wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2019

Haft skoj med Basse

Av Wilma Border collie - 26 augusti 2019 17:42

I bland är turen med mej. Egentligen väntade en ensam dag utan kompisar. Men så behövde Basse sällskap idag medan hans husse jobbade.

Alltså skulle jag få en kompis med mej.

 

Så där matte har hämtat Basse och nu ska vi åka till en bra skog.

 

Nu förstår du Basse ska jag visa dej en massa bra saker i den här skogen. Basse har inte varit här så jag hade massor med planer.

 

Ny skog då finns det massor att undersöka, bara alla spännade dofter överallt.

 

Så på fria tassar och nu ska jag visa ännu mer viktiga hundsaker. Finns precis hur mycket som helst i alla mina skogar.

 

Medan jag guidade Basse till en massa bra så lyckades matte hitta en Sandsopp.

 

Hörde du Basse? Hon påstår att vi ska komma för vi ska fortsätta. Är väl lika bra att lyssna då och det finns mer bra saker i den här skogen.

 

Visst ser det gulligt ut? Basse kramar mej och ser ut som jag är hans allra bästa vän i hela världen.

 

Sekunden senare. Bilden ljög för Basse planerade att bita huvudet av mej. Får stå ut med mycket men det var bara lek.

 

Eftersom jag ville ha mitt huvud i behåll fick Basse prova att lukta på den där Sandsoppen. Han fattade direkt att det lönade sej och godis och beröm blev det.

 

Men detta är fusk på hög nivå. Hitta svampen i korgen räknas inte.

 

Lekte en del istället, men Basse försökte fortfarande bita huvudet av mej. Fast det ingick i våran lek.

 

Jag gjorde en insats och hittade Sandsopp till matte. Glad blev hon och godis och beröm blev det.

 

Ja, ja häng där. Jag vet att du anser att du ser bättre om du hänger på min rygg. Basse är så ung att han har massor att upptäcka.

 

Vi har precis varit på ett eget litet äventyr. Siktade ett par tanter i skogen som letade efter obefintliga lingon. Vi beslutade oss för att hälsa på dom. Matte sa saker och skämdes. Tanterna blev jätteglada när vi kom. Så trevligt att träffa ett par glad hundar i skogen. Bara trevligt att vi ville hälsa på dom och tigga klappar.

 

Detta förstår du Basse är en väldigt bra sjö. Det började bli ovädershett så det var väldigt skönt att svalka tassarna och dricka gott sjövatten.

Sen började det...............

 

Basse spanar för nu har han fått ett nytt intresse. Matte hade en massa åsikter.

 

Så spännade att han ställde sej ute i vattnet och spanade. Han hade en massa planer och matte hotade med allt möjligt hemskt om han skulle lyckas.

 

Jag låg på land och tittade på Basses nya galenskaper. Matte backade mer och mer från sjön medan Basse utsattes för olaga hot mot oskyldig hund.

 

Här har precis en 375 meter lång och 110 ton stor Vithaj landat i vattnet igen. Det var massor med Trollsländor där och de ädla Vithajarna hoppade över ytan och tog dom. Basse han gjorde vad han kunde för att fånga en Vithaj så det var inte konstigt att matte hade åsikter. Men han lyckades inte.

 

Fortsatte att kolla en massa. Basse hade tassarna fulla hela tiden med allt nytt.

 

Matte hittade en jättestor Rödbrun stensopp. Men den var alldeles full med hyresgäster så den bor kvar i skogen.

 

Kollade sjön på ett annat ställe, Jag drack och Basse tittade på de där Vithajarna, matte tittade på en enligt henne söt Snok som simmade runt och inte blev Vithajsmat.

 

Hade det varit ljud till denna bild så hade ni hört en massa fullkomligt onödigt. Bra Basse, var är Wilma, kan du hitta Wilma? Duktiga Basse kom får du godis, bra Basse där sitter hon, duktig Basse.

 

Lika bra att ge upp och komma för Basse har varit hos mej flera gånger och fått massor med beröm. Alltså jag tänkte bara sitta och Ekorrspana en stund. Måste hon lära alla mina kompisar att skvallra om var jag är? Hon kan hålla sej till att lära hundar söka svamp, inte söka ekorrspanande hund.

 

Nu börjar de där Trattkantarellerna vakna också. Fanns bara de här så de är kvar i skogen.

 

Så blev det så där ovädershett, vi är nära bilen igen och fångar men Basse ansåg att han kunde leda mej.

Åkte hem till mej, käkade varsin Dentastix och delade på min mat.

Sen somnade vi medan matte höll på med en massa tråk.

 

Vi har passat biblioteket i massor med veckor. Men hade sån tur att när matte kom ut så träffade vi Beagel Mimmi. Mycket trevlig har inte träffat henne på väldigt länge.

 

Så hittade vi Dixie som passade torget.

 

En del människor sitter på bänkar och matar fåglar med bröd. Matte hon sitter på en bänk och matar hundar med ost. Dixie var överlycklig för sist jag träffade henne var osten hemma. Vi hade fest tillsammans en stund.

Träffade Rottis Helgas matte också, alltså blev det en bra eftermiddagsrunda.

Gick hem till mej en stund men sen kom Tommy och hämtade Basse. Hörde att Basse ska få hänga med mej och Jenna i morgon. Ska bli ovädersvarmt men nåt skoj ska vi allt hitta på.






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards