wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 23 juli 2019

En del svampjobb och tidningsartikeln

Av Wilma Border collie - 23 juli 2019 17:48

Ovädret med äckelhetta tänker slå till med full kraft så enligt matte var det bäst att passa på med skog idag.

Hämtade Jenna och vi skulle till hemmaskog.

 

Vi träffade minsann Dixie på torget. Mycket trevligt för det var flera år sen vi sågs. Dixie blev överlycklig när osten kom fram.

 

Chihuahua DeeDee passerade också. Mycket trevligt att få umgås med fler hundar en stund.

 

På Heden är ingenting sej likt. Det ska vara sån där jättemarknad i helgen så nu bygger de tivoli och fixar för alla försäljare.

 

Gick till hundbadet och svalkade oss en del. Tyvärr som fångar för det var en del okända hundar alldeles nära.

 

Så på plats i skogen och på fria tassar. Nu ska vi göra en massa viktiga saker. Började med att leka lite. Bäst att passa på innan det blir alldeles för hett för sånt.

 

Molnigt var det men inte tänkte molnen lämna nåt svampvatten inte. Det var istället ganska kvavt.

 

Jo jag hade tänkt men så var det skvallerbyttan. Planerade att gå i väg för en stunds meditation under ett lämpligt Ekorrträd men det var bara att glömma. Blev avslöjad på en gång.

 

Duktiga Jenna, hon hittade minsann kantareller alldeles på egen tass. Finns massor, men eftersom det är så eländigt torrt började matte prata om att vattna dom. Det är inte så lång tid kvar innan mina första svamphundslever kommer.

 

Jobbade inte bara utan kollade så allt var som det skulle i skogen. Var i perfekt ordning överallt. Jag saknade bara ekorrarna.

 

Matte blev så glad när hon hittade en stubbe full med små Föränderliga tofsskivlingar. Dessa ska hämtas om en eller ett par dagar när de är lite större.

 

Jenna hon kan hon. Hon gick till en annan stubbe och hittade en massa stora. Självklart fick hon en masa beröm och godis.

 

De fick väl hålla på med de där Föränderliga tofsskivlingarna. Jag hittade annan svamp jag.

 

Nu har de vaknat. Årets första Svarta trumpetsvampar. För små för att plocka ännu men de finns och det kommer massor.

  Jenna har aldrig sett såna, men hon begrep omgående att det lönade sej att lukta på dom.

 

Går åt mycket ost till två hårt arbetande svamphundar som ska ha sin lön.



 

Vi kan minsann samarbeta också. Här markerar vi båda två.

 

Så här ser det ut på massor med ställen. Matte stönade för vi lär bli tvugna att släpa ut en massa vatten i skogen och vattna så dessa överlever tills det är dags för svamphundseleverna. Det väntade ovädret lär ta död på dom annars.

 

På väg hem och det var så kvavt och äckligt att vi behövde bada och svalka oss. Hunden som syns i bakgrunden gillade oss inte alls och hade en människovalp som knappt orkade hålla. Blev alltså bara ett snabbt besök vid sjön.

På väg hem så träffade vi en del människor som minsann läst om oss i tidningen, vi fick massor med beröm för att vi är så duktiga.

När det var dags för eftermiddagsrunda så hämtade jag Jenna igen.

Vi besökte både Susannes butik och tillfälliga Pryl 7an. Träffade några fler som läst om oss och berömde oss. Mycket trevligt att människor uppskattar oss.

Matte köpte tidningen och här nedan ligger en massa bilder med artilekn. Hoppas det går att läs. Klicka på bilderna så blir de större.

           

 
 
Ingen bild

Felix

23 juli 2019 19:19

Visst katten är ni duktiga du och Jenna, ja matten får väl lite beröm hon med, för det är ju ändå hon som lär er leta svamp. Här har det varit mulet större delen av dagen bara sol en stund på förmiddagen och nu ikväll. Matten ville ha vind för hon är trött på knotten, som härjar här eftersom vi har regn nästan varje dag. Fast idag slapp vi regnet om man inte räknar med det som kom i natt förstås.

Fuktvarmt är det och det gillar inte matten, värme går an men fukten vill hon helst slippa, för då kan hon inte andas. Nog är trassliga mattes hälsa, får du för varmt får du leta upp någon jordkällare, för att svalka dig. Kyltäcken ska visst vara bra har jag hört men här har vi en luftvärmepump som vi kan köra kyla med om det blir för varmt.Du får ha det så mysigt med matten, katterna och marsvinen.

Russelpussar i mängd

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards