wilmablogghund

Alla inlägg under juli 2019

Av Wilma Border collie - 23 juli 2019 17:48

Ovädret med äckelhetta tänker slå till med full kraft så enligt matte var det bäst att passa på med skog idag.

Hämtade Jenna och vi skulle till hemmaskog.

 

Vi träffade minsann Dixie på torget. Mycket trevligt för det var flera år sen vi sågs. Dixie blev överlycklig när osten kom fram.

 

Chihuahua DeeDee passerade också. Mycket trevligt att få umgås med fler hundar en stund.

 

På Heden är ingenting sej likt. Det ska vara sån där jättemarknad i helgen så nu bygger de tivoli och fixar för alla försäljare.

 

Gick till hundbadet och svalkade oss en del. Tyvärr som fångar för det var en del okända hundar alldeles nära.

 

Så på plats i skogen och på fria tassar. Nu ska vi göra en massa viktiga saker. Började med att leka lite. Bäst att passa på innan det blir alldeles för hett för sånt.

 

Molnigt var det men inte tänkte molnen lämna nåt svampvatten inte. Det var istället ganska kvavt.

 

Jo jag hade tänkt men så var det skvallerbyttan. Planerade att gå i väg för en stunds meditation under ett lämpligt Ekorrträd men det var bara att glömma. Blev avslöjad på en gång.

 

Duktiga Jenna, hon hittade minsann kantareller alldeles på egen tass. Finns massor, men eftersom det är så eländigt torrt började matte prata om att vattna dom. Det är inte så lång tid kvar innan mina första svamphundslever kommer.

 

Jobbade inte bara utan kollade så allt var som det skulle i skogen. Var i perfekt ordning överallt. Jag saknade bara ekorrarna.

 

Matte blev så glad när hon hittade en stubbe full med små Föränderliga tofsskivlingar. Dessa ska hämtas om en eller ett par dagar när de är lite större.

 

Jenna hon kan hon. Hon gick till en annan stubbe och hittade en massa stora. Självklart fick hon en masa beröm och godis.

 

De fick väl hålla på med de där Föränderliga tofsskivlingarna. Jag hittade annan svamp jag.

 

Nu har de vaknat. Årets första Svarta trumpetsvampar. För små för att plocka ännu men de finns och det kommer massor.

  Jenna har aldrig sett såna, men hon begrep omgående att det lönade sej att lukta på dom.

 

Går åt mycket ost till två hårt arbetande svamphundar som ska ha sin lön.



 

Vi kan minsann samarbeta också. Här markerar vi båda två.

 

Så här ser det ut på massor med ställen. Matte stönade för vi lär bli tvugna att släpa ut en massa vatten i skogen och vattna så dessa överlever tills det är dags för svamphundseleverna. Det väntade ovädret lär ta död på dom annars.

 

På väg hem och det var så kvavt och äckligt att vi behövde bada och svalka oss. Hunden som syns i bakgrunden gillade oss inte alls och hade en människovalp som knappt orkade hålla. Blev alltså bara ett snabbt besök vid sjön.

På väg hem så träffade vi en del människor som minsann läst om oss i tidningen, vi fick massor med beröm för att vi är så duktiga.

När det var dags för eftermiddagsrunda så hämtade jag Jenna igen.

Vi besökte både Susannes butik och tillfälliga Pryl 7an. Träffade några fler som läst om oss och berömde oss. Mycket trevligt att människor uppskattar oss.

Matte köpte tidningen och här nedan ligger en massa bilder med artilekn. Hoppas det går att läs. Klicka på bilderna så blir de större.

           

Av Wilma Border collie - 22 juli 2019 17:33

Ordning i tillvaron eftersom det var dags för Jenna idag. Har inte setts sen hundträffen i lördags så det var alldeles för länge sen.

Hamnade i bilen för vi skulle åka och kolla ett nytt ställe där vi inte har varit. Ska visst hända nåt i slutet på veckan och matte skulle kolla nåt.

 

Jaha så var vi framme, här har vi aldrig varit fast jag har åkt bil förbi ett par gånger. Nya ställen brukar alltid vara trevliga.

 

Befinner oss i en hage, men det verkade tomt så vi skulle nog kunna vara här utan att träffa några djur.

 

Hade en massa att kolla. Nya ställen är spännande, vi var tyvärr tvungna att vara koppelfångar eftersom matte inte visste hur det såg ut där.

 

Det är bara att vänta Jenna, hon har säkert pratat klart i den där mobilen vilken vecka som helst. Men om du lyssnar så verkar det som om vi ska göra nåt mer idag.

 

Fortsatte våra upptäcksfärder. Fanns massor att titta på och undersöka.

 

Provade en sten. Mycket bra sten för den gav godis och vi hade väldigt bra utsikt över både sjö och land. Verakde vara ett bra ställe detta.

 

Svamp fanns det också. Den här Finludna stensoppen såg så fin ut, men när matte satte kniven i den så var den full med hyresgäster. De där larverna kan bo i annan svamp.

 

Jenna fick frågan om hon skulle gå hem när hon låg och rullade. Men hon hade tyúr för hon hade alldeles missat lämningarna som syns runt henne.

  Enligt matte var det vackert med utsikten över sjön. Oväsentligt enligt oss, vi hade en massa annat att greja med.

 

Prova stubbar är en viktig sysselsättning. Bra stubbe för den gav ost. Hittade en massa andra intressanta hundsaker också.

 

Jag fick beröm när jag markerade såna här Gula strävsoppar. De är ganska ovanliga men här fanns det många.


 

Titta! En brygga att inspektera! Den blev godkänd.

 

Väldigt gott och svalkande vatten var det i den där sjön också. Jag nöjde mej med att dricka och doppa tassarna men Jenna hon ville helst ut och simma men det får bli en annan gång.

 

Jag vet Jenna de ser väldigt märkliga ut, men jag är alldeles övertygad om att de inte äter hundar. Vi kan nog gå närmare och titta.

 

Hm skulle jag vara intresserad av de där? Nä jag har faktiskt viktigare intressen i livet och de käkar inte hundar. Jenna kunde inte riktigt bestämma sej för vad hon skulle tycka

 

Märkliga får stora horn, Dessutom såg de ut som om de skulle kunna tänka sej att umgås med oss. Men det fick de inte göra.

Gick till bilen och åkte hem.

Var bara hemma en stund sen var det dags att hämta Jenna och så skulle vi ut och åka igen.

 

Så där nu har vi träff med en journalist från vår lokaltidning Eskilstuna kuriren. Nu ska vi berätta om hur det är att jobba som tryffelhundar.

 

Matte hade berätta en massa per telefon men nu var det vår tur att berätta och bli fotograferade. Jag poserade självklart snyggt när bilderna togs och hade inte ryggen mot kameran. Har fått in vanan med pressen nu, har ju hunnit vara med om en del sånt.

 

Pust börjar vara ovädershett. Passade på att vila en liten stund medan det pratades mer om tryffel och jobbet som tryffelhund. T ex detta att vi visst kan skilja på omogen, mogen och övermogen tryffel. Vi hundar har supernosar för sånt. Artikeln kommer i tidningen i morgon.

Sen var det dags att åka hem igen. Somnade gott hemma, tar på krfaterna med nytt ställe och sen intervju.

I morgon ska jag och Jenna hitta på nåt annat.

Av Wilma Border collie - 21 juli 2019 17:48

Ovädershettan har försvunnit igen, den behöver aldrig mer återkomma.

Söndag och alltså var det dags för hundträff igen, trevligt borde vara såna varje dag.

 

Framme och när jag klev ur min bil så ansåg Basse att han skulle åka nånstans med den. Fick han inte för matte, hörde nåt om kanske nån annan gång.

 

Ja du Basse det är bäst vi väntar, hon är nog klar vilken vecka som helst. Märkliga mänskliga sysselsättningar som utförs.

 

Detta är de där märkliga skärbönorna. Matte plockade ihop massor med såna medan vi hade tråkigt.

 

Så där nu ska vi ha en massa skoj, i dag var det sånt väder att det gick att springa och ha roligt. Visade matte lite mer Champinjoner så var hon också sysselsatt.

 

Nä du Basse bollen är min. Spelar ingen roll hur mycket du försöker ta den jag släpper inte!

 

Golden Mikko och Labrador Alice kom. Mycket trevligt med fler kompisar.

 

Jag och Alice kollade om Mikkomatte hade nåt gott godis. Det hade hon, viktigt detta att undersöka att människor verkligen har bra godis.

 

Basse har kommit på att det kan vara lönande att titta bedjande på matte. Tror jag behöver lära mej hur han gör.

Han brukar nämligen ha större framgång än vad jag har.

 

Kom på att det var ett tag sen jag ägnade mej åt hundyoga. Denna position med väl sträckta bakben och lite upphöjt huvud är mycket bra.

 

Beagel Mimmi kom och Chess och pudeln som matte alltid glömmer namnet på.

 

GunGun var också med, fast hon pratade mest med sin matte.

 

Hörru Chesshusse du har en hand i fickan, alltså bör du servera oss godis. Alla hundar vet att hand i ficka innebär att det ska trollas fram nåt gott.

 

Om jag ligger här och stirrar på min boll så kanske den kommer till mej. Fungeraxde inte, måste alltså träna bollen bättre.

 

En del använde vår lekpark en stund. Den har varit lite bortglömd nu, men det kommer bättre tider med bra väder så vi kan ha skoj här.

 

Alice och Mikko höll på med sina vanliga brottningsmatcher. Men så helt plötsligt var det dags för alla att bege sej hem igen.

 

Men Tommy kasta bollen!!!!!! Jag bara väntar för att hinna före Basse.

 

Detta upprepades flera gånger, fick vänta och vänta på att den skulle bli kastad.

 

Märkligt mitt i allt skoj så var det dags för godissök. Vi var så upptagna att vi inte märkte att Tommy coh bästa bollen försvann.

 

Oss går det inte att lura. Vi hörde minsann hur bollen pep så vi drog. Nu skulle jag ha tillbaka min ägodel.


 

Går inte att gömma sej för oss. Så klart vi hittade både Tommy och bollen den snodde jag innan Basse hann fram. Gäller att passa på nu för han växer och blir allt snabbare.

 

Som sagt snabbare blir han och han försöker i bland att ta den ur munnen på mej. Jag kommer att få kämpa rejält när han växt lite till,

 

Basse fick nöja sej med en pinne i stället.

 

Jo det ser ut som om vi leker men jag har full koll på att Tommy försökt gömma min boll under armen. Fast vi hade skoj med vanlig lek också. 

Sen var det dags att åka hem. Tvärnit efter en liten bit eftersom matte såg en Stolt fjällskivling som behövde följa med hem.

Hemma så slappade jag inställd på en del umgänge på eftermiddagen också. Men då började det falla svampvatten så det blev inget av med nån mer hundträff.

 

Nedfallet avtog en stund så jag gick ut och lekte med min boll. Hade skoj så länge det varade.

 

Nä jag struntar i bollen jag ska hem. Det har börjat falla mer svampvatten och jag tänker inte bli skadad. Fick gå hem och slapp vistas ute.

I morgon är det Jennaumgänge igen. Får se vad vi ska hitta på för nånting. Matte har visst några olika planer.


Av Wilma Border collie - 20 juli 2019 18:03

Ovädret är tillbaka med full kraft, men eftersom det är lördag så tänkte jag absolut inte missa mina kompisar. Nåt skulle vi säkert kunna hitta på.

 

På plats och matte kollade sina märkliga skärbönor. De har växt massor så troligen går det att plocka de första i morgon.

 

Jag hämtade min boll och tänkte leka med den en stund i skuggan.

 

Blev inte så för på gräsmattan växte det massor med små fina Champinjoner så jag jobbade istället. Matte plockade och plockade.

 

Inget jobb utan belöning, osttuben kom självklart fram.

 

Tjoho! Jenna har kommit! Nu är det slut på den där eländiga lukta gottpreioden så hon kan vara med och ha skoj igen. Hittade fler Champinjoner så Jenna kunde visa sin matte hur duktig hon har blivit på att markera svampar.

 

Så kom Chess och Basse, kommer att bli bra detta. Gillar att ha många kompisar att umgås med.

 

Nu händer det grejer. Tommy har tagit fram en ny pryl och Jennas lillhusse Valle har en vattenslang.

 

Jenna var först med att prova, Vi har fått en plaskdamm, sån där alldeles perfekt att svalka sej i nu när det är vidrig ovädershetta.

 

Basse älskar allt som har med vatten att göra. Jag tyckte att det räckte med att dricka. Svalt och mycket gott vatten var det.

 

Golden Mikko provade och godkände. Alltså vi har världens bästa ställe att vara på, finns så mycket bra för oss.

 

Billbo tyckte att den var lite konstig först men sen kom han på att den var perfekt att svalka sej i.

 

En del hundar sprang runt och lekte som om det var alldeles normalt väder. Jag föredrog att gå runt och bara mingla, prata om viktiga hundsaker och sånt.

 

Leonberger Bamse är en coll kille så han bara stod i vattnet och njöt, bra val denna ovädersdag.

 

Som sagt en del har en massa energi trots att det var så äckelhett.

 

Sansa blev tydligen varm så hon la sej i vattnet för att kyla ner sej en del. Det är svårt att orka göra nåt nu.

 

Jag höll till en massa i skuggan, var skönast här. Reste mej i bland och var med de andra.

 

Basse och Jenna hade en lång och väldigt högljudd diskussion. Tro nu inte att Basse lyssnade på Jenna, Nädå han slog henne i huvudet för att Jenna skulle lyssna på honom.

 

Alltså att de orkar springa och leka så mycket. Det där tänker jag göra när det är normalt väder igen, nu är det inte att tänka på.

 

Men vår nya plaskdamm var välbesökt hela tiden av varma hundar. Sen hade som vanligt tiden gått alldeles för fort. Jag trodde att jag skulle åka hem men..............

 

Premiär för Jenna, nu ska hon få åka i Tommys nya Mule tillsammans med sin matte, lillehusse och mej med vidhängande matte.

 

Började med att åka ner till sjön och hämta Basse som var på rymmen. Han har minsann fått en alldeles egen låda att sitta i.

 

Titta vad fint han sitter och har stenkoll på omgivningarna.

När jag åkte Mule första gången tyckte jag det var lite läskigt, men nu har jag kommit på att det ä'r helt okej.

 

Åkte runt i Malmköping, passerade den jättestora loppisen på Heden. Stackars människor som stod där i hettan.

 

Så hamnade vi där spårvagnarna bor. Perfket för Tommy bjöd alla på glass. Behövdes verkligen i hettan. För övrigt så åt jag glass i dag för tre år sedan också. Då firade vi att jag blivit mattes hund på riktigt, träffade min gamla matte och allt runt mej gjordes upp.

 

På väg tillbaka och vi åker genom Ekorrskogen. Jag kollade en del men inga Ekorrar synliga. För övrigt är det ganska svårt att spana på dom från Mulen.

 

Ska åka hem til mej. Ansåg att jag skulle köra hem, fick inte. Enligt matte har jag inget körkort så jag blev förvisad till baksätet.

Hemma somnade jag och sov väldigt gott. Skulle vara lugn hundträff på eftermiddagen, men jag var trött och matte var trött så det blev inget.

Så finns den den radiointervjun ute på nätet nu. Här är länken om nån vill lyssna på mattes pladder.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=7266092&fbclid=IwAR1KlmflstKwxnzUafYkucuJBUvGq0PGzx5RknuFYPN

Av Wilma Border collie - 19 juli 2019 18:03

Ovädret men den vidriga hettan är tillbaka. Både jag och matte trvis mycket bättre med vädret som varit svalt och svampvatten med jämna mellanrum.

Tidigt som hamnade jag i min bil för matte skulle göra nåt.

  Gäääsp! Är du medveten om att jag har passat ICAs parkering i flera veckor? Enligt matte var det bara frågan om en liten stund medan hon sladdade runt där inne och gjorde vad hon skulle sannbt innan det blev äckelhett.

 

Har åkt en liten bit och blivit utsläppt för att jag skulle röra på mej.

 

Kolade vattenkvalitén i kungens sjö. Var gott och svalkade tassarna så det är godkänt igen.

 

Den här bänken brukar ge godis, kan du skaffa fram nåt? Jo jag fick.

 

Bra inga kossor här så jag kunde passera. Matte skulle titta efter nån svamp som inte fanns. Det var så torrt att det fanns inga svampar alls där.

 

Kollade men inte en endaste kunglig ekorre heller, elände jag som var sugen på sällskap. Tänkte att den där kungen kanske har sociala ekorrar men tydligen inte.

Åkte hem, matte grejade med nåt och efter bara en liten stund skulle jag åka igen,

 

Dags att bli intervjuad igen, idag var det tidningen Sörmlandsbygden så ville veta en massa om mitt jobb som svamphund. Hårda tider nu.

 

Bara att börja jobba då. Syns en kantarell framför mej men det fanns många flera. Jag gillar egentligen inte att jobba när det är så här ovädershett men bara att försöka göra det bästa av situationen.

 

Mycket fotograferande blev det, både när jag jobbade och när jag bara rörde mej i skogen.  

Matte har gömt den där stora Stjärnhovstryffeln jag hittade i går. Nu skulle jag hitta den. Ja det var väl inga problem, jag kan det där med tryffel.

 

Måste kollas så bilderna på mej blir bra. Blev de tydligen. Var en massa prat om mitt svamphundsjobb och kurser för blivande svamphundar och sånt.

 

Slut för idag, bara att gå till bilarna igen. Fast det blev lite mer bilder där också. Nästa vecka kommer artikeln i tidningen Sörmlandsbygden, jag delar med mej här när den kommit.

Åkte hem och sov.

 

Eftermiddagsrunda. Jag hade tur och träffade Chihuahua DeeDee, mycket trevligt med hundsällskap en stund.

 

Vi tog oss in hos Susanne och såg till att få välbehövligt godis.

 

DeeDee gick hem till sej och jag fortsatte in till Elisabeth. Hade tur så godisburken kom fram. Att jag fått fem minuter tidigare hos Susanne det hade jag alldeles förträngt.

 

Matte skulle nåt i en annan butik. Jag hade tur för jag kunde passa jordgubbsförsäljarens bord. Var faktiskt riktigt skönt att ligga i skuggan här och passa jordgubbar.

Gick hem och nu tänker jag vila. I morgon är det dags för alla mina kompisar igen. Får se vad vi ska hitta på för det ska vara ovädershett tyvärr.



Av Wilma Border collie - 18 juli 2019 17:46

Har haft tassarna överfulla idag.

Jag visste att det var dags att träffa Radio Sörmland för en intervju om svamp och mitt jobb som svamphund. Har ju varit med förr om både radio TV och tidningar. Men för Jenna skulle det bli premiär.

Hämtade Jenna och sen skulle vi fixa nåt innan intervjun.

 

Tyckte att matte sa att vi skulle åka och titta efter Champinjoner. Men hon är livsfarlig denna årstid, tvärnit och klättrande i en sluttning för att hämta ett par Stolta fjällskivlingar.

 

Fanns inga Champinjoner hemma hos Basse, men vi skulle hinna umgås en del.

 

Åh det här var mysigt! Länge sen jag var knähund hos Tommy, blev rejält kliad på magen.

 

Fast Basse och Jenna funderade på vad jag höll på med som låg på rygg i Tommys knä.

 

Basse och Jenna har inte träffats på väldigt länge men roligt hade dom. Blev massor med lek.

 

Jag var med och sprang en stund jag också. Dessutom var det bäst at övervaka de två vildarna.

 

Jo vi behöver faktiskt godis. Jag och Jenna behöver energi till intervjun och Basse behöver eftersom han växer. Vi fick godis.

Sen var det dags att åka.

 

På parkeringen vid campingen stod den här bilen och väntade på oss. Nu var det dags för den där intervjun.

 

Åkte till en skog och det började bra för vi hittade små Aspsoppar på en gång. Syns en mellan mej och Jenna.

 

Jobbade mera och visade reporten hur viktigt det är att få ost när vi hittat svamp. 

 

Jenna hon visade verkligen framtassarna. Reportern och matte påratar och pratar om olika svampar och vårt jobb som svamphundar. Men Jenna hon gick minsann i väg och letade upp kantareller alldeles på egen tass. Bra jobbat när det var hennes radiodebut.

Efter att ha blivit väldigt noga intervjuad så var det dags att skiljas åt. Skjutsade hem Jenna och var hemma en stund. Sen skulle nästa uppdrag utföras.

Hämtade Moha och hennes matte för nu skulle vi söka Stjärnhovstryffel.

  

Har hamnat hos Ann Maries mamma och jag letar, här brukar det vara bra.

 

Visst lyckades jag. Mellan mej och Jenna så syns det att det är en ljus fläck i jorden. Där finns den.

 

Moha var superduktig och kunde markera tryffeln.

 

Ostbelöning till tre duktiga hundar efter väl utfört arbete.

 

Rejäl var den när matte fått upp den ur jorden.

 

Detta är årets största, matte vägde den när vi kom hem och lite drygt 450 gram landade den på.

 

Jenna fick lukta ett par gånger extra på den, allt för att förstå detta med tryffelsökets hemligheter.

 

På väg mot dagens andra ställe för att kolla om det finns nåt.

 

Moha skulle träna med sin matte. Jenna försökte först vara med, tror hon var ute efter ost och kycklinghjärtan. Men matte la sej i.

 

Jodå man kan markera Stjärnhovstryffel på många olika sätt. Jenna la sej och rullade och rullade. Matte fick hysterisk roligt för på båda sidor om Jenna finns det tryffel.

 

Bra jobbat Jenna, alla de här lyckades hon markera genom att rulla på dom.

 

Pust det börjar vara ovädershett och människorna har påstått att vi kan gå en sväng.

 

Jag hade en lektion med Mohas matte i det viktiga att dela ut godis näör man är på en bänk. Hon förstod så det blev gott godis.

 

Samarbete kallas sånt här för. Vi har hjälps åt att hitta ännu mer tryffel.

 

Kolla denna nästan lika stor som den jag hittade hos Ann Maries mamma. Var ett gäng mindre också så vi jobbade verkligen bra.

 

Vi är trötta, väldigt trötta och det är övädershett. Nu vill vi till våra olika hemma och vila.

Var faktiskt skönt att komma hem och sova.

Nu ska jag vila resten av kvällen för i morgon har jag en intervju igen. Då kommer en tidning som heter Sörmlandsbygden och intervjuar mej om svamphundsjobbet. Måste alltså vara i allra bästa form då.


Av Wilma Border collie - 17 juli 2019 17:48

I dag fyller min blogg 3 år. Jag hade alltså bara bott här i tre dagar när jag provade livet som blogghund.

Då var det lite trevande och jag kollade mycket på hur Sigge Svamphund skött sin blogg. Men numer är det inga problem alls, är många som vill läsa om mitt hundliv så jag fortsätter väl att blogga ett tag till då.

I dag var det äntligen dags för Jenna. Vi har inte träffats på flera år eller om det är månader. Strunt samma alldeles för länge sen är det i alla fall.

  Trevligt vi blev skjutsade till en skog där matte skulle kolla nåt. Var ett tag sen sist.

 

Fick vara koppelfångar en stund för det stank av Vilda grisar. Mycket möjligt att de var nära och såna ska vi absolut inte träffa.

 

Vi hittade minsann Kungschampinjoner i den här skogen också. Men jag ansåg att de var mina, kolla hur jag håller tassen beskyddande över MINA svampar.. Bara det att Jenna hade minsann också markerat dom och matte ansåg att vi skulle posera med vårt fynd.

 

Ja, ja svampen är MIN men okej vi kan väl posera ihop då.

 

Självklart blev det ost också. Bar detta att det finns så mycket svamp nu, blir mycket ost till behövande hundar.

 

Så äntligen på fria tassar. Nu ska vi kolla massor med viktiga saker.

 

Kolla Jenna hon har stenkoll på nåt i skogen.

 

Varför varför gick hon på den där kursen för matte om att skvallra om var jag är. Tänkte ju spana lite i lugn och ro.

  Bättre att hon ägnar sej åt sånt här. Kolla intressanta dofter och annnat viktigt.

 

Matte tittade på vackra Bruna flugsvampar som kommer nu. Vi behöver inte lära oss de här.

 

Som sagt jag är hårdbevakad.  Tänkte sitta hä en stund men det var bara att glömma.

 

Ja, ja det är väl lika bra att ge upp då, var inte ens nån Ekorre hemma. Övergick till att kolla svamp. Hittade en hel del små kantareller, Bra eftersom det inte dröjer så väldigt länge innan jag har kurs för blivande svamphundar.

 

De där eländiga Vilda grisarna hade försökt vända upp och ner på skogen här. Onödigt, mina skogar ska vara fina.

 

Någonstans under alla ormbunkar finns Jenna. Det råkar nämligen finnas bra lervatten väl dolt här.

 

Hon är bra duktig, nu hittade hon kantareller alldeles på egen tass. Fast så klart hon ser hur jag gör och tar efter. Tänk om hon kunde intressera sej för ekorrar också i stället för att skvallra.

 

Kollade av en massa mer viktigt. Hittade mer kantareller och några andra svampar. Tror denna skog blir bra till mina elever, men jag har fler att kolla innan det är dags.

 

Jo vi har varit nästan tre timmar i skogen, vi är alldeles utmattade. Jag är så hungrig att jag inte kan stå upp och Jenna käkar gärs för att inte dö av svält. Kan vi möjligen få nåt godis så vi orkar gå till bilen? Vi fick så vi skulle överleva, för övrigt påstod matte att vi ljög.

 

Så energi och vi orkar röa på oss igen. Hade mer att kolla opch här har inte Jenna gått så hon hade tassarna fulla.

 

Blev fångar för matte hörde att det var folk i skogen och de kanske inte ville träffa oss.

 

Jenna hon ville tillbaka till stället där Kungschampinjonerna växte. Hon trodde nog att det fanns nya, men så fort växer det inte upp några.

 

Ja du Jenna det stinker av Vilda grisarna. Mycket möjligt att de ligger och trycker där inne, är täta granar bredvid stigen och sånt gillar de. Bara at gå vidare för att inte störa dom.

 

Hittade gott lervatten, detta är det absoluta bästa vattnet när man är törstig. Mer sånt till oss. Gick till bilen och åkte hem. Glädjande nog så träffar jag Jenna i morgon också.

Var på eftermiddagsrunda och ägnade mej åt de vanliga rutinerna, hälsa på i affärer och få välbehövligt godis.

 

Råkade hitta en stor fin champinjon också. Bilden är tagen hemma på balkongen för matte hade ingen kamera med sej.

I morgon blir det tassarna fulla för mej och Jenna. På förmiddagen så ska vi träffa Radio Sörmland som ska prata svamp med matte och svamphundar med oss. Bleír debut för Jenna att vara med i radio. Bäst att hon vänjer sej för denna tid på året är det mycket sånt i mitt liv.

Sen ska vi ut med Dvärgschnauzer Moha som ska göra det sista med tryffel. Mattes mobil vägrar för övrigt skriva Dvärgschnauzer Moha, den anser att hon heter Dväghamstern Mohammed. Har hört att det ska bli en annan mobil framöver.




Av Wilma Border collie - 16 juli 2019 17:58

Ensam idag också, elände. Men jag skulle göra saker i skogen eller egentligen skulle matte fixa med nåt.

 

Jaha nåt ska fixas i början på min Sörmlandsledsetapp. Jag spanade mest efter Ekorrar.

 

Vill du vara vänlig och ta av mej kopplet? Matte vägrade, hänvisade till att jag varit på alldeles för många och långa ekorrspan på hemliga platser. Dessutom var inte skvallerbytan Jenna med så jag skulle vara fånge.

 

Matte var nöjd för hon hittade små Blodriskor, detta är en mycket god matsvamp.

 

Spanade av skogen från en bra sten. Tyckte att jag kände en bekant doft så jag drog åt det hållet.

 

Jo min nos hade rätt, jag har minsann hittat nåt. Svampen syns bakom mej lite skymd av löv.

 

Fick massor med beröm. Detta är en Kungschampinjon, en av mattes favoritsvampar. Dessutom hade inte larverna hittat den heller.

 

En liten bit bort så hittade jag en massa kantareller. Mer beröm och ost, det är fullt upp nu med alla olika svampar som vaknar.

 

Efter att ha hittat några fler arter, tänker inte visa alla här så gick jag till sjön. Gott vatten men Vattentjuven härjar för det har minskat på vatten sen sist.

 

Karl Johan har vaknat, men de fick stanna i skogen. Trots att de är alldeles nyfödda så var de fulla med hyresgäster.

 

Så jag är på bordet vid skärmskyddet och där ska jag ha ost. Mycket viktig rutin

 

ÄNTLIGEN kan jag sitta och spana efter Ekorrar. Bäst att passa på för matte var upptagen med märkliga saker.

 

Människor är märkliga! Blåsa upp papperspåsar och hänga i skärmskyddet. Men eftersom getingarna har byggt bo där och behöver flytta så ska visst detta kunna hjälpa.

 

Är inte så länge sen matte satte upp bland annat denna om att INTE lämna sopor.

 

Vissa kan inte läsa. Det gick alldeles utmärkt att  släpa ut en massa troligen välfyllda och tunga saker i skogen. Men skräpte det lämnar man kvar i en påse. Matte hade åsikter, många åsikter. Men påsen tog hon och den bor numer där den hör hemma i en soptunna.

 

Äsch då! Jag hade planer, tänkte smita iväf före matte och gå till nåt av mina bra spanställen. Men hon upptäckte vad jag höll på med så det var bara att komma. Blev dessvärre fånge.

 

Om jag varit på fria tassar då hade jag kunnat ha ett långt samtal med Ekorre som finns där inne. Men jag var fånge, elände! Ville baar ha sällskap ett tag.

 

Den där som heter Lä'nsstyrelsen har haft nån slåtter på ängarna. Fina hässor har det gjot i alla fall. Jag struntade i dom för det hade börjat falla svampvatten och då ska jag till min bil.

 

Nå vill du köra hem mej? Jag är våt och behöver hem och kolla om jag blivit skadad.

 

Hann bara åka en liten bit så tvärnitade matte. Det satt flera Kungschampinjoner på ett ställe. Så här enorma kan de bli, men denna var alldeles för gammal och full med hyresgäster.

 

Fast den här lilla nyfödda fick följa med.

 

Nästa stopp, matte fick för sej att hon skulle titta. Jodå, årets första Stolta fjällskivling hade kommit.

Åkte hem såg över mina skador och sov. Ute föll det svampvatten.

 

Eftermiddagsrunda och ÄNTLIGEN hade Susanne öppnat sin butik igen. Det har varit en hemk vecka när den var stängd.

 

Så ordningen återställd jag fick godis och en massa kel, precis vad jag behövde.

Hälsade på i tillfälliga Pryl 7an och fick godis där också.

Gick till lottkiosken och bjöd mej på ett kex. Träffade Beagel Mimmi en snabbis också.

Hemma igen så pratade matte i telefonen. Radio Sörmland vill visst träffa oss, det börjar nu, svampen är vaken och då blir det intervjuer. Får veta i morgon när vi ska träffa reportern och det ska pratas om svampar, svamphundar (den delen tar jag hand om) och Stjärnhovstryffel. Jag har inte nått Sigge Svamphunds mediavana ännu men jag har ju hunnit med en del jag också.

I morgon då får jag ÄNTLIGEN träffa Jenna igen.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards