wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2019

Varit i en längesen skog

Av Wilma Border collie - 12 augusti 2019 17:27

I dag var det äntligen dags för Jenna igen och matte hade bestämt att vi skulle besöka en skog som jag inte varit på på många månader. Jenna har aldrig varit där.

 

Så där framme. Jag har inte varit här sen förra hösten och för Jenna var allt nytt.

 

Matte visste att det fallit mycket mer svampvatten här. Det syntes på den lilla vägen att det kommit massor. Kanske skulle det gå att jobba här.

 

Började i alla fall bra. Vi hittade en Strävsopp i vägkanten, men den var alldeles för gammal. Fast vi fick självklart beröm och godis för vårt väl utförda jobb.

 

Kom nu Jenna. Nu ska jag visa dej alla bra hundsaker i den här skogen.

 

Jenna visade framtassarna och hittade en Strävsopp till. Så fanns det extrma mängder med en svamp som heter Gallsopp också,den smakar som den heter.

 

Jenna har som sagt aldrig varit här, men skvallra det går minsann bra i för henne okända skogar. Jag var bara tvungen att dra iväg och spana lite.

 

Ja jag ska guida Jenna, men jag är bara tvungen att kolla här. Jag vet alldeles bestämt att jag har haft ekorrkontakt här. Det var detta som Jenna skvallrade om.

 

Tog med mej Jenna och visade en massa viktiga saker. Berättade för henne om varför det här stället fått ett speciallet namn efter en fullkomligt kaotiskt TV inspelning med matte och Sigge. Nu var det inte de som ställde till kaos utan nån som heter Farao.

 

Här borde det vara fullt med vatten, sånt där trevligt vatten som doftar ljuvligt och smakar underbart. Men Vattentjuven har stulit allt och det har inte kommit tillräckligt mycket svampvatten för att fylla på heller.

 

Ja jag kommer. Hade bara ett par viktiga saker att kolla men nu är det gjort.

Här ska det finnas en massa Rödgul trumpetsvamp, men det var alldeles dött överallt på alla ställen. Inte minsta lilla nyfödda valp fanns att se.

 

Nä Jenna detta är MITT fynd! Visst jag delar gärna med mej, men vissa saker är bara mina.

 

Jag hade hittat det gamla huvudet som Rådjur tappade för ett par år sedan. Jag gnagde på det en stund, mycket gott. Sen försökte Jenna ta det med sej, men matte såg vad hon tänkte och förbjöd henne.

 

Tröttande på det här stället. Skulle gå till bilen men vi passade på att leka en del också, skoj hade vi.

 

På väg hem så stannade matte vid en annan skog. Skulle kolla nåt. Titta på Jenna hon hittade minsann sån där Mandelriska efter bara några meter i skogen.

 

Som vanligt så fanns det många. Matte plockade och önskade sej annan svamp. De här går till bättre behövande.

 

Jodå titta här! Svart trumpetsvamp, faktiskt hittade av mej men matte missade att ta bild när jag markerade. Inte så¨många vuxna men några stycken blev det. Finns en del valpar också till mattes glädje. Kanske kan bli ordning i mina skogar.

 

Hemma på min gata. Varken jag eller Jenna tänker kliva ur bilen för helt plötsligt så började svampvattnet vräka ner. Men det var bara nån minut sen kunde vi kliva ur och Jenna gå hem till sej.

När jag varit hemma en stund så försökte Åskar hälsa på och han hade lite mer svampvatten med sej men tyvärr alldeles för lite.

 

Eftermiddagsrunda. Vi blev skjutsade till Klovsten, matte var tvungen att plocka såna där bönor igen. Basse var inne och sov så vi övervakade hennes plockaande.

 

Kollade av en del. Jag hittade spår efter hundar som var där och hade skoj igår när jag jobbade. Jenna berättade om hur roligt de hade haft.

Lämnade Jenna igen och nu träffar jag inte henne på ett par dagar.

Men i morgon ska Basse hänga med mej hela dagen. Antar att jag får tassarna överfulla då.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards