila medan det gisk. Dricka vatten liggande går alldeles utmärkt.

 

Kantarellerna har överlevt på en del ställen hade de blivit flera. Perfekt nu har mina elever en hel del att jobba med.

 

Sofi tränade och var superduktig. Inga problem med att nosa upp svampen inte.

 

Bara att vänta på nästa elev då. Just nu höll matte på och berättade för människorna hur de skulle göra. Märtha är på gång.

 

Jag ivägen? Nä det var nåt korkat påhitt, inte var nån ekorre hemma heller så jag la mej i mossan och kollade på avstånd att allt gick rätt till. Matte klantade inte till nåt och jag såg att eleverna var superduktiga.

 

Perry fixade det utan problem. Vad gör man inte för gott godis. 

 

Sofi hängde med mej och matte när vi skulle klla om det fanns mer på ett annat ställe. Det fanns och Sofi letade svamp som om hon aldrig hade gjort annat.

 

Om jag har spanat Ekorre igen? Nä vad får dej att tro det? Jag har minsann legat här hela tiden och bara kollat vad ni gör.

 

Människor kan fatta bra beslut. Mina elever hade jobbat hårt och var trötta. Dags för det viktiga skogsfikat.

 

Min macka, precis vad jag behövde. Borde vara skogsfika varje dag. Skogen kräver mycket energi.

 

Förra året så lyckades matte slarva bort mitt koppel i den här skogen. Det var och förblev spårlöst borta. Av nån anledning berättade matte om det. Joz med matte gick en sväng och titta vad de hittade! Mitt koppel som bott i skogen i nästan ett år!!

 

Usel bild men någon kanske Räv har lekt med det. Det var nästan helt avbitet. Fick följa med hem till soppåsen.'

 

Pop blev rädd för nåt ljud. Men hon kom på andra tankar när hon fick leka med en pinne en stund.

 

Sen jobbade hon väldigt bra med att hitta svamp. Hon kommer också att klara detta alldeles strålande.

 

Joz som igår ansåg att han skulle käka upp alla kantareller blev en stjärna idag. Han glömde allt om att äta och letade svamp som om han aldrig gjort annat i hela sitt liv. Lyckades till och med hitta en liten väl dold svamp.

 

Nu hade de här märkliga kantarellerna kommit. Det är en albinoform av de gula. De är helt smaklösa och luktar just ingenting heller. De växer på en liten fläck i den här skogen.

 

Perry luktade på den men fick inte ihop det eftersom den inte alls luktar som de han lärt sej under helgen.

 

Alla har jobbat hårt och varit så duktiga. Men det tar på krafterna att lära sej söka svamp. Märtha somnade i skogen och det var dags att gå tillbaka till bilarna.

Vid bilarna så fick mina elever sina diplom och männsikorna pratade tråk. Sen var det dags att säja hej då till denna helgs elever. Med tur så får vi veta hur det går för dom.

Hemma somnade jag gott, ute började svampvattnet falla igen. Egentligen så skulle jag och matte ha åkt och kollat grannens sommarstuga men då kom Åskar på besök. Föll mer svampvatten så det blev bara en kort eftermiddagsrunda.

I morgon är det dags för Jenna så ska vi diskutera helgen och kolla en skog.


Av Wilma Border collie - 17 augusti 2019 17:53

Helg alltså dags för ett nytt gäng med blivande svamphundar.

Matte grejade med en massa och så skulle vi iväg till möätesplatsen.

 

Titta! Jag får en Border collie som elev! Inte så ofta de av min ras är med och ska lära sej leta svamp.

 

Bäst att hälsa ordentligt på eleverna. Vi ska tillbringa ganska många timmar tillsammans.

 

På plats i skogen och en del tyckte att leka det vore toppen. Blev lite lek innan allvarte började.

 

Nu har det börjat. Här ska Sofi lära sej att det lönar sej att lukta på en kantarell.

 

Jag gjorde som jag brukar. Vandrade runt bland mina elever, kollade att de gjorde rätt och provsmakade deras godis

Mycket viktigt detta att de verkligen får riktigt gott godis.

 

Överallt så pågick det träning. Här är det Märtha Labrador som tränar.

 

Hur går det här då? Detta var årets svampätare, godis, jo visst men kantareller är gott. Jätteduktig men äta svamp var viktigt. Mycket kämpande men människorna tror att de har hittat lösningen nu.

 

Man kan inte bara träna. Det är viktigt att koppla av också. Border collien Pop älskar pinnar så hon roade sej med en massa stora såna.

 

Andra tog det lugnt i knäet hos sina mattar. En stunds vila och sen på det igen. Det tar på krafterna att lära sej saker.

 

Om jag kan lukta på en svamp? Ja visst det där kan jag sedan flera år men visst får jag av det goda godiset så.

 

Sen efter en massa mer träning var det dags för höjdpunkten. Fikat. Det är minsann inte bara jag som kan det där med att hoppa upp på bord. Märtha provade också, det är en mycket viktig hundkunskap. Har i och för sej inte med svampsök att göra men vi hundar behöver ju koppla av också.

 

Så äntligen min macka. Behövde verkligen mer energi.

 

Pops husse lärde sej att känna igen Strävsoppar och fick en lektion i hur man rensar dom. Lär få veta i morgon om de tycker att det är en god svamp.

 

Märtha är labrador och såna är hungriga. Hon gjorde allt för att få nåt att äta. För övrigt behöver vi hundar massor med energi för att orka med alla moment i skogen.

 

På väg mot fortsättningen av kursen. Alltså springa fort tillsammans med en annan Border collie det är skoj det.

Vi hade superskoj en stund.

 

Sen var det dags för eleverna att lära sej nästa moment. Det jobbades hårt och alla var superduktiga.

 

Träna, träna och träna ännu mer. Överallt hördes det en massa rop om bra och duktig. Sånt visar att eleverna fattar och gör precis vad de ska.

 

Ekorren var inte hemma och mina elever jobbar superbra. Lika bra att passa på och vila lite.

 

Duktiga Sofi hittade de växande kantarellerna utan problem. Fast nu började alla hundar vara trötta och okoncenterade.

 

Nästa blivande stjärna lika duktiga Märtha.

 

Joz glömde alldeles att äta upp svamprna. Det tar sej. Alla var så duktiga och kommer att klara även morgondagen med glans.

 

Nu så vi ska avsluta den här dagen på bästa sätt. Ett besök vid hundbadet. Perfekt efter en massa hårt arbete.

 

Jag nöjde mej med att dricka vatten och blöta tassarna. Kändes alldeles lagom.

 

Andra kastade sej i och simmade massor. Skönt att kunna avsluta med bad.

Sen var det en massa tråkprat om morgondagen. Då ska vi till en annan skog och mina elever ska göra de avslutande övningarna. Jag vet att det kommer att gå strålande för dom eftersom alla är så duktiga.

När jag klev ur min bil hemma på min gata så kom Jenna åkande i sin bil. Hon hade varit och ställt ut sej och fått väldigt bra bedöming. Bra det för hon är en supersnygg hund.

Sen somnade jag och sov gott medan det förskte falla svampvatten ute. Som vanligt kom det bara en löjligt liten skvätt.

Nu ska jag vila mej i form så jag orkar med morgondagen.

Av Wilma Border collie - 16 augusti 2019 17:51

I dag skulle jag enligt matte ägna mej åt en del förberedelser. Har nya svamphundselever på kurs i helgen.

I går kom matte ihåg en borttglömd skog så vi skulle kolla den.

 

Den här vägen har jag faktiskt aldrig gått. Jag har varit i den skogen men det var väldigt länge sen och då tog vi en annan väg in.

 

Här har jag nog inte varit. Har inget minne av att jag gått här. Men nya ställen är alltid trevliga.

 

Massor att kolla naturligtvis. Matte tittade efter svampar som inte fanns, det var fullkomligt ökentorrt här.

 

Undrar om det fungerar att Ekorrspana? Var tvungen att prova vid några lovande träd, men det var alldeles dött. Finns tydligen inga Ekorrar där.

 

Matte lyckades hitta EN svamp. En Blek taggsvamp som hade dött torkdöden. Förr fanns det visst ganska mycket svamp i den här skogen men det var då det.

 

Jag kollade en massa mer viktiga saker. Hade rört sej en hel del vilda djur som lämnat spännade dofter.

 

Hoppet är det sista som överger hunden alltså provade jag ekorrspan igen. Värdelös skog inte ett spår av nån ekorre nånstans.

 

Tröttnade på den här skogen. Kanske att vi ska kolla den nångång om det behagat falla mycket svampvatten där.

 

Nästa skog, här kunde jag minsann jobba. För de där Mandelriskorna hade förökat sej igen. Hittade ganska många.

 

Hade fötts en del nya Svarat trumpetsvampar också. Inte många men de är på gång.

 

Så där, nu har jag hamnat på Klovsten och dessutom hittat min allra bästa boll. Hundlivet kändes genast bättre.

 

Hittade Tommy som sa att jag skulle följa med honom. Jag gjorde det efter att ha kollat att matte inte tänkte avlägsna sej.

 

Perfekt han släpte ut Basse. Tänk Basse gillar mej så mycket att han vill kramas varje gång vi ses. Vi lekte en del.

 

Ännu bättre nu kommer Labrador Alice också. Hon var ute och rastade sina människor och kom förbi när hon såg att jag var där.

 

Tack snälla Alicematte, godis var precis vad jag behövde. Jag lever i svält och umbäranden hela tiden.

 

Hade ett långt samtal med Alicematte. Om ett tag ska jag vara sambo med Alice i en vecka. Hennes människor ska resa bort och då ska hon bo hos mej. Jag har en massa planer för saker som vi ska göra den veckan. Bland annat har jag massor med skogar att visa Alice.

 

Basse han försökte dra på egna äventyr. Men jag gjorde en insats och hämtade tillbaka honom. Han ska inte rymma.

 

Så lekte vi en massa alla tre. Det är mycket roligare att vara flera hundar. Desto fler kompisar desto bättre är mitt liv.

 

Basse berättade en massa roligt för Alice. Vi hade skoj ett tag till innan alla människor skulle ägna sej åt allt möjligt tråk.

 

Jaha är väl bara att ligga på min vanliga plats då och vänta på att matte ska bli färdig nångång i framtiden.

  

Skulle som vanligt plockas en massa mer skärbönor. Undrar om hon tänker leva på såna hela vintern?

Hon blev klar så jag åkte hem käkade lite lunch och sov en sväng.

Gick på eftermiddagsrunda som bestod av affärsbesök. Godis hos Elisabeth.

 

Dixie kom ut från sin affär och var så sugen på ost. Bra för då fick jag också en del.

Gick en sväng och nästan hemma träffade jag Jenna också. Mycket trevligt eftersom vi inte träffats sen igår.

Nu dröjer det till måndag. Jenna ska ställa ut sej i helgen och jag ska utbilda fem blivande svamphundar.

Vi ölär ha mycket att prata om på måndag när vi ses igen


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards