wilmablogghund

Alla inlägg under juli 2019

Av Wilma Border collie - 15 juli 2019 17:59

Matte påstod att idag skulle det vara lugnt. Jag har haft tassarna full i många dagar nu så en lugn dag skulle inte vara fel.

Det sas att det skulle komma en massa svampvatten och eventuellt Åskar också men med tur skulle jag hinna med en skogsrunda.

 

Nu återstår det att se hur länge jag hinner vara ute innan nedfallet kommer. Jag hoppades självklart på en längre tur.

 

Här jobbade jag och Jenna tillsammans för nån vecka sen och lämnade små kantarellvalpar på tillväxt. De hade växt och jag fick självklart belöning. Skymtar en kantarell bland löven.

 

Men det behövs svampvatten för det var så torra, så torra.

 

Matte studerade nån radarbild och såg hur svampvattnet närmade sej. Vi var klara med den här skogsbacken och skulle till ett ställe till.

 

Hoppsan titta på himlen. Det närmar sej och matte tyckte att hon hörde Åskar avlägset.

 

Nästa ställe, kanske hinner med en del i alla fall.

 

Jag inspekterade bryggor, mycket viktigt uppdrag.

 

Matte hittade nån svamp som heter Gul strävsopp, den är ganska ovanlig men i de trakterna där jag var så finns det en del av dom.

 

Nu började Åskar ha väldigt mycket åsikter och han blev allt mer högljudd. Jag bryr mej inte om honom som tur är och matte blir odrägligare än vanligt eftersom hon anser att besök av Åskar det är alldeles underbart.

 

Jag förutsätter faktiskt att du släpper in mej i min bil nu. Åskar för ett väldigt oväsen och jag vet minsann att han alltid har svampvattennedfallet i sällskap.

Svampvattnet kom och det i mängder, skulle åka hem och enligt matte var det "spännande" att köra bil. Var när att hon stannade för det var knappt att vindrutetorkarna hann med en stund.

 

Detta är Malmköping. Torrt så det dammar, inte en droppe har det fallit! Kallas visst lokala skurar.

 

Eftersom det inte föll nåt svampvatten så skulle jag kolla en annan skogsbacke en snabbis, Sist fanns det väldigt små kantareller, kanske att de växt.

 

Jodå de fanns, stora hade de blivit. Men nu hördes Åskar väldigt nära här också så det var lika bra att åka hem.

Sen var Åskar på besök väldigt länge medan svampvattnet strilade ner. Undrar när matte ska lära sej att det öär farligt att bli blöt av svampvatten för hon var mer på balkongen än inne. Nåt om titta på blixtar och lyssna på muller. Hon är inte klok!

 

Eftermiddagsrunda och det har slutat falla svampvatten så jag kan vistas ute. Nu har jag en plan.

 

Precis vad jag planerat. Tillfälliga Pryl 7an var öppen och där fanns det gott godis till mej. Behövde sånt.

 

Gick vidare och nu visade det sej att matte hade tagit med min boll. Bra för jag har inte lekt med den på ett tag.

 

Hade massor med skoj med den en stund. Skönt att kunna röra lite mer på mej också.

 

När jag lekt klart och skulle gå vidare så hittade jag ett par champinjoner. Syns en bredvid min tass. Tyvärr var de fulla med hyresgäster men jag fick i alla fall välförtjänt godis och beröm.

I morgon väntar ännu en ensam dag innan det ÄNTLIGEN är dags för Jenna igen. Får se vad jag ska hitta på i morgon.




Av Wilma Border collie - 14 juli 2019 17:54

I går hade jag tassarna fulla hela kvällen. Basse behövde tillsyn eftersom hans husse skulle göra nånting. Så klart jag ställde upp som valpvakt.

 

Basse har kommit men istället för att vara inne så skulle vi gå ut ett tag. Matte höll på med tråk i tvättstugan så vi började där. Enligt Basse var det ett mycket spännade ställe där han säkert kunnat stanna om han fått.

 

Vi gick ut och gick istället. Hade som vanligt en massa diskussioner med Basse om allt viktigt han behöver lära sej.

 

Titta vilken tur vi hade! Vi hamnade hos Moha. Basse provade att bada i hennes vattenskål, gick så dä, den var tydligen lite för liten.

 

Moha hade också en del diskussioner med Basse om allt viktigt han behöver känna till.

 

Jag kollade vad Mohamatte gjorde. Var ingenting som passade mej men matte fick nåt som tydligen var gott och märkligt nog inte gjorde henne odrägligare än vanligt.

 

Hjälpte Moha att bevaka hennes revir istället. Rörde sej väldigt mycket människor och hundar. Så hittade jag ett par gamla goda ben som jag självklart åt upp.

 

Begriper du möjligen att vi behöver godis?? Vi är faktiskt väldigt sugna alla tre!!

 

Det tar på krafterna att passa Mohas revir och vara valpvakt till Basse. Somnade och en cementplatta är faktiskt en mycket skön huvudkudde.

 

Finns ingen som helst anledning att matte ska hålla i mitt kollel. Basse klarade alldeles galant att ta hand om det. Fast allra bäst hade det varit om vi sluppit dom helt.

Hemma hos mej så hittade Basse ett av mionna gamla begagnade märgben. Men matte trollade fram nya till oss, det finns ett och annat guldkorn i den där vegetariska frysen.

Ungefär då skulle Basse hem igen. Han var alldeles hysterisk när han höll på att missa att få med sej benet. Han fick självklart sitt märgben.

Så blev det idag och det är en lite speciell dag i mitt liv.

Såg redan på morgonrundan hur hela Malmköping firar att det är min hemflyttningsdag. Överallt så vajade flaggor till min ära. Mycket trevligt detta att det uppskattas så mycket att jag flyttat hit så min hemflyttningsdag har blivit flaggdag. Att nån prinsessa fyller år har ingenting med flaggorna att göra.

 

Dags för hundträff igen, matte bytte vatten i baljan ioch Basse som är mycket vattenintresserad kollade att hon verkligen gör rätt.

 

Bäst vi kollar så hon verkligen klarade av det. Jodå, vi godkände det var mycket gott vatten till oss.

 

Vi lekte en del innan alla kompisar började komma.

 

Alltså den där Basse, han sa att han ville krama mej vilket är helt okej. Men egentligen var han ute efter att bita mej i öronen.

 

Snälla Tommy kasta då! jag vill springa efter min boll och du kastar mycket bättre än matte. Fick springa mycket och långt.

 

Så började det komma kompisar. Labrador Alice, Chess och Bilbo bland annat.

 

Beagel Mimmi kom och berättade för matte att hon alödrig får nåt godis. Hon fick, så klart mina kompisar ska få.

 

Vi blev ett gäng so minglade runt och hade trevligt. Tyvärr började det bli lite ovädershett så det var skönast i skuggan under träden.

 

Lagotto Alfozo kom. Han bryúkar vara alldeles störtkär i mej, men idag var det visst Alice som var hans stora kärlek.

 

Chesshusse hade tydligen godis, då gäller det att hålla sej framme. Kan man få nåt att äta så gäller det att passa på. Alla får vi så usel mattilldelning hemma att vi lever på svältgränsen. Tur att det går att komma över nån godisbit i bland.

 

Var mer trevligt mingel och umgånge ett tag innan det var dags att bege oss hem igen. Tiden går alltid alldeles för fort.

 

Hemma igen så fick jag present av matte. Min hemflyttningsdag firas alltid lite med present. Fick en pipleksak som passande nog ser ut som en svamp, goda ankfiléer och tuggben.

 

Eftermiddag och jag är tillbaka på Klovsten för nu var det dags för lugna hundträffen. Basse gjorde allt för att bli kompus med lilla Chihuahua Stella.

 

Titta Sheltie Truls kom! Han som har varit så rädd för andra hundar, Jag ställde upp och lärde honom att vi inte är farliga. Nu är han en helt annan hund och inte alls lika skräckslagen längre.

 

Han och Moha blev jättebra kompisar, men Moha är också väldigt duktig på hundspråk.

 

Matte försökte ge Truls vanligt godis men han nobbade. Han minns minsann att matte brukar ha ost. Så klöart han fick sån. I bakgrunden syns Frasse som också var med. I dag var vi alltså 5 hundar.

 

Vi tog det väldigt lugnt, mingalde mest runt och pratade en massa viktigt som bara vi hundar förstå.

Sen var det dags att åka hem igen, ganska skönt för jag var trött efter allt som hänt.

I morgon ska jag visst ha en sån där onödig lugn dag och dessutom vara ensam.






Av Wilma Border collie - 13 juli 2019 17:09

Ska saker göras så är det lika bra att göra dom ordentligt.

I dag är det lördag och alltså var det dags för alla mina kompisar igen efter att som vanligt ha väntat i flera månader.

 

Hej Basse! Jag tror faktiskt att han hade väntat på mej och blev superglad när jag kom.

 

Som sagt Basse gillar mej. Här viskar han en massa hemliga saker i mitt öra. Det stannar självklart mellan mej och Basse vad vi pratade om.

 

Så kom Golden Mikko, Labrador Alice och Rottis Amber. 

 

Blev genast en massa lek. Basse han leker med alla som han aldrig har gjort annat.

 

Rottis Amber ägnade sej åt att inspektera Basse ordentligt.

 

Så kom Kasper i dag igen. Han sov tydligen i två dagar efter sitt första besök på en hundträff förra veckan. Tog rejält på krafterna att ha skoj med oss andra.

 

Basse har lärt sej att det kan löna sej att uppsöka matte och se extra söt ut. Då kan det nämligen bli godis.

 

Vi blev ett bra gäng med hundar idag som minglade runt och hade skoj.

 

Jo du förstår jag och Alice behöver fylla på energi. Kan du ge oss nåt godis innan vi dör av svält?

 

Jag ägande en del tid åt att se till att ingen annan tog min boll. Även om jag inte planerar att leka med den så är den min och bara min.

 

Sansa hon har börjat som Basse och försökte bada i vattenbaljan. Fast hon får inte plats hela hon så det blev bara framtassarna.

 

Fina Herman Tax kom.

 

Dalmatiner Tilly och Amber vete sjutton vad de egentligen höll på med. Men Kasper studerade dom noga.

 

Nikki gillade inte riktigt Kasper tyckte att han var alldeles för på fast Kasper gjorde allt för att ställa sej in hos henne.

 

Jag lekte en del med Basse leksak. Den är faktiskt rolig att kasta runt med.

 

Sista rycket bus. Nikki och Peggy hade en massa skoj. Men sen var det slut på det roliga. Som vanligt hade tiden gått alldeles för fort.

Hem och sov medan matte höll på med tråk.

 

Eftermiddag och jag är tillbaka på Klovsten. Det är en nyordning nu. På eftermiddagarna ska de lugna hundarna och valpar träffas och umgås. Jag är extremt anpassningsbar så jag passar i båda grupperna.

Träffade Moha det första jag gjorde.

 

Åh snälla Mohahusse klia mer. Du vet det är aldrig någon som kliar på mej. Jag njöt verkligen av att ÄNTLIGEN bli kliad händer alldeles för sällan.

 

Lugn hundträff var ordet för det var bara jag och Moha, ingen annan hund kom.

 

Men så kom Tommy så Basse blev utsläppt. Jo Tommy du äter nåt och jag är hungrig, du vet jag får sällan nån mat.

 

Så lite fart i tillvaron. Moha och Basse lekte en massa OCH JAG HÅLL ORDNING PÅ BOLEN.

 

Utdelning av energi, såna här ben det är gott det.

 

Basse fick också.

 

Självklart även Moha. Nöjda blev vi alla tre.

 

Lek ni jag kollar så ni sköter er. Behövde aldrig vara polis de skötte sej så bra så.

 

Vi fick leta godis också. Måste säja att premiären för den lugna hundträffen blev väldigt lugn, fast vi tre hade mycket trevligt.

Nu ska jag ha en annorlunda kväll, jag ska nämligen vakta Basse medan hans husse är i väg och gör nåt. Får se vad vi ska hiotta på för nånting.

I morgon är det en speciell dag i mitt liv och jag lär få present då.

Av Wilma Border collie - 12 juli 2019 17:51

När jag var ute för min morgonrunda så träffade jag Rottis Helga. Eftersom hon blev blåst på godis i går när hon var för långt bort så var hon så nöjd idag när hon fick.

Sen skulle jag hitta på nåt, ensam skulle jag vara och matte hade ingen lust att skjutsa mej nånstans.

 

Hamnade först i en skog, matte skulle kolla om det fanns några såna där Mandelriskor. Gjorde det inte.

 

Fanns inga Ekorrar hemma heller. Tråkskog.

 

Lämnade den och då gick det minsann bra att jobba. Jag hittade champinjoner, självklart kom osten fram.

 

De såg så fina ut, men alla var alldeles överfulla med hyresgäster. De fick alltså inte följa med hem.

 

Strumntar i svampen för jag ser nåt. Nu kommer jag att slippa ensamheten, i alla fall en stund.

 

Hade sån tur att Basse var hemma och han vill minsann umgås med mej.

 

Mycket ska man stå ut med, som Basse hängade på ryggen när jag råkade sätta mej. Ja, ja han är bara valp och har massor att lära sej.

 

Som detta. Den här bollen är min favorit och den är min, bara min.

 

Jo Basse jag sa att bollen är min. Jag leker med den och du kan titta på. Måste ha många fler kurser i detta viktiga ämne insåg jag.

 

Men slicka ost det har han blivit superbra på. Förut så kladdade han med soten överallt, men nu vet han hur man gör.

 

Detta fungerar också utmärkt. Vi delar på osten, i detta får Basse MVG.

 

Våra människor pratade en massa tråk. Vi hundar vi pratar bara om en massa viktiga saker, alltså informerade jag Basse om en massa han behöver känna till. Han lyssnade mycket uppmärksamt på mej.

 

Pussas vill han också göra när han inte försöker bita hål i mina öron. Så skulle Basses husse iväg och göra nåt så jag skulle passa Basse en stund.

 

Den här leksaken fick Basse av mej som present när han flyttade hit från det där Skåne. Han gillar den.

 

Provade den jag också. Jo den var rolig att leka med.

  Bestämde oss för att gå till sjön och bada istället. 

 

Jag ansåg att blöta tassarna och dricka var lagom. Basse ahn rusar runt i vattnet fort och massor hela tiden.

 

Nästa lektion. Planerade att lära Basse hur man kollar bryggor och ägnar sej åt bryggspan.

  Gick inget vidare, jag blev ensam om att spana från bryggan.

 

Detta var mycket viktigare enligt Basse, Bada för i hans värld kan hela sjön försvinna precis när som helst.

 

Eftersom jag skulle passa hopnpm var det lika bra att överge bryggan och följa med ut i vattnet. Vet inte vad han skulle ha kunnat hitta på där ute på egen tass. Men han skötte sej bra.

 

När vi var klara vid sjön så skulle vi gå en sväng. Lekte en del, Basse är skoj att leka med bara man passar sej för hans vassa tänder.

 

Ja, ja vi ska leka mera men jag vill bara klia mej. Gick så där med Basse som ansåg att vi skulle brottas istället.

 

Jag brukar använda fallna träd eller större stenar när jag behöver komma upp en bit för att kunna spana. Basse han tyckte att det gick precis lika bra att använda mej för att ha koll på att matte verkligen kom.

 

Gick genom en liyen backe. Jag hittade några kantareller och Basse skulle få prova at lukta på en. Gick så där, han trodde att han skulle äta upp den. Men matte har vanan inne så han lyckades aldrig.

 

Hittade en Champinjon på gräsmattan. Jag var övertydlig och visade att man luktar på svampen, inte käkar upp den. Basse kollade noga på mina instruktioner.

 

Sen delade vi på en del ost. Jag för att jag visat hur man gör och Basse för att han förstod vad jag mendade. Han är en smart hund.

 

Sa jag att Basse är smart? Den där champinjonen trillade ner på backen, då lyfte Basse upp den och fick självklart massor med beröm och ost. Syns på hans blick hur han väntar på belöningen.

Så kom hans husse hem och det var dags för mej att gå hem igen.

 

Svamp växer det överallt nu. särsklit kantareller. Jag är på Heden och till och med där finns de, skymtar i mossan till höger om mej.

Väl hemma igen så föll det en skvätt svampvatten.

Skulle på eftermiddagsrunda och det började falla igen. Men jag hade tur tillfälliga Pryl 7an var öppen.

Eftersom det är fredag så serverades jag självklart köttbullar. De hade Elisabeths man Christer gjort enbart till mej. Alldeles utsökt goda.

Passaerade lottkiosken också, där försökte de bjuda mej på kattgodis. Jag nobbade, där ska jag ha mitt kex och inget annat. Sen passade jag lottkiosken medan matte var inne och vände i affären. Gick utmärkt eftersom jag hade uppsikt över affärsdörrarna så hon inte skulle kunna smita i väg utan mej.

I morgon är det äntligen lördag igen.





Av Wilma Border collie - 11 juli 2019 17:48

Slapp vara ensam idag för Moha skulle träna på tryffelsök. Hon har varit med mej en gång när jag hittade såna men nu skulle hon lära sej på allvar.

 

Så Moha med matte är hämtyade och vi ska gå till dagens utsedda övningsplats. Men kolla alla dofter det är minsann viktigt det.

 

Långt där borta står minsann Rottis Helga och passar sin husses jobb. Hon såg oss och hörde matte men kände sej troligen lurad eftersom hon inte fick nåt godis. Men det var för långt dit.

 

Matte hade Stjärnhovstryfflar med sej som Moha fick träna på. Hon var superduktig.

  Jag kollade så det verkligen var god ost hon fick som belöning. Det är väldigt viktigt att det är rätt smak. Var rätt, den var utsökt.

 

Vaddå ta med tryffel? Den växer minsann här, titta mellan mina tassar, jag har precis markerat.

 

Moha lyssna nu ordentligt på mej. Jag har tryffeln under min tass och det är skrapt läge för dej. Kan du hitta den?

   

Jag har tagit bort tassen och Moha hon fattade direkt att detta var tryffel som hon skulle markera.

 

Stora och fina var de, fanns flera stycken där. Jag och Moha skymtar i bakgrunden där vi håller på med en annan tryffel.

 

Men en hade passerat bäst föredatum med råge. Tydligen så tycker även larver att Stjärnhovstryffel är gott.

 

Gick en sväng och Moha tränade mer på att lukta på tryffel. Jag fortsatte att övervaka att det verkligen var rätt god ost som hon fick.

 

Jo jag hittade igen, den syns precis till höger om mej.

 

Här är mitt senaste fynd. Fick självklart beröm och ost.

 

Moha tränade mer och var riktigt duktig. Tryffel är faktiskt superenkelt att lära sej att hitta.

Sen påstod människorna att vi skulle åka vidare.

 

Underabrt! Har jag jobbat hårt med tryffelsök då får jag åkat til min allra bästa Grisöronaffär och shoppa.

 

Nu ska jag kolla lösgodiset. Kan ha kommit in nya sorter som jag behöver prova.

 

Så här gör man. Bara att peta upp luckan med npsen och ta en smakbit. Matte pratar om att jag stjäl, gör jag inte alls, jag kollar så det verkligen är gott godis som säljs. Moha missade deta eftersom hon handlade nåt käk tillsammans med sin matte. Min matte höll på med nåt som jag inte skulle bry mej så mycket om. På söndag är det en speciell dag och jag ska visst få present.

  Jo Magnus, jag behöver ha mitt viktiga shoppinggodis nu.

 

Så klart jag fick, utsökt gott var det. Shopping kräver stärkande godis, det vet alla hundar.

 

Moha har inte varit med om detta med shoppinggodis så hon var ganska tveksam. Behöver alltså ha en kurs med henne i denna viktiga kunskap också.

Skjutsade hem Moha med matte och åkte hem och sov.

 

Eftermiddag och jag ska göra nåt på Klovsten.

 

Detta var tydligen viktigt. Kolla de där märkliga bönorna. Nu börjar det finnas små, små bönor på plantorna. Enligt matte dröjer det inte så länge innan de är stora.

 

Det vore väldigt trevligt om du kunde ta och kasta det där du har i handen. Jag behöver roa mej.

 

Jo då bollen blev kastad så jag roade mej ordentligt med den en stund.

 

Mer jobba, växte massor med champinjoner på gräsmattan.

 

Tack, precis vad jag behöver när jag har hittat en massa svampar till dej.

 

Var lika bra att leta upp ett gäng till när jag ändå höll på, mer ost och beröm.

 

Gick en sväng också, ungefär här fatade jag beslut och fick lite bråttom.

  

Ja jag sitter här, Ja jag spanar Ekorre. Du vet så hårt som jag jobbat idag behöver jag koppla av, men nån Ekorre hittade jag inte.

Slutade som koppelfånge och släpades hem. I morgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, ensam lär jag vara och enligt matte kan jag ha en lugn dag. Låter korkat.



Av Wilma Border collie - 10 juli 2019 17:59

Ingen rast och ro i mitt hundliv just nu inte. Matte påstod att det kunde vara lite lugnt idag och inte skulle vi åka nånstans heller.

 

Har hämtat Jenna och nånstans ska vi, typ nån skog utan hanar eftersom Jenna fortfarande luktar alldeles för gott.

 

Passerade vid campingen och träffade Chansa en snabbis, men vi skulle åt olika håll.

 

Hundbadet var faktiskt länge sen vi besökte. Passade på att dricka och bada lite, men det var inte alldeles enkelt eftersom vi var fångar.

 

Forsatte på spårvägen fortfarande som fångar för en spårvagn var ute och körde. De kör sakta men för allas säkerhet är det lika bra att vi är fångar.

 

Hann bara sätta tassarn i skogen så var det dags för jobb. Jenna har verkligen fattat detta med kantareller nu.

 

Stora och fina och många var det. Vi jobbade båda två och fixk självklart en massa beröm och godis.

 

Kollade viktiga hundsaker och lekte lite. Var ett tag sen Jenna var med här senast så hon hade fullt upp.

 

Men så kom matte ihåg nåt och Jenna blev fånge. Framför henne syns en vit sak. Jenna gjorde allt för att komma dit men matte vägrade släppa fram henne.

 

Här är orsaken. Stinksvampen, den som stinker ruttet lik och det skulle inte Jenna rulla sej i fast hon gjorde allt hon kunde för att försöka. Men matte vann kampen. Det fanns många och fler är på gång, "ägget" till höger om svampen kommer att bli en sån.

 

Så nu är vi på säkerhetsavsånd från dom. Jag rullar baar i noga utvalt rådjursbajs, men Jenna älskar allt som luktar illa.

 

Det finns faktiskt två hundar i gräset. Jag har aldrig varit med om att försvinna här förut, men så har det inte varit så högt gräs som det är i år heller.

 

Mycxket bättre inne i skogen, inte en massa gräs som gör att vi knappt ser var vi går. För övrigt borde vi ha saker att göra här,

 

Jodå, det hade kommit massor med kantareller här också. Jag hittade ett gäng.

 

Jenna hittade på ett annat ställe. Går åt mycket ost nu när vi jobbar så här hårt.

 

Men jag kan inte bara jobba, jag behöver faktiskt koppla av också. Alltså gick jag iväg för att kolla mina kända ekorrställen.

 

Men tro inte att jag kunde göra det obemärkt inte. Nädå skavllerbyttan Jenna höll minsann stenkoll på var jag var.

 

Gav upp det där med ekorrspan coh försökte få Jenna att tro att jag bara låg och väntade på henne och matte. Tror inte att nån av dom trodde på mej tyvärr.

 

Förra året höll matte på och vatnnade kantarellerna här inför kurserna för blivande svamphundar. Behövs inte i år. De växer överallt, syns som ljusa prickar.

 

Ute på vägen igen och vi är fångar. Jenna för att det skulle kunna komma nån hane och jag ifall det kommer bilar.

 

I går åkte jag förbi här med min bil, då sa matte att hon tyckte att hon såg nåt så nu skulle vi kolla.

 

Jo hon hade sett rätt för vi kunde jobba. Skymtar en kantarell bredvis Jenna men de flesta var väl dolda i gräset.

 

Stora var de och det finns en del små kantarellvalpar som ska växa till sej också. Kan säkert jobba här igen framöver.

 

Dagens skrytbild, vi jobbade ganska bra. Matte hade ingen lust att släpa på korg så det blev en papperskasse istället. Jenna saknas på bilen.

 

Hon såg att matte hade godis i handen så istället för att vara med och posera så försökte hon sno godiset. Fast jag fick godis först eftersom jag faktiskt poserade med svampen vi jobbat ihop.

Passerade hundbadet igen och svalkade oss och drack en del vatten.

 

På väg hem, men vi har planer. Det finns faktiskt bra saker längre fram. Susannes affär är stängd för nån korkad semester denna vecka. Stor besvikelse hos oss.

 

Men tillfälliga Pryl 7an var minsann öppen. Bra för Martin serverade oss mycket välbehövligt godis, vi hade absolut inte fått nåt på flera veckor.

Hem och hade tråkigt.

När det var dags för eftermiddagsrunda så skulle Jenna hänga med. Men hennes matte hade kommit hem från jobbet så jag fick klara mej utan sällskap. Elände, men jag träffade i alla fall några människor jag känner.

I morgon är det ingen Jenna så med otur väntar en ensam och övergiven dag.

Av Wilma Border collie - 9 juli 2019 18:00

Blev en bra dag. Nåt skulle jag och Jenna hitta på och matte kom fram till att vi skulle titta efter svamp.

 

Här var länge sen vi var. Matte skulle kolla om nån svamp hade kommit. Jag och Jenna kollade alla viktiga hundsaker.

 

Bra Jenna! Hon har minsann lärt sej att det går alldeles utmärkt att vara på bänkar och få belöning.

 

Jo jag är sugen på ost, såg minsann att Jenna fick.

 

Nå............måste du vara så långsam. Ska jag behöva se farlig ut för att du ska fatta? Insåg att det lönar sej att dra upp ena läppen för då kom minsann osten.

 

 Sist jag var här var bryggorna på rymmen, men nu låg den minsann där den skulle vi vi kollade den noga. Inspektera bryggor är väldigt viktigt.

 

Dags för dagens första jobb och Jenna visade framtassarna och markerade kantareller. Massor med beröm fick hon.

 

Stora och fina. Så här ska de se ut för att vara plockstorlek enligt matte.

 

Svaveltickan som matte skulle titta efter hade inte visat sej. Men en sån här Mandelriska fanns det. Den fick följa med hem, ska torkas och sen hamna hos nån som gillar såna.

 

Vi skulle gå och kolla ett annat ställe, med tur så skulle vi kunna bada också.

 

Komonsterhagen, men det verkar lugnt. Fick vara koppelfångar av säkerhetsskäl.

 

Hm, jag tror inte alls att jag vill vara här. Det är nåt där framme.

 

De syns inte på bilden men bakom träden är det hundätande komonster. Nu märkte de alrdir oss men vi blev blåsta på att bada och enligt matte var det lika bra att vända.

 

Stackars Snok, den har vandrat över regnbågsbron. Låg stendöd i kanten av stora vägen.

 

Har åkt en bit och hamnat på ett annat ställe. Här jobbade jag för en dryg vecka sen och Jenna har aldrig varit här.

 

Jodå alla kantarellvalpar som lämnades då har blivit vuxna. Det syns några mellan stenen och kanten på mattes korg.

 

Jenna är smart. Hon kollar hur jag gör ochj sen gör hon likadant. Hon jobbade bar på egen tass.

 

Visst satt det kantareller där. Överallt fanns de och det finns mer små valpar.

 

Finns en nackdel med den här backen. Vi måste vara koppelfångar eftersom det finns risk att möta en förvilda kossa med kalv och Vilda grisar. Fast vi fick vara fria med släpande koppel sen stund.

 

Jenna har minsann hittat kanatreller alldeles på egen tass. Går åt mycket ost just nu, vi kräver lön för vårt jobb.

 

Nå? Är du klar snart, jag vet att det var massor med svampar där, men ska det verkligen ta flera veckor att plocka dom?

 

Så där dagens skrytbild. Vi har varit väldigt duktiga svamphundar och jobbat hårt. Så klart vårt arbete ska fotograferas.

 

Bara för att vi fick passa bilen medan matte var inne i affären så missade vi Freya och Teddy. Fast Jenna får inte träffa Teddy just nu eftersom hon fortfarande doftar gott. Men de fick i alla fall av vårt godis.

Lämnade hem Jenna och sen sov jag gott ett par timmar.

 

Eftermiddagsrunda. Jag har hamnat på ett ställe där jag aldrig har varit. Enligt matte har detta varít ett otrligt ställe för kantareller. För en massa år sedan så hade hon sin mamma med sej och de hittade över 50 liter vid ett tillfälle.

Sen Sigge vandrade över regnbågsbron har inte matte varit här, för dåliga år för kantareller.

 

Jodå det fanns så jag jobbade mera. Men matte sa en massa saker.

 

I den där backen har de tagit ner träd och röjt en massa små träd som ligger kvar på backen. Var ett elände att ta sej fram. Dessutom har det växt upp massor med sly också.

 

Fast kantarellerna var stora och det fanns en del.

 

Kan inte bara jobba så jag ägnade mej åt mitt andra stora intresse också, spana ekorre. Fanns inga där.

 

Så där tillbaka vid bilen och detta jobbade jag ihop i den backen. Tycker det var bra trots att den är så besvärlig att ta sej fram i numer.

Åkte en annan väg hem. Passerade där Magnus som äger min allra bästa Grisöronaffär bor. Han var hemma så matte stannade och pratade med honom. Blev bjuden på godis. Hörde nåt om att jag visst ska få åka och shoppa i veckan. Fast jag tycker att det borde vara en filial till Grisöronaffären där han bor. Då skulle jag och Jenna kunna gå och shoppa varje dag.





Av Wilma Border collie - 8 juli 2019 18:08

I dag är det den där dagen som matte avskyr, alltså dagen när Sigge Svamphund vandrade över regnbågsbron Tre år sedan idag.

Jag fick i alla fall äntligen hämta Jenna, var alldeles för många evighter sen sist.

 

Började med att åka till den vackra platsen där Sigge har sin grav. Helt enligt tradition så plockade matte lite blommor, lyckades hitta en kremla och en liten björksopp och den obligatoriska grankotten. Sigge använde alltid en grankotte när han markerade sina svampfynd.

 

Nu har vi hamnat vid början av min Sörmlandsledsetapp efter lite strul. Det är en vägbom som är låst, sist var låset borta. Nu satt det ett nytt med annan kod, men matte löste det så vi kom in som vi skulle.

 

Där inne är det minsann en Ekorre. Men jag är koppelfånge, var folk i skogen som kanske inte ville träffa de trevligaste tikarna som Sörmlandsleden kan erbjuda.

 

Nästa mindre trevliga överraskning. Vid skärmskyddet fanns bara ställningen till grillen. Var glada att ni inte hörde vad matte sa. Nåt eller snarare några idioter hade tagit insatsen, ett tag trodde matte att den kanske hade hamnat i sjön.

 

Den var inte alls i sjön. Den var släpad till den andra grillplatsen, fullkomligt onödigt då det går alldeles utmärkt att elda i cementröret.

 

Tydligen väger en sån här grej flera ton eller nåt. Men möda fick matte upp den på en bänk medan det funderades på hur den skulle komma tillbaka till rätt plats. De där människorna som synts till var självklart borta.

 

Bäst att hålla sej på avstånd. Jag tittade på mattes tyngdlyftarövningar från säkert avstånd och Jenna hittade en lukta gottfläck att rulla på.

 

Tror inte jag varken vill se eller höra mer av det där som pågår.

 

Men massor av envishet, oanade krafter och ord så hemska att jag rodnar bara jag tänker på dom är insatsen tillbaka där den ska vara igen.

 

I skärmskyddet har getingarna flyttat in. Inte så bra att de bor här, men det är nåt som vi får försöka åtgärda en annan dag.

 

Hörru, nu har vi studerat hur en tvåbent etappledare gör nytta. Kan du vara vänlig och ge oss ost nu?

 

Vi fick ost. Ska alltid serveras ost på bordet vid skärmskyddet.

 

Kom Jenna nu ska du och jag jobba lite som fyrbenta etappledare.

 

Kolla dasset och dessutom hade någon lämnat ena dörren öppen. Tänkte lära Jenna hur man bäst hoppar upp där människor sitter.

   

Blåsta! Helt plötsligt regnade det godis med den usla ursäkten att matte skulle kolla dasstunnor utan vår inblandning.

 

Koppelfångar igen för nu var det folk ute och cyklade. Vi hade minsann tänkt gå den här vägen men den folkilskna matte hade totalt tröttnat på den här delen av skogen.

 

Åkte en liten bit och hamnade här. Bra för vi kan vara på fria tassar här och det brukar alltid vara garanterat folktomt. Dessutom var det länge sen vi var här.

 

Hade massor att kolla. En del hade det hänt sen vi var här senast.

 

Ja då Jenna hon kommer. Men det är lika bra att vi väntar, du vet de långsamma människorna.

 

Mänskligt krafs hålla på och försöka få en bild på insekter på blommor. Det finns faktiskt viktigare saker.

 

Vi passade på att leka en del i väntan på att den långsamma skulle bli färdig.

 

Äntligen kunde vi fortsätta. Hade som sagt massor att kolla.

 

Enda svampen i den skogen. En för gammal Citronslemskivling, det är en matsvamp men matte plockar dom aldrig.

 

Jenna är bra duktig för hon markerade svampen som matte inte ville ha. Självklart fick hon godis och beröm.

 

Ja du Jenna här inne kan det faktiskt vara bra. Tror vi ska ta en koll inne i skogen

 

Den där skvallerbyttan hade jag alldeles förträngt. Jag har nämligen gett mej iväg till ett bra Ekorrspanställe.

 

Ja, ja jag kommer, det var i alla fall ingen Ekorre hemma.

 

Nästan vid bilen. Vi hittade ett dike mycket gott lervatten, behövdes efter tre timmar i skogen.

Åkte hem och lämnade Jenna.

Gick på eftermiddagsrunda. Träffade Chihuhua DeeDee och lyckades ta mej in i tillfälliga Pryl 7an, Fick självklart godis.

Hälsade på i lottkiosken, fick kaka. Mötte min allra bästa godisutdelare ockå. Kändes som en mycket bra eftermiddagsrunda,

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards